Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/65 oldal   Bejegyzések száma: 645 
Aztán itt van egy másik szerep. A szerelmes.
  2024-03-17 17:07:00, vasárnap
 
 




" Aztán itt van egy másik szerep.
A szerelmes.
Bizonyára voltál szerelmes, többször is. Vesd össze az emlékeidet : mindegyik szerelmed más volt. Volt bennük hasonlóság, hiszen mindegyik a te szerelmed volt -mégis úgy érzed, mintha ezek nem egyetlen ember történetei lennének. Nemcsak a másik szereplő változott - te is más voltál minden viszonyodban. Mindenkivel másképp viselkedtél. Másképp is ölelted talán. (...)
A legtöbb házasság ott bukik meg, hogy nem tudunk szerepet váltani.
A szerelem: lábatlan madarak szárnyalása. Együtt, valami régóta elhagyott otthon felé. Honvágy és hazatérés. (...) Egy kozmikus széttépettséget akarunk összeforrasztani. Ebben az állapotunkban vagyunk a leghülyébbek és a legbölcsebbek is. Hülyék azért, mert hajlamosak vagyunk lényünk fájdalmasan hiányzó másik felét bárkiben megpillantani. És bölcsek azért, mert lehet, hogy benne is van! Lehet, hogy ő az!
Amíg nem mondod valakire, hogy "Ő AZ" - addig nem is szereted igazán. "

Müller Péter
(Szeretetkönyv)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Lelkünk mélyén rejlik legnagyobb kincsünk,a könny.
  2024-03-17 17:03:05, vasárnap
 
 




,,Lelkünk mélyén rejlik legnagyobb kincsünk,a könny.
Két módon tudjuk felszínre hozni:nagy fájdalommal vagy nagy örömmel."

Müller Péter







" MINDEN CSODA ALAPJA A SZERETET!
Ahhoz, hogy valakinek szebbé tedd az életét, nem kell gazdagnak, szépnek vagy tökéletesnek lenned, elég ha csak ott vagy és törődsz vele. "

Müller Péter


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
" A gondolat is rezgés. Minél intenzívebb és pontosabb, ...
  2024-03-17 16:47:20, vasárnap
 
 




" A gondolat is rezgés. Minél intenzívebb és pontosabb, annál nagyobb a hatóköre. (...)
Ez így van a földi életben is.
Az ember csak a hasonlóra, a vele "egy húron pendülőre" rezeg. Ha nem tudod áthangolni magad az öröm a derű, a gondoktól való szabadság rezgéseit sohasem veszed, s benne maradsz abban a boldogtalan rezgőkörben, ahol az emberek egymást fertőzik a gyűlölettel, a borúlátással és a reménytelen keserűséggel.
Élni nehéz. Ma különösen az.De senki sincs kötelezve arra, hogy ebbe a nehézségbe érzelmileg és gondolatilag belesüppedjen, hogy elvágva magát saját távlataitól, önfényétől és derűjétől, részt vegyen egy olyan szánalmas körtáncban, ahol a jutalmat csakis a pénz és a karrier jelenti.
Ez az adás ma zavaros és sötét. "

Müller Péter
(Kígyó és kereszt)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Keresd azt a valakit,...
  2024-03-17 16:44:04, vasárnap
 
 




,, Keresd azt a valakit, aki terel, de nem irányít, rendelkezik, de mégsem birtokló, aki oltalmaz, nem pedig felügyel. Aki folyamatosan inspirál, arra sarkallva, hogy jobb és több legyél. Aki nem akarja, hogy tökéletes légy, aki mellett az lehetsz, aki vagy. Keresd őt, aki mellett megnyugszik a szived.,,

Müller Péter,,
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Tiszteld az embert
  2024-03-13 08:38:21, szerda
 
 




,, Tiszteld az embert! Nem azt, amivé tette magát, hanem azt, aki benne rejlik, s tán maga sem tud róla. A másik tisztelete, a benne lakó Isten tisztelete.,,

Müller Péter,,







" Milyen a jó szó?
Nem optimista, nem pesszimista, nem okoskodó, nem érzelmes, nem tanító, egyszerűen csak érezteti veled, hogy fontos vagy neki, mert szeret. És ha neki fontos vagy, átéled, hogy magadnak is fontos vagy, és annak is, aki a világra hozott.
Ami nehéz, ilyenkor könnyű lesz, félelmed eloszlik, s az egész életed, még ha zűrzavaros is: értelmet kap.
Egy ölelés meg tudja váltani az embert, de csakis olyané, aki szereti, s akit szeret. "

Müller Péter






" Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek nincs kőből a szíve.
Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít.
Aki nem abból indul ki, hogy nekem jó, mi a fenét jajgat ez? Hanem letörli a verejtéket a homlokodról. Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan.
MERT CSAK A SZERETET GYÓGYÍT. "

Müller Péter







" HALLGASS! Ne bizonygasd az igazadat! Hallgasd meg, mit mond a másik!
Add föl legalább egy pillanatra azt a meggyőződésedet, hogy te tudod jobban! Hátha Ő ? "

Müller Péter







,, Egyetlen fájdalmat, szorongást, kétséget sem szabad hosszú ideig dédelgetni a lelkében. Mert az élet értelme a derű. Táplálni csak azt szabad, ami virágzásnak indult. Ami hervad, azt el kell engedni.,,

Müller Péter,,







" Aki nem tud szeretni, kénytelen mindenféle pótcselekvésre, hogy az életét elviselhetővé tegye. Pénzt gyűjt, hatalomra tör, szüntelen önvédelemben él, és rendszerint rohan, rohan, rohan, semmire sincs ideje, mert túlvállalja magát.
S ez nem csak rajta múlik. A mai sötét, rögeszmés világ az ilyen értelmetlen életbe bele is kényszerít, és olyan hajszába és zaklatottságba visz, hogy ne is legyen időd a szeretetre. Nincs idő a párodhoz, a gyerekedhez, az anyádhoz.
Nincs időd a szeretetre. Mert ahhoz meghittség kell. Figyelem. Csak te. Senki és semmi más: csak te. És ti... Állj meg, ha tudsz! S ha lehet."

Müller Péter







"Vannak emberek, akiket egy időre ajándékba kapunk, hogy elkísérjük élete egy szakaszán. Nem igazán azért, hogy birtokoljuk vagy uralkodjunk felette. Meg azért sem, hogy tanácsainkkal megfojtsuk.
Néha csak azért, hogy menjünk mellette. Átláthatóan. Elég ha tudjuk, hogy Ő a világra jött, gondolhatunk rá. Az igazi találkozások pillanatában belopakodunk egymás életébe, és a lelkünk jót ücsörög egymásnál. Ugyanarra a dalra rezdülünk. Érezzük egymást. Az emberek azt mondják, hogy nem szeretnek szenvedni. Én mégis szeretek. Szeretem, ha valaki eszeveszetten hiányzik. Ha ott lappang az a torokszorító érzés minden porcikámban, hogy mindent odaadnék abban a pillanatban, hogy újra találkozzak vele. Érezzem újra ugyanazt a dallamot a lelkemben. Az ő dallamát és az ő rezdülését.
Van ezekben a találkozásokban is valami nagyszerű és megdöbbentően furcsa. Az élet összehoz két embert itt vagy amott, mintha a Véletlen játéka volna csupán, aztán összeköti őket a szeretet láthatatlan szövedékével. Hogy aztán sohase felejtsük el azt a dallamot, azt az illatot, azt a hangulatot, amit elénk terelt, és azokat az érzéseket, amiket a lelkünkbe csempészett."

(Müller Péter)





 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
"Sok embert megmentett már a szeretet...
  2024-03-08 10:04:45, péntek
 
 




"Sok embert megmentett már a szeretet"
"Viharban csak az a fa marad állva, amelynek mélyek és erősek a gyökerei." De vigyázz! Az ember gyökerei nem a földben vannak, hanem fönt, az égben!
A jövőjében. A te igazi gyökered nem az apukád, az anyukád, nem a család, amelyben születtél, nem is a föld, amelyen élsz, hanem az, ha tudod, KIÉRT és MIÉRT élsz! Ha van életcélod! Ha szeretsz valakit, akiért érdemes élni: az a gyökered.
Egy csodálatos pszichológus, aki lágerben élt évekig, azt tapasztalta, hogy nem azok menekültek meg, akik ki akartak mászni a bajból, hanem azok, akik hittek a jövőjükben. Ha van miért élned, túléled a bajokat. Ha van kiért élned, túléled a nehézségeidet. A remény a legerősebb gyökér. És az, hogy valamit még tenned kell magaddal, másokkal! Ha hív egy belső hang: Állj föl! Szükségem van rád!
Sok embert megmentett a szeretet.
És az, ha fölismerte élete értelmét.
Az ilyen a viharban állva marad. Vagy elesik ugyan, de föláll! Biztos, hogy föláll, mert tartják fölülről a gyökerei! Egész biztosan tapasztaltad ezt már.Most mondom ki az okát: az ember az égből ered. Föntről. Ezért állt föl valaha négykézlábról két lábra, mert vonzotta hazája, az Ég. Inogva, de fölállt. Érezte, hogy amit a lelke keres, az nem lent van, hanem fönt.

(Müller Péter)

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
A szeretetre nem várni kell, hanem alkalmasnak kell lenni rá
  2024-02-22 07:48:26, csütörtök
 
 




"A szeretetre nem várni kell, hanem alkalmasnak kell lenni rá. Alkalmasnak az odaadásra és a befogadásra. Mindkettőre. Csak az egyik nem elég. Tanítsd meg magad szeretni! Próbáld meg a lényedet ebben a sötét világban szabaddá, fényessé és sugárzóvá tenni! Magától nem lesz az. Senkié. Azzá leszel, akivé teszed magad! S ha kihűlt körülötted a világ, és jéggé fagyott az élet, fűts be önmagadban és áraszd a meleget! Meglátod mennyien jövünk majd köréd. Mert mindannyian fázunk. És félünk. És oda gyűlünk, ahol meleg van még."

~ Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Én mindig akkor jövök ki a sodromból,...
  2024-02-22 07:44:19, csütörtök
 
 




" Én mindig akkor jövök ki a sodromból, ha a feleségem megmondja az igazat.
Ilyenkor rohanok el, csapom rá az ajtót - és kérek tőle később bocsánatot. Az indulatom hőfoka jelzi, hogy mennyire van igaza:
ha úgy vágom be az ajtót, hogy lejön a vakolat - akkor száz százalékig igaza van. (...)
A nők keze nyoma nem ott érezhető, hogy mi történik, hanem ott, hogy MI nem történik! Az, hogy a világ nem omlott még össze, csakis a nőknek köszönhető. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Sohase tedd más kezébe a sorsodat.
  2024-02-22 07:41:06, csütörtök
 
 




"Sohase tedd más kezébe a sorsodat. A középpont benned van - nem függhet másoktól sem örömöd, sem bánatod.
Barátod, főnököd, szerelmed vagy a párod - tudd, hogy a középpont nem bennük, hanem Benned van!
Az igazi vezetőd önmagad vagy. Bármilyen szerelmes vagy, gyenge, gyáva, odaadó, félős vagy jóindulatú: a sorsod kocsiját Te vezeted. Senki nem ülhet a volán mögé, csak Te!
Még a legjobb párkapcsolatban sem adhatod át a kormányt, a legjobb kezekbe sem, mert az önelfelejtés akkor is veszélyes, ha mások nem élnek vissza vele.
Ha nem így élsz: dülöngélsz.
De ha felfedezed a középpontodat, még irányítani is tudod Lelkedet és a körülményeidet. Onnan, önmagadból tudsz mindent megteremteni, megváltoztatni, jobbá tenni - mert ott él a Varázslód, aki belülről vezet, és ereje van."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Akit keresel, az is keres téged.
  2024-02-17 07:57:52, szombat
 
 




"Akit keresel, az is keres téged.
Ez igaz, de nem biztos, hogy találkoztok.
Ez nem csak a keresésen múlik, hanem a sorson, időszerűségen - a találkozásra meg kell érni. Mindkettőnek.
Ez a mondat biztatás a homályban botorkálónak, remény a boldogtalannak- de igazsága csak utólag derül ki!
Zsákutcák, bukások, kudarcok, magányos kilátástalanságok, egyedüllétek útvesztőin vezet egymáshoz az utunk.
Néha későn érkezünk egymáshoz, de mindig akkor, amikor megérünk rá.
(....) Jó ezt tudni, amikor magányosak vagyunk, s nem jó egyedül, amikor úgy gondoljuk, hogy az életünknek nincs értelme."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     2/65 oldal   Bejegyzések száma: 645 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1459 db bejegyzés
Összes: 12933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 998
  • e Hét: 3258
  • e Hónap: 25158
  • e Év: 114768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.