Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/24 oldal   Bejegyzések száma: 234 
Pio atya
  2019-09-24 15:51:39, kedd
 
  Padre Pio volt az egyetlen pap az egyház történetében, aki stigmákat kapott az Úrtól!



 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Ima
  2019-09-23 18:36:19, hétfő
 
  Nagy hírű pásztor, bölcsességgel áldott,

itt kinek végső diadalát üljük,

hit megvallója, immár szünet nélkül

boldog az égben.

Egyszerű pap volt, vezette a népet,

szent életével tanúságot tett ő,

kedvét kereste mindig az Istennek

gyermeki szívvel.

Most azért kérjük, járjon közben értünk,

tengernyi vétkünk bocsánatot nyerjen,

s ő vezéreljen könyörgése által

menny magasába.

Tisztelet, áldás adassék az Úrnak,

fent a magasban szakadatlan ének,

mert törvényével uralkodik bölcsen

mind a világon. Ámen.



 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Ma van Szent Pio atya stigmatizáltjának 101 éve.
  2019-09-20 10:07:01, péntek
 
 

Egy levele szerint 1910-től viselte a láthatatlan stigmákat. 1912. április 18-án átélte a szívcsere kegyelmét, és megkapta a könnyek adományát is: sokat siratta a maga és mások bűneit. Idegen nyelvekre az őrangyala tanította. 1918 augusztusában átélte a szív megnyitásának (transverberatio) kegyelmét, szeptember 20-án pedig megjelentek testén Krisztus látható, vérző sebei, a stigmák. Az Úr Jézus egyszer azt mondta neki: ,,Ötven évig viseled sebeimet, azután hozzám jössz." Így is lett: pontosan ötven év múlva halt meg, s halála pillanatában a sebek behegedtek.

Kép az utolsó miséjén már eltűntek a stigmák



 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Csodás gyógyulás a vakságból
  2018-10-31 12:15:43, szerda
 
  Csodás gyógyulás a vakságból a Pio atya közbenjárásáért végzett csoportos imádság hatására

,, Radiológus vagyok, legfőbb munkaeszközöm a szemem. Amikor számos kezelés és beavatkozás után 2000-ben megállapították, hogy szememben magas a szemüregi nyomás, nagyon megijedtem... Áprilisban a helyzet rosszabbra fordult a bal szememben a gondos orvosi kezelés ellenére. Akkor már ez volt az egyetlen egészséges szemem, és fennállt a veszély, hogy meg kell műteni. Akkoriban egy napon ebédre hívtam egy nagyon kedves barátomat, akiről tudtam, hogy amióta tudomást szerzett látássérülésemről, imádkozik értem. Kávézás közben adott nekem egy kis képet Pio atyáról, amelyen rajta volt egy kis ereklye a ruhájából. Soha nem hallottam korábban erről a szerzetesről. ,,Fogd, imádkozz hittel, és ő meggyógyít" - biztatott a barátom. Mivel nagyon féltem, még aznap éjjel elkezdtem mondani a kilencedet. Néhány nap múlva a barátom azt üzente mobiltelefonon, hogy tegyem az ereklyét a beteg szememre. Ismét engedelmeskedtem. Néhány nappal később az orvosok nem akarták elhinni, hogy váratlanul meggyógyultam, a szemnyomás csökkent. A specialisták meg akartak bizonyosodni a gyógyulásról, ezért különféle vizsgálatokat végeztek rajtam, amelyek megerősítették a csodás gyógyulást. A pontosság kedvéért el kell mondanom, hogy a szemnyomásomat nem sikerült csökkenteni sem Spanyolországban, sem az Egyesült Államokban, ahová elkeseredésemben elmentem kezeltetni magam. Amikor elmeséltem a barátomnak, mi történt velem, elmondta nekem, hogy feleségével és gyermekeivel minden este kilencedet mondott a gyógyulásomért Pio atya közbenjárását kérve."
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Boldog újraszületés
  2018-09-23 09:59:39, vasárnap
 
 

1968. szeptember 23-án kihunyt egy gyertya itt a földön. Kihunyt, s szabadon szárnyra kelt füstje, a lélek, hazatért a mennyei Atyához, hogy a szentek sorából mosolyogva világítson nekünk a Jézushoz vezető úton.

Egy különleges lélek volt ez. Pio atya lelke.

. Pio atya felajánlotta életét a világ békéjéért és a jó Isten ügyéért.

Két nappal halála előtt ünnepelte 50 évfordulóját annak, hogy Jézus sebeivel felékesítette őt az Úr. Milyen könnyű ezt kimondani: felékesítette! De micsoda életáldozat méltósággal viselni azokat! Hűen Isten akaratához.

Az ünnepélyes esti szentmise és áldás után utoljára megáldotta lelki gyermekeit. Majd szokása szerint cellája ablakából búcsút intett nekik. Lelki gyermekei a kolostor melletti téren imádkoztak és énekeltek. Ekkor találkozott velük utoljára.

Álljunk csak meg egy pillanatra. Valóban utoljára?! Most, hogy leírtam ezt a szót, nevetségesnek tűnik kicsit. Pio atya arra buzdított egész életében: IMÁDKOZZUNK!!! Az imában mindig együtt lehetünk vele. Arra tanított, hogy mindig mindenben Isten segítségét kérjük. Oltalmát, erejét, hogy amikor a szemünkbe néz, tükörbe nézzen, saját képmását lássa bennünk.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
A tisztítótűzből érkezett látogató Pio atyához
  2018-08-12 13:53:27, vasárnap
 
 

Pietrelcinai Szent Pio atya számos misztikus élményt élt át imádság közben, amelyek során gyakran nyerhetett betekintést a mennyország titkaiba. Az egyik ilyen eset egy váratlan látogató felbukkanása volt: a semmiből egy férfi tűnt elő, aki egyenesen a tisztítótűzből érkezett.
Egyszer egy éjszakai magányos ima közben egy idős férfi állt meg Pio atya előtt. A szent, mikor kinyitotta a szemét, szóhoz sem jutott a meglepődöttségtől, hiszen rajta kívül más nem tartózkodott a helyiségben. ,,Nem tudtam elképzelni, hogy jöhetett be éjnek idején a rendházba, hiszen valamennyi ajtó zárva volt - magyarázta később Pio atya.

,,Ki vagy te és mit szeretnél?" - kérdezte a szent a férfit, hogy a titokra fény derüljön. A férfi válaszolt: ,,Atyám, Pietro Di Mauro vagyok, Nicola fia, de csak Precoconak hívtak. Itt haltam meg ebben a rendházban 1908. szeptember 18-án, mikor még ez az épület szegényházként működött. A 4-es számú cella volt az enyém. Egy éjszaka égő cigarettával a számban aludtam el, ami lángra gyújtotta az ágyamat, megégtem, megfulladtam, majd meghaltam. Azóta a purgatóriumban vagyok. Csak egy szentmisét szeretnék, hogy megszabaduljak. Isten megengedte, hogy eljöjjek hozzád, és a segítségedet kérjem."

,,Biztos lehetsz benne, hogy holnap misét mondok a szabadulásodért" - nyugtatta meg Pio atya a férfit, aki nemsokára el is tűnt.

Másnap Pio atya kutatásba kezdett: kiderítette, hogy 1908 szeptemberében valóban életét vesztette egy ugyanilyen nevű férfi a rendházban. Miután minden bizonyossá vált, Pio atya misét mondott az idős férfi lelki üdvéért.

Precoco látogatása nem az egyetlen eset volt, hogy tisztítótűzben szenvedő lélek kérte Pio atya imáit. ,,Legalább annyi holt lélek jön fölfele a kolostorba vezető úton, mint élő" - állította a szent. Számos lélek kért kifejezetten szentmisét Pio atyától, tudva, mennyivel könnyíti a tisztítótűz szenvedéseit egy szentmise, mielőtt eljut a mennyei dicsőségbe a lélek.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya tíz tanítása új lökést adhat az életednek -
  2018-08-02 14:39:44, csütörtök
 
 
Pietrelcinai Szent Pio, a stigmatizált ferences rendi szerzetes pap, akinek Isten különleges adományokat és karizmákat adott, minden erejét arra fordította, hogy megmentse a lelkeket. Íme pár tanítása, amely a mi életünket is felrázhatja.

1. Ne törődj a holnappal, azzal foglalkozz, hogy ma jót tegyél!

2. Ha Jézus ilyen boldoggá tesz minket a földön, milyen lesz a mennyben?

3. Ha a félelem megbénít, mondd, ahogy Szent Péter: ,,Ments meg, Uram!" Ő kinyújtja a kezét - szorítsd meg erősen, és járj boldogan!

4. Igyekezz mindig a legjobbat tenni: ma jobbat, mint tegnap, holnap jobbat, mint ma!

5. Ha az ördög nem alszik, hogy elveszejtsen minket, a Szűzanya nem hagy el minket egy pillanatra sem.

6. Amikor időt vesztegetsz, lekicsinyled Isten ajándékát, azt az ajándékot, amelyet Ő, a végtelenül jó a te szeretetedre és nagylelkűségedre bíz.

7. Legyetek lelki méhecskék, amelyek a kaptárjukba nem visznek mást, mint mézet és viaszt! Otthonotok legyen csurig tele édes szelídséggel, békével, egyetértéssel, alázatossággal és kegyességgel, így beszéljetek másokkal!

8. Munkálkodj a jón bárhol, amíg bárki azt nem mondhatja: ,,Ez Krisztus fia." Viseld el a gyötrelmeket, a betegséget, a kínokat Isten szerelméért és a szegény bűnösök megtéréséért!

9. Egy megtért ember beszélt Pio atyának az attól való félelméről, hogy újra elesik. Pio atya azt mondta neki: ,,Veled leszek. Gondold meg, fiam, hagynék újra elesni egy lelket, amelyet fölemeltem? Menj békében, és bízz bennem!"

10. Akinek van ideje, ne várjon időt! Ne halasszuk holnapra, amit ma megtehetünk! A jövő ígéretéből a ,,lehetett volna" marad, és ki mondja meg nekünk, hogy holnap élünk-e? Hallgassuk meg lelkiismeretünknek, az igazi prófétának a hangját: ,,Ha ma halljátok az Úr hangját, ne akarjátok becsukni a fületeket!" Térjünk észhez, és értékeljük, hogy egyedül az elillanó pillanat van a mi birtokukban. Pillanat és pillanat közé ne tuszkoljunk időt, mert az nem a tulajdonunk!
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Szent Pio atya csodái
  2018-06-22 18:21:55, péntek
 
  A második világháború alatt egy Luisa nevű asszony minden nap imádkozott a Brit Királyi Haditengerészetnél szolgáló fia életéért. Egy napon az újságokból értesült arról, hogy éppen az a hadihajó süllyedt el, amin a fia szolgált. Az asszony sírva rohant Pio atyához, aki a következő gyógyírt adta a bánatára: miután megtudakolta az asszonytól, hogy honnét kapta ezt a hírt, elmagyarázta neki, hogy a fia életben van és megadta annak a szállodának a nevét és a címét, amelyikben a fiát találja. Így is történt.

Szent Pio atya csodái
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atyáról
  2018-06-22 18:19:04, péntek
 
  Jó a szenvedésekhez hozzászokni, amelyeket Jézus megenged nektek. Jézus, aki nem tudja elviselni, hogy szenvedni lásson benneteket, el fog jönni, hogy megkönnyebbülést hozzon, hogy megvigasztaljon, és hogy újabb bátorságot öntsön lelketekbe.'
Szent Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya imája a gyermekekért
  2018-06-16 10:09:38, szombat
 
 

Atyám Jézus nevében fohászkodom
minden gyermekért a földön.
A reménység meg nem szégyenít,
mert tudom,hogy kinek hiszek,
a Te gondviselésed és szereteted
őrizze őket minden időben.
Védd és oltalmazd őket,
a nehezteléstől,
a gonosz minden tervétől.
Töltsd meg a szívüket
az önzetlen szereteteddel,
adj Uram nekik megbocsájtó szívet,
megértést.
Segítségül hívlak Uram
a nyomorúságuk idején,
a szegénységből, a betegségből,
szabadulást kérek számukra,
gyógyítsd be a sebeiket!
A szeretet és megbocsátás
vezérelje minden lépésüket,
senkinek rosszért
rosszal ne fizessen,
mindenkor jóra törekedjenek,
mindenki irányába.
Tanítsd meg őket Uram,
a megbocsátásra,
és a szeretetre.
Indítsd a szívüket,
hogy kövessék mindenki irányába
a békességet és a szentséget,
amely nélkül senki sem látja meg
az Urat!
Töltsd be a szükségeiket,
a Te gazdagságot szerint
dicsőségesen,
a Krisztus Jézusban.
Ámen

 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
     2/24 oldal   Bejegyzések száma: 234 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 287
  • e Hónap: 2182
  • e Év: 52973
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.