Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Karamell krém:
  2018-04-16 13:21:32, hétfő
 
 
Hozzávalók:
40 dkg cukor
5 dl tejszín

40 dkg cukrot közepes lángon szép világosra pirítok, majd félre húzom és hozzáadok 5 dl tejszínt. Vissza tűzre és lehet szépen lassan kevergetni. Én először egy mélyebb lábasban főztem ahol magasra került így a folyadék. Így lassan sűrűsödik csak. Majd áttettem egy nagy lábosba ahol gyorsan kezdett sűrűsödni. Akkor jó ha már a kanálon ott marad és csak nagyon lassan egyben csurog le róla. Ekkor hozzáadtam 5 dkg vajat és kevertem vele míg szép fényes lett és felvette. A vajat kis adagokban adtam hozzá addig míg felvette. Majd tálba tettem és kihűtöttem. Így alkalmas tölteni, de krémekbe is finom vagy ostya lap közé tölteni.
Szabóné recepteskönyve fényképe.facebook
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Kókuszbundás sült alma
  2018-02-09 17:41:37, péntek
 
  Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát. Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani !

Hozzávalók:
4 db. kisebb alma
2 tojás
2 evőkanál cukor
20 dkg. liszt
10 dkg. kókuszreszelék
2,5 dl. tej
olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem. Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom.
Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Almakrém kókuszhabbal
  2018-02-09 16:56:48, péntek
 
  Nagyon bejött ez a párosítás, már készítettem alma-kókusz variációval desszertet, és annak íze is nagyon passzolt. Most, pohárkrémet készítettem, gyorsan elkészül és igazán őszies hangulatú, hétvégi desszert.

Hozzávalók:
1 citrom
4 nagy alma (kb. 1 kg.)
1/2 dl. narancslikőr (ez el is maradhat!)
8 dkg. cukor
kisujjnyi fahéj
5 szem szegfűszeg
2 lap zselatin
3 dl. habtejszín
10 dkg. kókuszreszelék
A citromot megmostam, vékonyan felszeleteltem, (de csak a sárga részét!) vékony csíkokra szeleteltem, levét kifacsartam. Az almákat is, megmostam, meghámoztam, magházát kivágtam, vékonyan felszeleteltem, azonnal meglocsoltam a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felöntöttem 2 dl. vízzel, 5 dkg. cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel, vaj puhára főztem, levét elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam. A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízben, és amikor meglágyult, felraktam forrni, csak annyi vízben, amit magában szívott, amikor éppen csak felforrt, az almakrémhez kevertem. A lehűtött tejszínt kemény habbá vertem a megmaradt (3 dkg.) cukorral, óvatosan összeforgattam a kókuszreszelékkel. Kóstolás után, mindenki édesítse ízléséhez, úgy az almakrémet, mint a habot. Poharakba adagoltam, felváltva, a krémből és a habból. Behűtve az igazi!
Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Salzburgi galuska
  2017-12-03 20:10:53, vasárnap
 
  Salzburgi galuska
Hozzávalók:
6 tojás, csipetnyi só, 2 zacskó vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál keményítő, a szószhoz: 1 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor.

Elkészítése:
A tejszínt a vaníliás cukorral felmelegítjük, majd félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekavarjuk az étkezési keményítőt is. Kevés sóval a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot, majd azzal is tovább verjük. Végül kézi habverővel, nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és nagy habgaluskákat szaggatunk egymás mellé tojáshabból és az oldalánál óvatosan beletöltjük a tejszínt. Előmelegített 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Sütése közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki közben. Tálaláskor porcukorral meghintjük és még forrón tálaljuk.



Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Vaníliás linzer.
  2015-02-10 10:10:44, kedd
 
  Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
baracklekvár


Elkészítése:

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!).

A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket. A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket.
Tipp:

Sütés után fémdobozban tárolva vagy folpackal letakarva, másnapra tökéletesen megpuhul.
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Bögrés mézes puszedli – rögtön puha, rögtön süthető!
  2015-01-12 18:00:45, hétfő
 
  Kb. 100 darab készül ebből az adagból

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók:
- 5 bögre rétesliszt
- 1 púpos bögre finomliszt
- 1 púpos bögre porcukor
- 2 púpos teáskanál szódabikarbóna
- 2 púpos teáskanál mézeskalácsos fűszerkeverék
- 4 teáskanál kakaópor (én hollandot használok mindig)
- 2 tojás sárgája + 2 egész tojás
- 15 dkg vaj (vagy zsír, de nem margarin!)
- 1 bögre akácméz + még két evőkanálnyi
- 2 evőkanál tejföl
A mázhoz:
- 1 tojás fehérje
- háromnegyed bögre porcukor
- 1 csepp citromlé
Elkészítése:
1. A vajat egy nagyon picit megolvasztjuk, de nem teljesen.
2. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba mérünk, majd összekeverjük nagyjából villával az egészet. Ezután összegyúrjuk az egészet, míg össze nem áll szépen.
3. A sütőt bekapcsoljuk alul-felül sütés 190 fokra (gáztűzhelynél közepes láng).
4. Két-három tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztából diónyi golyókat formázunk. A tepsikre tesszük őket, kissé szellősebben, mert a másfélszeresükre fognak nőni. Már mehet is az első adag a sütőbe, kb. 12 percre.
5. Ez idő alatt elkészítjük a mázat: habbá verjük az egyik tojásfehérjét, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a háromnegyed bögrényi porcukrot, és a csepp citromlevet.
6. A kisült süteményeket még forrón átszedjük egy tálcára, és ecset segítségével megkenjük a mázzal. Lehet egy kicsit borzasra is csinálni őket, nekem úgy tetszenek a legjobban, akár.
7. Ezután már csak ki kell bírnunk, hogy megszáradjanak a kis szépségek :-)
Jó étvágyat! :-)
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! :-)
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Bögrés diós kekszek – puhák, omlósak!
  2015-01-12 17:54:12, hétfő
 
  A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók:
- 1 kocka Rama (25 dkg)
- 1 bögre porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 bögre liszt
- másfél bögre darált dió
- 1 tojás
+ porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
1. A margarint egy picit megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésen. Ez nagyjából megegyezik azzal a hőfokkal, amim a piskótát szokás sütni.
3. A tésztából kisebb darabokat szaggatunk (kb. egy púpos teáskanálnyi), és golyókat formálunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk szellősen. Nem kell túl szabályosnak lenni a golyóknak!
4. Ezután tíz-tizenöt perc alatt készre sütjük őket. Akkor jó, ha még világos, nem szabad megbarnulnia! Még picit nyersnek is tűnhet, esetenként puhának, de nem baj, mert kivéve a sütőből, a hűlés során fog megszilárdulni, Tehát vigyázzunk kell, nehogy kiszáradjanak.
5. Ahogy kivesszük őket a sütőből, porcukorba hempergetjük őket, és megkóstoljuk, feltétlenül, mert ilyenkor a legfinomabbak.
Jó étvágyat! :-)
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Bögrés forrázott palacsinta – a leglágyabb, legpuhább!
  2015-01-12 17:52:58, hétfő
 
  A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók (egy nagy adaghoz):
- 6 tojás
- fél mokkáskanál só
- 4 bögre forró víz
- 3 bögre tejföl
- 5 bögre liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál cukor
- negyed bögre étolaj
Elkészítése:
1. A tojást a sóval felverjük egy mixer segítségével, majd folyamatos keverés mellett hozzákeverünk három bögre forróvizet, majd a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Ha ezt sikerült csomómentesre keverni, akkor jöhet hozzá az olaj és az utolsó bögre víz (a negyedik!).
2. Egy forró serpenyőbe egy pici olajat hevítünk (negyed mokkáskanálnyit), majd egy merőkanálnyi tésztát csorgatunk bele, és körkörös mozdulatokkal egyenletesen szétterítjük a serpenyő alján. Ha széle aranyszínt kap, akkor egy lapát segítségével megfordítjuk.
3. Ha megsült, akkor egy tányérra csúsztatjuk. Minden második palacsinta alá tettem és hevítettem egy pici olajat, nem kell félni, egyáltalán nem szívta meg magát!
4. Melegítve is puha, nem szárad ki másnapra sem!
Jó étvágyat! :-)
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! :-)
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Kekszes őzgerinc – bögrésen, sütés nélkül, leegyszerűs
  2015-01-12 17:51:37, hétfő
 
  Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept így karácsony előtt. Sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségben is :-) És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók (1 őzgerinc formához):
- egy bögre víz szűken mérve
- másfél bögre cukor
- 3 bögre darált háztartási keksz
- fél bögre kakaópor (nálam holland)
- 1 kocka Rama (25 dkg)
- 1 csomag háztartási keksz összetördelve (15 dkg-os csomag)
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
Elkészítése:
1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felforrni.
2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darált kekszet, majd a darabosat is, és még egy picit főzzük lassú tűznél. Két percig nagyjából.
3. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába öntjük, és szépen elegyengetjük a masszát (a tetejét vizes kanállal szoktam), majd ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük egy éjszakára (de legalább néhány órára). Alufóliába jól csomagoljuk be a formát, mert a kakaó különösen szereti magába szívni a hűtőben fellelhető ízeket és illatokat.
Jó étvágyat! :-)
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Vaníliás kifli
  2014-12-02 14:53:20, kedd
 
  Hozzávalók:

30 dkg liszt
6 dkg dió,vagy mák ,kókusz attól függ milyen ízesítést szeretnénk,és az új íz
2 evőkanál instant kávé
6 dkg porcukor
1 cs.van.cukor
2o dkg margarin
+ sütés után beleforgatni kb 15-20 dkg porcukor 2 cs van cukor,vagy 1 cs Bourbon van.cukor /Ezzel a legfinomabb./

Összegyúrom a tészta hozzávalóit. Nagy nudliformát sodrok ,többet is.Kicsiket csípek belőle és kifli alakúra alakítom.A végeit nem kell nagyon vékonyra,mert meg ég. Kb 180 °C 15-20 percig sütni. Nem szabad kiszárítani. Megsült,hagyom még hűlni a sütőlemezen egy pár percig. Porcukrot összekeverem a van cukorral,és beleforgatom a kifliket. Tálcára teszem hűlni. Nagyon finom a Bourban van. cukorral.
Ez a süti akár 3-4 hétig is el áll jól zárható dobozban.
Edit konyhája
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 909
  • e Hónap: 12296
  • e Év: 50044
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.