Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
egész napos zarándokprogram várja Mátraverebélyen
  2018-08-09 14:31:58, csütörtök
 
  Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én is egész napos zarándokprogram várja Mátraverebély-Szentkúton a híveket. Kovács Zoltán, az esztergomi szeminárium rektora A szentségek az üdvösség és az örök élet szentségei címmel tart katekézist 10.15-től, majd 11 órától Fran­ti­šek Rábek szlovák tábori püspök főcelebrálásával kerül sor az ünnepi szentmisére és körmenetre.
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keresztje a főbúcsú szombatján 18 órakor érkezik a bazilikába, ahol Orosz Lóránt, a ferencesek által gondozott kegyhely gvardiánja fogadja, de már előtte az egész nap a zarándoklat jegyében fog telni. Lesz énekes Mária-köszöntő, ünnepi szentmise körmenettel és egész napos gyónási lehetőség. A missziós kereszt megérkezése után tangóharmonikás Mária-köszöntőt tartanak a szabadtéri oltárnál, amelyet többek között ,,Mária halála" népi áhítat és keresztútjárás is követ, valamint hajnalig tartó virrasztás.
A főbúcsú napjának csúcspontja az Erdő Péter bíboros, prímás által bemutatott ünnepi szentmise lesz, amely 11 órakor veszi kezdetét, és körmenettel zárul. Ezt megelőzően Szabó József egri spirituális tart katekézist A szentségek a hit szent­sé­gei címmel. A NEK keresztje egészen a 14 órakor kezdődő litánia végéig marad Szentkúton.

Programok Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Hogyan győzd le a gonoszt? Tanácsok Róma fő ördögűzőjétől
  2018-08-09 14:27:36, csütörtök
 
  ...... ........


2018. augusztus 8. szerda 19:59
A 2016-ban elhunyt olasz exorcista, Gabriele Amorth 2015-ben egy hosszú interjúban osztotta meg, hogyan tarthatjuk távol magunktól a sátánt.
Sok keresztény nem hisz a gonosz létezésében. Egy bíboros magát Amorth atyát, a híres ördögűzőt és mariológust is figyelmeztette, hogy szerinte mindez csupán babonaság. Mások viszont a másik végletbe esnek, és mindenhol az ördögöt látják, egészségtelen mértékű figyelmet fordítanak rá. Amorth atya élete vége felé, 90 évesen megfogalmazott ,,spirituális testamentumában" a helyes perspektívába kívánta helyezni a dolgokat.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A keresztről nevezett Szent Teréz Benedikta (Edith Stein
  2018-08-09 14:08:58, csütörtök
 
  2018. augusztus 9. - Csütörtök, a keresztről nevezett Szent Teréz Benedikta (Edith Stein) szűz és vértanú, Európa társ védőszentje
Jézus így tanított az utolsó vacsorán: ,,Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!" Jn 15,9-17

- Magyar kurír oldalon
2018. augusztus 9. csütörtök 14:28
A Keresztről nevezett Szent Terézia Benediktára, Edith Steinre, Európa társvédőszentjére emlékezünk ünnepén, augusztus 9-én. A zsidó származású filozófusnő, később kármelita szerzetesnő hitéért halt vértanúhalált az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban 1942-ben ezen a napon.
Kármelita szerzetesként is folytathatta tudományos munkáját: itt írta meg Endliches und ewiges Sein (Véges és örök lét) című könyvét, amelyben próbálja összeegyeztetni Aquinói Szent Tamás és Husserl filozófiáját. 1938-ban a nácik elől a hollandiai Echt kármelita kolostorába mentették át elöljárói. Itt írta Studie über Joannes a Cruce: Kreuzeswissenschaft (Tanulmányok Keresztes Szent Jánosról - A kereszt tudománya) című könyvét.
- Végrendeletéből:
,,Köszönetet mondok teljes szívemből elöljáróimnak és minden kedves nővértársamnak azért a szeretetért, amellyel befogadtak, és minden jóért, amiben ebben a házban részesültem.
Azt a halált, amelyet Isten nekem szánt, örömmel fogadom el már most tökéletes megadással Isten szent akaratában. Kérem az Urat, hogy fogadja el életemet és halálomat az ő dicsőségére és magasztalására, Jézus és Mária Szent Szíve és az Anyaszentegyház minden ügyéért, különösen szent rendünk, nevezetesen a kölni és echti Kármel fennmaradásáért, megszenteléséért és tökéletesedéséért, engesztelésül a zsidó nép hitetlenségéért, hogy az Urat az övéi fogadják be és eljöjjön az Ő dicsőséges országa, Németország megmentéséért és a világ békéjéért, végül élő és elhunyt hozzámtartozóimért, és mindenkiért, akit Isten nekem adott: hogy közülük egy sem menjen veszendőbe.
1939. június 9-én, úrnapja nyolcadának péntekén, lelkigyakorlatom 7. napján.
Az Atya, Fiú és Szentlélek nevében."
A Keresztről nevezett Teréz Benedikta nővér O.C.D

Bővebben Link


- Wikipedia oldalon Link

- Szabadtéri oldalon Link

- Plébánia Net oldalon Link

- Vaticani rádió oldalon Link

- Katolikus Network oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
18. évközi hét csütörtök 08.09
  2018-08-09 14:03:01, csütörtök
 
  Képen: Kiss Márta: A tíz szűz
.......


Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!"
Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Magyar kurír

Igenaptár oldalon
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus meggyógyítja egy kánaáni pogány asszony leányát.
Abban az időben Jézus továbbhaladt. Tirusz és Szidon vidékére vonult vissza. És íme, jött egy arra lakó kánaáni asszony, és kiáltozva kérte: ,,Könyörülj rajtam, Uram, Dávid fia! A lányomat kegyetlenül gyötri a gonosz szellem!" Ő azonban szóra sem méltatta. Végül odamentek hozzá tanítványai, és arra kérték: ,,Küldd el őt, ne kiáltozzon utánunk!"
Jézus kijelentette: ,,Az én küldetésem csak Izrael házának elveszett juhaihoz szól." Ám az asszony odajött, és leborult előtte e szavakkal: ,,Uram, segíts rajtam!" Ő így válaszolt: ,,Nem való elvenni a gyerekek kenyerét és odadobni a kutyáknak!" Mire az asszony: ,,Igen, Uram, de a kutyák is esznek abból, ami lehull gazdájuk asztaláról!" Erre Jézus így szólt hozzá: ,,Asszony! Nagy a te hited! Legyen úgy, amint szeretnéd!" És a lánya meggyógyult még abban az órában.
Ezek az evangélium igéi. Mt 15,21-28

OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Isten örök szeretettel szereti népét, és annak maradékát megszabadítja.
Prófétája által a messiási idők jó hírével vigasztal az Úr: ,,Abban az időben majd népem összes törzseinek Istene leszek, ők pedig népemmé lesznek" - ezt ígéri most az Úr. Így szól az Úr: ,,A pusztában vándorló nép, amely a kardtól megmenekült, kegyelmet talált; Izrael nyugalma felé tart."
A távolból megjelent neki az Úr, és így szólt: ,,Örök szeretettel szerettelek téged, magamhoz vontalak, és megkönyörülök rajtad.
Ezért ismét felépítelek, népem, és te felépülsz majd, Izrael szűzi leánya; virulsz majd és ékeskedel, ha dobjaiddal és ünnepi karaiddal kivonulsz.
Újra szőlőt ültetsz Szamaria hegyein, és akik elültetik a szőlőt, azok fogják szüretelni is.
Mert eljön majd a nap, amikor így kiáltanak Efraim hegyén az őrök: »Jöjjetek, menjünk föl Sionba az Úrhoz, a mi Istenünkhöz!«"
Igen, így szól az Úr: ,,Vigadjatok, örvendjetek Jákob miatt!
Csendüljön énekszó, ujjongjatok e dicső nemzeten!
Harsogva hirdessétek, hogy mit tett az Úr: megszabadította népét, Izrael maradékát!"
Ez az Isten igéje. Jer 31,1-7

Imádság
Hálát adunk néked, Atyánk, az életért és tudásért, melyet kinyilatkoztattál nekünk a Te szolgád, Jézus által! Dicsőség néked mindörökké! Ahogyan e kenyértöredékek szét voltak szóródva a hegyeken és eggyé váltak összegyűjtve, úgy gyűljön össze egyházad királyságodban a Föld határairól! Mindenható Uralkodónk, ki mindent nevedért teremtettél, ételt és italt adtál az embereknek, hogy élvezzék, nekünk pedig lélek szerinti ételt és italt adtál, és örök életet Szolgád által. Dicsőség néked mindörökké
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Martinus Tv - Stációs szentmise a Szent Erzsébet ...
  2018-08-09 13:46:14, csütörtök
 
  Martinus Tv_20180216_Stációs szentmise a Szent Erzsébet templomban
Videó Link

.........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Böjte Csaba testvér - Szerelem, bátorság
  2018-08-09 13:43:49, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Prédikáció 2018. augusztus 5. Tihanyi Bencés Apátság.
  2018-08-09 13:34:03, csütörtök
 
  Prédikál: Dr. Korzenszky Richárd OSB. emeritus perjel
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Mátyás templom bemutatása
  2018-08-09 13:27:45, csütörtök
 
  Mátyás templom bemutatása Link

Kezdő oldal Link

- Wikipedia oldalon Link

- Kirándulás oldalon Link

- Budapest city oldalon Link

- Ki tervezte oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Műugrás Glasgow E.B.
  2018-08-09 12:16:54, csütörtök
 
  ...... .......


Magyar származású, Olasz színekben versenyző Bátki Noémi 2. lett /EZÜSTÉRMES 315 ponttal.- 10 méteres torony ugrás.

Páros Ugrásban Giovanni Tocci - Bátki Noémi /sajnos eredményt nem találtam a Neten/

- Női páros torony ugrás eredménye:
1. Britek 289 pont
2. Orosz 288.60
3. Németek 284.64
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Ez történt az Európa-bajnokságok 7. napján Galsgow
  2018-08-09 11:47:17, csütörtök
 
  M4 sport TV videó Link  
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.