Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Ferences kezdeményezés a vízhez jutásért
  2018-08-11 14:14:24, szombat
 
  2018. augusztus 10. péntek
Amnak érdekében, hogy az ivóvíz könnyebben hozzáférhető legyen Afrikában, a Ferences Világi Rend (OFS) a lehető legközvetlenebb módon próbál segíteni egy gyűjtéssel: három ország - Malawi, Uganda és Zimbabwe - egy-egy településén terveznek kutakat és hozzájuk kapcsolódó berendezéseket telepíteni.
A nyugati világban, így Magyarországon is, az emberek többsége természetesnek veszi, hogy bármely pillanatban friss, tiszta ivóvízhez juthat. Eközben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a világ jelentős részén a vízhez való hozzáférés egyáltalán nem könnyű, hanem sokszor fáradságos, sőt nem egyszer veszélyes munkát jelent. Ezt a problémát igyekeznek most enyhíteni a Ferences Világi Rend (OFS) európai közösségei egy nem mindennapi kezdeményezéssel, amely a Well4Africa nevet kapta
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Lőrinc tüzes könnyeit - meteorhullást
  2018-08-11 14:11:38, szombat
 
  ........


2018. augusztus 10. péntek
Az augusztusi éjszakák egyik nagy látványossága az átlagosnál sűrűbb csillaghullás. Ez több meteorrajnak is köszönhető, de leginkább a Perseidáknak. ,,Szent Lőrinc könnyei" idén az augusztus 12-ről 13-ra virradó éjszakán lesznek a legjobban megfigyelhetőek.
A néphagyomány ,,Szent Lőrinc könnyeinek" nevezi azt az égi jelenséget, melyet a Perseida meteorraj felvillanási maximumaként emlegetnek a csillagászok: amikor a Föld Nap körüli útján a Swift-Tuttle-üstökös pályáját keresztezi, a kométa számtalan apró darabja kerül a Föld légkörébe, felizzik, majd elég. Az év során ez a legsűrűbb csillaghullás. E napokban - idén várhatóan augusztus 12-ről 13-ára virradó éjjel - számtalan pici fény felvillanását figyelhetjük meg; de a megelőző napokban is magas lesz a hullócsillagok száma. Az idei előrejelzések szerint óránként körülbelül ötven meteor lesz látható.
A földről nézve a Perseus csillagkép körül tűnnek fel az égi jelenségek, ezért hívják ezt a meteorrajt Perseidáknak. A meteorok száma évenként változik. Amikor az üstökös napközelbe ér, veszít anyagából, és ezek a porszemnyi törmelékek szétszóródnak a pályáján. A meteorok mintegy 60 kilométer/óra sebességgel érkeznek a föld légkörébe, és 80-300 kilométeres magasságban a levegővel való súrlódás következtében elégnek. A meteorok mérete a néhány tized millimétertől egy centiméterig terjed.
A hullócsillagokat - amelyeket a szent emléknapja, augusztus 10. körül lehet megfigyelni - Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik. Lőrincet, aki diakónus volt, 258. augusztus 10-én ölték meg, tüzes rostélyra fektették. A legenda szerint a kivégzés előtt még egy lehetőséget adtak a haláltól való menekülésre, és felszólították a hitvallót: ,,Áldozz az isteneknek, vagy egész éjszaka kínozni fogunk!" Válasza így hangzott: ,,Az én éjszakám nem ismer sötétséget, és minden ragyogó fényben úszik!" Akkor hozták a rostélyt, rábilincselték, és a tűz fölé tették. A hívő nép később az augusztus 10-e körül látható hullócsillagokat Lőrinc könnyeiként emlegette.
A ,,fényszennyezés" miatt a városoktól távolabb érdemes figyelni a jelenséget. És szakítani kell a ,,mindent és azonnal" logikájával, szent nyugalommal felvértezve érdemes szemlélni az eget.

Forrás: Csillagászat.hu; Avvenire.it
Fotó: Pontilenews.it

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Várják a zarándokokat az augusztus 20-i szentmisére
  2018-08-11 14:05:14, szombat
 
  Várják a zarándokokat az augusztus 20-i szentmisére és a Szent Jobb-körmenetre Budapestre
2018. augusztus 8. szerda 18:03
Az augusztus 20-i ünnepi szentmise 17 órakor kezdődik Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren, ahol 15 órától közös imádság és zenés program lesz.
...... ............


A 17 órakor kezdődő szentmisét és a Szent Jobb-körmenetet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezeti, szentbeszédet mond Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök.
A Szent Jobb az ünnepnapon 9 órától 13 óráig látogatható a Szent István-bazilikában.
Az eseményre több ezer hívő érkezik nemcsak az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, hanem egész Magyarország területéről, valamint a szomszédos országokból is. A téren lévő nyilvános szektorok ülő- és állóhelyei 14 órától szabadon elfoglalhatók.
Az eseményre szeretettel várnak minden hívőt és érdeklődőt!


Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Hosszú Katinka nem csak robotként tud versenyezni.
  2018-08-11 13:38:34, szombat
 
  Forrás: nlcafe.hu

Hosszú Katinka bebizonyította, hogy nem csak robotként tud versenyezni. Az úszó-Eb-n aranyérmes Katinka édesapja szerint rég örült a család ennyire egy Eb-aranynak.
Korábban szinte robotként versenyzett, most azonban csak küzdött, és a szíve húzta az utolsó métereken Hosszú Katinkát, aki a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett 200 méter vegyesen.
A magánéleti válságon túllévő úszó édesapja, Hosszú István a Blikknek azt mondta, hogy nem is tudja, mikor örültek ennyire Eb-aranyéremnek, és szerinte lányának fontos volt elhinnie, hogy ilyen viszontagságos időszak után is, amely alatt inkább csak készülgetett, képes aranyérmet szerezni.
Minden eddiginél motiváltabb vagyok" - mondta Hosszú Katinka az aranyérem megszerzése után
Hosszú szerint a győzelem megmutatta, hogy a legrosszabb körülmények között is képes keményen versenyezni. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, szerda délután aranyérmet nyert Hosszú Katinka 200 méter vegyesen glasgow-i úszó-Európa-bajnokságon. A szám világ- és olimpiai bajnoka, világ csúcstartója 2:10.17 perces idővel, nagy küzdelemben győzött, ezzel sorozatban ötödször lett a kontinens legjobbja ebben a versenyben. Hosszú Katinka az első női úszó, aki Európa-bajnokságon négyszer védte meg címét. A férfiaknál Cseh Lászlónak sikerült hasonló, 2004 és 2012 között 400, 2006 és 2014 között pedig 200 méter vegyesen nyert ötször egymás után.
Ez a szívemből jött. Nagyon szerettem volna megnyerni ezt a versenyt, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült. Igazi kihívás volt, a győzelem megmutatta, hogy a körülmények ellenére képes vagyok keményen versenyezni. Most minden eddiginél motiváltabb vagyok, kőkeményen fogok edzeni és az úszásra összpontosítani a következő években. - nyilatkozta Hosszú az európai szövetségnek a célba érkezést követően. Hosszú a magyar küldöttség hatodik medencés érmét szerezte. Korábban győzött 200 méter pillangón Milák Kristóf és Kapás Boglárka, második lett 200 m pillangón Kenderesi Tamás és 800 m gyorson Késely Ajna, illetve utóbbi harmadikként csapott a célba 1500 gyorson.

Frissítés:
Első, rövid nyilatkozata után Hosszú kifejtettebben is beszélt győzelméről:
Számomra ez nem csak egy Európa-bajnoki cím, ez jelképezi az idei év nehézségeit és küzdelmeit. Megvan bennem a tűz, nem veszett el. Idén sok erre irányuló kérdést kaptam, de úgy gondolom, ma sikerült bebizonyítanom, hogy tudok küzdeni, ugyanakkor nem akarom magam úgy érezni, mint most az utolsó tíz méteren.
Hosszú szerint a győzelem az egész évét jelképezte: nehéz volt egyáltalán elutaznia az Európai bajnokságra, amelyre nem tudott olyan állapotba kerülni, amit saját magától elvárna. “Sok minden van, amit még én sem tudtam megemészteni, de próbáltam a jelenre koncentrálni. Örülök, hogy ezzel a helyzettel szembe néztem és nem azt mondtam, hogy nem jövök el" - beszélt érzéseiről Hosszú. A világcsúcstartó magyar úszó - akinek kapcsolata válságba került edzőférjével, Shane Tusuppal, s már Petrov Árpád irányítja a szakmai munkáját - kijelentette, szerencsére ma délután adott ahhoz az érzéshez, ami miatt az ellenfelek félnek tőle. Persze kicsit azért erre jó is rájátszani. Általában hátul állok és csak nézek - jegyezte meg a last call roomban (ahonnan az úszókat szólítják) zajló eseményekről.
A folytatással kapcsolatban elmondta, ez egy új út kezdete, és hétfőtől indul a kőkemény munka:
Nem akarok teljesen új utat járni, de megpróbálunk egy nagyon jó egyensúlyt találni a terhelés és a regeneráció között. Azt gondolom, azzal lehet játszani egy kicsit, mert néha túltoltam. Közel a harminchoz egyre tapasztaltabb vagyok, kísérletezgetni fogunk, de rengeteg idő nincsen, a váz megvan.
Hosszú kijelentette, az idei kínai rövid pályás világbajnokságon, illetve a hazai világkupán is rajthoz akar állni.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Hazaérkeztek az úszó Európa-bajnokság magyar hősei
  2018-08-11 13:26:53, szombat
 
  Az M4 Sport stábja a ferihegyi reptéren fogadta pénteken a glasgow-i Európa-bajnokságról hazaérkező magyar úszókat, akik a medencés versenyek során négy arany-, három ezüst - és két bornzérmet szereztek Skóciában.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Magyar csapatot kizárták, rossz váltás miatt
  2018-08-11 13:18:59, szombat
 
  5 Km-es csapat váltó távúszó versenyén a Magyar csapatot kizárták, rossz váltás miatt.
- A táv felénél kizárták a magyar csapatot a nyílt vízi úszók Európa-bajnokságának váltóversenyéből, mivel Sömenek Onon Kata rossz irányba indult el, és nem kerülte meg a rajt utáni első bóját.
A Loch Lomond vizében a négyfős váltók tagjainak egyenként 1250 métert kellett a lehető leggyorsabban megtenniük. Gellért Gábor szövetségi kapitány azt a taktikát választotta, hogy a férfiakat küldte előre, akiknek így megfelelő előnyt kellett kidolgozniuk a nők számára. A magyarokon kívül az oroszok és a szlovákok kezdtek férfi úszóval. Székelyi Dániel 12:44.9 perc után pacsizott Huszti Dáviddal, miközben a mezőny másik hét tagja óriási verekedés közepette tudott csak váltani.
Mivel az oroszoknál a váltó második tagja nő volt, Huszti pillanatok alatt az élre került, a 17 éves versenyzőt viszont a franciák első férfi úszója megelőzte, annak ellenére, hogy több mint fél perccel később ugrott a vízbe.
Őt Sömenek Onon Kata követte, de óriásit hibázott, hiszen rögtön a tőle balra elhelyezkedő bóját megkerülve kellett volna elindulnia, ehelyett ő egyenesen nekivágott a távnak, amiért nem sokkal később fel is mutatták neki a piros lapot.

Eredmények: Váltóverseny, Európa-bajnok:
1.Hollandia (Esmee Vermeulen, Sharon van Rouwendaal, Pepijn Maxime Smits, Ferry Weertman) 52:35.0 perc
2. Németország 52:35.6
3. Franciaország 52:46.7

A. Székelyi Dániel, Huszti Dávid, Sömenek Onon Kata, Novoszáth Melinda összeállítású magyar csapatot kizárták.
- Elképzelni nem tudom, mi történhetett. Tíz kilométeren is úszott, előtte is többször leúsztuk a köröket. Talán a verseny hevében olyan izgalmi állapotban volt, ami ezt okozhatta. Nagyon össze van törve" - nyilatkozta az MTI-nek Gellért Gábor. A váltó negyedik tagja, Novoszáth Melinda így már nem ugrott vízbe.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Mladifest magazin - 17. rész (Máriabesnyő 9)
  2018-08-11 12:59:54, szombat
 
  Videó Link
Kifáradás próbája - Dr. Csókai András előadása
.........



...... ........... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Döbbenet: 15 évig évig élt egy barlangba zárva a nő
  2018-08-11 12:50:47, szombat
 
  Indonézia -15 éven át tartotta fogva a falu sámánja azt a nőt, akinek azt hazudta, hogy megszállta egy szellem. A BBC számolt be arról, hogy a rendőrség őrizetbe vett egy 83 éves sámánt, aki 15 éven át tartott fogva egy most 28 éves nőt. Az áldozat még csak 13 éves volt, amikor a falu sámánjához ellátogatott a családjával, akinek sikerült meggyőznie a család tudta nélkül, hogy megszállta őt egy szellem, így jobb ha vele marad. A Jago néven ismert férfi alternatív gyógyászként tevékenykedett a faluban és az a hír járta róla, hogy otthon van a fekete mágiába is. A férfi az éjszaka leple alatt végül magával vitte a lányt, akit több mint egy évtizeden szexuálisan is zaklatta. Amikor a család észrevette, hogy a lány eltűnt, felkeresték a sámánt, aki azt hazudta nekik, hogy a fiatal Jakartába ment, hogy munkát keressen. Éveken át kutattak a lány után, de sehol sem találták. A hatóságok végül most, 15 évvel később végre kiszabadították a nőt, aki a sámán házától nem messze lévő barlangban raboskodott.
Jago éjszakára beengedte a házba az agymosáson átesett áldozatát, de napközben kénytelen volt a barlangban maradni. A fiatal nő azért sem mert elmenekülni, mert a férfi azzal ijesztgette, hogy minden lépését egy dzsin figyeli
Ha a bíróság bűnösnek találja, Jago akár 15 év börtönt is kaphat.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs - Jótékonysági koncert
  2018-08-11 09:49:06, szombat
 
  Öt fantasztikus művész fogott össze egy jó ügy érdekében. 2018. február 13-án Budapesten a Mátyás-templomban adott koncertet Sebestyén Márta (ének és furulya), Dés László (szaxofon), Dés András (ütőhangszer), Szamosi Szabolcs (orgona), Sigmund Groven (szájharmonika). A bevételt az Érintettek Egyesülete alapítványnak ajánlották fel.
A videóban koncert egy részlete látható, melyben Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs közös játékát hallhatjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gáz szivárgás miatt több órás csúszás Berlinbe.
  2018-08-11 09:47:32, szombat
 
  Gáz szivárgás miatt több órás csúszás Berlinbe történt - a 20 Km-es gyaloglás - Férfiak és Nők egyszerre indulnak . Most 10 óra 20 perc van és még nem indult el a verseny.
A verseny a városban lenne, de a szervezők nem kockáztatják a sportolók egészségét.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.