Belépés
eva_gyulai.blog.xfree.hu
"....csak úgy, mint felhők szállanak, mint percek pergenek, mint fönt a csillagénekek némán ellengenek...." /Várnai Zseni/ . Éva
1950.05.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Csak mert tetszik:)...bár nem mindenben értek egyet.
  2012-10-14 20:21:34, vasárnap
 
 
Coco Chanel 20 aranyköpése :


1., A nők G pontja a SHOPPING szó végén található!
2., Minél rosszabul állnak a dolgaid , annál jobban kell kinézned!
3., Minden férfi életében csak egy nő létezik , a többi csupán az arnyéka.
4., Nem szeretem a
zárt felsőket - amikor férfiakkal beszélgetek , nem látom , hogyan viszonyulnak hozzám!
5., Minden nőnek két dolgot kell pontosan tudnia : MIT és KIT akar!
6., Ne menj hozzá olyan férfihez , akinek csak aprópénz van a pénztárcájában!
7., Nem érdekel , hogy mit gondoltok rólam , én nem gondolok rátok egyáltalán!
8., Nincs ronda nő, csak lusta!
9., A nő addig idegeskedik a jővője miatt , amíg férjhez nem megy. A férfi nem aggódik a jővője miatt , amíg meg nem házasodik!
10., Ha olyan dolgot akarsz birtokolni , amid soha nem volt , olyan dolgokat kell megtenned érte , amiket sosem tettél!
11., Ha szépülni szeretnél , a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened , mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni!
12., Az a nő , aki semmilyen kozmetikumot nem használ , túl sokat gondol magáról!
13., Visszafogni magad , amikor bánt valami , és nem hisztériázni , amikor fáj- ilyen a tökéletes Nő.
14., 40 után már senki sem fiatal, de ellenállhatatlan élete végéig maradhat!
15., Minden a mi kezünkben van , ezért soha nem szabad feladni!
16., Az öregség nem óv meg a szerelemtől, de a szerelem megóv az öregségtől!
17., Mindenki röhögött az öltözködési stílusomon, de ebben rejlett a sikerem titka. Más voltam.
18., Az igazi boldogságért nem kell sokat fizetni.
19., Ha szárnyak nélkül születtél, hagyd , hogy kinőjjenek!
20., A nő keze a névkártyája , a nyaka a személyije , a melle az útlevele!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Talán igaz.....
  2012-10-12 13:20:37, péntek
 
  "Mindenki a saját, neki rendelt párját keresi. A párját , akivel az idők kezdetén együtt voltak és az idők végezetéig újra össze akarnak kapcsolódni."
A duálpár tulajdonképpen két erős, önálló lelket jelent, akik saját kisugárzásuk tudatában képesek bevonzani a másikat. elfogadni őt megérteni a létezésének mozgató rugóját.
Duálpárunk több is lehet, de mégsem találja meg mindenki. Vagy nem e földi
létben. Ha valóban létezik számodra, ez olyan erős vonzás - és persze taszítás is egyben, - hogy biztosan találkoztok majd. aztán rajtatok áll , hogy mit kezdtek vele. Természetesen ismernünk kell hozzá magunkat, hogy felismerjük őt és a lehetőséget , amit a találkozásunk magában rejthet.
A duálpárok első látásra egymásba szeretnek, a kapcsolat első időszakát a Vénusz uralja, amolyan rózsaszínködös időszak, ahogy mindenki ismeri. A kapcsolat későbbi időszakán azonban a Mars veszi át az irányítást, és ez sok konfliktust tartogat a pár számára, amit ha megoldanak, akkor akár örökre összekapcsolódhatnak"
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Személyiségtesztem
  2012-10-10 12:50:19, szerda
 
  III. Az idealista: NF

Lelkes, bízik az intuícióiban, igényli a romantikát, keresi az igaz énjét, értékeli a tartalmas kapcsolatokat és a bölcsesség megszerzéséről álmodozik. Szereti magában, hogy szeretetteljes, kedves és őszinte.
Hajlamos az adakozásra, a spiritualitásra fogékony, megbízható, a kiteljesedésre koncentrál.
Párkapcsolatát intenzíven éli meg, gondoskodó szülő és inspiráló vezető.

Életcéljai: harmónia, kellemes érzelmek, intuíció használata, az én jobb megismerése

Erősségei: nagyon ügyesen teremt harmóniát a munkahelyen és a kapcsolatokban. Észreveszi, hogyan lehet mások kedvében járni.

Szereti: érzelmeket, emberek közötti harmóniát, spiritualitást és fantáziát, másokkal való interakciót

Nem szereti: veszekedést és viszálykodást, azokat, akik többre tartják a szabályokat, mint az embereket, ha valaki érzéketlen mások érzelmei vagy szenvedési iránt, a versengést

Amit más típusok nem szeretnek benne: túlérzékeny mások érzéseire, túlzottan empatikus, elrugaszkodottnak és bolondosnak tűnhet mások számára

Az "idealista" az a temperamentum típus, amelyik szenvedélyesen el van foglalva azzal, hogy fejlődjön a személyisége, hogy megtalálja ki is ő valójában és hogyan hozhatja ki magából a legtöbbet. Ez az önismeret iránti éhség vezérli a fantáziáját. És másokat is segíteni akar, hogy tegyék meg ugyanezt az önismereti utat. Az idealistának így legmegfelelőbb emberekkel dolgozni, akár az oktatásban, akár tanácsadásban, újságírásban, minisztériumokban jól teljesítenek. Segít másoknak megtalálni a helyüket az életben, gyakran ösztönözve másokat, hogy találják meg igazi önmagukat és használják ki a bennük rejlő potenciálokat.

Az idealista biztos benne, hogy az együttműködés a legjobb útja annak, hogy mindenki elérje a célját. A konfliktus és konfrontáció elkeseríti, mert úgy érzi szükségtelen gátakat épít emberek közé. Álma, hogy harmonikus, gondoskodó interperszonális kapcsolatokat tudjon kialakítani, és hihetetlen tehetsége van hozzá, hogy más emberek kapcsolatában is ezt elérje. Ez az emberek közti harmónia romantikus ötletnek tűnhet, de az idealista gyógyíthatatlan romantikus, aki inkább arra fókuszál, hogy "mi lehetne", ahelyett hogy mi van valójában az itt és mostban. Abban hisz, hogy az élet tele van lehetőségekkel, amiket csak ki kell aknázni. Nagyon etikusan cselekszik, magas mércéket állít fel magában arról, hogy mi a jó és mi a rossz. Az élet spirituális vagy misztikus dimenziója, a "láthatatlan", sokkal fontosabb számára, mint az anyagi dolgok.

Kapcsolatait áthatja a jóakarat és a szeretet. Hisz abban, hogy segítenie kell másoknak. Általában kevés, de nagyon bensőséges barátai kapcsolatai vannak, a gyerekeivel különlegesen mély kapcsolatra vágyik, szerelemi életében, pedig lelki társat keres, olyan partnert, akivel érzelmileg és spirituálisan kapcsolódni tud, megosztva a legmélyebb érzelmeit és a bonyolult belső világát.

A lakosság kb. 20-30 %-a "idealista" típus, ami nagyon jó, mert insprilája a többieket lelkesedésével és idealizmusával.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nagyon megtetszett....
  2012-08-16 09:34:52, csütörtök
 
  Éles Csilla-Asajah Spiritiszta


A spirituális kapcsolat 5 jele


A spirituális szerelem különleges és ritka dolog. Kevesen tapasztalják meg, pedig mindenkinek létezik valahol a lelki társa, akire rá kellene találnia.

A tökéletes kapcsolat
A spiritualitás életünk legfontosabb része, vagy annak kéne lennie, hiszen nemcsak test, de lélek is vagyunk. Sokan a szerelemben tapasztalják meg először azt az élményt, amely túlmutat az evilági lét határain. Nem a szárnyalásra, a testet-lelket elborító forró érzésre gondolunk itt - hanem arra a tökéletes, transzcendens egyesülésre, amelyet, ha szerencsénk van, életünkben egyszer megtapasztalunk. Ez a tapasztalás többféle szinten létrejöhet, és egyértelmű jelei vannak. Íme, a kapcsolat spritualitásának öt kritériuma:

1. Mi már találkoztunk
A ,,déja vu" érzésénél jóval többről van szó, amikor spirituális társunkkal először találkozunk, és belénkhasít a gondolat: mi valahol, valamikor már találkoztunk, nekünk közünk volt egymáshoz. Mintha már évezredek óta ismernénk egymást, s ,,előző életeinkben" is szoros kötelék fűzött volna bennünket egymáshoz. A másik minden gesztusa, megnyilvánulása édesen ismerős, úgy érezzük, nem megtaláltuk egymást, hanem újra rátaláltunk társunkra. Úgy tűnik, mintha mindent, ami most történik kettőnk közt és ami majd történni fog, már régesrég tudnánk, és most csak fellebben a fátyol szemünk előtt. Mintha az első találkozásnál már többéves együttéléssel a hátunk mögött néznénk egymás szemébe.

2. Közös szemléletmód
A kapcsolat nem az ,,ellentétek vonzzák egymást" szabálya szerint jön létre - a spirituális szerelemben általában inkább a hasonló személyiségek találkozása jellemző. Akár azért, mert az előző életek során egymáshoz csiszolódtunk, akár azért, mert eleve egy lélekcsoport jellemzőivel születtünk, de a világ legtöbb dolgáról hasonlóan gondolkodunk. Sokszor történik meg, hogy egy adott társaságban csak mi ketten gondoljuk másképp a dolgokat - ilyenkor egymásra villan a szemünk, és tudjuk, közös a vélemény, közös a hozzáállás, amit rajtunk kívül senki nem ért.



3. A hűség nem kérdéses
Ne szépítsük a dolgot, a hűség bizony önfegyelem kérdése: meg kell nyirbálnunk eredendő vágyainkat annak érdekében, hogy társunknak ne okozzunk fájdalmat. A hűség nem ösztönből és természetesen létrejövő viselkedésmód, hanem civilizációs, tudatos törekvés, amelyért bizony meg kell dolgoznunk. Kivéve a spirituális kapcsolatot - ott ugyanis egyszerűen azért vagyunk hűségesek, mert eredendően nem is tudnánk mások lenni. A nő számára az összes többi férfi nemtelen, úgy tekint rájuk, akár bátyjaira. A monogámiára kevésbé hajlamos férfinek sem kell megtartóztatnia önmagát - egész egyszerűen nem vágyik másik nőre, kedvesén kívül az összes többi nő: ember, és nem is tudja őket másként nézni.

4. Meredek ívű lelki fejlődés
A spirituális kapcsolatokra jellemző a másik mellett lehetővé váló lelki fejlődés. Közös élmény az egymáshoz való transzcendens kapcsolódás, amely egészen új utakat nyit meg előttünk. Mivel mindketten tudjuk, hogy valami magasabb erő köt össze bennünket és közös múltunk nem csupán a jelenlegi földi létre korlátozódik, a transzcendens világba vetett hitünk erősödik és magától értetődővé válik. Kedvesünkkel való beszélgetéseinkben témáink túlmutatnak a hétköznapi szinten, szó esik Istenről, öröklétről, az élet céljáról és értelméről. És mindegyik témában olyan dolgokkal gazdagodunk a másik által, amelyek a legjobban elősegítik fejlődésünket. Társunk mellett jobb emberré, érettebbé és bölcsebbé válunk.

5. A lélek orgazmusa
Van a szerelem nélküli szex, a szerelmes szex és a spirituális szex. A sorrend pedig emelkedő sorrend: amekkora különbség van egy egyéjszakás kaland és a legelső szerelmes szeretkezés között, akkora különbség van a szerelmezés és a spirituális együttlét között. A spiritualitással átitatott szexuális együttlét a lélek orgazmusát is hozza. Elmondani igazából nem lehet, mit él át ilyenkor a szeretkező pár: egész lelkük kapcsolódik össze, olyan erővel és olyan tökéletes fedéssel, amelynek egyetlen testi orgazmus se ér a nyomába. A keletiek egész vallást szentelnek ennek a fajta együttlétnek: a tantra technikájával még teljesebbé, még könnyebben és okosabban járható úttá teszik a spirituális együttlétet. Nem véletlen, hogy a tantrikus szexben a férfinél nem következik be magömlés: a szexualitás célja itt nem a testi kielégülés - és hogy a férfiak minden további nélkül le tudnak mondani a testi orgazmusról, mutatja, hogy valamit mégiscsak tud az a tantra...

Ha ezt az öt jellemzőt megleled saját kapcsolatodban, biztos lehetsz benne, hogy spirituális kötődésről van szó - és abban is, hogy végleg megtaláltad a boldogságodat, hiszen azt a két embert, akiket magasabb erők kötnek össze, semmi nem választhatja el egymástól életük végéig, és még azon is túl.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ha meghal a szerelem - Mágnes ív
  2012-07-10 19:28:43, kedd
 
  Ha meghal a szerelem....


Összekulcsolt kezeink fölött
szemünk ölelkezik , nem látlak
csak haldokló szerelmed érint,
símogat, szívemet vonja
lágy harmóniába...
Már minden hiába!
Nem érted furcsa álmomat
-én nem akartam mindent...
Lényedért vágytalak megismerni Téged!
Már nem kérlek
égre írt jel lettél,karod nem akar engem
csak álmod ölel olykor- olykor át..
Kihűlt szerelmed lelkembe hanyatlik
bennem él tovább.


Link My foolish Heart








Mágnes ív


Ha egyszer mégis kimondanád
Mi csak szívedben remeg,
Az ég a földdel összeérne
Omlanának falak, hegyek.

Mint óriási mágnes ív,
Magadhoz húznál lágyan
Egy percre beteljesítenéd
Örök, időtlen vágyam.

Örök, s időtlen...nagy szavak,
Tudom menned kell még.
Szabad szíved dobbanását lesni
Nekem egy perc is elég.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 1346 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 64
  • e Hónap: 1632
  • e Év: 9239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.