Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 248 
Gandhi 1982 HUN Teljes film vallásos
  2021-01-23 11:27:06, szombat
 
  Mahatma Gandhi csodálatos életrajzi filmje, kiváló magyar szinkronnal.

Videó Link Lejátszási idő: 3 óra 10 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Egy csók és más semmi - magyar film
  2021-01-23 10:48:14, szombat
 
  1945 előttről Videó Link

Egy csók és más semmi Eisemann Mihály operettjéből készült, 1941-ben bemutatott fekete-fehér, magyar, romantikus, zenés vígjáték Jávor Pál, Tolnay Klári és Rajnay Gábor főszereplésével.
A népszerű operett filmváltozata egy válóper és egy bimbózó szerelem története. Albert Sándor sármos fiatal ügyvédnek megtetszik egyik ügyfelének felesége, Anni. Miután a házaspár éppen válni készül, Annie a tárgyalásig egy szállodába költözik. A fiatalasszonynak a per miatt nem szabadna ugyan új férfiismeretségbe bonyolódnia, azonban saját ügyvédje, dr. Sáfrány legkomolyabb figyelmeztetése ellenére elfogadja a ,,szemtelen tolakodó fráter" kompromittáló közeledését, elfogadja virágait és találkozik vele. A két fiatal nem fedi fel egymás előtt kilétüket, és csak a tárgyaláson derül ki, hogy Sándor nem más, mint a válni nem akaró férj ügyvédje. A magánnyomozókkal megfigyeltetett Anni azt hiszi, hogy a fiatal ügyvéd közeledése nem más, mint egy neki állított csapda. A bíróság előtt Sándornak sikerül tisztáznia a helyzetet, így a felperes asszony kérésére végül is kimondják a válást és a civódó-évődő pár egymáséi lehetnek. A történet másik szerelmespárja, ifjabb Sáfrány ügyvéd és titkolt gyermekének anyja, Zsuzsi a film végére szintén hivatalossá tudja tenni kapcsolatukat.

Szereplők
Jávor Pál - Dr. Albert Sándor ügyvéd
Tolnay Klári - Nadányi Ervinné, Anni
Rajnay Gábor - Dr. Sáfrány Béla ügyvéd
Peéry Piri - Dr. Schön Tóni kémikus
Pataky Jenő - Sáfrány Péter ügyvédjelölt, Sáfrány Béla fia
Ölvedy Zsóka - Zsuzsi
Dénes György - Nadányi Ervin
Pethes Sándor - magánnyomozó
Simon Marcsa - Dr. Albert ügyfele
Vándory Margit - Teréz, cseléd Sáfránynál
Kelly Anni - énekesnő
Misoga László - magánnyomozó
Berczy Géza - Bobby
Fülöp Sándor - Dr. Schön Tóni segédje
Vándory Gusztáv - bíró

Annie, a válófélben lévő fiatalasszony a tárgyalásig egy szállodába költözik, ahol megismerkedik egy sármos fiatalemberrel, Albert Sándorral. Annak ellenére, hogy Snnie a per miatt nem bonyolódhatna új kapcsolatba, beleegyezik egy kompromittáló találkába. Csak a tárgyalás napján derül ki, hogy Albert Sándor nem más, mint Annie válásról hallani sem akaró férjének az ügyvédje, aki magándetektívvel figyelteti az asszonyt. Annie azt hiszi, csapdát állítottak neki.

.........

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Álom keringő - magyar film
  2021-01-21 11:06:13, csütörtök
 
  Videó Link

A bécsi opera ünnepelt sztárja, Turi Gábor visszavonul a színpadtól, mert hatalmas földbirtokot örökölt Magyarországon azzal a feltétellel, hogy lemond az énekesi karrierről. Impresszáriójával, Dorettivel leutazik a birtokra és átveszi annak irányítását, noha nem ért hozzá. Egy napon megjelenik a kastélyban egy távoli rokon, Ágnes, aki szintén igényt tart az örökségre. Fondorlatos módon ráveszi Gábort, hogy megszegje fogadalmát és ismét színpadra lépjen. Terve mégsem úgy sikerül, mint ahogy elképzelte, mivel közben beleszeret a férfibe.

Szereplők:
Sárdy János - Turi Gábor
Zsilley Margit - Ágnes, Bruckner lánya
Erdélyi Mici - Müller menyasszonya
Latabár Kálmán -Doretti
Makláry Zoltán - Sebestyén
Mihályi Ernő - Paul Müller
Csortos Gyula - Bruckner
Gonda György - gazdatiszt

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Első Magyar film - A régi nyár 1941
  2021-01-21 10:48:47, csütörtök
 
  Videó Link

Az is ritkán fordul elő, hogy egy szülő ne annak örüljön, hogy a fia komoly, szorgalmas és nem érdekli más, csak a munka, a föld. Hát a mi Tamássy Péterünk ilyen. Péter fiát csak a gazdálkodás érdekli, ezért a fiatal korában kicsapongó apa elhatározza, hogy mielőtt Péter megnősülne, bevezeti kicsit a társaságba. És hogy egészen biztosan jó társaságba keveredjen a gyerek, rábízza régi szerelmére, a primadonna Riára...
Honthy Hanna parádés filmszerepben.

Szereplők:
Honthy Hanna - Ria, hajdan Marika
Rajnay Gábor- Tamássy Péter, Miklós édesapja
Szilassy László - Tamássy Miklós
Simor Erzsi - Páldi Éva, Ria lánya
Páldi Éva,- Ria lánya
Vaszary Piri - Mimóza, Marika öltöztetőnője
Csortos Gyula profilképeCsortos Gyula- Ibanez, spanyol festő
Rózsahegyi Kálmán - Főpincér
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
A fehér szarvas Dokumentum film
  2021-01-13 12:21:47, szerda
 
  Meg tudja-e menteni egy nomád nagypapa szeretete a hagyományokat...?
Képzeljük el a világ egyik legelhagyatottabb vadonját és a végtelen erdőben egy pici lánykát és nagypapáját. Ők Mása és Vlagyimir, a Közép-Szibériában játszódó film főszereplői. Mása és nagypapája az evenki néphez tartoznak, akik egykor a tajgában hatalmas területen éltek. Ma már főleg falvakban laknak, de Vlagyimir megpróbálja a lehetetlent: életben tartani természetközeli életmódjukat. Ebben Török Zoltán természetfilmes is segítségére van, aki egy évtized elteltével tér vissza hozzájuk. A nomád Udigir család története 12 évet ölel fel a szibériai tajgában és a film számos díjat nyert világszerte.
(képek erről a forgatásról is az Instagramon @wild.tales)

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
A názáreti Jézus 1977 teljes film
  2020-12-23 22:20:00, szerda
 
  A Názáreti Jézus c. film Zeffirelli rendezésében. Van már fenn egy pár kiváló film Jézus életéről, de ezt nem láttam fenn, pedig szerintem az egyik legjobb feldolgozás. Zeffirelli remekművet alkotott a színészekkel egyetemben.
"A monumentális tévésorozat Jézus életét eleveníti fel a filmművészet legnemesebb eszközeivel. Az alkotás lenyűgöző hatásával, történeti és vallástörténeti hűségével egyaránt magával ragadja a nézőket. Zeffirelli filmfreskója sokak szerint Jézus életének, a bibliai történetnek legszebb feldolgozása, melyben világhírű művészek és sztárok nyújtanak feledhetetlen alakítást."

A názáreti Jézus 1977 teljes film videó Link Lejátszási idő 6 óra
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Fekete István: Tüskevár film
  2020-12-21 17:42:44, hétfő
 
  Videó Link

Lejátszási idő másfél óra
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Mary Poppins amerikai vígjátékfilm
  2020-12-19 19:08:30, szombat
 
  A Mary Poppins 1964-ben bemutatott amerikai filmmusical, amelyben valós és rajzolt díszletek, élő és rajzolt szereplők közösen szerepelnek. A film Pamela Lyndon Travers A csudálatos Mary című regénye alapján készült. Rendezője Robert Stevenson, producerei Walt Disney és Bill Walsh. A forgatókönyvet Don DaGradi és Bill Walsh írta, a zenéjét Richard M. Sherman és Robert B. Sherman szerezte. A mozifilm a Walt Disney Productions gyártásában készült, a Buena Vista Distribution forgalmazásában készült. Műfaja zenés fantasy filmvígjáték.

Amerikában 1964. augusztus 27-én, Magyarországon 1986. december 4-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény
Az 1900-as évek elején, Londonban játszódó kedves film egy olyan családról szól, ahol az apa bank tisztviselő, az anya pedig lelkes szüfrazsett, így komoly elfoglaltságaik miatt két gyerekükre sosincs idejük. A szülői szeretetet és kellő figyelmet pótlandó, az édesanya nevelőnők egész sorát alkalmazza, ám egyikük sem marad a háznál túl sokáig, mert a kis ,,bestiák" megkeserítik az életüket. Ekkor érkezik papagájfejes ernyőjével, a keleti szél hátán a csodálatos Mary Poppins, aki szőnyegtáskájából képes egy egész szobányi berendezést elővarázsolni, aki a lépcsőkorláton felfelé is tud csúszni, aki ért az állatok nyelvén, és aki egész lényével elvarázsolja mindkét gyermeket, valamint Bertet, majd szép sorra az egész ház minden lakóját.
Az édesapa kezdeti ellenállása a szigorú nevelési elveket sutba vető Mary Poppinsszal szemben szép lassan csendes felismeréssé szelídül, és a történet végére a merev angol polgári famíliából igazi, egymásra figyelő, egymás társaságát kereső és kedvelő család lesz.

A film megnézhető: December 19-én, 19:40-től a Dunán!
...... ........... .......



/Sajnos videó nincs fent a Yotube oldalon/
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Don Bosco: A szeretet küldetése I. II. rész olasz filmdráma
  2020-12-16 09:44:28, szerda
 
  - A szegény gyermekek pártfogójának fordulatokban bővelkedő élettörténete
Ludovico Gasparini 200 perces keresztény film dvd-je bemutatja Bosco Szent Jánosnak - a világ számára ismert nevén Don Boscó-nak, a szalézi szerzetesrend megalapítójának fordulatokban bővelkedő, rendhagyó életét. Don Bosco - akit ellenségei többször próbáltak bántalmazni és művét tönkretenni - éjt nappallá téve dolgozott, hogy segítse, táplálja és tanítsa a nincstelen gyermekeket, és egész életét az árvák, csavargók, gyerekmunkások és fegyencek megsegítésére áldozta. A meghatóan szép és igaz történet Torino város nagy szentjének példáját mutatja be a világnak, mintegy élő felkiáltójelként, felhívó üzenetül a mai kor emberének a szeretet nevelő erejéről. A katolikus vallású pap életéről szóló dvd film sokakat láncol a képernyő elé.
Bosco Szent János, a szalézi szerzetesrendnek a világ számára Don Boscóként ismert alapítója, akit ellenségei többször próbáltak bántalmazni és művét tönkretenni, éjt nappallá téve azért dolgozott, hogy segítse, táplálja és tanítsa a nincstelen gyermekeket. Egész életét az árvák, csavargók, gyermekmunkások és fegyencek megsegítésére áldozta. A megható és igaz történet Torino város nagy szentjének példáját mutatja be a világnak, mintegy élő felkiáltójelként, felhívó üzenetül a szeretet erejéről a mai kor emberének

Film bemutató videó Link

Fim megnézhető Duna TV 2020.12.24-én 21 órai kezdettel és 12.25 20 óra 15 perces kezdettel

*
- Don Bosco élete:
Bosco Szent János, eredeti teljes nevén Giovanni Melchiorre Bosco Ochienna olasz katolikus pap (áldozópap), a Szalézi Társaság férfi szerzetesrend megalapítója, akit gyakran csak Don Bosco-ként emlegetnek.
Bosco Szent János 1815. augusztus 16-án született egy Torinó melletti kis faluban, szegény sorú családban. Édesapját korán elveszítette, édesanyja három fiú gyermekével maradt egyedül, így testvéreivel együtt már korán keményen kellett dolgoznia.
Édesanyjuk törhetetlen hite mély vallásos légkört alakított ki otthonukban, így János már kilenc évesen tudta, hogy pap szeretne lenni. Eleinte a helybéli plébános tanítgatta, de a család szegénysége miatt nem sok reménye volt a továbbtanulásra, noha éles elméje és jó memóriája volt. Hivatását egy álom tette számára világossá, ezért a kemény munka és az imádságok között elkötelezetten sajátított el olyan eszközöket, például a kötéltáncot, egyéb bűvészmutatványokat, melyekkel a gyerektársait köthette le. Felismerte, hogy nem veréssel, hanem szelídséggel és szeretettel kell barátságukat megnyernie, megmutatni nekik a bűn utálatosságát és az erény értékét.
Tanulmányait 1831-ben tizenhét évesen kezdte meg Chieriben, és kitartásának köszönhetően 1841-ben Torinóban pappá szentelték. Itt határozta el teljességgel, hogy életét a szegény sorsú gyermekek segítésének és nevelésének szenteli, Néri Szent Fülöp (többek között a Legyetek jók, ha tudtok c. film is bemutatta Néri Szent Fülöp munkásságát) példáját követve. Mint az emberiség történelmében sajnos szinte mindig, ha valaki jóra törekedett, az Ő munkája folytatása is akadályokba ütközött, és kitartását, amellyel küzdött, betegesnek minősítették. Édesanyja is csatlakozott hozzá és életének utolsó tíz évében az első szaléziánus gyermekotthonban dolgozott.
Itt alakult ki a ,,megelőző módszer" néven elhíresült nevelési módszer: ,,Legyetek a gyermekekkel, előzzétek meg a bűnt ésszel, hittel és szeretettel. Legyetek szentek, és szentek nevelői. Vegyék észre a gyermekeink, hogy szeretjük őket!" Ezen megelőző módszer első generációjának tagja volt a fiatal Savio Domonkos is, akiről alapítványunk kapta a nevét. IX. Piusz támogatta és irányította Don Boscót a szalézi rend megalapításában. Ő ajánlotta neki, hogy nevezze ,,társaságnak", lépést tartva a korral; hogy tegyenek fogadalmat, de ne ünnepélyes keretek között, illetve egyszerű öltözéket javasolt, a lelki életben pedig hatékony, de nem túl bonyolult gyakorlatokat. Pápasága alatt jóváhagyta a Szalézi Társaságot és szervezeteit, a Segítő Szűz Mária Leányai Intézményét, és a Szalézi Munkatársak Egyesületét, amelynek első tagjai között volt ő maga is.
Giovanni Bosco-t XI. Piusz pápa 1929-ben boldoggá, 1934-ben szentté avatta.

*
- Magyar kurír oldalon KULTÚRA - 2008. február  
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Buvári Tamás: Magdolna című film - vallásos
  2020-12-09 23:22:25, szerda
 
  Buvári Tamás: Magdolna című filmjét szeptember 18-án mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az alkotás az 1945-ben vértanúhalált halt munkáslány, Bódi Mária Magdolna két napját mutatja be, az idősíkok sűrű váltakozásával.
A film rendezője, Buvári Tamás, a Szeretfilm.hu vezetője tájékoztatott arról, hogy a Magdolna című játékfilm mostantól letölthető és akár többször is megtekinthető egy mozijegy áráért.
Hálásak vagyunk, hogy ez a közösségi alkotás megvalósulhatott, és igaz, hogy nem a számok számítanak, hanem a szeretet, ami körbevett bennünket, mégis elmondom, hogy filmünk körülbelül 300 fő és 40-50 közösség, civil szervezet, intézmény összefogásából született, amint ez a stáblistában is látható."

Bódi Mária Magdolna 1921. augusztus 8-án született Szigligeten. A falusi iskola hittanóráin ismerkedett meg a katolikus hittel, szerzetes szeretett volna lenni. 1939-től a fűzfő gyártelepi Nitrokémia Rt. üzemében dolgozott. 1941-ben, Krisztus király ünnepén szüzességi magánfogadalmat tett, s 1942-ben a Mária Kongregáció tagjává avatták.
1945-ben a front elért családja akkori lakóhelyéhez, Litérhez. Jöttek a hírek a szovjet katonák nőkkel szembeni atrocitásairól. Magdi ezeket hallva elhatározta, hogy ha kell, az élete árán is hű marad Jézusnak tett fogadalmához. Március 23-án két fegyveres szovjet katona támadt rá az óvóhely bejáratánál tartózkodó asszonyokra, köztük Magdira. Ő ellenállást tanúsított, és menekülni igyekezett, erre az egyik katona többször rálőtt. A halálosan megsebesített lány utolsó szavai ezek voltak: ,,Uram, királyom! Végy magadhoz!"
A huszonnégy évesen mártírhalált halt munkáslány boldoggá avatásának egyházmegyei szakasza lezárult, jelenleg a Szentek Ügyeinek Kongregációja vizsgálja az ügyet a Vatikánban.

Még további 3 cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 248 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 465
  • e Hét: 4055
  • e Hónap: 24738
  • e Év: 227651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.