Belépés
kszilona.blog.xfree.hu
"Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy belül, önmagára rátaláljon." ( Galileo Galilei ) Káesz Ilona
1947.01.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Álmodj...
  2016-02-27 17:10:09, szombat
 
 
Legjobb volna nem csinálni semmit,
Csak a széllel repülni súlytalan.
Megpihenni a fák zöld lombjában,
Megmártózni fényes napsugárban.

Csak hallgatni a madarak dalát,
Nézni a ringó vizű óceánt.
Fecsegni a csobogó patakkal,
Az erdőt járni zsongó tavaszban.

Ellesni az élet apró titkait,
Dallam szárnyán ábrándozni kicsit,
Ringani a szerelem ölében,
Nem tenni semmit, de azt egészen.
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Szeresd Őt...
  2016-02-27 17:08:41, szombat
 
  Láttam egy gyermeket, nem tudott beszélni, szemének bársonyos fénye mégis megérint.
Hallottam egy gyermeket, ki nem látott még soha, szavainak bölcsessége mégis megérint.
Láttam már gyermeket, kinek nem volt lába, Álmaiban mégis a világot sokszor bejárta.
Szeresd őt, ki valamiben más, meglátod, ha megérted, a világuk csodás.
Ők szeretnek csak igazán, ha egyszer megérted, akkor meglásd, megéltél egy csodát.
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Gondolatok...
  2016-02-27 17:06:45, szombat
 
 
Azt hiszem, teljes életet kell élni. Hiszen nem hosszú az élet, ha néha hosszúnak látszik is. A falból se lehet büntetlenül kifelejteni téglákat. Ha itt-ott hiányzik néhány kő, már kisebb a fal teherbírása. Az emberé is, ha nem teljes az élete.
A pillanatok, amelyeket valaha átéltünk, azokkal, akiket valaha ismertünk. Ezek összege vagyunk mi mindannyian, ezekből áll majd össze a történetünk. Ez lesz az emlékeink slágerlistája, amelyet újra, és újra lejátszunk magunkban.
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
A másodperc...
  2016-02-27 17:04:20, szombat
 
  Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.  
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Egy asszony naplójából...
  2016-02-27 17:01:51, szombat
 
  Valaki azt mondta nekem a minap, egy hozzám igen közel álló ember...
Fogjunk össze, legyek a lelki támasza... olyan beteg.. Én azt mondtam, ( nem véletlen!) ha, beteg vagy, menj el orvoshoz! Nem fizikai betegség, amiben segítségemre lenne szüksége, lelki támasz kellene ?! Tartsunk össze, segítsük egymást...Mindíg próbáltam ott lenni, amikor megkért rá... de most, nem hagyhattam szó nélkül... Én mikor igencsak magam alatt voltam, nem kellett volna, csak egy szó, egy érintés, hogy kicsit helyrebillenjek... Elutasított.! Sajnos, nem tud segíteni, mert nagyon sok a problémája, intézzem magam?! Ha rosszul vagyok, hívjak orvost..?! Nagyon lesúlytott.! Kihez fordulhatnék, aki közelebb áll hozzám? Gondoltam... Természetesen rosszabb állapotba kerültem. Fizikailag, lelkileg, siralmas volt az állapotom ! Órákkal előtte, már hívtam orvost, de azt a választ kaptam legalább egy órát kell várni, mire ki tudna jönni! Hívjak mentőt, ha ... Hívtam! Azt mondta egy férfi hang, hosszú sor áll az ügyeleten, legfeljebb a zárt osztályra mehetnék, ha mindenáron a kórházba akarok menni...?! Akkor már késő estétől éjszakába nyúlóan rosszul voltam! Előtte, éjfél körül, kinézett az ajtón, és én kétségbeesésemben, odamentem, és azt mondtam, Segíts, nem bírom tovább! Ő akkor azt felelte, ha beteg vagy hívj orvost, sajnos én nem tudok segíteni! Becsukta előttem az ajtót, azzal, hogy bemegy a meleg! Nagyon nagy hőség volt, az idő tájt...Náluk hűvös a lakás, nálam 30 fok volt ! Arra gondoltam, legalább azt mondta volna, gyere hozd a cumódat aludj nálunk, itt legalább jó a levegő...De, mint mondtam nem így történt.! Éjjel két óra elmúlt, már a bevehető minden gyógyszer ellenére, sem javultam... felöltöztem, elindultam a hozzánk közel lévő orvosi ügyeletre! Nehezen jutottam be, mert nem volt senki, az ajtók zárva... Most mit tegyek ? gondoltam... megnyomtam a csengőt, jött is a portás, hogy mi a gond elmondtam, azután beengedett. Az orvos pihent valószínű, mert a nővér nyitott ajtót, és meg is állt ott, rám nézett, és azt kérdezte mi a probl. Miért nem jöttem előbb?! Elmondtam. Várjak, mondta. Hívta az orvost, aki megvizsgált, és azt mondta, nagyon rossz idegállapotban vagyok! Kérdezgetett, és a vállamra tette a kezét, és annyit mondott : Menjek szépen haza, nyugodjak meg, nem lesz semmi baj ! Hát ennyi kellett. Mire hazaértem megnyugodtam annyira, hogy el tudtam aludni! Reggel, csak az arcom árulkodott,és egy kis gyengeség fizikálisan, az éjszakai gyötrődésről ! Egy kedves szó, egy vígasztaló hang, csodákra képes...
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Csodavárás...
  2016-02-27 16:59:28, szombat
 
  Csodavárás...

Mert, részemről, az volt! A dédinek, Ricsike születése! Már az Édesanya pocakjában is megsimogattam, amikor módomban állt!

Talán jobban vártam mindennél, mindenkinél! Végre eljött az idő, de sajnos nem születhetett meg természetes úton, mert farfekvéses volt! Műtét! Mónikám, (az édesanya) hősiesen viselte!

Tudjuk, az utána következő időszak, sokkal kellemetlenebb, mintha természetes úton jön a világra egy baba!

A negyedik napon Péter az unokám, már haza is vihette, kis családját! Ott van segíteni, mindíg egyik nagyi! Hála az égnek, egészségesek,tudja anyatejjel táplálni az édesanya!

Az Édesapa asszisztált a szülésnél, fényképezett, szinte minden mozdulatot ! A paraméterek:

Három kg. és ötven centi ! Pirinkó, édes, formás!!!! Ma két hetes, és már hízott... örömmel újságolta a boldog apuka!

Kaptam egy fényképet is, hát, nem találok szavakat... gyönyörű! Alszik! Kerek, dundi kis pofi, a szája nyitva, kis mutatóujja a szája mellett, közölve, most álmodik, ne zavarjuk! Az Élet, szép !

Sugallja a nyugodt, rózsás kis pofi... Kérem az égieket, óvják őt minden rossztól, egészséget, boldogságot kérek a számára! Ő, még egy igazi angyalka! A továbbiak, nagy része, a szülők feladata, milyen ember is válik belőle? Két, csodálatos emberke, csodálatos kisfia! Egyetlen kívánsága a dédinek, Isten áldása vezérelje minden lépését!

Határtalan az örömöm, hogy annyi viszontagság után, ( az én életemre gondolok,) még megélhettem, magamhoz ölelhettem a pici dédunokámat! A legszebb ajándék az enyém! Köszönöm neked, Istenem!
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Az ölelés...
  2016-02-27 16:56:23, szombat
 
 
Az ölelés élettani hatásáról... Jogos a kérdés, hogy vannak még mindig életben azok, akik a napi minimumot sem kaphatják meg? Akiket hónapok óta nem ölelt meg senki? Ha volt az életedben olyan idő, amikor annyira magányos voltál hosszabb ideig, hogy nem ölelhettél meg senkit, akkor magad is tudod a választ: ilyenkor az ember mind érzelmileg, mind fizikailag csak vegetál. Belehalni ugyan nem lehet, ha senki nem ölel meg - bár ez vezethet súlyos depresszióhoz például -, de jól, boldogan élni ölelés nélkül lehetetlen. Ragadd meg hát az alkalmat, és ölelj, ahányszor csak tudsz!

ui: És, ha nincs hosszútávon a közeledben senki ? Mert megesik gyakran, és gyakrabban...
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Olyan vagy nekem...
  2016-02-27 16:54:53, szombat
 
 

Olyan vagy nekem, mint a sivatagba
Egy árnyékot adó fa,
Vagy egy csorgadozó patak,
Ki szomját oltja a fáradt vándornak,
Mint madárnak a szárnya,
S hívogató ég, ahol szabadon szállhat.

Érzem Te vagy a mindenem,
A szerelmem, a tengerem,
Ki nekem mutatja tengerszíneit,
Habos, simogató, fodrozódó hullámait.

A pacsirta, ki zengi dallamos énekit,
S hallatán az emberek kinyitják szíveik.

Te vagy akiért létezem és élek,
Te vagy a mindenem, s Veled az évek
Csodás órák s percek, s ahová lépsz,
A lábad nyomában virágok nyílnak.

A neved is és az egész éned
Nyarat idéz a szürke kemény télnek,
S megtelik melegséggel, ragyogással
AZ ÉLET.

/ Fodor Emese
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Barátságok...
  2016-02-27 16:52:49, szombat
 
  Általában, azért jön az ember egy ilyen, v hasonló barátság oldalra, mert valóban barátokra szeretne találni !

De, mi van akkor, ha szimpatikus az illető,hát, megnézem az oldalát, az elárul sokat a tulajdonosáról... belépek, belépnék, de az oldal PRIVÁT:::? Nem értem..! Milyen megfontolásból...? Tart valamitól az illető, így soha nem talál barátokra! Vagy netán, egy különc, annak nem kéne erre tévednie ?! Az oldal mindenkinek nyitott, az érdeklődés lehet bármilyen széles, kit mi érdekel, itt szinte minden témát megtalál az ember. Egyedül, ha Barátságot szeretnél kötni, néha, bezárt oldalba ütközöl! A véleményem megvan, de megtartom inkább... Egyébként is nehéz igaz barátra lelni egy virtuális oldalon, de előfordul, ha elég nyitott vagy a másik ember felé! Próbálj hát, meg, ilyen megfontolásból belépni! ( bocsánat, ez csak egy privát vélemény...)
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Életünk...
  2016-02-27 16:50:12, szombat
 
  Csak a azt látjuk, hogy a kút, végtelenül mély. Hogy mit rejt, talány! Mennünk kell előre, minden nap új ! Újat hozhat. Jót, netán kevésbé... ?! Ajándékba kaptuk ezt az életet. Amivel, okosan kéne sáfárkodni! De, mi, lenne a legjobb? Te tudod? Senki nem tudja... Ki racionális, ki inkább a szívével gondolkodik, melyik a szerencsésebb? Talán a kettő ötvözete?! Jó arányokkal! Na, de magunknak kell eldönteni, milyen helyzetben, melyik énünket vegyük elő. Ha döntések előtt állunk, megint nem biztos, hogy jól döntünk. Utólag derülnek ki a dolgok, amikor már nincs javításra lehetőség! De, mindenből tanulunk, és ez jó! Ha az út végén, elégedett vagy, mert megtettél mindent, nincs félni való ! Hálásak lehetünk, mert volt egy Életünk! (és még nincs vége...) Örüljünk hát, minden új napnak!  
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 63 db bejegyzés
Összes: 835 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 74
  • e Hét: 100
  • e Hónap: 290
  • e Év: 10003
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.