|
2/8 oldal
|
Bejegyzések száma: 79
|
|
|
|
2018-08-09 19:22:34, csütörtök
|
|
|
Baconos csirkemell őzgerincben sütve. Recept a leírásban is! :)
Link |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-08-09 19:16:53, csütörtök
|
|
|
Villámgyors fagyitorta
Hozzávalók
2 csomag csokis keksz
20 dkg vaj
7,5 dl vaníliafagylalt
15 dkg eperlekvár
7,5 dl eperfagylalt
Elkészítés
A csokis kekszet durvára törjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. A kétharmadát sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és egy kanál hátával alaposan tömörítjük (így könnyebben tudjuk majd kiszedni tálaláskor).
A kekszalapot megkenjük a vanília fagylalttal, majd az eperlekvár felével. Ezután megkenjük az eperfagylalttal, majd a maradék lekvárral. Végül megszórjuk a maradék kekszmorzsával, és 30 percre a mélyhűtőbe tesszük. Szeletekre vágva hidegen szervírozzuk. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
|
|
|
|
2018-08-09 19:15:53, csütörtök
|
|
|
Villámgyors fagyitorta 15 perc alatt: elronthatatlan desszert a nyárra
Ha a kánikulában semmi kedved sütni, mégis ennél valami finomságot, ami még hűsít is, készítsd el ezt a villámgyors fagyitortát. Elronthatatlan, abbahagyhatatlan, ráadásul jóval olcsóbb is, mintha cukrászdában vennéd.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-08-09 19:08:26, csütörtök
|
|
|
Francia mákos pirított dióval
Hozzávalók
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
4 dl kristálycukor
6 evőkanál víz
4 dl rétesliszt
2 kávéskanál sütőpor
3 dl mák - nem kell megdarálni
A tésztalapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál folyós méz
1 tojás
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg darabos dió
1 evőkanál margarin
2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés
Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.
A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.
Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a mákos piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal /a krém alá kenhetünk egy kis baracklekvárt is/. A tészta tetejére is hagyunk egy kis krémet, rákenjük.
Egy lábasban a darabos diót 2 evőkanál cukorral és a margarinnal megpirítjuk, majd ha kihűlt, rányomkodjuk a krémes tészta tetejére.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-08-09 19:03:34, csütörtök
|
|
|
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró
Elkészítés
Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle.
A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.
Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap. A krémből annyit hagyjunk, hogy a tetejét is megkenhessük. A tetejére gazdagon szórunk a grillázs mogyoróból.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2/8 oldal
|
Bejegyzések száma: 79
|
|
|
|
2018. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1237 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1014
- e Hét: 4328
- e Hónap: 8361
- e Év: 67614
|
|
|