Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Párizsi Notre Dame panoráma kép.
  2014-11-07 22:51:44, péntek
 
 




Notre-Dame BELÜLRŐL!!!: hanggal! Mennyezete és padlója is látszik!
Nézd meg mindkét aspektusból! Link


 
 
0 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
Esti Párizs
  2014-11-06 23:52:23, csütörtök
 
 


Esti Párizs panorámaképe! Gyönyörű!!!!Link




 
 
0 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
Virtuális séták a világ körül című összeállítás 3 D-ben.
  2014-08-21 08:33:23, csütörtök
 
  Az eső ellenére nagyon szép napot kívánok Mindenkinek!






Ha már nem mehetünk kirándulni ebben az időben, ezért vigasztalásul legalább ezt megtehetjük!:)

Virtuális séták a világ körül című összeállítás 3 D-ben. Ahogy látom, százon felüli gyüjtemény.Nagyon szépek.

Katt a linkre!
Link

Mindenki megtalálhatja azt a helyet, ahova elszeretett volna menni, de nem volt rá lehetősége!
Ezek közé tartozom én is!

 
 
0 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
Nem is olyan öreg a Grand Canyon
  2014-07-25 09:55:26, péntek
 
 









Nem is olyan öreg a Grand Canyon
Videotanar.hu | földrajz - az USA története, körzetei

Új vizsgálat szerint az impozáns és világhíres völgyszurdok mindössze öt-hatmillió éves, szemben a korábban gondolt 70 millióval.:)



Csodás képek Arizónából a Grand Kanyonból!
Klikk a linkre

Link


 
 
0 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
A világ 10 legszebb vízesése!
  2014-07-15 20:50:52, kedd
 
 





A világ 10 legszebb vízesése!

Klikk a linkre!

Link




 
 
0 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
Székelyföld kincsei
  2014-07-11 19:56:49, péntek
 
 




Ezen az anyagon, Székelyföld kincsei láthatóak virtuálisan, így akit érdekelnek ezek a helyek, látványosságok, most részletesebben megtekintheti őket. Ezt a virtuális nézetet, 360 fokos panorámázással tekinthetjük meg, így a kisebb részletességek is szem elé kerülnek. Az oldal két megye szépségeit dolgozza fel: Hargita és Kovászna. Egy pillantást mindenképp megér. Te is megnézheted Székelyföld kincseit.

Első főoldalon a Székelyföld kincseire kell kattintani.

- Kinyílás után, látható egy forgó templom belseje mely a főoldal. és jobb oldalon egy Képes tartalomjegyzék, a következőkről: Kápolnák-Kolostorok, Kastélyok-Kúriák Múzeumok, Népi mesterségek, Várak-Várromok, Utcaképek, Templomok-Haranglábak, Természet kincsei.

- Ha valamelyikre kattintunk, kinyílik egy részletesebb arra a témára vonatkozó tartalomjegyzék, és ott lehet, kiválasztatni mit akarok látni, és rákattintani.

- A megnyílt látnivalóhoz a kép bal felső sarkában látható kis képre kattintva olvasható a képre vonatkozó, tájékoztató leírás, aminek jobb lenti sarkára való katt.-ra tovább lapozható. Majd a kép jobboldali lenti sarkára katt. bezáródik, és látható az előbbi kiválasztott kép.

- Hogy teljes képernyővel legyen látható, bezárom a tartalomjegyzéket a lenti Bezárás feliratra kattintva. Majd körbe nézhetem a képet. Amikor vissza akarok jönni a tartalomjegyzékhez, hogy másik témát válasszak, vagy vissza akarok menni az előző oldalra, akkor lenyitom a tartalomjegyzéket és rákattintok a bal oldalán látható nyílra, és visszajutok a Képes tartalomjegyzékhez, ahol ismét választható egy téma, rákattintok és ismétlődik minden a fenti leírás alapján.

Kellemes barangolást kívánok Székelyföld kincsei között.

Klikk a linkre!!!!!


Link




Bálványosi vár romjai kép:








Csíksomlyói kegytemplom - virtuális túra! Link





 
 
0 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
Machu Picchu
  2014-07-08 18:58:30, kedd
 
 






Machu Picchu (kecsua nyelven: Machu Pikchu, ,,Öreg csúcs")[1] az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban - a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb fekvésű régészeti lelőhelye. Az Andok hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített város, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király (1438-1471) parancsára építették és 1570-ben hagyták el,[2] majd kb. 400 évig ,,pihent", míg 1911-ben újra felfedezték (újrafelfedezőjének személye vitatott) [3] .

A város klasszikus inka építéstechnológiával épült: a tökéletesre csiszolt, hibátlanul illeszkedő vörös gránittömbökből rakott robusztus falak kötőanyag nélkül, száraz falazással épültek. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu nem volt igazi város, inkább az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum, ahol a Nap különleges tiszteletének nyomai is megtalálhatók. A város legszentebb pontjai az Intihuatana - ,,az a hely ahová kipányvázták a Napot"-, a Naptemplom és a Háromablakos templom.

Machu Picchut és természetes környezetét 1981-ben ,,perui történelmi szentély" címmel ruházták fel, mint különlegesen fontos kulturális értéket őrző szent területet. 1983-ban az UNESCO az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a Világ Új Hét Csodájának egyike lett.


A városról az alábbi linken több információ található, ha ráklikkeltek!!!


Link


Gyönyörű, körpanorámás képe itt található az alábbi link alatt, csak klikk rá!!!!!!!!!!!

Link



.
 
 
0 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
Iguazu vízesés
  2014-07-08 18:49:24, kedd
 
 



Az Iguazú-vízesés (portugálul Cataratas do Iguaçu, spanyolul Cataratas del Iguazú) az Iguazú (Iguaçu) folyón található Argentína (80%) és Brazília (20%) határán, az Iguazú Nemzeti Park területén.

A vízesés 270 különálló zuhogóból és kisebb vízesésből áll, melyek a folyón 2,7 kilométer szélességben húzódnak. A víztömeg a vízeséseken maximum 82 métert esik, átlagos magasságuk 60 méter.

A legtöbb zuhatagot felfedezőikről, illetve az argentin szabadságharc hőseiről nevezték el. Példának okáért található itt: Két nővér-, San Martin-, Victoria-, illetve Alvar Núnez Cabeza de Vaca- nevű zuhatag is. Ez utóbbi Alvar Núnez Cabeza de Vaca spanyol felfedezőről lett elnevezve, aki arról is nevezetes, hogy ő látta meg első európaiként 1541-ben a vízesést, és Santa Maria vízesésnek nevezte el. Később az itt élő őslakos guarani indiánok által használt név vált hivatalossá: az Igazú (Iguaçu), amelynek jelentése nagy víz.

A vízesés 270 különálló zuhogóból és kisebb vízesésből áll, amely a folyón 2,7 kilométeres szélességben húzódik, a víztömeg a vízeséseken maximum 82 métert esik, de az átlagos magasság 60 méter. Az Iguazú-vízesés legmagasabb zuhataga, az Union, ahol a víz az Ördögtorok-szakadékba zuhan (spanyolul Gargante del Diabolo, portugálul Garganta do Diabo). A szakadék U-alakú, 150 méter széles és 700 méter hosszú. Az Ördögtorok-szakadékot a folyó egy geológiai törésvonal mentén vájta ki az évmilliók során. 135 millió évvel ezelőtt a területet vastag lávaréteg fedte, amely miután kihűlt, bazalttá alakult át. A vízesések ott alakultak ki, ahol keletről, Brazília felől az Iguazú folyó beletorkollik az Argentína felől érkező Paraná folyóba.

Létrejöttének legendája

Az őslakos guarani indiánok legendája szerint a vízesést Mboi isten hozta létre. ,,Az történt, hogy Mboi isten beleszeretett egy törzsfőnök lányába, aki azonban nem kért az égi kegyből. Földi szerelmével csónakba ült és próbáltak elmenekülni a Mboi haragja elől. A vérig sértett és bosszúszomjas isten sziklákat emelt ki a földből, hogy a szerelmespár a végzetébe zuhanjon a folyó vízesésein."





Panoráma kép megtekintése: klikk az alábbi linkre!!!!

Link


.Szép videót is kaptam egy kedves ismerősömtől!:) Katt az alábbi linkre is!!!!

Link


.
 
 
2 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
Petra
  2014-07-08 18:36:53, kedd
 
 




Petra
Romváros
Petra romváros Jordániában. A sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont egy arab néptörzs, a nabateusok virágzó fővárosa volt.


A linkre katt!!!!!
Link


.
 
 
0 komment , kategória:  Panoráma képek, fotók  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1459 db bejegyzés
Összes: 12933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 405
  • e Hét: 2665
  • e Hónap: 24565
  • e Év: 114175
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.