Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/56 oldal   Bejegyzések száma: 551 
A sütőtök jótékény hatásai
  2024-01-17 19:26:51, szerda
 
 



Sokan eszik a sütőtököt és nem is tudják mit művel a szervezettel!

Egy olyan őszi csemegét tárunk a kedves olvasó elé, ami nemcsak nagyon finom, nagyon egészséges, kisimítja a ráncokat, lassítja az öregedést, és serkenti az agyműködést, de a depressziót, levertséget is hatékonyan kezeli! Ezt az antioxidáns bombát elkészítheted levesnek, vanillinfagyival és fahéjjal igazi desszert csemege, sütve pedig finom nassolnivaló vagy főétel! És akkor hol van még a tökfőzelék?!

Nem véletlenül ismerte fel a népi gyógyászat számtalan jótékony hatását egészségünkre, mint például béltisztító hatását, vízhajtó tulajdonságát, és azt se felejtsük el, hogy potencia növelő! Már a színéről megmondhatjuk, hogy karotin tartalma jelentős, akárcsak a répának! Van benne A, B és C-vitamin, káliumtartalma vértisztító! De ez még közel sem a vége!

Fiatalító hatásának egyik forrása az antioxidáns tartalma, ami például a bőrt simítja ki, továbbá, hogy a belőle készült püré luteinben és zeaxantinban gazdag, ami a látást javítja! A béta-karotin tartalma a szív és érrendszeri megbetegedések egyik leghatékonyabb ellensége! Ha bőrünket szeretnénk megfiatalítani vele, akkor pakolásként érdemes közvetlenül alkalmazni!

A sütőtök minden bőrtípusra kiváló, különösen a fáradt vagy az érzékeny bőr szereti. Magas az A, C, E-vitamin tartalma, és gazdag ásványi anyagokban is. Lágyítja, hidratálja, ragyogóvá és élettelivé teszi a bőröd.

Száraz bőr megújítója:
Pürésítsünk le friss sütőtököt. 50ml-hez keverjünk hozzá egy tojást, és egy kávéskanálnyi mézet, és kenjük a pakolást az arcunkra. 15-20 perc után langyos vízzel öblítsük le.

Zsíros bőrre:
Pürésítsünk le friss sütőtököt. 50ml-hez keverjünk hozzá egy tojást, és egy kávéskanálnyi frissen kinyomott almalevet, és kenjük az arcunkra. 15-20 perc után langyos vízzel öblítsük le.

A sütőtököt minden bőrtípusra használhatjuk, de legfőképp a megviselt, fáradt bőr hálás érte. A vitamin tartamánál fogva ránctalanító hatása van, és puhítja a bőrt. C vitaminban is gazdag, így antioxidánsként leköti a szabad gyököket, és segít a kollagén építésben is. A sütőtökös arcmaszkok, peelingek ápolják a bőrödet, és elősegítik ezeknek a hasznos tápanyagoknak a felszívódását.

A depresszió leküzdésében főleg a benne található B6-vitamin játszik szerepet, ami nagyon erős antidepresszáns hatású. Így javítja a hangulatot és a közérzetet, közben serkenti az agyműködést! A magok is hatásosak, ugyanis L-triptofánt tartalmaznak, amely szintén használatos depresszió leküzdésében!
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Sheavaj az otthoni bőrápolásban - érett és érzékeny bőrre
  2024-01-10 22:04:11, szerda
 
  Ha valaki száraz és érzékeny arcbőrrel rendelkezik és még ekcémára is hajlamos, legalább egyszer ki kell próbálnia a sheavajat, és aztán soha többet nem tud lemondani róla. Én rendszeresen használok a száraz és vízhiányos bőrömre olyan kozmetikumokat, testápoló szereket, amelyek nagy százalékban sheavajat is tartalmaznak, és azt kell mondanom, hogy azóta nincsenek bőrproblémáim.

A bőröm imádja az úgynevezett testesebb krémeket, és ez évszaktól teljesen független. Télen és nyáron is jólesnek ezek a krémek a bőrömnek. Néha elcsábulok és kipróbálok más krémeket, de aztán mindig visszatalálok a sheavajhoz, merthogy nagyon jót tesz a bőrömnek. Nézzük is, mire jó a sheavaj!

A sheavaj gazdagon hidratálja a bőrt, mindemellett csökkenti a bőrben kialakuló gyulladást, és öregedésgátló hatása is kiemelkedő. Különösen az érett és érzékeny bőr lesz hálás, ha sheavajat használunk a mindennapos arcápolási rutin során.

A sheavaj tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és zsírsavakkal, amelyek nemcsak hidratálják, de táplálják és gyógyítják is a száraz bőrt.

A sheavaj gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és segít megakadályozni a mitesszerek kialakulását.

A sheavaj a kollagéntermelést is fokozza, többek között emiatt is javasolható érett, öregedő bőrre. Hiszen ahogy idősödünk, úgy egyre több kollagén bomlik le, és ha nem pótoljuk a megfelelő étrenddel vagy kiegészítőkkel, akkor nem is termelődik újra. Minél kevesebb kollagén van a szervezetünkben, annál szembetűnőbbek lesznek az öregedés jelei.

A sheavaj esszenciális zsírsavakban is gazdag, hiszen tartalmaz sztearinsavat, olajsavat, linolsavat és palmitinsavat is. Ezek a savak nemcsak energiát biztosítanak a sejtek számára, hanem azok regenerációját is megtámogatják.

A sheavaj A- és E-vitaminban is gazdag. Mindkét vitamin antioxidáns hatásokkal rendelkezik, illetve a bőrben kialakult gyulladás csökkentésében is aktívan részt vesz.

A sheavaj nyersen, finomítatlanul alkalmazható a bőrre. Egy olyan természetes hidratáló, amely egyáltalán nem tartalmaz adalékanyagokat vagy olyan kémiai összetevőket, mint parabének, ftalátok vagy kémiai UV-szűrők.

A sheavaj szuper hidratáló hatással rendelkezik. Szobahőmérsékleten szilárd, de a testhőmérséklet hatására nagyon hamar puhává és kenhetővé válik. Könnyen felszívódik a bőrben és egy olyan gátat hoz létre, amellyel a bőrben tartja a nedvességet, és ezzel ki tudja zárni a környezeti toxinokat.

A sheavaj gyulladáscsökkentő hatással is bír. A benne található linolsavnak is van ilyen hatása. A sheavaj rendszeres használata csökkenti a gyulladást és az irritációt, ami nagyon jó hír azoknak, akik ekcémával küzdenek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Pikkelysömörre : Aloe vera géles bőrápolóreceptekkel
  2024-01-01 23:09:25, hétfő
 
  A pikkelysömör egy autoimmun gyulladásos bőrbetegség. Ez a betegség a test több pontján is megjelenhet, de általánosan a térden, a könyökön, a fejbőrön és a törzsön jön létre. Jellemzően a bőr megvastagszik, vörös színűvé válik ezüstfehér foltokkal, pikkelyes bőrképződményekkel. Ez a bőrbetegség sok esetben viszketéssel és fájdalommal is együtt járhat.

Mint a legtöbb autoimmun betegségnél, a pikkelysömörnél sem teljesen biztosak abban, hogy mi a kiváltó oka, azonban feltételezések vannak. Az egyik ilyen elképzelés szerint a szervezetben lévő T-limfociták aktívvá válnak. Ezeknek a T-limfocitáknak az lenne az elsődleges feladatuk, hogy megvédjék a szervezetet a betolakodóktól. Tehát aktívvá válnak, megváltozott immunválaszt hoznak létre, aminek hatására a pikkelysömör nevű autoimmun betegség alakul ki. Mivel gyógymód nem igazán létezik erre a betegségre, így sokan fordulnak az alternatív terápiák irányába.

Az egyik ilyen hagyományos módszer az Aloe vera alkalmazása, hiszen a gyógynövény gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságairól híres. Az Aloe vera leveleiből préselt levet már több száz éve használja a hagyományos gyógyászat, elsősorban bőrbetegségek kezelésére.

Ma már tudományos kutatási eredmények is igazolják, hogy az Aloe vera nagyon hatékony a pikkelysömör természetes kezelésében, ugyanis rengeteg bioaktív összetevőt tartalmaz, mint például szalicilsav, ligninek, szterolok, szaponinok, enzimek, vitaminok és ásványi anyagok. Az Aloe vera gélt fogyaszthatjuk belsőleg vízzel hígítva, de az érintett bőrfelületet is kezelhetjük ezzel a gyógynövénnyel, hiszen nagyon hatékony a kellemetlen tünetek csökkentésében. A gyógynövény nagyon pozitívan hat az emésztőrendszerre is, méregteleníti a szervezetet, illetve mivel sok antioxidánst tartalmaz, így a bőrben lévő méreganyagok eltávolításában is segít, ezzel pedig a bőrbetegségek, köztük a pikkelysömör tüneteit minimalizálja.

Milyen hatásai vannak a gyógynövénynek?
Az Aloe vera nagyon hatékony a bőr hidratálásában. Olyan aminosavakat tartalmaz, amelyek bőrlágyító hatással rendelkeznek. Magnézium is van benne, amely csökkenti a bőrpírt és a bőrviszketést. Egy glükomannán és egy gibberellin nevű vegyületet is tartalmaz, amelyek csökkentik a pikkelysömör fellángolását. Ezen kívül védi a bőrt a napkárosodástól és a fertőzésektől.

Most pedig mutatunk is két nyugtató gélt, amelyeket mi magunk is elkészíthetünk Aloe vera gél felhasználásával.

Lenmagos-aloés gél hozzávalói:
fél csésze Aloe vera gél,
másfél evőkanál őrölt lenmag,
1 evőkanál kókuszolaj.

Elkészítése és hatása:
Keverjük össze az összetevőket, majd tegyük az elegyet egy steril tégelybe. Kenjünk belőle egy keveset a gyulladt bőrfelületre, hagyjuk rajta legalább 3 órán át, majd mossuk le. A lenmag omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely blokkolja a bőrben a gyulladást. Az Aloe vera megnyugtatja a gyulladt bőrt, míg a kókuszolaj hidratálja és táplálja azt.

Kurkumás-aloés krém hozzávalói:
fél csésze Aloe vera gél,
másfél evőkanál kurkumapor,
1 evőkanál mandulaolaj.

Elkészítése és hatása:
Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük át egy tégelybe. Kenjük be az érintett bőrfelületet, hagyjuk rajta egy éjszakán át, majd mossuk le. A kurkuma antioxidáns hatással rendelkezik, amely előnyös a pikkelysömör kezelésében a szabad gyökök semlegesítésével, és a sebgyógyulási időt is csökkenteni tudja. A mandulaolaj E-vitamint is tartalmaz, amely táplálja és hidratálja a száraz bőrt, és felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Az Aloe vera nyugtató és hűsítő hatást fejt ki a bőrre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szép bőr és haj diófélékkel
  2023-12-18 21:46:03, hétfő
 
 



Szép bőr és haj kesudióval, valamint más diófélék, amelyek szintén hatékonyak a bőr és a haj ápolásában

A kesudiót egyre többen kedvelik nemcsak a finom íze, hanem az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt is. Rendkívül gazdag tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban.

A kesudió rendszeres fogyasztásával a bőrünk sokkal simább és hidratáltabb lesz, hiszen nagyon sok növényi olajat és zsírban oldódó vitamint, például E-vitamint tartalmaz. Ez a vitamin nemcsak remek antioxidáns hatásokkal rendelkezik, hanem a bőr egyik legjobb ápolószere is, hiszen fiatalító hatással van a bőrsejtekre és megakadályozza a károsodásukat is.

A kesudió a haj textúráját is javítani tudja, illetve többek között az E-vitamin-tartalma miatt a fejbőrt is egészségessé varázsolja. Mindemellett a csontok egészségét is védi és még a magas LDL-koleszterin-szintet is csökkenteni képes.

A menopauza sok kellemetlen tünettel járhat együtt. Nagyon sok, a menopauza szakaszába lépő nő panaszkodik olyan tünetről, mint az éjszakai álmatlanság. Az eddigi kutatási eredmények azonban azt mutatják, hogy a kesudió nagyon hatékonyan képes megküzdeni az álmatlansággal. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy lefekvés előtt elfogyasztunk egy maréknyi kesudiót.

A kesudióban található E-vitamin nemcsak a haj és a bőr állapotán képes javítani, hanem sokféle betegség megelőzésében is a segítségünkre lehet. A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy E-vitamin hiányában vagy alacsony E-vitamin-szint esetén a szervezet immunvédelme jelentősen meggyengül, és ez teret adhat nemcsak a kórokozók támadásainak, nemcsak a fertőzések, hanem a komoly és krónikus betegségek kialakulásának is.

A kesudió gazdag forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak, például az olajsavnak és a linolsavnak. Ezek a tápanyagok segítenek a magas LDL-koleszterin-szint csökkentésében, ami pedig a szív- és érrendszer egészségét is védi.

A kesudió olyan tápanyagokban is bővelkedik, mint a kalcium és a magnézium. Ez a két ásványi anyag nemcsak az erős fogakhoz, hanem az erős és egészséges csontozathoz is szükséges. Természetesen a másik két tápanyagot - amelyek a csontok és fogak egészségének megőrzéséhez szükséges - más forrásokból kell bevinnünk a szervezetünkbe. Ez a két tápanyag nem más, mint a D-vitamin és a K-vitamin.
Ahhoz, hogy minél később őszüljön a hajunk, melaninra van szükségünk. Erre is jó a kesudió, hiszen fokozza a szervezetben a melanin termelését.

A dió omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. A bőr egészségét javítja a nagy mennyiségű B-vitamin-tartalma.

A mandula olyan alapvető tápanyagokban bővelkedik, mint rostok, zsírsavak, fehérjék, így nemcsak belülről, hanem kívülről is ápol. E-vitamin-tartalma csökkenti az arcon az erek tágulatát és segít fenntartani a bőr hidratált állapotát. Ez a vitamin segíthet az ekcéma, a pattanások megszüntetésében és a sötét foltok kezelésében.

A pisztácia tele van antioxidánsokkal, rendszeres fogyasztása hozzájárul a vércukorszint szabályozásához. A pisztácia az egyik legjobb dióféle a haj és a bőr egészségének fenntartására.

A brazil dió magas szeléntartalommal bír, ami jó a bőrnek és a hajnak is. A szelén segít feszesen és frissen tartani a bőrt. A fejbőr gombásodását és korpásodását is nagyon hatékonyan kezeli ez a tápanyag, illetve a töredezett haj és körmök elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet.

A tökmag ideális a bőr védelmére. Természetes fényvédőként is működhet, mivel hatékonyan védi a bőrt az UV-károsodástól. A tökmag magas fehérjetartalommal bír, ami a bőr és a haj egészségét is biztosítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A viszkető fejbőr természetes gyógymódjai
  2023-12-17 22:14:09, vasárnap
 
  A viszkető fejbőr természetes gyógymódjai : citromlé, kókuszolaj, Aloe vera, almaecet

A viszkető fejbőr nagyon bosszantó tud lenni. Nagyon sok oka lehet annak, ha valakinek állandóan viszket a fejbőre. Az okok között szerepel a túl sok vegyi anyag használata, a hajformázó eszközök túlzásba vitt alkalmazása, a száraz fejbőr, a gombás fertőzés, a korpásodás, a túlműködő faggyúmirigyek, a nem megfelelő hajápolás és a nem megfelelő, egészségtelen étrend.

Nagyon lényeges, ha sokat viszket a fejbőrünk, hogy hetente legalább egyszer olajos masszázst alkalmazzunk. Ezt megtehetjük olyan hidratáló olajjal, mint például a mandulaolaj vagy az olívaolaj. Néhány természetes módszer is segíthet, hogy a fejbőrviszketésünk megszűnjön. Mutatunk is ezek közül néhányat.

A citromlé antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékony a gombás fertőzések gyógyításában, illetve a száraz fejbőr hidratálásában. Facsarjunk ki egy citromot, majd ezzel kenegessük be a fejbőrünket. Hagyjuk fent 5 percig, majd mossunk a szokásos módon hajat. Amennyiben csak viszket a fejbőrünk, de nincs fejbőrkorpásodásunk, akkor a citromlevet mindenképpen hígítsuk vízzel.

A szódabikarbóna nemcsak nyugtató hatásokkal rendelkezik, de csökkenti a fejbőr-irritációt is. Hámlasztó tulajdonsága pedig segít bennünket megszabadítani a fejbőrviszketéstől. Első lépésként masszírozzunk olívaolajat a fejbőrünkbe, majd készítsünk pasztát szódabikarbóna és víz keverékéből, és ezt vigyük fel a fejbőrre. A pasztát hagyjuk legalább 15 percig a fejbőrünkön, majd alaposan mossuk meg a hajunkat.

Az almaecet gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásokkal rendelkezik. Segít elpusztítani a fejbőr viszketését okozó baktériumokat és gombákat, amelyek egyébként fertőzést okoznak a fejbőrön. Ezen kívül hozzájárul a fejbőr pH-szintjének kiegyensúlyozásához is, így nemcsak a viszketéstől, de a fejbőrszárazságtól is segít bennünket megszabadítani. Hogyan használjuk? Egy szórófejes flakonba töltsünk egyenlő arányban vizet és almaecetet, majd ezzel fújjuk be a fejbőrünket. Hagyjuk rajta legalább 30 percig, majd a szokásos módon mossunk hajat.

Az Aloe vera gyulladáscsökkentő és hidratáló tulajdonságainak köszönhetően nemcsak a viszketést, hanem a fejbőr szárazságát is szabályozza. Egy-két evőkanálnyi Aloe vera gélt masszírozzunk a fejbőrünkbe, majd félóra elteltével mossunk hajat.

A kókuszolaj hidratálja és táplálja a fejbőrt, és az egyik leghatékonyabb módszer, amennyiben viszket a fejbőrünk. Masszírozzuk a fejbőrünkbe, hagyjuk rajta legalább 20 percig, majd mossuk meg a hajunkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Öregedésgátló olajok a bőrápolásban
  2023-12-16 23:01:04, szombat
 
  Kétségtelen tény, hogy az öregedés első jelei az arcon látszanak meg legelőször. Először általában a szarkalábak jelennek meg a szem körül, majd feltűnnek az első finom vonalak, ezeket pedig a mélyebb ráncok követik. A szépségápolási rutint pont azért kell idejében elkezdeni, hogy késleltessük ezeknek a külső jeleknek a kialakulását. Természetesen nem harcolhatunk az öregedés ellen, de minél egészségesebben élünk és minél jobban odafigyelünk a bőrünk állapotára, annál később kell majd számolnunk például a ráncokkal és az öregségi foltokkal.

Az öregedés első jelei az arcon látszanak meg elsősorban. A bőr ráncosodása, petyhüdtsége azonban nemcsak az öregedés számlájára írható, hanem az életmód és a környezeti hatások is lenyomatot hagynak a bőrünkön. Hasonlítsuk csak össze egy dohányzó és egy nem dohányzó ember arcát: zongorázni lehet a különbséget. Még a stressz is hatással van az arcbőrre, hiszen akár éveket is öregíthet valaki arcán, ha folyamatosan idegeskedik, de még a trauma, a gyász is sokat öregít az arcon. Léteznek olyan növényi olajok, amelyek rendszeres használatával jelentősen lelassítható az öregedés folyamata. A pozitív változások még abban az esetben is szemmel láthatók, ha az illető dohányzik vagy sokat idegeskedik. De azért próbáljunk ki stresszlevezető technikákat és jó, ha a káros szokásainkkal is felhagyunk.

A természet felkínál számunkra olyan kincseket, amelyeket vétek lenne kihagyni, már ami a bőrápolást illeti. Egyes olajok ugyanis olyan erős anti-aging hatással rendelkeznek, hogy leköröznek bármilyen több tízezer forintos krémet. Én évek óta csak ezekben az olajokban bízom, hiszen így tudom, hogy mit kenek a bőrömre és be kell, hogy valljam, mindig is jobban szerettem a természet kincseihez fordulni, mint a boltokban kapható krémekhez. Mutatjuk is, hogy milyen olajokat szerezzünk be, ha szeretnénk azok öregedésgátló hatásait kihasználni.

Az egyik legjobb a jojobaolaj. Nagyszerű hidratáló hatásokkal rendelkezik, emellett olyan hasznos összetevőket tartalmaz, mint E-vitamin, B-vitamin-komplex, szilícium, króm, réz és cink. Mivel a jojobaolaj remek gyulladáscsökkentő hatással bír, így nagyszerű támaszunk lehet a bőr öregedési folyamatainak lassításában is.

A jojobaolaj nagyon hatékony a bőrfertőzések kezelésében és még a gyorsabb sebgyógyulást is elősegíti. Természetes gyógyítója lehet a pattanásoknak, az ekcémának, de akkor is számíthatunk erre az olajra, ha napégést szenvedtünk.

A jojobaolaj nemcsak remekül hidratálja a bőrt, de megakadályozza a dehidratáció kialakulását is. A száraz bőr azért alakul ki, mert a bőr felső rétegében vízveszteség jön létre. Azonban azt tudnunk kell, hogy minél szárazabb az arc bőre, annál gyorsabban öregszik. A jojobaolaj azonban olajos réteget képez a bőr külső felületén, amely bent tartja a bőrben a nedvességet. A jojobaolaj puhítja és hidratálja a bőrt. Javítja a bőr védőrétegét és csökkenti a bőrszövetek gyulladását.

A másik remek öregedésgátló hatásokkal rendelkező olaj a gránátalmamag-olaj, amely jótékony bioflavonoidokkal van tele. Ezek a bioflavonoidok és az olajban lévő zsírsavak védik a bőrt a napkárosodásokkal szemben, mivel természetes fényvédőként is működik, igaz csak körülbelül 8-at ér az SPF-száma.

Az öregedésgátló olajok közül nem hagyhatjuk ki a csipkebogyóolajat sem, hiszen az esszenciális zsírsavak gazdag forrása, beleértve az olajsavat, a palmitinsavat, a linolsavat és a gamma-linolénsavat. Ezek a zsírsavak nagyszerű öregedésgátló hatásokkal rendelkeznek és még a ráncok megjelenését is csökkentik.

A csipkebogyó C-vitamint is tartalmaz, amely szintén öregedésgátló hatásokkal rendelkezik, hiszen fokozza a kollagéntermelést. Ha pedig elegendő kollagén termelődik a bőrben, akkor az arcunk sokkal később lesz petyhüdt és megereszkedett.

Marokkóból származik az argánolaj, amelyet ma már hazánkban is sokan ismernek és kedvelnek. Az argánolaj sok egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, de van még benne szkvalén, tokoferol, polifenolok és szterolok. Ez az olaj nemcsak könnyen szívódik be a bőrbe, de fokozza a bőr rugalmasságát is. Ezen kívül puhává is varázsolja a bőrt és erősíti annak védőrétegét.

A mandulaolaj sok A-vitamint, E-vitamint és telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Javítja a bőr tónusát és élettel tölti meg a bőrt, amely visszakapja az egészséges színét. Mivel a mandulaolaj serkenti a bőrben a keringést, így csökkenti a szem alatti sötét karikákat, és még a ráncok ellen is nagyon hatékony.

A búzacsíraolaj A-vitaminban, E-vitaminban és D-vitaminban is gazdag. Mivel antioxidánsként működik, így csökkenti az UV-sugárzás és a stressz okozta szabad gyököket a bőrben. Használhatjuk bőröregedés és bőrszárazság esetén. A búzacsíraolaj remekül kisimítja az arcbőrt.

A szőlőmagolaj fitoszterolokban bővelkedik, amelyek elősegítik a bőr gyógyulását, és a bőr vérkeringését is fokozzák. A szőlőmagolaj csökkenti a bőrben kialakult gyulladást és növeli a bőr rugalmasságát.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Jobb bőrminőség kollagénnel
  2023-12-13 18:48:40, szerda
 
  A kollagén nem más, mint egy fehérje, amely a szervezetünkben is termelődik. Azonban ahogy idősödünk, úgy egyre kevesebb kollagén termelődik a testünkben, ami bizony meglátszik a bőrünk állapotán, és más változásokat is megtapasztalhatunk ennek a fehérjének a hiányában.

A kollagén rendszeresen és kúraszerűen fogyasztva is valóban pozitívan hat a bőr egészségére. Nem véletlen, hogy olyan sok szépségápolási termékben megtalálható ez a fehérje. A kollagén és az elasztin szoros együttműködésben áll egymással, ugyanis ha pótoljuk a szervezetünkben a kollagént, akkor ez fokozza az elasztin termelődését, ami sokkal üdébb, szebb és egészségesebb bőrképet eredményez.

A kollagénnek nagy szerepe van abban is, hogy csökkenjenek a ráncaink, azaz lassítja az újabb ráncok megjelenését, míg a meglévő mély ráncokat kicsit halványítja. Amikor a szemünk alatt duzzanat, ödéma keletkezik, ennek az az oka, hogy egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben. A szem alatti bőr elvékonyodik, megnyúlik és folyadék gyülemlik fel alatta, ami a vékonyabb bőr miatt sokkal szembetűnőbbé válik.

Amikor a kötőszövet is csökken a bőrben, akkor pedig úgynevezett cellulit alakul ki, azonban ha pótoljuk a kollagént, akkor a cellulit ellen is teszünk lépéseket.

Egy kutatásba 45 és 55 év közötti hölgyeket vontak be, akik 3 hónapon keresztül minden egyes nap kollagénkiegészítést kaptak. A vizsgálat végeztével bebizonyosodott, hogy a kollagénnek rengeteg pozitív hatása van, hiszen ezeknél a hölgyeknél megnőtt a bőr nedvességtartalma, fokozódott a bőrük rugalmassága, illetve csökkent a bőr érdessége és vízvesztesége. Mindemellett még azt is megtapasztalták a hölgyek, hogy ez idő alatt jelentősen lecsökkent a gyors öregedés is, ami 45 éves kor után óhatatlanul elkezdődik és bekövetkezik.

A kollagén még az alvást is megtámogatja, ugyanis egy glicin nevű aminosavat tartalmaz, amely a mélyebb és pihentetőbb alvást segíti elő. A glicin a neurotranszmitterekre van kiemelkedő hatással. A glicin úgy képes javítani az alvás minőségét, hogy közben semmilyen káros hatása nincsen.

A kollagén azért is fontos lehet egy bizonyos életkor után, mert erősíti az inakat és a szalagokat, de a csont erősítésében is szerepet játszik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A zöld tea tisztítja a bőrt
  2023-12-11 22:00:22, hétfő
 
  A zöld tea tisztítja a bőrt - 2 zöld teás szépségrecepttel

A zöld tea számos előnnyel rendelkezik az egészségre nézve. Nemcsak belsőleg használhatjuk ki áldásos hatásait, hanem a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük, hiszen tele van értékes tápanyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek nemcsak a fizikai egészséget, hanem a bőr egészségét is szolgálják.

A zöld tea rendszeres, külsőleg történő használata nagyon hasznos lehet azok számára, akik száraz vagy aknés bőrrel rendelkeznek.

A zöld tea gazdag forrása a polifenoloknak, amelyek védelmet jelentenek a bőr számára a káros hatású UV-sugarakkal szemben. Ez azért hasznos tulajdonság, mivel a káros hatású UV-sugarak jelentősen képesek felgyorsítani a bőr öregedését, és a rákos betegségek kialakulásáért is felelőssé tehetők.

A zöld tea csökkenti a bőrben kialakult gyulladást és a bőrben felszaporodó káros hatású szabad gyökök számát. Ezen kívül nagyon hatékonyan szabadítja meg az arcbőrt a toxinoktól és szennyeződésektől, amelyek eltömítik a pórusokat és károsítják a bőrt.

A zöld teát fogyaszthatjuk rendszeresen belsőleg, de a szépségápolási, arcápolási rutinba is beilleszthetjük. Nagyon jó maszkokat készíthetünk belőle, mi most két ilyen receptet osztunk meg az olvasókkal.

Zöldtea-maszk elkészítése:
Áztassunk forró vízben egy-két zöldtea-filtert 5-6 percig. Majd amikor lehűlt, akkor szedjük ki a teafilterekből a kiázott teafüvet és ezzel nagyon óvatosan, gyengéden masszírozzuk az arcbőrünket. A másik módszer, ha vattakorongot áztatunk a zöld teában és ezzel alaposan végigtisztogatjuk, masszírozzuk az arcunkat.

Mézes zöldtea-maszk elkészítése:
A méznek nagy hasznát vehetjük a szépségápolásban, mert nagyszerű antiszeptikus és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. Áztassunk ismét zöldtea-filtert forró vízben, majd szedjük ki a teaszálakat a filterből. Egy üvegtányérban alaposan keverjük el a teafilter tartalmát mézzel. Ezt követően vigyük fel ezt az elegyet maszkszerűen a megtisztított arcbőrünkre és pihenjünk ezzel a maszkkal az arcunkon legalább 10-15 percig. Ezután öblítsük le langyos-meleg vízzel a maszkot az arcunkról, végezetül hidratáljuk az arcbőrünket a szokásos módon.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A cink oxid és a bőrünk
  2023-12-11 21:26:15, hétfő
 
  Bizonyára sokan találkoztak már a cink-oxid kifejezéssel, amikor egyes termékek összetevőlistáját böngészték. Valóban sok termékben megtalálható, többek között fényvédőkben, pelenkakiütés elleni krémekben vagy az olyan krémekben, amelyeket akne ellen használhatunk. Milyen előnyei vannak a cink-oxidnak? Mutatjuk a válaszokat.

A bőrünk már a húszas éveinktől elkezd öregedni, amely folyamat fel is gyorsulhat, amennyiben nem ügyelünk az egészséges életmódra. A túlzásba vitt napozás, a nem megfelelő bőrápolási rutin és a dohányzás is hozzájárul a bőr öregedési folyamatainak felgyorsulásához.
A cink-oxid azonban sok mindentől megóvhat bennünket. Például ilyen a napkárosodás, illetve az úgynevezett májfoltok kialakulása, de ha rendszeresen használunk cink-oxidot tartalmazó krémet, akkor a bőr ráncosodásának folyamata is lelassulhat.
Nem mellesleg a cink-oxid segíti a kollagénszintézist, márpedig a kollagén tehet arról, hogy a bőrünk feszes és rugalmas marad. A kollagén is már a húszas éveinkben kezd lebomlani. Ha nem fogyasztunk olyan táplálékokat, amelyek fokozzák a kollagéntermelést, akkor egyre csökken a szervezetben a kollagén, és emiatt is lesz a bőr petyhüdt, élettelen, fakó és ráncos.

A cink-oxid nagyban elősegíti a bőr gyógyulását is. Nagyon hatékony a bőrpír enyhítésében, csökkenti a gyulladást, és műtét után is érdemes használni, mivel felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

A bőr nap mint nap ki van téve a baktériumok támadásainak és így a fertőzések kialakulásának, azonban a cink-oxidra ekkor is számíthatunk, hiszen csökkenti a baktériumok elszaporodásának és ezzel együtt a fertőzések kialakulásának az esélyét.

Vannak olyan bőrápolási termékek, amelyek cink-oxidot tartalmaznak.
Miért is olyan hasznos ez a bőr számára?
Többek között azért, mert a cink-oxid csökkenti a fájdalmat, a duzzanatot, a bőrpírt és a gyulladást is.

A szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük a cink-oxidnak, ugyanis rendszeres használatával azt vehetjük észre, hogy az arcon lévő pórusaink egyre kisebbek lesznek, illetve a cink-oxidnak köszönhetően csökken a bőrben az olajtermelés, azaz a zsíros arcbőrrel rendelkezőknek áldás lehet a cink-oxidot tartalmazó arckrém használata.
Kapcsolódó cikkek:
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szőlőmagolaj a téli szépségápolásban
  2023-12-05 20:53:00, kedd
 
  Szőlőmagolaj a téli szépségápolásban - remek bőrhidratáló szőlőmagolajos receptekkel

Az emberek egyre nagyobb százaléka fordul a természetes dolgok felé, így nagyon sokan részesítik előnyben azokat a szépségápolási termékeket, amelyeket a természet ajándékozott nekünk. Ebbe a csoportba tartozik a szőlőmagolaj, amely nemcsak belsőleg fogyasztva nagyon egészséges, de a szépségápolásban is rendkívül nagy hasznát vehetjük.

A szőlőmagolaj nemcsak a gyulladást csökkenti nagyon eredményesen, de még az inzulinrezisztencia kialakulásának kockázatait is minimalizálja.

Sok kutatás középpontjába került ez az olaj. Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a szőlőmagolaj csökkentheti a szívbetegségek kockázatait, illetve ha rendszeresen fogyasztjuk, kisebb a valószínűsége a vérrögök kialakulásának.

A szőlőmagolaj az agy működésére is pozitívan hat, mivel gazdag forrása az antioxidánsoknak. Ezek az antioxidánsok olyan polifenol vegyületek, amelyek sokat segíthetnek az Alzheimer-kór megelőzésében is. Nemcsak memóriazavarok esetén fogyaszthatunk szőlőmagolajat, hanem abban az esetben is, ha fokozni szeretnénk a kognitív teljesítményünket.

A menopauza szakaszába lépő hölgyek gyakran szenvednek az úgynevezett agyi ködtől, azonban a szőlőmagolaj nemcsak a memóriát javítja, de még azt a bizonyos agyi ködöt is elmulasztja.

A szőlőmagolaj rendszeres fogyasztása még a vesék egészségét is biztosítani képes, ugyanis csökkenti a vesekárosodás kialakulásának esélyét, mégpedig az oxidatív stressz és a gyulladás enyhítésével.

A szőlőmagolaj tele van telítetlen zsírokkal és olyan antioxidánsokkal, amelyek bőrhidratáló hatással is rendelkeznek. Ezt az olajat használhatjuk a test és az arcbőr ápolására, hiszen segít fenntartani a bőr normál nedvességtartalmát és még nyugtató hatással is rendelkezik.

A szőlőmagolaj olyan tápanyagokban bővelkedik, mint polifenolok, E-vitamin, tanninok, flavonoidok, karotinoidok, amelyek nemcsak öregedésgátló, hanem gyulladáscsökkentő hatásokkal is bírnak. A szőlőmagolaj jelentősen le tudja lassítani az öregedés olyan jeleit, mint a bőr rugalmasságának elvesztése, de a sötét foltok kialakulása ellen is védelmet jelenthet.

A szőlőmagolaj biztosítani tudja a gyorsabb sebgyógyulást is. Antimikrobiális hatása is kiemelkedő, azaz védelmet jelenthet a bőrfertőzésekkel szemben.

Ha ízületi fájdalom miatt használjuk masszázsolajként, akkor adjunk hozzá pár csepp borsmenta-, citrom- vagy tömjénillóolajat.

Arcmaszkokat is készíthetünk szőlőmagolaj felhasználásával.

Avokádós-szőlőmagolajos arcmaszk hozzávalói:
fél avokádó pépesítve,
10 ml szőlőmagolaj,
1 evőkanál méz.

Elkészítése:

Nincs is más dolgunk, mint az alapanyagokat alaposan összedolgozni, majd a megtisztított arcbőrünkre felvinni. A szőlőmagolaj kiváló tápláló és hidratáló hatásokkal rendelkezik. Az avokádóban található zsírsavak és tápanyagok a bőrt puhává, rugalmassá és az egészségtől ragyogóvá varázsolják. A méz antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír. Segít a pattanások megszüntetésében és az öregedési folyamatok lassításában.

Anti-aging maszk szőlőmagolajjal hozzávalói:

1 evőkanál szőlőmagolaj,
1 evőkanál jojobaolaj,
5-5 csepp rózsa- és citromolaj.

Elkészítése:
Keverjük össze a hordozóolajokat és az illóolajokat. Vigyük fel a megtisztított arcunkra, majd 20 perc elteltével mossuk le. A szőlőmagolaj olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek lassítják a bőrben az öregedési folyamatokat. A jojobaolaj táplálja és hidratálja a bőrt. A citromolaj csökkenti a bőrpigmentációt, a rózsaolaj pedig javítja az arcszínt, és kiegyenlíti a bőr tónusát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     2/56 oldal   Bejegyzések száma: 551 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 4277
  • e Hónap: 24139
  • e Év: 200014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.