Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Fürdőszobai mérgeink nyomában
  2014-03-29 17:05:01, szombat
 
 
Selymes haj, hibátlan, feszes bőr, vagy szimplán csak tökéletes, baktériummentes tisztaság reményében kenjünk magunkra krémeink, dezodoraink, kozmetikumaink tömkelegét. Nem is sejtve hogy ennél nagyobb kárt bizony nehezen okozhatnánk saját magunknak - és utódainknak.

Az egészséges életmód első lépéseként először általában étkezési szokásaikat reformáljuk meg. Beállunk a termékek címkéjét nagyítóval böngészők sorába, elhagyjuk a cukrot, fehér lisztet, jobb esetben leszokunk káros szenvedélyeinkről, mint a cigaretta és az alkohol, vagy csak módjával fogyasztjuk őket, elkezdünk kistermelőktől, biotermékeket vásárolni. Azok azonban, akik fürdőszobájukat és a benne található kozmetikumokat, tisztálkodószereket nem kezdik el hasonlóan górcső alá vetni, azok valószínűleg nincsenek tisztában egy igen fontos ténnyel: bőrünkön keresztül kétszer olyan könnyen szívódnak fel a veszélyes anyagok, mint a tápcsatornán keresztül! Ez tehát azt jelenti, hogy ugyanazt a méreganyagot szájon keresztül fogyasztva feleannyira károsítjuk szervezetünket, mint ha ugyanazt a bőrünkre kennénk!

Kezdetekben tisztálkodó-szereinket a teljes jóhiszeműség jegyében vásároljuk és használjuk. Érdekes módon, míg például a dohánytermékek és az alkohol esetében tisztában vagyunk azok egészségünkre káros mivoltával, ezért döntésünket a tények és kockázati tényezők függvényében saját felelősségünkre hozhatjuk meg; addig samponjaink, testápolóink összetevőivel szemben sokáig fel sem merül bennünk a gyanú, hogy egyáltalán szükséges a vizsgálódás. Azonban amint elkezdtünk utánajárni a fürdőszobapolcainkon található termékek hatóanyagainak, hamar rádöbbenünk, hogy az ártatlannak tűnő kozmetikai termékekkel súlyosan veszélyes kemikáliákat juttatunk nap mint nap szervezetünkbe. Némelyek ,,csak" irritációt okoznak, a nem lebomló, szervezetbe beépülő mérgező vegyszerek azonban daganatot, rákot idézhetnek elő, felborítják a hormonháztartást, meddőséget okozhatnak és károsíthatják többek között a DNS-t is.

Egyes hozzáértők szerint napi fél doboz cigaretta kevésbé rákkeltő hatású, mint a nap mint nap bőrünkkel érintkező, például SLS-et is tartalmazó tusfürdő!

A vizsgálódások természetesen nemzetközi szinten sem ma kezdődtek. Rengeteg komponensről már bebizonyosodott, hogy erősen rákkeltő, ezek egy része be lett tiltva, azonban vannak olyanok, melyek használata azóta is engedélyezett. Az interneten számos, igen részletes lista és leírás található a kozmetikumokban található egészségünkre káros komponensekről, hatóanyag-keresők segítenek kiigazodni a veszélyes kemikáliák tengerében, ezért most csak a leggyakrabban előforduló, legveszélyesebbekre hívnám fel a figyelmet. (Az olvasáshoz érdemes kezünkbe fogni a fürdőszobapolcról tusfürdőnket és samponunkat.)

FONTOS: Amikor elkezdjük tisztálkodószereinket lecserélni, vigyázzunk, hogy ne vakítsanak el minket a ,,bio" és a ,,természetes" jelzők, mert sokszor bizony horribilis árakért kínálnak olyan terméket, amely köszönőviszonyban sincs az elvárt tisztasággal. Mindig győződjünk meg mi magunk az összetevők tisztaságáról, vagy bízzuk olyan emberre, aki jártas a témában.

SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM LAURYL SULFATE ÉS TÁRSAIK (SLS, SLES, ALS, ALES)

Az egyik legveszélyesebb összetevőcsoport, mellyel naponta többször érintkezik bőrünk. Felületkezelő anyag, mely fokozza a habzást, ezért előszeretettel használják többek között samponokban, tusfürdőkben, habfürdőkben, sminklemosókban, arctisztítókban, fogkrémekben (több ezer kozmetikai termékben megtalálható), de mosóporokban, ipari zsíroldókban, autósamponokban, padlótisztítókban is alkalmazzák rendkívül erős zsíroldó hatása miatt. Bőrön, szemen keresztül gyorsan felszívódik, elraktározódik és hosszútávú károsodásokat okoz. A legtöbb tisztálkodószerünkben az első három alkotóelem közt megtaláljuk, ami azt jelenti, hogy az egyik legnagyobb koncentrációban van jelen.

AZ SLS, SLES, ALS ÉS ALES HATÁSAI AZ EMBERI SZERVEZETRE:

károsítja a központi idegrendszert
szemkárosodást és erős bőrirritációt okoz, szürkehályogot okozhat; ha kisgyerekkortól folyamatosan ki vagyunk téve e kemikáliáknak, akkor a gyermek szeme előfordul, hogy nem fejlődik megfelelően
a rák kialakulásának esélyét megtöbbszörözi
sejtváltozásokat okozhat, mutációt
fejlődési rendellenességeket okozhat
elősegíti a depresszió kialakulását.
ALUMÍNIUMSZÁRMAZÉKOK ÉS TÁRSAIK

Az egyik legsúlyosabban mérgező vegyületcsoport. Főleg izzadásgátlókban, dezodorokban használják verejtékcsökkentő tulajdonsága miatt, de előfordul borotválkozás utáni krémekben, babaápolási készítményekben és arckrémekben is. Egyenesen a véráramba jut, és nem, vagy csak nagyon nehezen ürül ki a szervezetből. Dezodorokban megakadályozza a természetes méregtelenítést, ezáltal a bennrekedő mérgek remek táptalajjá válnak bármilyen rák kialakulásának.
A címkéken értelemszerűen ,,Aluminium" előtaggal szerepelnek, mint például az Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex Gly és Aluminium Chlorohydrate, de az alumíniumipar mellékterméke a fogkrémekben található Sodium Fluoride és Sodium Monofluorophosphate is.

A mellrák és az alumíniumot tartalmazó dezodorok közti összefüggés régi vitatéma, az mindenesetre elgondolkodtató tény, hogy azzal egyidejűen, hogy a férfiak körében is ugrásszerűen megnőtt az izzadásgátlót használók száma, a mellrákban szenvedő férfiak száma az összes mellrákos megbetegedések 25%-ára nőtt.

SZINTETIKUS ILLATANYAGOK

A legjobban ,,rejtőzködő" mérgek. Nem bőrön, hanem szagláson keresztül hatnak. ,,Parfüm" vagy ,,fragrance"-ként is szerepelhetnek a csomagoláson, és ez legalább három-négy-ezer összetevőt takarhat. Vannak köztük ártalmatlanok is, ám vannak, melyek összefüggésbe hozhatóak olyan betegségekkel, mint az epilepszia, migrén, autizmus, Alzheimer-kór, Parkinson-kór és a migrén.

KŐOLAJSZÁRMAZÉKOK

Szinte hihetetlen, de igaz: mivel a tiszta növényi olajok túl drágák, a kozmetikaipar a kőolajhulladékot, az az a pakurát veti alá igen erős vegyszeres tisztítási folyamatnak, majd adja hozzá kozmetikumainkhoz. A sűrű, ragacsos, mérgező komponens lényegében mindenben megtalálható: hajápoló készítményekben, naptejekben és fényvédő krémekben, testápolókban (gyógyszertáriakban is!), dezodorokban, babakrémekben és különböző olajokban is (babaolaj is).

Fedőnevei: mineral oil, ásványi olaj, petrolatum, paraffinum liquidum, paraffin/mineral wax, cera microcristallina, ozokerit, petrol wax, ceresin, vazelin.

Amit okoz: a kőolaj eltömíti pólusainkat, meggátolja a bőr lélegzését, méregtelenítését, elősegíti a pattanásos bőr kialakulását, száraz, megvastagodott szaruréteg alakul ki tőle és támogatja az olyan bőrbetegségek kialakulását, mint a napjainkban egyre elterjedtebb ekcéma, sömör, szeborrea, és társaik.

A felsorolt, rendkívül veszélyes kemikáliák azonban csak egy része a kozmetikumokban található mérgeknek. Igyekezzünk kerülni mindenféle szintetikus illatanyaggal ellátott termékeket, a tartós hajfestéket, acetont, körömlakkokat, próbáljunk meg informálódni a választott termék gyártójáról és a cég mentalitásáról (győződjünk meg róla például, hogy nem folytatnak állatkísérleteket). Törekedjünk rá, hogy mesterséges illatanyagmentes, 100%-os tisztaságú, természetes alapanyagú szépségápoló termékeket használjunk, hajfestésre például kiváló alternatíva a henna.

Bár első olvasásra rémisztőnek tűnhet a sok kritérium, az internet nyújtotta előnyök szerencsére a kezünkre játszanak. Független elemzők, hatóanyag-keresők kövezik a tökéletesen tiszta kozmetikumokhoz vezető utunkat, mellyel megspórolhatjuk magunknak a pepecselős keresgélést a végeláthatatlan összetevőtengerben.

A valódi biotermékek ára is csak elsőre riasztó. Általánosságban elmondható, hogy a ,,tiszta" termékekből sokkal kevesebb szükséges, ezért ugyanaz a mennyiség hosszabb távra elegendő, legyen szó bár tusfürdőről, samponról, hajbalzsamról. Figyeljünk rá, hogy nem feltétlen mindig a borsosabb áru termék a tisztább!

Aki a boltban kapható élelmiszerek összetételével, minőségével már eddig is többé-kevésbé tisztában volt, annak nem most vált világossá: mindenféle konspirációs teória felállítása nélkül nyugodtan mondhatjuk ki: egyedül a mi felelősségünk saját, és ami még fontosabb, gyermekeink egészsége, ez pedig magában foglalja nem csak az élelmiszerek, de a kozmetikumok és a tisztálkodószerek gondos, alapos, felelősségteljes kiválasztását is. A lelkes keresgélés a tökéletesen tiszta készítmények után pedig mindig meghozza gyümölcsét: bőrünk és egészségünk meghálálja a méregmentes életet.

Forrás: A Napi Elemózsia magazin harmadik, 2013. májusi számából
KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Az egyik leghasznosabb gaz a bolygón
  2014-02-04 10:10:23, kedd
 
  ...Rálépsz, figyelmen kívül hagyod, vagy megpróbálod kiirtani a gyepedből...

Azonban ez az ártalmatlan kis fű az egyik leghasznosabb gyógyszer a Földön, ami csak azért könyörög, hogy betakarítsák.


Az egyik leghasznosabb gaz a bolygón
Hazánkban ismertebb a lándzsás és a széles levelű.
Általánosságban az összes útifűfajta, amelynek több mint kétszáz típusa van, ugyanazt az eredményt adja. Különösen jól növekedik szegényes, sziklás talajon (mint például az utak) és gyakran található meg a pitypang társaságában. Többször látni kavicsbányákban vagy építési területeken, ami azt is mutatja, hogy a természet a talaj regenerációjára törekszik.
Az észak-amerikai őslakosok az 1600-as években nevezték el a ,,fehér ember lábnyoma"-nak, hiszen szemtanúi voltak, hogyan alakultak ki útifűvel teli területek azokon a helyeken, ahol az európaiak széttaposták, megzavarták a talajt.

Az útifű gyakran a túrázók orvossága, főleg a szúnyogok által sújtott területeken. Főként azért, mert vérzéscsillapító hatása semlegesíti a méreganyagokat, használható úgy is, hogy összezúzzuk (vagy szétrágjuk) és utána borogatásként ráhelyezzük közvetlenül a sérült területre, mint a méhcsípés, rovarcsípés, akné, seb, üveg általi vágás vagy bőrkiütés. Ajánlott a borogatást átkötni és hagyni az útifüvet hatni a maga mágikus 4-12 óráján keresztül. Az útifűből balzsam is készíthető a sürgősségi készlet alapdarabjaként, ami akár egy védőréteget képezhet, vagy használható általános tisztításra is. Emellett figyelemre méltó az aranyérre gyakorolt nyugtató hatása.

Az útifű híres az emésztőrendszerre gyakorolt gyógyító hatásáról. Minden olyan ember számára hasznos lehet, aki antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt vagy fájdalomcsillapítót használ, illetve bármilyen élelmiszer- vagy lisztallergiája van. A levelek és a magvak is használhatóak az emésztőrendszeri betegségek gyógyítására. A leveleket teaként, leves-hozzávalóként vagy szárítva szószokba használható.

A magok - egyfajta psyllium - darálhatóak vagy áztathatóak, ami étkezés előtti fogyasztás esetén elősegítheti a fogyást.

Ismert az útifű enyhe köptető hatása és magas szilícium-dioxid tartalma, így hatásos lehet tüdő problémák, köhögés és megfázás esetén is.

Az útifű csodaszer számba mehet az emberi szervezet számára, hiszen alkalmas menstruációs nehézségek, emésztési problémák, bőrpanaszok és ízületi gyulladás kezelésére is. Adható salátához, rágható a szomjúság enyhítésére, vagy hirtelen sültek hozzávalójaként is élvezhető. Ez a sokoldalú vad zöldség jó egészségben tarthat az elkövetkező években!

 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Hogyan segít a szódabikarbóna a rákos betegeknek
  2014-02-04 09:42:03, kedd
 
  A nátrium-hidrogénkarbonátot, ismertebb nevén a szódabikarbónát már évtizedek óta használják mindenféle "savas" egészségügyi probléma kezelésére.

Természetesen a kérdés továbbra itt az, hogy van-e bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a szódabikarbóna véd a rák, vagy bármilyen más krónikus betegség ellen?

A történelem sokat taníthat nekünk természetes egészséggondozásból. 1924-ben, Dr. Volney S. Cheney elmagyarázta a nátrium-hidrogénkarbonáttal kapcsolatos sikereit, valamint hozzátette, hogy mind a megfázás és az influenza kezelhető vele. Észrevételei valóban figyelemre méltóak.

“1918-ban és 1919-ben, míg dúlt az influenza, arra figyeltem fel, hogy aki alaposan lúgosított szódabikarbónával nem kapta el a betegséget, azok akik ennek ellenére mégis megbetegedtek, enyhe lefolyásra számíthattak.

A Nátrium-hidrogénkarbonátot még ma is használják, vizelet kevésbé savassá tételére. Segít a veséknek a húgysavtól való megszabadulásban, a köszvény és a vesekő megelőzésére használják orvosi gyakorlatban, a sportolók pedig állóképességük javítására.

Azok a sejtek, amelyek elegendő bikarbonátot kapnak, több energiát fogyasztanak el mint a többi sejt - így jobban tudják szállítani a glükózt és laktátot.

A SZÓDABIKARBÓNA SEGÍT A RÁKOS BETEGEK GYÓGYÍTÁSÁBAN IS?

Dr. Mark Pagel, a National Institutes of Health-től kapott 2 millió USA dolláros támogatását a “University of Arizona Cancer Centerben" arra fogja felhasználni, hogy a szódabikarbóna hatékonyságát tanulmányozza a mellrák kezelésében.

Ez a klinikai vizsgálat a szódabikarbóna szájon át való bevételét fogja vizsgálni a mellrák ellen. A pénzt korábbi rákkutatási eredményei fényében kapta, hiszen korábban Dr. Robert J. Gilles és munkatársai egereken már sikeresen bizonyították a szódabikarbónás kezelés hatékonyságát: csupán azzal, hogy lúgosították a rákos daganatok környékét.

Ezek a kísérletek azt mutatták, hogy a nátrium-hidrogénkarbonát növeli a tumor pH-ját, gátolja a spontán metasztázisokat és csökkenti a nyirokcsomó-érintettséget mellrákos egerekben. És a hír, még jobb is lesz...

A szódabikarbónáról kimutatták, hogy elnyomja a rosszindulatú folyamatokat; kezeli a sav-lúg egyensúlyt a szervezetben azáltal, hogy kiegyensúlyozza a sejtek és szövetek pH-ját és növeli a sejtek elektromos töltését.

Az oxigénellátás növelésével - a szódabikarbóna megakadályozza a sejtek rákos elváltozásait és a rosszindulatú sejteket egészséges állapotukba vezeti vissza. A szódabikarbóna nagyon ajánlott a fizikailag már legyengült rákos betegeknek. Néhány napos nátrium-hidrogénkarbonátos kezelés után az izomsejtek máris jobban teljesítenek.

A SZÓDABIKARBÓNA HOGYAN AKADÁLYOZZA MEG A SEJTKÁROSODÁST?

A belső folyadékok pH-értéke meghatározóan hat a szervezet egészének állapotára. A krónikusan túlzott savasság "szétmarja" a szöveteket és ha ez az állapot ellenőrizetlenül marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót megzavar. Másszóval: a túlzott savasság megzavarja magát az élet. Ez az egyik kiváltó oka magának a ráknak.

A szervezet minden egyes sejtje oxigént igényel ahhoz, hogy életfunkcióit optimálisan legyen képes ellátni. Minél alacsonyabb a pH - annál kevesebb oxigén áll a sejtek rendelkezésére. Amikor a savas eső megváltoztatja a tavak habitusát, a halak gyakran megfulladnak, mert a tó leköti az összes oxigént. Az oxigén ott van, de már nem áll rendelkezésre. A tavak oxigéntartalmának növelésével a tó élővilága újra növekedni kezd.

A "LÚGOS" KÖZEG HOGYAN SEGÍT ABBAN, HOGY MEGAKADÁLYOZZUK A BETEGSÉG KIALAKULÁSÁT?

Amennyiben a pH-t egészséges tartományban tartjuk, a szükség esetén szükséges életmódbeli és étrendi változtatásokkal, védelmet biztosítunk vele hosszú távon. A nátrium-bikarbonát segítségével könnyen elérhető a kívánt lúgos állapot.

Lényegében a szódabikarbónát “természetes gyógyszernek" is nevezhetjük és tiszteletben kell tartanunk. Ne feledd, ha a szervezet pH-ja az "elfogadható" tartomány felé (vagy alá) megy, - a betegségre való hajlam megy felfelé.

A vízben feloldott szódabikarbónát már régóta használják ízületi gyulladás, emésztési zavarok, gyomorégés és fertőzések leküzdésére. A népi hagyomány szerint a szódabikarbóna nagyon jó savlekötő és puffadás gátló. A legújabb kutatások viszont azt mutatják, hogy a szódabikarbóna sokkal több ennél.

FORRÁS: NATURAHIREK.HU

 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
6 ÉRDEKESSÉG A TOJÁSRÓL
  2014-01-15 08:40:00, szerda
 
 
A TOJÁS FEJLESZTI AZ AGYAT

A tojás sárgája az egyik legfontosabb B-vitamin forrás. A B-vitamin csökkenti a gyulladásokat, hozzájárul a neurológiai funkciók optimális működéséhez, valamint fejleszti a magzat agyát, amennyiben a várandós anya sok tojást eszik.



A TOJÁS TÁPÉRTÉKÉT NEM BEFOLYÁSOLJA ANNAK SZÍNE

A tojáshéj különböző színe nem jelenti azt, hogy a tojás tápértéke eltérő volna. Ugyanaz a tyúk tojhat fehéres, zöldes, sárgás, kékes vagy barnás színű tojást is.

A FRISS TOJÁST NEHEZEBBEN LEHET MEGPUCOLNI

Könnyen megállapíthatjuk, hogy mennyire friss az a tojás, amelyiket éppen esszük. A friss tojást ugyanis sokkal nehezebb megpucolni, mint a régebbit.

SÓS VÍZZEL MEGÁLLAPÍTHATÓ A TOJÁS FRISSESSÉGE

Ha kétségeink van afelől, hogy friss-e a hűtő mélyén talált tojás, egy egyszerű teszt segítségével könnyen kideríthetjük. Keverjünk össze két evőkanál sót két csésze vízzel, majd tegyük az oldatba a tojást. Ha a tojás a felszínre emelkedik és lebeg a vízen, akkor dobjuk ki. Viszont, ha az edény alján marad, akkor friss. Amennyiben a tojás teteje enyhén emelkedik, akkor körülbelül egyhetes lehet, ha pedig a hegye az edény alját éri és függőleges tartást vesz fel, akkor háromhetes a tojás.

A TOJÁS HÁRTYÁJA SZEMMASZKKÉNT HASZNÁLHATÓ

A tojás hártyáját vagy membránját helyezzük a szem alá, majd hagyjuk, hogy megszáradjon.
Ezt követően öblítsük le bő vízzel. Érezni fogjuk a különbséget.



EZT MONDJA A FEHÉRJE ÉS A SÁRGÁJA

A sötétebb árnyalatú sárgája karotinoidokat tartalmaz, ez azt jelenti, hogy a tyúk változatos étrenden él. Ennek köszönhetően a tojás sok A-vitamint, omega-3 zsírsavat és fehérjét tartalmaz. Ha a tojásfehérje felhős, ködös, azt jelenti, hogy a tojás friss.

FORRÁS: FILANTROPIKUM.COM
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
A kígyóuborka.
  2014-01-08 09:30:11, szerda
 
  Az uborka a negyedik leggyakoribb termesztett zöldség a világon, és az is ismert, hogy az emberi szervezet számára az egyik legjótékonyabb élelmiszer, ezért "szuperételnek" is nevezik. Az uborkát gyakran permetezik, így fontos, hogy bio uborkát vegyünk, vagy ha van rá lehetőségünk, termesszük meg magunk.

Íme az uborka 10 hatása:

1."Gyors falatkák" - Az uborka B-vitaminok jó forrása. Felejtsük el az üdtőt vagy a kávét, együnk egy szelet uborkát inkább!

2. Hidratálja a testet és visszapótolja a napi vitaminszükségletet. Az uborka 95 százaléka víz, miközben a szervezetet hidratált állapotban tartja, segíti a test méregtelenítő folyamatait. Az uborkában a legtöbb vitamin megtalálható, amire a szervezetnek szüksége van egy nap. Ne felejtsük el azt sem, hogy csak magában a sötétzöld héjban annyi C-vitamin van, ami a szervezet napi C-vitamin szükségletének 10 százalékát tartalmazza.

3. Bőr-és hajápolás. Ha nem szered az uborka héját, akkor érdemes tudni, hogy leégett ill. irritált bőrre is kiváló, csakúgy mint az aloe vera. Tegyünk egy szeletet feldagadt szemeinkre és hagyjuk, hogy gyulladásgátló tulajdonságai csökkentsék a duzzanatokat. Az uborka szilícium és kén tartalma ösztönzi a haj növekedését.

4. Rákellenes - A kígyóuborkáról megint csak ismert, hogy lariciresinol, pinoresinol és secoisolariciresinol tartalma rákölő. Erről a három lignánról kutatások kapcsán kiderült, hogy csökkenti számos ráktípus, beleértve a mellrák, petefészekrák, méhrák és a prosztata rák előfordulását.

5. Otthoni tisztítás - Kiváló a fürdőszobai tükör tisztításához. A zuhanyzást, fürdést megelőzően, dörzsölje be egy uborkaszelettel a tükröt, és meg fog szűnni a tükör ködösödése. Ha nyikorog az ajtó, akkor az azt tartó zsanérokat át kell kenni egy szelet uborkával. Az uborkában lévő hatóanyagok segítik a zsanérok mozgását.

6. Rossz lehelet ellen- Egy szelet uborkát nyelvvel a szájpadhoz nyomva 30 másodpercig, a kiáramló fitokemikáliák megölik a rossz leheletért felelős baktériumokat.

7. Másnaposság ellen- A reggeli másnaposság, vagy fejfájás ellen néhány szelet uborkát kell lefekvés előtt elfogyasztani. Az uborka elég cukrot-, B-vitamint és elektrolitokat tartalmaz ahhoz, hogy számos alapvető tápanyaggal töltse fel szervezetünket, csökkentve a másnaposság érzetét és a fejfájás intenzitását.

8. Fogyás és emésztés elősegítő - Az alacsony kalória-és magas víztartalmú uborka ideális étel fogyni és méregteleníteni vágyó emberek számára. A magas víztartalmú élelmi rost különösen hatékony abban, hogy megszabadítsa a testet a toxinoktól az emésztőrendszerben, ezzel is segítve az emésztést. Az uborka napi fogyasztása krónikus székrekedésre is gyógyír lehet.

9. Meggyógyítja a cukorbetegséget, csökkenti a koleszterin-szintet és a vérnyomást. Az uborka leve egy olyan hormont tartalmaz, amely a hasnyálmirigy sejtjeit inzulin előállítására serkenti. Ez pedig, kutatások alapján előnyös lehet diabéteszes betegek számára. A kutatók azt találták, hogy az uborka szteroljai csökkentik a koleszterinszintet. Az uborka rengeteg káliumot, magnéziumot és rostot tartalmaz. Ezek az ásványi anyagok együttesen és hatékonyan szabályozzák a vérnyomást. Ettől lesz az uborka jó mind az alacsony és a magas vérnyomás kezelésére.

10. Segít köszvényben és ízületi fájdalomban szenvedőkön. Az uborka a szilícium-dioxid kiváló forrása, amely arról ismert, hogy erősíti a kötőszövetet. Az uborkában lévő B1-, B6-, C & D vitaminok, a folsav, kalcium, magnézium és kálium, sárgarépalével keverve enyhíti a köszvényes és ízületi fájdalmakat: a szövetekben lévő húgysav szint csökkentésével.

Források:

http://www.naturalnews.com/036769_cucumbers_health_benefits_rehydration.html
http://www.gardeningchannel.com/the-health-benefits-of-cucumbers/
http://www.healthonlinezine.info/15-health-benefits-of-cucumber.html
http://www.eatingwell.com
http://naturahirek.hu/?p=3951
Share this:
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Hihetetlen, de IGAZ – A kender
  2014-01-08 09:27:51, szerda
 
  Edgar Cayce azt mondta, hogy a természetben minden betegségre meg van a gyógyszer, csak meg kell keresni.
/GYÓGY-SZER!/
Itt a példa rá, hogy a legcsodásabb gyógy-szerekből hogy lesz első számú közellenség.

Egy újságíró keresve sem találhat jobb interjúalanyt Rick Simpsonnál: ez a jó kedélyű kanadai öregúr elképesztő odaadással és hozzáértéssel beszél arról, ami az ő asztala. Ez pedig nem más, mint a Phoenix Tears, egy rendkívül erős marihuána kivonat, avagy kenderolaj, ahogy ő nevezi. Állítása szerint emberek ezreit gyógyította már ki vele a rákból, s az egyetlen ok, amiért nem terjedt el világszerte, a bűnös profitérdekek között keresendő. Prágában beszélgettünk.

Cannabis Kultusz: Az ön által kifejlesztett kannabiszkivonat valóban képes gyógyítani egy sor gyógyíthatatlannak mondott betegséget, például a Sclerosis Multiplexet és a rákot is?

Rick Simpson: A történelem során a kendert mindig is orvosságként kezelték. Ha a legerősebb kenderfajták virágából - amit ugyan szokás marihuánának is nevezni, de én nem szeretem ezt a szót - kivonatot készítesz, és rendszeresen fogyasztod, akkor azzal nagyon is jót teszel a szervezetednek. Hadd tegyem hozzá: senkinek sem javaslom, hogy cigarettába tekerje és elszívja, és nem pusztán a dohányzás káros mivolta miatt. A gyógyhatás ugyanis akkor érvényesül, ha a hatóanyagokat nagy koncentrátumban tartalmazó kivonatot fogyasztod. Cigarettába tekerve a hatóanyagok 90 százaléka elszáll a füsttel. Kanadában emberek ezreit sikerült már meggyógyítani, köztük rákosokat, ízületi gyulladásban és Lou Gehrig-kórban szenvedőket is. Kiváló eredményeket értünk el az AIDS-szel, tehát az úgynevezett gyógyíthatatlan betegségek terén. Ez a legnagyszerűbb orvosság ezen a bolygón. Az egyetlen ok, amiért a kendert törvényen kívül helyezték, az a gyógyszeripari cégekre vezethető vissza. Túl nagy pénzek forognak kockán, amikért eladhatják a kemikáliákat.

CK: Miért nem csinálnak a kenderolajból is pénzt?

RS: Miután kigyógyítottam magam a rákból 2003-ban, elmentem a kanadai kormányhoz, a rákellenes ligához és úgymond az összes fejeshez, aki döntést hoz ebben a kérdésben. Mind elutasítottak, merthogy a gyógyszerem alapanyaga a marihuána. Ez nonszensz! A marihuána nem okoz függőséget, nem káros. Nézd meg ezzel szemben azt a szemetet, amit gyógyszerként adnak! Kemoterápia és sugárkezelés a rák ellen?! Ez elmebaj! Szerintem ezek az általános gyógymódok okozzák a rákot! Hogyan gondolhatja bárki, hogy annyi méreg, amitől az ember haja kihullik, segíthet egy beteg emberen?! Ez őrültség!

CK: Ha mindez ennyire nyilvánvaló, akkor miért tartunk még mindig itt?

RS: Mert kimosták az agyunk - nem- csak a miénket, az orvosokét is. Az 1800-as évek végén és a századfordulón az orvosi szakirodalom faltól falig a kenderről szólt. Kenderből készültek a gyógyszerek világszerte. Aztán hirtelen, a 20. század elején az Egyesült Államok akkori elnöke, fejesei és még néhány gazdag cimborája összejöttek, és létrehozták az orvosi alapítványokat. Az empirikus tudományon alapuló gyógyszereket félrelökték, helyettük vegyszerekből kezdtek előállítani orvosságokat. Hogy miért? Mert a ,,haverok" mind vegyiparral foglalkoztak! Micsoda szégyen, micsoda hazugság! Szerintem manapság az orvosok nem tanulnak a gyógyszerekről, ők csak a gyógyszergyárak dílerei. Ha pedig megnézed a halálozási statisztikákat, a túladagolásos halálesetek nyolcvan százalékát gyógyszerek okozzák. Ezzel szemben hány embert ismersz, aki kendertől halt meg? Egy sincs. A kender egy természetes antibiotikum, úgy gyógyít, mint semmi más.

Run From the Cure - Rick Simpson filmje a kenderolajról


CK: Mit gondol, eljön még az idő, amikor a szakirodalom újra faltól falig a kenderről fog szólni?

RS: Azt tudom csak, hogy az összes törvény és jogszabály, ami valaha is hatályba lépett a kender ellen, mind hazugságban fogant. A kender nem árt senkinek, ez a legnagyszerűbb növény, amit ember termeszthet. Ötvenezer különféle dolgot lehet készíteni belőle, nem beszélve a gyógyszerekről. Az olaj ráadásul erősíti is a szervezetet, segít megvédeni az egyes betegségektől. Szerintem minden nő, férfi és gyerek ezen a bolygón naponta kellene, hogy fogyasszon egy keveset az olajból, hogy megőrizzék az egészségüket. Persze sokan mondják, hogy tartsuk távol a gyerekektől, de ez megint csak nonszensz. A földön a legegészségesebb gyerekek azoktól az anyáktól születtek, akik kendert fogyasztanak Jamaicában. A 80-as években tanulmány is készült erről, utána lehet nézni. Az iskolákban manapság egyre több diáknál fordul elő figyelemhiányos rendellenesség, amire az orvosok vegyszereket írnak fel, például Ritalint. Miért nem kenderolajat adnak? Az nem ártana nekik! Ez egy olyan gyógyszer, amit egész életedben szedhetsz, nem válsz függővé tőle, és nem is ártalmas.

CK: Eddig mit tettek annak érdekében, hogy felszámolják ezt az elmebajos állapotot?

RS: Három éve nyilvánosságra hoztuk a kezelésekről szóló dokumentációkat, készült egy film is, amit mostanra már emberek milliói láttak (A ,,Run from the cure" című film teljes egészében megtekinthető a Youtube-on - A Szerk.). Az egész világon vannak csoportjaink, százezrek készítik el és használják ezt a gyógyszert, mert megosztottuk a titkát. Egy edény kell hozzá, egy kevés oldószer és egy font (kb. 450 gramm) jó minőségű kendervirágzat. Az instrukciók ingyen olvashatók a phoenixtears.ca oldalon, ahol az adagolásra vonatkozó információk is megtalálhatók. A kezelést ugyanis kis dózisokkal kell kezdeni, általában öt hétig tart, amíg a páciensek eljutnak addig, hogy egy adagjuk 0,3 gramm olaj legyen.

CK: Ha teljesen biztonságos, akkor mi szükség van a dózis lassú növelésére?

RS: Ezekkel az apró lépésekkel lehet kialakítani a szervezetben a THC-val szembeni toleranciát. Ha egyszerre nagyobb dózisban kerül az olaj a szervezetbe, akkor sem történik semmi baj, legfeljebb sokat alszik tőle a páciens. Sokan mondják, hogy nem tudnak bevenni egy grammot 24 órán belül, de egy hónap után már képesek rá. Én az interjú előtt fogyasztottam az olajból. Úgy nézek ki, mint aki be van tépve?

CK: Egyáltalán nem.

RS: Azért nincs ilyesmiről szó, mert a szervezetemben kiépült a tolerancia a THC-val szemben, a pszichoaktív hatása így már nem, csak minden egyéb jótékony hatása érvényesül.

CK: Ki lehet gyógyulni a rákból?

RS: A legtöbb belső daganatot, a legkomolyabb rákos megbetegedések esetében, ha a pácienst még nem érte túl sok ártalom a kemoterápiától és a besugárzástól, akkor körülbelül 90 nap alatt gyógyítani lehet. Ha idejönnél hozzám, hogy most diagnosztizáltak tüdőrákot nálad, akkor egy hatvangrammos kezelést javasolnék, mint mondtam, szép lassan növelve a napi mennyiséget. A harmadik hónap végére megszabadulnál a ráktól.
A Cannafest 2010-en készített videónk, benne az interjú Rick Simpsonnal


CK: Hány embert sikerült eddig a phoenixtearsszel meggyógyítani?

RS: Lassan tíz éve, 2003-ban kezdtem ezzel foglalkozni, azóta évről évre többen keresnek fel. Pontos adataim nincsenek, megbecsülni tudom, nagyjából ötezren lehetnek. Közülük csaknem minden második személyesen keresett fel a legkülönbözőbb betegségekkel.

CK: Elképzelhető, hogy előbb-utóbb kereskedelmi forgalomba kerül az olaj?

RS: Nem hiszem, talán nincs is rá szükség. Az elkészítése egyszerű, minden tudnivaló ingyen elérhető az interneten, nem kell érte fizetni.

CK: Sokan nem is sejtik, hogy létezik a kémiai gyógyszerek alternatívája, őket hogyan lehet elérni és meggyőzni?

RS: Ez rendkívül nehéz, mert a mainstream média sokszor szándékosan tartja vissza az információt. Tavaly Csehországban például megkeresett egy hölgy a legnagyobb cseh napilaptól, interjút kért tőlem, amit el is készített, remek munkát végzett. Végül mégsem közölték le az újságban.

CK: Miért?

RS: Mert a szerkesztők tulajdonosi ellenőrzés alatt állnak. És mit gondolsz, kik a tulajdonosai a legnagyobb médiumoknak?

CK: Akkor hát mit tehetünk?

RS: Talán, ha csak egyszerűen egymás mellé állunk... Elvégre ez is Isten növénye, ami ártalmatlan, sőt a legpotenciálisabb gyógyhatású növény a földön, amit ezer és ezerféle módon használhatunk. Kinek van joga azt mondani, hogy nem lehet a mienk? Nem hal meg tőle senki, nem okoz függőséget. Hogyan mondhatja bárki, akár egy kormány is azt, hogy nem termesztheted meg ezt a növényt a saját egészséged érdekében? Az embereknek rá kell ébredniük arra, hogy valójában mi is történik, aztán egyesülnünk kell. Ha már sokan vagyunk, akkor odaállhatunk a frontvonalra, és azt mondhatjuk, hogy ,,ide figyelj, akarjuk az orvosságunkat, úgyhogy pofa be!". Muszáj lesz engedelmeskedniük.

CK: Szerintem ez nem lesz ilyen egyszerű.

RS: Márpedig ilyesfajta nyomást kell gyakorolni. Beszélni kell róla, minél szélesebb körben, fel kell mutatni, hogy még csak nem is valami újdonságról van szó. A legnagyobb gyógyszergyárak az 1800-as években kender alapú gyógyszereket gyártottak. Akkoriban vált gyakorlattá, hogy a gyógyszergyárak kivonatokat készítettek gyógynövényekből. Mind közül a kender volt a legismertebb, és gyakorlatilag ugyanazt az olajat állították elő, amivel most én is gyógyítok. Ez az egész hisztéria a profitról szól. Ha te egy gyógyszergyár vagy, és készítesz egy gyógyszert, ami teljes mértékben hatásos, az nem viszi előre az üzletet. Ők nem akarnak meggyógyítani, sőt, az orvosok sem, mivel kimosták az agyukat. Ha az anyukád azt mondja, hogy a méreg jó lehet a nyavalyádra, vagy a besugárzás jó hatással bírhat, akkor azt gondolnád róla, hogy megőrült. De ha ugyanezt egy fazon fehér köpenyben mondja...!? És végigmész a programon, csinálod hetekig, amit mond. Hazudnak nekünk, és még csak nem is tudnak róla! Ezen kell változtatnunk.

A gyógyászati marihuána jelenlegi leggyakoribb fogyasztási formái az elszívás, a vaporizálás, az evés, illetve a kenderolaj alkalmazása. Egyre többen esküsznek viszont a Rick Simpson-féle kenderkivonatra (bővebben erről Simpsonnal készített interjúnkban).
A magas kannabinoid koncentrációjú tinktúra azonban a gazdag THC-tartalom miatt erős betépettséggel jár egészen a több hét után kialakuló toleranciáig, amit sok beteg rosszul visel.

Nekik jelenthet megoldást dr. William Courtney módszere, mellyel a THC domináns hatása nélkül vonható ki a kannabiszból a szintén magas gyógyászati értékű, ám a pszichére alig ható CBD, más néven kannabidiol.

A trükk lényege a következő: egyszerűen meg kell enni a teljes növényt, vagy kifacsarni annak levét minden lehetséges részéből.
A nem mindennapi fogyasztási módot az orvos azzal indokolja, hogy hő hatására számos létfontosságú enzim elpusztul, így a THC hatása felerősödik. Ellenben a növény nyers fogyasztásakor a CBD hatása marad a domináns, így betépettség nélkül érvényesülnek a gyógyító hatások. A doktor YouTube csatornáján ,,The Power of RAW cannabis" címmel érhető el az a video, melyben Courtney elmagyarázza a nyersen fogyasztott kannabisz előnyeit, illetve bemutatja egyik páciensét, aki módszerének köszönhetően nyerte vissza egészségét. Az orvos azt javasolja, hogy a leveleket salátaként vagy centrifugálva fogyasszuk, de a szárat jobb, ha kerüljük, mert az túl rostos a fogyasztáshoz. Majd az idő eldönti, hogy mennyire működőképes a módszer, mi pedig kíváncsiak lennénk, hogy egy sikeres kúrához vajon hány kendernövény szükséges. Mindenesetre a hobbikertészek minden további nélkül hasznosíthatják növényeik leveleit is ezentúl, hátha még finom is. Videó!

Forrás: CK Magazin 2011/5. október

 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Miről árulkodik a lepedékes nyelv ?
  2013-12-29 17:20:35, vasárnap
 
 
... A nyelv jellegzetes elváltozásai által következtethetünk az egész szervezet egészségi állapotára...

A kínai orvoslás számára egyik alapvető módszer a nyelvdiagnosztika. A kínai szemlélet szerint a nyelv egyes szektorai bizonyos belső szervek tükrei, leképződései.

A nyelv csúcsa a szívnek felel meg, míg jobb és bal oldali elülső széle a lépnek. A nyelv hátsó gyöki része a vesének megfelelő terület. A középső rész a gyomorbélrendszer képe. A nyelv jobb és bal széle a máj és az epe területével hozható összefüggésbe.

Így a nyelvdiagnosztikában rutinos szakember, ha rápillant a nyelv közepén lévő fehéres sárgás lepedékre könnyen felállíthatja a patkóbél gyulladás diagnózisát.

A keleti módszer nemcsak a beteg szervet képes azonosítani a nyelv elváltozásaiból, hanem arra is kitér, hogy milyen stádiumban van az illető elváltozás. Ha a nyelv bevonata vékony, nedves akkor még csak kezdeti akut fázis van, azonban ha a lepedék vastag és fehér színről sárgára változott, akkor már krónikus elváltozásról van szó.

A nyelv vizsgálata előtt nem ajánlott egy-két órával ételt, vizet fogyasztani és általában éhgyomorra végzik.

A nyelvdiagnosztika nem kizárólagos módszer, de fontos szempont. A pontos diagnózis és kezelési terv kialakításában a nyert információkat ajánlatos kiegészíteni egyéb eljárásokkal és vizsgálati eredményekkel.
Lepedékes a nyelved, rossz a leheleted?

Hatásos természetgyógyászati megoldás lehet a szervezet lúgosítása, illetve egy tisztítókúra.

Lúgosításra alkalmas a szódabikarbónás eljárás, illetve az éhgyomorra fogyasztott citromos víz.
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Maga a szeretet gyógyit
  2013-11-27 19:58:09, szerda
 
  Tudnod Kell
Ha elkezdesz spirituális síkon élni, rájössz majd, hogy tested és elméd Isten eszközeivé válnak, amivel képes vagy a beteg vagy sérült emberek számára egyfajta tudatosságot kölcsönözni és közvetíteni.

Ilyenkor valójában a betegséggel vagy sérüléssel szembeni megbocsájtás lehetőségét kínálod fel nekik.

A gyógyulás akkor következik be, amikor saját gyógyító erőnkhöz spirituális tökéletességünkbe vetett hittel és feltétel nélküli szeretettel közelítünk.

Nem a gyógyító gyógyít. Ő csupán a feltétel nélküli szeretet és a spirituális tudatosság magasabb energiáinak segítségével megbocsájt a sérülésnek, miközben Isten kezébe helyezi a folyamatot.
Amikor spirituális tökéletességed megerősíted, azzal a világegyetem törvényét hívod életre. Hogyan? Kételyeid és félelmeid feladásával, egód félreállításával és a létezés alapelvének megélésével (mivel a gondolatokból valóság lesz). Gondolataid és mentális világod hozzák létre az illúziót, mely szerint a betegség valóságos.

A spirituális tökéletességről alkotott gondolataid teszik lehetővé a gyógyító erők működését önmagadban és másokban egyaránt.
Itt arról a tudatosságról beszélünk, hogy egy gyógyítónak el kell fogadnia az elme és a test spirituális tökéletességét, illetve a megbocsájtásra váró sérülések spirituális tökéletességét.

EGYSZÓVAL KIFEJEZVE MAGA A SZERETET GYÓGYÍT.

Ne felejtsd el, hogy a szeretet ellentéte a félelem, és hinni a félelemben annyit jelent, mintha hinnénk a betegségben, mint második számú hatalomban.
Emlékezz rá, hogy a ,,tökéletes szeretet minden félelmet elűz", és minden betegség és sérülés a félelembe van beágyazva; félelmünk attól, hogy elkülönülünk az isteni hatalomtól.

Bárki lehet gyógyító, aki megérti, hogy ő csupán egy eszköz - mondhatni csatorna -, amelyen keresztül a tökéletes szeretet eljut a beteghez.
Amikor beteg vagy, lekapcsoltad magad saját gyógyító képességedről, magyarán elvesztetted a kapcsolatot gyógyító forrásoddal.

Gyógyító képességeid életre keltéséhez csupán csatlakoznod kell újra ehhez a Forráshoz.
Gyógyítóként folyamatosan kapcsolatban állsz az egység egészével; soha nem leszel a szeparáltság hiedelmének áldozata - ez a hiedelem szolgáltat alapot a betegségnek.
Amikor egy másik ember betegségét érinted a Szellem energiájával vagy a Forrással, azzal aktiválod a kapcsolatot, és elősegíted a gyógyulás folyamatát.

Ilyen értelemben gyógyító vagy, bár senkit sem magad gyógyítasz valójában. Még a folyamat működési elvét is felesleges megértened.
Amikor másoknak segítesz saját gyógyító Forrásuk felismerésében, nemcsak a gyógyulást segíted elő, de a jövőbeni betegségeiket is segítesz megakadályozni.
Ez nem valami csoda, hanem a dolgok rendje.

Ahogy Aquinói Szent Tamás mondta:
,,A csodák nem azoknak jelek, akik hisznek, hanem azoknak, akik nem hisznek."

Forrás
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Mit a szilváról kevesen tudnak
  2013-11-22 17:29:28, péntek
 
  A szilva (Prunus domestica) a rózsafélék családjához tartozó csonthéjas gyümölcsünk.
Számtalan fajtájának és változatának megkülönböztetése nem könnyű feladat, hiszen könnyen kereszteződnek egymással. A gyümölcs említésekor általában a liláskék vagy sötétkék szemű fajták - például a zamatos, viszonylag kicsi szemű Besztercei - jutnak eszünkbe, s ezek éretlenül, azaz " zölden " pirosas árnyalatúak, de vannak már éretten is zöldes, pirosas és sárgás változatok. Összesen mintegy kétezer fajtája ismeretes. Tulajdonképpen a sárgás vagy zöldes ringlókat is a szilvákhoz lehet sorolni. Formájukat tekintve vannak hosszúkásak, tojás alakúak és gömbölyűek is. A hazai szilva szezonja a sokféleségnek köszönhetően júliustól egészen októberig tart.

Fogyaszthatjuk nyersen - gyümölcsként, gyümölcssalátákban, kedvelt főzve, gyümölcslevesekben is. Az aszalt szilva kitűnő rágcsálni való, de jól illik egyes húsételekhez, különösen a vadakhoz. Az aszalt szilvában is megvan, ami a friss gyümölcsben, ráadásul töményebben. Jótékony hatásai miatt kapta egyes vidékeken a csodabogyó nevet!

Lekvárként fogyasztva kiváló a rákos megbetegedések gyógyítására.

Jótékony hatásai:

Koleszterincsökkentő:
A vér koleszterin tartalma nem számít betegségnek, mert nem okoz fájdalmat de végzetes lehet, mert a vérerek elveszítik rugalmasságukat, a salak hatására a vér járata beszűkül , emelkedik a vérnyomás. A szilva és az aszalt szilva tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét.

Belső vérzésekre:
Belső vérzések kialakulásának több oka lehet. Ha a szervezet nem kap elegendő nyers gyümölcsöt és zöldségfélét, belső vérzés jelentkezhet. A gyógyszer rá az ásványokkal és vitaminokkal való ellátás, így hasznos lehet az aszalt szilva is.

Veseműködést serkentő:
A leáztatott aszalt szilvát főzzük úgy húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van. Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését. A káliumnak és a szerves nátriumnak közös egymásra való hatásából alakul ki a szervezet vízháztartásának szabályozása.

Fáradságűző:
Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

Emésztési zavarok:
A máj leterheltségének első jele az emésztési zavarok megjelenése. Ha nem teszünk valamit az emésztéssel, a szervezet tovább romlik, a tehet mind nagyon lesz, mert a vér megtelt salakanyaggal. A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelent, hogy az elfogyasztása után hamarosan jelentkezik az eredmény. A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg ha a gyomor működésére, és a belek mozgására. A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak. Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

Áldásos emésztőrendszeri hatások:
Nem hiába hívják a szilvát “kék gyümölcscsodának", mivel magas ballasztanyaga salaktalanítja a beleket, megszünteti a székrekedést. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon - tehát még a fogyni vágyók is nyugodtan ehetik.
Nem véletlen hát, hogy fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó, és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek.

Idegrendszerre és agymüködésre:
B-vitaminnak köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékonyan hat. A A benne lévő B-vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, ezáltal segítik az agy anyagcseréjét, így elősegítik a megfelelő gondolkodást, a memória működését.

Egyes megfigyelések alapján egy sor gyógyító tulajdonságát is megemlíthetjük. Csökkenti a köszvényesek reumások panaszait, jótékony vese- és májbetegek diétájában. A szilva gyümölcssavai serkentik a nyál- és gyomorsavtermelést, tehát - fogyókúrázók vigyázat! - étvágyfokozók is egyben. Indiai orvosok lázcsillapítónak is rendelik.

Szilva lekvár a rák ellen:

“Szabó Gyuri bácsi a bükki füves ember azt is elmondta, hogy rákban nem lehet meghalni, mert a szervezet öngyógyító, ilyenkor az immunrendszert kell erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az elburjánzásra. Nagyon fontos, hogy higgyük, sőt, tudjuk, hogy a rák nem halálos ítélet. Abszolút gyógyítható"

Elmondta, hogy a székelyek mit használnak rákgyógyszerként, teljes hatékonysággal.
És ezt tudóscsoportok nemrégiben be is vizsgálták, igazolva a gyógymód hatékonyságát. Tehát Erdélyben egy nagyon egyszerű orvosságot használnak a rák gyógyítására. Szilvalekvárt. Igen, szilvalekvárt. A szilva gyógyító erejű, kimagaslóan magas az antioxidáns tartalma. Frissen is érdemes szezonban sokat fogyasztani belőle, de aszalt szilvaként is hatásos, valamint lekvárként is. Nos, nem csak hungarikum a kiváló házi szilvalekvár, de csodálatos erejű rákgyógyszer is.
Bőrrákra közönséges galaj, diólevél és fagyöngy keverékének tinktúráját használjuk.
Szájüregrákra: körömvirág - idényében minden nap 3 virág nyersen elrágcsálva, amíg elmúlik a betegség.rA gyümölcsökből készült lekvároknak magas a rosttartalma, amely jótékonyan hat az emésztésre. A különböző gyümölcsök különféle hatással bírnak. A piros és fekete gyümölcsök vas- és antioxidáns-tartalma magas. A szilvalekvár vértisztító és hashajtó, a sárgabarack vízhajtó, méregtelenítő hatású.

Forrás: diabetika
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Nincs Cím
  2013-11-22 17:21:23, péntek
 
  A D-vitamin bevitelének növelése most élet vagy halál kérdése lehet. A legfrissebb tanulmányok azt mutatták, hogy a D vitamin fontos szerepet játszhat a tüdőrák elleni küzdelemben. Még mind a mai napig, a tüdőrák az egyike a három leggyakoribb rákos megbetegedéseknek. Statisztika szerint egy millió ember halálát okozza évente.

A University of California kutatói , San Diegoban felfedeztek egy korrelációt a tüdőrák és a napnak való kitettség közt.


A RÁK ÉS A D-VITAMIN

A vizsgálat nemzeti és nemzetközi tüdőrák adatbázist hasonlitott össze 111 országban. Összefüggést találtak a dohányzás, a jelentősen alacsonyabb UVB expozíció és a tüdőrák közt. Bár a jelenlegi tanulmány középpontjában csak a tüdőrákkal kapcsolatban végzett kutatás áll, más rákos megbetegedések rámutattak arra a tényre, hogy a legtöbb rákos eset az egyenlítőtől távol figyelhető meg. Ez pedig arra utal, hogy az alacsonyabb D-vitamin szintje magas kockázati tényező a vastagbél és egyéb rákos folyamatok kialakulásában.

Hagyományosan, a D-vitaminról úgy vélekedtek, hogy elsősorban a csontok egészségéért felelős és évtizedekkel ezelőtt az angolkór jelenségére is ez volt a válasz. Az újabb eredmények azt mutatják, hogy a szervezetben olyan sejtek és szövetek vannak, amelyek a test megfelelő működéséhez szükséges D-vitamin receptorokat tartalmaznak. Az a tény miszerint nemrég felfedezésre került az, hogy a D-vitamin krónikus betegségek sokaságát akadályozza meg, beleértve a rákot is, felveti a kérdést hogy vajon a D-vitamin lenne-e az általános gyógymód a problémákra.

Már 2001-ben, a British Journal of Cancerben bemutatott tanulmány felfedi, hogy a főtt és nyers hal fogyasztása csökkentette a tüdő adenocarcinoma kockázatát Japánban. Egy újabb tanulmány a norvég férfiak és nők csukamájolaj fogyasztását vizsgálta és megállapították, hogy megvédte őket a tüdőrák ellen. Hal és tőkehalmáj az egyike a néhány D-vitaminban leggazdagabb élelmiszereinknek.

MI A D-VITAMIN?

Érdekes, hogy a D-vitamin nem vitamin, hanem egy hormon amely, mint korábban említettem, rengeteg módon befolyásolja az élettani folyamatokat.

A szervezetnek megfelelő napnak való kitettségre van szüksége a D-vitamin előállításához. A D- vitamin tárolódhat is a bőrben amíg a szervezetnek szüksége van rá. Furcsa, hogy lehetetlen túladagolni a napozást, mert a testben van egy olyan mechanizmus, amely ellenőrzi a szükséges összeget.

Elegendő D-vitamint az étrendi forrásokból nem lehet mindig felvenni, mert nincs sok természetes D-vitamint tartalmazó élelmiszer. Tehát a megoldás azoknak, akik nem kapnak megfelelő mennyiségü napfényt csak a vitamin tabletta lehet.

Az ajánlott bevitel az amerikai kormány szerint, 600 NE gyerekeknek és felnőtteknek egészen 70 éves korig. A 70 év feletti felnőttek számára napi 800 NE ajánlott naponta. Egy nemrégiben készült daganatellenes kutatás azt sugallja, hogy a rák védelmi hatás kihasználására magasabb koncentrációkban kell szedni D-vitamint. Egyénenként 4000 NE-től 8000 NE-ig javallott szedése naponta.

A D-VITAMIN SZABÁLYOZZA A RÁKOS SEJTEKET

A legvalószínűbb magyarázat erre, hogy a D-vitamin helyileg szabályozza a géneket, melyek segítenek a rák sakkban tartásában azzal, hogy kontrollálják a sejtproliferációt. Az is felmerült, hogy a D-vitamin sejthalált és regenerációt indukál, csökkentve az esetleges rosszindulatú sejtek túlélését. Amint megtette a dolgát, kezdeményezi saját megsemmisítését hogy ne kerüljön be a vérkeringésbe, mert azáltal befolyásolná a kalcium anyagcserét.

Andreas Moritz, gyakorló alternatív gyógyász és szerző: “A rák nem betegség - hanem túlélési mechanizmus,"-mondja. Leírja azt is, hogy a rák a test gyógyulási kísérlete, amikor már minden más önfenntartó funkció csődöt mondott. Elmondása szerint az ok arra, hogy a szervezet lehetővé teszi néhány sejt kóros burjánzását az, hogy közben megpróbálja helyreállítani önmagát. E miatt a szervezetet nem megakadályozni, hanem támogatni kell öngyógyító mechanizmusában.

Ha Moritznak igaza van, a rák új megközelitése és gyógyitása létfontosságú megoldást kinálhat az emberiség számára.

Nagy a valószinüsége annak, hogy most már elmondható: a rák legyőzésének kulcsa nem az invaziv kemoterápia, hanem a jó sok D-vitamin-dús étel fogyasztása és a sok játék a nap alatt lesz.

Forrás: Naturahirek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1097
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 5208
  • e Év: 55999
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.