|
2/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 62
|
|
|
|
2018-07-04 18:12:13, szerda
|
|
|
Sárhelyi Erika - Gyöngy
Homokszem vagyok egy kagyló belsejében,
Ám gyöngy életről ritkán álmodom.
Tajtékos vizeken sodródom az árral,
Míg elragad a mélykék nyugalom.
Palackba zárt álmok úsznak el fölöttem,
Egy nap tán partot ér a legszebb.
Kitép egy hullám az éjsötét közegből,
S kiszabadulva fénylő gyöngy leszek. |
|
|
0 komment
, kategória: VERSEK - SÁRHELYI ERIKA |
|
|
|
|
|
2018-07-04 18:04:53, szerda
|
|
|
Sárhelyi Erika:Lassú menüett
Leszállt az éj, de még túl sok a fény,
a nappali nyüzsgés is itt rekedt.
Aludjunk el valami új mesén,
hadd legyek most kicsit a gyermeked.
Bántja szemem, kapcsold le a Holdat,
fújd el, kérlek, a csillagok tüzét,
úgy ringass, hogy két kezed a holnap,
higgyünk benne, hogy lesz még meseszép.
Dúdolj nekem, lásd, szívedre bújok,
éreznem kell a páros ütemet.
Könnyebbednek lelkemen a súlyok,
amíg szól ez a lassú menüett. |
|
|
0 komment
, kategória: VERSEK - SÁRHELYI ERIKA |
|
|
|
|
|
2018-07-04 18:00:50, szerda
|
|
|
Joghurtos gyümölcstorta, sütés nélkül! Finomabbat még nem kóstoltál!
Káprázatos nyári sütemény, ami fenségesen finom, nagyon gyümölcsös és még sütni sem kell!
Hozzávalók:
3 dl görög joghurt
20 g zselatin
20 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
25 dkg piros gyümölcs (málna, szeder, ribizli)
14 db babapiskóta
Elkészítése:
A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a gyümölcsök háromnegyedét. A zselatint az előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a krémhez keverjük. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, és a krémhez adjuk. Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával és beletesszük a babapiskótákat. A krémet belekanalazzuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen. Amikor már szilárd, a fóliával együtt kiemeljük a formából. A tetejére halmozzuk a megmaradt gyümölcsöket és szeletelhetjük is.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
|
|
|
|
2018-07-04 17:56:04, szerda
|
|
|
Fenséges fokhagymás, fűszeres burgonya! Készíts egy óra alatt fenséges köretet bármilyen hús mellé!
Könnyen elkészíthető és az íze egyszerűen csodás. Mikor valami finomságot készítenél, próbáld ki ezt a receptet. A csodás ízével biztosan nem tud majd betelni a család!
Hozzávalók:
1 kg burgonya
70 ml olaj
fél teáskanál őrölt kömény
6 gerezd fokhagyma
só
negyed teáskanál őrölt bors
újhagyma szára, petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Tetszés szerint meg is lehet hámozni. Egy konyharuhára tesszük, hagyjuk megszáradni. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, a burgonyára öntjük. Összekeverjük, hogy mindenhol érje és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.180 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütjük. Tetszés szerinti szósszal kínáljuk.
Jó étvágyat! |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - KÖRETEK |
|
|
|
|
|
2018-07-04 17:53:03, szerda
|
|
|
Székely csalamádé - Ropogós és sokáig eláll!
Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók
50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.
Elkészítés
A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtőben hosszú ideig tárolható, ezért nagyobb mennyiséget is készíthetünk. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-07-04 17:51:04, szerda
|
|
|
Ha nincs időd kovászos uborkát készíteni, ezt próbáld ki! 3 óra alatt ínycsiklandó különlegesség lesz az uborkából!
Ha szereted a kapros finomságokat és különleges finomságot készítenél a pörkölt mellé, próbáld ki ezt a receptet. Legalább olyan finom mint a kovászos uborka, bár ez nem savanyú, inkább frissítő nyári ízű.
Hozzávalók:
1 kg uborka
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 köteg friss kapor
Elkészítés:
Mosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított fokhagymagerezdeket.
A kaprot vágd apróra és keverd össze a sóval, öntsd az uborkára. A zacskót kösd be és rázd össze az uborkát, a kezeiddel dolgozd el, hogy mindenhol érje a kapor és a só.
Nyisd ki a zacskót, önts bele 300 ml hideg vizet, majd kösd vissza.
Tedd hűtőbe 3 órára és készen is vagy vele. Jó étvágyat hozzá!
Nyűgözd le a családod ezzel a finom roppanós uborkával, és söpörd be a dicséreteket te is! Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani barátaiddal ismerőseiddel, meglátod majd, hogy hálásak lesznek érte! |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 62
|
|
|
|
2018. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1988 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1003
- e Hét: 4311
- e Hónap: 14664
- e Év: 73917
|
|
|