Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Koronavírus: Mohos Gábor püspök megrendítő tanúságtétele
  2020-11-07 08:57:55, szombat
 
  Az alábbiakban Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspöknek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága vezetőjének tanúságtételét adjuk közre, melyet pap testvéreinek írt.
...... .........


A koronavírusról eddig is sokat hallottunk, de most már közvetlen környezetünkben is mindenütt jelen van, én is tíz napja igazoltan fertőzött vagyok. Tulajdonképpen szerencsésnek mondhatom magam, mert (eddig) nem kerültem kórházba, néhány nap láz után most már egy hete nincs lázam. Van ellátásom, főznek rám, minden nap tudok szentmisét bemutatni. De ezzel együtt lelkileg igen nehéz napokon vagyok túl. Volt úgy, hogy az ülve bemutatott szentmise után úgy elgyengültem, hogy azonnal le kellett feküdnöm.
Az állapotom - noha lassanként javul - eléggé hullámzó, sokszor egy napon belül is. Ilyenkor - főleg eleinte - ott volt a kétely, hogy nem rosszabbodik-e, hiszen van, aki először javul, majd tíz nap után kerül kórházba.
Közel két hét után még mindig csak kismértékben tudok érdemi munkát végezni. Sokan imádkoznak értem, és ezért nagyon hálás vagyok.
Ennek a néhány sornak a megírására egy cél motivált: vegyünk nagyon komolyan minden óvintézkedést, felelősek vagyunk egymásért és saját magunkért is. Messze nem mindenki ússza meg könnyen a Covid-fertőzést. Sokan bajlódnak vele sokáig, és egyre többen bele is halnak - és nem mind idősek és betegek.
Végül annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindezzel együtt ez egy kegyelmi időszak, Isten irgalmas szeretetének ajándéka, lehetőség arra, hogy jobban egyesüljek Jézussal, aki a papi szolgálatra és áldozatra meghívott.

Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.11.06

Imádkozzunk Mohos Gábor püspökért és minden betegért!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghitt történet egy hajléktalan és segíteni akaró .....
  2020-10-24 22:49:09, szombat
 
  Egyik nap egy nő az utcán sétált, mikor felfigyelt egy reszketeg, idős bácsira, aki lehajtott fejjel bámult maga elé!! A bácsi döbbenetesen szakadt és koszos ruhát viselt!!!
A többi járókelő egy pillantást sem vetett a hajléktalanra, pedig nagyon hideg volt azon a reggelen, és a bácsi testét szakadt ruháin kívül csak egy lyukas pokróc védte!
A nő odalépett hozzá, és megkérdezte:
- Uram, jól van?
- Nem igazán... - válaszolta a bácsi erőtlen hangon.
A nő elmosolyodott, majd megfogta a bácsi karját... Az öreg megijedt:
- Mit csinál, hölgyem?! Hagyjon engem békén!!!
Egy rendőr észrevette az esetet, majd odament.
- Valami probléma van, hölgyem?
- Nincs semmi baj, csak szeretném talpra állítani ezt az idős urat, segítene?
- Ismerem ezt az öreget, jó pár éve az utcán van már. Mit akar csinálni vele?!
- Látja ott azt az éttermet? Szeretnék venni neki valami meleg ételt, hogy felmelegedjen.
- Maga megőrült!!! Én oda be nem megyek - szólalt meg a bácsi.
De két erős kar körülfogta, és felemelte őt!!
Bementek a kicsi, de puccos étterembe, és leültették a bácsit egy asztalhoz...
Az étterem tulajdonosa rögtön ott termett, és magából kikelve ordította:
- Ide nem engedünk be mocskos hajléktalanokat, mert elriasztják a vendégeket!!!
Szegény öreg szomorúan elmosolyodott:
- Na, ezért nem szeretek ide járni - mondta csendesen.
A nő viszont nem hagyta annyiban!!! Odalépett a tulajdonoshoz és közelről a szemébe nézett:
- Látja azt az irodaházat ott szemben? Az egy nagy multicégnek a székháza!
- Igen, hetente szoktak összejöveteleket szervezni az éttermemben - mondta az étterem tulajdonosa.
- És mennyi bevételt kap ettől a cégtől?
- Miért érdekli az magát?
- Csak azért, mert én vagyok annak a cégnek az igazgatója!! - felelte a nő.
A tulajdonosnak elállt a szava!! A nő pedig nemes egyszerűséggel odafordult a rendőrhöz, és megkérdezte, hogy akarna-e velük reggelizni.
- Nem, köszönöm, szolgálatban vagyok - válaszolta a rendőr.
- Legalább egy kávét igyon meg velünk - kérlelte a nő.
- Rendben, hölgyem, azt elfogadom!! - felelte a rendőr katonásan!
A tulajdonos elment kávét készíteni...
- Jól helyre tette!! - mondta a rendőr elismerően.
*
A nő mosolyogva a hajléktalan bácsira nézett:
- Maga valamikor itt dolgozott. Emlékszem az arcára. Szét voltam fagyva, bejöttem ide, szinte éhen haltam, annyira éhes voltam. Nagyon rossz periódusban voltam, szinte én is az utcán végeztem mint maga.
- Nem létezik, hogy egy ilyen sikeres üzletasszony, majdnem az utcára került!! - ámuldozott a rendőr.
- Húszéves lehettem. Eljöttem a városba, hogy munkát találjak, de senki sem vett fel! Nem volt, miből fizessem az albérletet, így kidobtak! Nem volt hová mennem. Órákig mászkáltam az utcán, teljesen átfagytam, éhes voltam... Megláttam ezt a helyet, és gondoltam bejövök, hátha kapok egy tányér meleg levest.
- Már emlékszem!!!! - kiáltott a bácsi. - Megkérdezte, hogy pár órás mosogatásért kaphatna-e egy tányér ételt. Azt feleltem, hogy ,,ez nem egyezik az étterem működési szabályzatával."
- És akkor maga a világ legnagyobb szendvicsével jött ki a konyhából, meleg volt és isteni finom!!! - folytatta a történetet a nő.
- És hogy jutott ilyen magasra?!- kérdezte ámuldozva a bácsi.
- Azon a napon végre találtam munkát... Rengeteget güriztem, hogy el tudjam indítani a saját cégemet!! Ha végzett a reggelivel, akkor jöjjön át, keresse meg ezt az embert (egy névjegyet nyújtott át a bácsinak). Biztosan tudunk munkát találni önnek, sőt még előleget is adunk, hogy ruhát vehessen belőle!!
- Hogy tudom én ezt meghálálni magának? - kérdezte könnyes szemmel a bácsi?
- Istennek köszönje meg, hogy találkoztunk! - felelte a nő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Térkép az országos megyékről - fertőzöttek aránya
  2020-09-07 13:11:08, hétfő
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... ............



Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
300 Ft-os eper 1800 ft-ba kerül
  2019-05-07 17:42:31, kedd
 
  ...... ..........


Mázsaszám csomagolják át a 300 forintos spanyol epret a nagybanin, így lesz belőle 1800 forintos magyar gyümölcs. okak szeme láttára csomagolják át az import (görög, spanyol) epret a Nagybani piacon, hogy aztán magyarként árulják tovább, tetemes haszonnal - számolt be a 24.hu-nak egy magyar epertermelő, aki ennek szemtanúja is volt, legutóbb csütörtökön éjszaka.
Elmondása szerint a spanyol import epret az orra előtt ,,magyarosították" egy másik standon: kiszedték az eredeti spanyol rekeszekből a kis átlátszó műanyag dobozkákat, és abból átöntötték az epret a magyar felségjelű faládákba. A magyar gazdák áruját ilyen ellenszélben nem nagyon akarták megvenni a Nagybanin. Az import epret ugyanis behozhatták kilónként úgy 300 forintért, és még ha dupla-, vagy triplaáron is kínálták, akkor is olcsóbban adták, mint a magyar termelő, aki szeretett volna 1000-1200 forintot kapni kilónként a hideg fóliás termésért.
A 300 forintos import eperből simán lesz 1000, de akár 1800 forintos is kilónként, mire a fogyasztóhoz kerül, magyarként.
- Aztán a vevő azt hiszi, a magyar eper is íztelen - panaszkodott a gazda.
Epret pakol ki egy árus a nyitás előtt a békásmegyeri piac új csarnoképületében (a kép illusztráció)Fotó: Mohai Balázs
A termelő szerint a Nagybanin szabadon megy az átcsomagolás, legfeljebb aki szégyenlősebb, az nem az asztalon csinálja, hogy mindenki lássa, hanem a kocsijában.
A termelő nem tapasztalta még, hogy bárki is ellenőrizné, mi folyik. De erre az esetre megvan a trükk: a kereskedő a raklapnyi import mellé vesz egy-két láda magyar epret, és ha ellenőrzést kap, azt mondja, éppen a számlával lefedett magyar epret árulja.

Forrás: mai valóság oldal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FIGYELMEZTETÉS! Telefon támadás!
  2019-01-29 14:30:51, kedd
 
  Újra támad a 36-1-814.7848 telefonszám.
Ha felveszed, nem szól bele senki, megszakítják a vonalat, viszont fogsz kapni egy 40-60.000 Ft-os számlát mondván, hogy egy szolgáltatást megrendeltél.
Ezt a szolgáltatást le sem tudod mondani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy ..
  2018-12-30 16:01:17, vasárnap
 
  Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy földön fekvő vérző fejű ember mellett?
Döbbenet ami a keleti pályaudvar metró kijáratánál történt este 18.órakor. Egy 80 éves öreg bácsi a földön feküdt, ömlött a vér a fejéből (és nem részeg volt nem is csöves) nagy nehezen felsegítettem.
Nem tudom mennyi ideje feküdhetett a földön. Mint a bácsi elmondta ő maga is orvos volt egész életében. Az emberek csak úgy elsétáltak mellette, a BKV ellenőr a térfigyelő kamerák, a rengeteg ember végignézte segítség nélkül. Kihívtam a mentőt amire 1 órát kellet várni közben meg vagy 4 x hívva lett a mentő.
Ahol a diszpécser olyan modorral és ki oktatva közölte hogy hát kérjünk segítséget a metrónál a segélyhívón, hogy ott adjanak ruhákat és tegyük a bácsi fejére nem részletezném a további beszélgetést a diszpécserrel. Nagyon felháborító ahogy viselkedett és hogy 1 órát kellett várni míg a mentő kijött. Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy földön fekvő vérző fejű ember mellett? Kíváncsi lennék ha ezeknek az embereknek vagy a mentősöknek a hozzátartozójával történne ilyen akkor mit is reagálnának. Szégyelljék magukat.
- Hála Isten, hogy volt egy fiatal párocska akik segítettek mindenben..... Azért talán még vannak normális emberek, a fiatal párocska az volt. Köszönöm nekik...Ria Himics és László Dávid Nárai

Forrás: külföldi apró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi valuta árfolyam
  2018-09-14 10:40:18, péntek
 
  Kiváncsi vagy, hogy mennyi az Euró?
Nem kell innét elmenni másik honlapra. Az alábbi linken megnézheted a Valuta napi árfolyamát:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberek közömbössége határtalan
  2018-08-14 19:38:30, kedd
 
  Épp nyaralunk, de tegnap történt egy olyan felháborító eset, amit muszáj megosztanom.
Délután ültem az apartmanunk teraszán, és felfigyeltem egy két év körüli kislányra. Állt a strandon egyedül, keservesen sírt, és kiabálta, hogy “Anya, anya". Senki rá sem bagózott, az emberek nagy ívben kikerülték. Figyeltem őt, gondoltam az anyukája biztos a közelben van. Amikor már tíz perc is eltelt és a kislány még mindig kétségbeesetten sírt, odamentem hozzá. Kérdeztem mi a baj, segíthetek-e. Azt mondta, eljött fürdeni és most nem talál vissza a házhoz, amiben laknak a nyaralás alatt.
Égnek állt a hajam, hogy mégis hogy lehet egy két év körüli kisgyereket egyedül beengedni a Balatonba fürdeni.
Az volt a szerencse, hogy el tudta mondani, hogy néz ki az apartmanjuk, én pedig ismerem az üdülőövezetet, mivel kicsi korom óta ide járok nyaralni, így tudtam, melyik részen vannak a kislány által leírt házak. Megfogtam a kezét, és visszakísértem a faházakhoz, a parttól kb 800 méternyire.
Anyuka és apuka teljes lelki nyugalommal kártyáztak a teraszon, anyuka félig, apuka teljesen részeg volt.
Mondtam, hogy visszahoztam a lányukat, aki egyedül sírt a strandon. Erre anyuka még jól le is szúrt, hogy mégis mit képzelek, mit akarok én az ő gyerekétől, ügyes kislány, hazatalált volna, egyébként is ők most nyaralnak, jár nekik a pihenés, nem fognak félóránként a vízbe futkosni a gyerekkel . Apuka teljes agyi ködben, bárgyún bólogatva vigyorgott maga elé.

Egyszerűen szóhoz se jutottam. Bele se merek gondolni, mi minden történhetett volna a kislánnyal akár a vízben egyedül, akár kint a parton, ha mondjuk nem én találom meg, hanem valami beteg, perverz állat. Hirtelen nem is tudtam, mitévő legyek. A kislánynak mondtam, hogy ha legközelebb fürdeni szeretne és a szülei nem mennek vele a vízbe, keressen meg engem, tudja hol lakunk és én majd elkísérem. A szülőknek meghagytam a telefonszámomat, hogy szóljanak ha esetleg vigyázni kell a gyerekre, de őszintén szólva nem hiszem, hogy hívni fognak.
Gondolkodtam rajta, hogy értesítem a TEGYESZt, de félek hogy csak a lakóhelyük szerint területileg illetékes hatóság tehetne valamit, ezzel pedig a gyerek nem lenne kisegítve a nyaralás alatt.
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ilyesmi megtörténhet, hogy szülők ennyire felelőtlenek legyenek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma van az Élet Menete
  2018-05-14 11:27:25, hétfő
 
  Ma van az Élet Menete
A kirekesztés, a gyűlöletkeltés minden formája ellen nemcsak szavakkal, tettekkel is kell küzdenünk, hogy megőrizzük és megtartsuk mindazt, ami Emberré tesz minket! Ezt üzeni számunkra az Élet Menete!
Mága Zoltán Hegedű virtuóz Videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Google ünnepi emblémák
  2018-02-10 08:25:22, szombat
 
  Google ünnepi emblémák Link
Mai nap képe: téli olimpia
...... ........... .........




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.