Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
Karfioltekercs
  2018-07-06 13:07:38, péntek
 
 
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 nagy fej hagyma
Olaj
5 db tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
20 dkg sonka vagy bacon

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt 5-6 percig előfőzzük, hideg vízzel lehűtjük. Egy közepes hagymát olajon párolunk, kihűtjük. A bacont felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a hagymához, karfiolhoz. Hozzátesszük a lisztet, hogy egy sűrű, de még folyékony masszát kapjunk. Kivajazott őzgerinc formában, tűpróbáig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Brokkolikrémes sonkatekercs
  2018-07-06 13:06:38, péntek
 
 
Nem tudok szépen díszíteni, de mindig próbálkozom. =D
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 rúd bármilyen ízesítésű krémsajt
1 evőkanál majonéz

Bors
Elkészítés: A brokkolit kevés vízen puhára pároljuk, leszűrjük, villával összetörjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót, és megtöltjük a sonkaszeleteket.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Sajtos sonkás cukkinitekercs
  2018-07-05 15:06:01, csütörtök
 
  Hozzávalók, 23cm-es hőálló tálhoz
3 kisebb, zsenge cukkini
200g feta, vagy krémfehér sajt
200g gépsonka
200ml tejszín
100ml tej
3 tojás
60g tk. búzaliszt
80g reszelt trappista
1-2 gerezd fokhagyma

bors
20g reszelt trappista a szóráshoz
kevés olaj és liszt a tál előkészítéséhez



A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a tálat vékonyan olajoztam, liszteztem. A cukkiniket megmostam, megtöröltem, végeiket levágtam és vékony csíkokra szeleteltem, enyhén megsóztam. Mikróba tettem és addig pároltam, míg könnyen hajlítható nem lett. Papírtörlőre tettem.
A sonkát a cukkinivel megegyező szélességű csíkokra, a fetát hasábokra vágtam. A cukkiniszeletet leterítettem, rátettem a sonkát, a végére egy darab sajtot és felcsavartam. A tekercseket beleállítottam a tálba. Mikor elkészült, a tojásokat simára kevertem a tejjel, tejszínnel, beleforgattam lisztet, trappistát, zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a cukkinire, megszórtam sajttal és sütőbe tettem. 40 perc alatt megsütöttem.

A recept amit átalakítottam, a Juditka konyhája blogon található.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Feketeerdei sonkás-spenótos tészta mozzarellával és juhtúróv
  2018-06-15 16:53:45, péntek
 
  Íme az egyik kedvenc sült tészta receptünk, meglepetés ízbombákkal

A sült tésztákat mindenki szereti, ugye? Most ráadásul egy kis csavart is tettem a receptbe: feketeerdei sonkába tekertem, vagyis ,,csavartam" - ha már csavarról beszélünk - egy-egy mini mozzarella sajtot, a kis tekercseket pedig elrejtettem a tészta között. A tetejére szintén került sajt bőven, a spenótos szaft pedig rejt némi juhtúrót is. Próbáljátok ki!




Hozzávalók
2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz
25 dkg tészta (csőszerű, rövid fajtájú)

1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
2 gerezd fokhagyma
45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
só, őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 dl tej
15 dkg juhtúró
1 tojás
10 dkg feketeerdei sonka
10 dkg mini mozzarella
8 dkg trappista sajt
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült, leszűrjük.

Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a szétmorzsolt juhtúrót, és félretesszük hűlni.

A langyosra hűlt spenótos krémben elkeverjük a tojást és a leszűrt tésztát. Kivajazott sütőtálba simítjuk.

A feketeerdei sonka szeletekbe beletekerünk 1-1 kis mozzarellát, majd elszórva belenyomkodjuk a tekercseket a tészta közé. A maradék mozzarellát a tetejére morzsoljuk, illetve a trappistát és a parmezánt is ráreszeljük.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal
  2018-06-15 16:50:23, péntek
 
 
Roppanós sült zöldség, ízletes töltelék, majd az egészet megkoronázandó: ráolvadt-rápirult sajt! Nem kell Kolumbusznak lenni ahhoz, hogy egy ilyen hajóval új felfedezéseket tegyünk az ízek világában.

Hozzávalók
4 hajóhoz
10 dkg rizs
10 dkg kolbász
10 dkg Ammerländer Edámi sajt
2 db zsenge cukkini
1 teáskanál + 1 kávéskanál olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
snidling a tálaláshoz
Elkészítés
A rizst hagyományos módon, enyhén megsózva puhára főzzük.

A cukkiniket megmossuk, hosszában, középen kettévágjuk, magos középső részüket kivájjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az 1 teáskanál olajat, majd az apró kockára vágott kolbászt sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a főtt rizzsel.

A rizses keveréket a kivájt cukkinihajókba halmozzuk. A vágási felületeket beecseteljük a maradék olajjal, valamint kikenünk egy sütőtálat is olajjal. Belehelyezzük a cukkinihajókat.

Az Ammerländer Edámi sajtot lereszeljük, megszórjuk vele a töltött cukkinik tetejét. 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Aprított snidlinggel megszórva, salátával körítve tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Húsos rakott tök mozzarellával és paprikával
  2018-06-14 14:13:15, csütörtök
 
  Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 kis csokor bazsalikom
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg mozzarella
- 50 dkg darált hús
- 1 kg tök
- bors

Meghámozzuk a vöröshagymát, felaprítjuk. Megfuttatjuk a vajon. Ha már üveges, rádobjuk a darált húst. Fakanállal szétnyomkodva pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikákat és az összemorzsolt zöld fűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a nyers tojást. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Felkarikázzuk a tököt, és a hússal rétegezve lerakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és bő félóra alatt összesütjük. Az utolsó tíz percre rászórjuk a durvára reszelt sajtot is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Receptek túróval!
  2018-05-15 14:06:20, kedd
 
  Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).

Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.

Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz fehér joghurt, vegeta.

Elkészítése:
A túrót áttörjük, az uborkát káposztareszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a túrót, a vegetát, a joghurtot. Meghinthetjük apróra vágott kaporral, snidlinggel vagy zöldpetrezselyemmel.

Túrós pogácsa
*******************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 tojás (a megkenéshez), só.

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, negyedórai időközökben háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk, a negyedik nyújtásnál ujjnyi vastagságúra hagyjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük a tojással, előmelegített sütőben megsütjük.

Túrógombóc
****************
Hozzávalók:
60 dkg túró, 4 tojás, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, pici só, olaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 deci tejfel.

Elkészítése:
A túrót, a négy tojás sárgáját a vajjal, sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját, gombócot formálunk a masszából és sós vízben kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsával és meleg tejfellel leöntjük.

Egyszerűbb módon:
25 dkg túrót, egy egész tojást annyi liszttel összekeverünk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, kis gombócokat formálunk belőle, kifőzzük. Meghinthetjük darált dióval, cukorral, tehetünk rá lekvárt, tejszínhabot.

Túrós tészta - stíriai metélt
*
Hozzávalók:
30 dkg túró, 30 dkg liszt, 1 tojás, só. A töltelékhez: 3 tojás, 5 dkg cukor, 2 deci tejfel, 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 dkg mazsola.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojást pici sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, ujjnyi széles metéltre vágjuk és kifőzzük. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 deka cukorral, hozzáadjuk a tojások felvert habját, a mazsolát és az olvasztott vajat. A kifőtt tésztát belekeverjük, kikent formába tesszük és szép pirosra sütjük.

Fűszeres túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 3 evőkanál tej, fél-fél csomó snidling, kapor és petrezselyem zöldje, egy gerezd fokhagyma, egy fej vöröshagyma, só, fekete bors.

Elkészítése:
A túrót a tejjel simára keverjük, a fűszereket megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk, a vöröshagymát, a fokhagymát lereszeljük, összekeverjük a túróval s végül sózzuk, borsozzuk. Barna kenyeret adunk hozzá.

Vitaminos túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 5 evőkanál tej, egy paprika (piros), közepes nagyságú savanyú uborka, egy kis fej vöröshagyma, 5-6 retek, mokkáskanál tabasco szósz, só.

Elkészítése:
A túrót kikeverjük a tejjel, a paprikát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük, a retket is apróra vágjuk, az egészet összekeverjük, tabasco szósszal és sóval ízesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Borsófőzelék diófasírttal
  2018-05-07 14:23:20, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
10 dkg vaj, 4 dl tej, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, só, petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fehérbors, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 db zsemle, zsemlemorzsa, olaj, 25 dkg dió, 40 dkg borsó (zöld)

Egy lábosban vajat olvasztunk.

A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük.

Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel.

Elkeverjük, és felöntjük tejjel.

Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele.

Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot:

A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk.

A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba.

Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást.

Megsózzuk és jól összekeverjük.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.



Jó étvágyat kívánunk!

 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
  2018-05-03 14:44:13, csütörtök
 
  Hozzávalók: 4 személyre
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál vaj
- 2 szál petrezselyem zöldje
- 1 adag radicchio saláta
- 10 dkg dió
- 2 db körte
- 4 db karalábé
Öntet
- 4 evőkanál diómagolaj
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint kristálycukor
- 1 csipet szerecsendió
- 1 ml Tabasco
- 1 késhegynyi só
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg karalábé
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
A karalábékat megmosom, meghámozom, és egy éles késsel kiveszem a közepüket úgy, hogy tölthetők legyenek. A karalábé kivájt húsát apró kockákra darabolom. A körtéket meghámozom, negyedelem, kiveszem a magházakat és kis kockákra vágom. A kifúrt karalábéfejeket és a kivájt karalábédarabokat 1 liter lobogó sós vízben 2 percig blansírozom, majd jeges vízben lehűtöm és lecsepegtetem. A dióbelet durvára felvágom és a vajon megpirítom. A radicchiót megtisztítom, leveleit vékony csíkokra felvágom, folyó vízben leöblítem, majd szitán lecsepegtetem és száradni hagyom. Ezután elkészítem az öntetet. Az öntetet egy sűrű szitán átszűröm, majd hozzáadom a korábban megpárolt karalábédarabokat, a dió kétharmadát és a körtekockákat. A kifúrt karalábékat megtöltöm a karalábésdiós- körtés töltelékkel, körberakom a radicchióval, és meglocsolom a maradék öntettel. Rászórom a maradék diót, és tálalás előtt petrezselyem zöldjével díszítem.

Öntet
A karalábét apró kockákra vágom, a tejjel és késhegynyi sóval lefedve 2 percig főzöm. Ezután mixerbe teszem, és összeaprítom. Belekeverem a tejfölt, az egy csepp Tabascót, kevés cukrot, csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, borsot és a dióolajat.


vidék ízei
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Juhtúrós, medvehagymás nudli
  2018-05-03 13:55:19, csütörtök
 
 

Hozzávalók:
4 személyre
- 25 dkg juhtúró
- 1 adag medvehagymás burgonyás nudli
- 1 kis csokor medvehagyma
- 6 dkg vaj
Egy alkalmas méretű tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal. A maradék vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és pár percig sütjük benne a csíkokra vágott medvehagymát. Rászedjük a nudlit, jól átforgatjuk, majd rámorzsoljuk a juhtúrót, és azzal is átforgatjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. Beleöntjük az előkészített tálba, és 170 fokra előmelegített sütőben jól átforrósítjuk, meg is piríthatjuk egy kicsit.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 960
  • e Hónap: 12347
  • e Év: 50095
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.