Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/140 oldal   Bejegyzések száma: 1394 
Barackos pulykamell
  2018-07-18 23:24:01, szerda
 
  Barackos pulykamell

Hozzávalók

40 dkg pulykamell

őrölt bors
10 dkg laktózmentes vaj
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt tőzegáfonya vagy áfonya
10 dkg laktózmentes sajt
3 dl laktózmentes tejszín

Elkészítés

A pulykamelleket felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk és a laktózmentes vajon elősütjük.
Ezután tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük a hússzeleteket, és meglocsoljuk a sütéshez használt vajjal. Rászórjuk az aszalt gyümölcsöket és a laktózmentes sajtot, majd meglocsoljuk a laktózmentes tejszínnel.
190 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.





Íme a recept videón:
Link

Felcsiki Tünde Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Reszelt sajttal megszórt rakott brokkoli
  2018-07-16 23:52:46, hétfő
 
  Reszelt sajttal megszórt rakott brokkoli

Hozzávalók

1 fej brokkoli
3 db krumpli
2 ek kolbászzsír
3 szelet sonka
5 dkg darabolt bacon
2 dl tejföl
1 db tojás
5 dkg füstölt sajt
5 dkg füstölt sajt (töltött)
1 db paradicsom

őrölt fekete bors
őrölt piros paprika
szerecsendió
prézli


Elkészítés

A krumpli kat héjában megfőzöm.
Pucolás után belekarikázom egy nyél nélküli serpenyőbe, kolbászzsírra. Sózom, borsozom, majd rárakom a felvágott sonkadarabokat.
A brokkolit megmosom, rózsákra szedem. Egy lábasban sós vízben először a feldarabolt vastag szárát, majd a rózsákat megfőzöm. Beleteszem a serpenyőbe a krumplira. Fűszerezem sóval, borssal.
Egy pohár tejfölben elkeverem a tojást, fűszerezem paprikával, ráöntöm a brokkolira. Teszek rá bacondarabokat. Ráreszelem a kétféle sajtot, megszórom prézlivel. Rakok rá paradicsom szeleteket, és szórok rá szerecsendiót.





Megjegyzés

A rakott zöldségek készítése hálás feladat. Viszonylag egyszerű elkészíteni, de az eredmény fenomenális.
hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Egyszerű göngyölt csirkemell
  2018-07-15 00:38:27, vasárnap
 
  Egyszerű göngyölt csirkemell

Hozzávalók

50 dkg csirkemell
1 doboz natúr vajkrém
bors
1 üveg aszalt paradicsom
bazsalikom

Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágjuk, megkenjük vajkrémmel, majd megszórjuk borssal.
A bazsalikomleveleket és az apróra vágott aszalt paradicsomot rátesszük a csirkemellre, és feltekerjük, fogpiszkálóval, vagy hústűvel megtűzzük.
A tepsit olajjal kikenjük, belerakjuk a csirkemellet, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük fólia alatt, majd a fóliát levéve még 10 percig pirítjuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette-hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fokhagymás-tejfölös sült tartja
  2018-07-13 23:28:50, péntek
 
  Fokhagymás-tejfölös sült tartja

Hozzávalók

6 szelet csontos tarja
1 db pörkölt ízesítő kocka
étolaj
1 doboz tejföl
5 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt trappista sajt
40 dkg fagyasztott zöldségkeverék
2 csipet ételízesítő

Elkészítés

A pörkölt ízesítő kockát összetörjük és 1,5-2 dl olajban elkeverjük, belehelyezzük a tarja szeleteket, és legalább egy órán át pácoljuk.
A húsokat kiolajozott tepsibe helyezzük, és 150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Ameddig a hús sül, a 4-5 gerezd fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a tejfölhöz, majd simára keverjük. Amikor a hús egyik oldala megsült, megfordítjuk, a tetejére halmozzuk a fokhagymás tejfölt és a reszelt sajtot, és szép pirosa sütjük.
A fagyasztott zöldséget egy serpenyőben öntjük, megszórjuk ételízesítővel, hozzáadunk fél deci vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.





Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Rakott tészta darált hússal
  2018-07-12 23:29:28, csütörtök
 
  Rakott tészta darált hússal

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
olaj
50 dkg darált hús

bors
2 dl paradicsomszósz
1 dl tejszín
penne
sajt

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszószt és jól elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a tésztát, majd a darált húst, összekeverjük és reszelt sajttal megszórjuk.
170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Rakott karfiol
  2018-07-11 23:49:50, szerda
 
  Rakott karfiol

Hozzávalók

1 kg karfiol

1 fej vöröshagyma
3 ek olaj (+ a rizshez)
20 dkg sütnivaló kolbász
1 dl paradicsomszósz
2 gerezd fokhagyma
8 dkg rizs
5 dl tejföl
2 db tojás
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. A kockára vágott vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőrétől megfosztott, sütnivaló kolbász húsát. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, beletesszük a tört fokhagymát, és folyamatos keverés közben megsütjük.
A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl sós vízzel, és puhára főzzük. Az elkészült karfiolt leszűrjük, megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, majd a felét egy jénai tál aljára rendezzük. A karfiolra terítjük a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is a tetejére helyezzük.
A tejfölbe keverjük a tojást és ízlés szerint a sót. Ezt a mártást elterítjük a második réteg karfiol tetején, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokon, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.





lilalicsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Citromos csirkecomb diómártással és sült almával
  2018-07-10 23:51:21, kedd
 
  Citromos csirkecomb diómártással és sült almával

Hozzávalók

4 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 db citrom
1 db paprika (lehet csípős is)
2 gerezd fokhagyma
2 ek méz
2 ek olaj
1 dl félszáraz fehérbor

bors
80 dkg alma
3 dkg vaj
2 dl tejszín
6 dkg dió

Elkészítés

A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé egy tűzálló tálba tesszük, a hagymákat kis kockákra vágjuk. A citromot kettévágjuk, a felét héjastul felaprítjuk, a másik felét kifacsarjuk. A paprikát összevágjuk, a fokhagymát áttörjük.
A páchoz a hagymát, a fokhagymát, a citromdarabokat és a citromlevet, a fokhagymát, a mézet, az olajat, 1/2 dl bort, a sót és a borsot összekeverjük, majd a csirkecombok tetejére öntjük-simítjuk. Minimum 2-3 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A húst, a páccal együtt, fóliával letakarva a hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és kb. 40 percig - puhulásig - sütjük.
A csirkecombokat átrakjuk egy alufóliával bélelt tepsibe, és 200 fokon további 20 percig pirítjuk.
A diómártáshoz a páclevet átszűrjük egy kisebb edénybe, és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáadunk 1/2 dl bort, pár percig múlva beleöntjük a tejszínt, és újabb 2-3 perc múlva a diót is. Összeforraljuk. A csirkecombokat az almaszeletekkel és a diómártással együtt tálaljuk. Szerecsendiós krumpli püré illik hozzá.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkemell tejszínes-sajtos raguval
  2018-07-09 23:50:01, hétfő
 
  Csirkemell tejszínes-sajtos raguval

Hozzávalók

Az elősütéshez:
6 szelet csirkemell

bors
1 dl étolaj
A feltéthez:
30 dkg mexikói vegyes zöldség
20 dkg vargánya gomba
3 dkg vaj (+ a kenéshez)

bors
2 dl főzőtejszín
10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
1 ek liszt
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt


Elkészítés

A csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Ezután étolajon mindkét felét hirtelen átsütjük, és papírtörlőre szedjük.
A zöldségeket és a felaprított gombát a vajon megpároljuk, és fűszerezzük sóval és borssal. A tejszínt és a tömlős sajtot a liszttel kikeverjük, a zöldségekre öntjük, összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal. Az elősütött húst lerakjuk az aljára, elosztjuk rajta a zöldséges ragut, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.





Megjegyzés

Vasárnapi finom, gyors ebédünk volt.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
A legfinomabb cigánypecsenye
  2018-07-07 23:46:00, szombat
 
  A legfinomabb cigánypecsenye

Hozzávalók

50 dkg tarja vagy karaj
5 gerezd fokhagyma
liszt
só, bors
olaj a sütéshez
ízlés szerinti mennyiségű pirospaprika


Elkészítés

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd lisztben forgassuk meg.

Forró, bő olajban süssük ki. Ha még finomabbá és ízesebbé szeretnénk tenni ezt a húsos fogást, keverjünk a lisztbe egy kis pirospaprikát is.





Megjegyzés

ámos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kíván-e. Fogyaszthatja hasábburgonyával és sült szalonnával, de tzatzikivel (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonyával is.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fűszervajas csirkemell majonézes cukkinisalátával
  2018-07-07 00:56:26, szombat
 
  Fűszervajas csirkemell majonézes cukkinisalátával

Hozzávalók

A házi majonézhez:
1 db tojás
1 ek mustár

bors
1 dl étolaj
1 tk almaecet
A salátához:
1 db zöld alma
1 db citrom
2 szál szárzeller
1 db kisebb cukkini
A csirkemellhez:
20 dkg csirkemell filé

bors
1 dl olivaolaj
friss kakukkfű
1 fej fokhagyma
5 dkg vaj
A fűszervajhoz:
10 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt
szerecsendió
petrezselyem
snidling
A sütéshez:
1 dl fehérbor

Elkészítés

Először elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját elkeverjük a mustárral, egy csipet sóval és őrölt borssal, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az étolajat, míg szép, fényes, jó állagú majonézt nem kapunk. Végül hozzákeverjük az almaecetet.
A szárzellert, zöld almát és cukkinit lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, esetleg gyaluljuk, majd egy fél citrom levével meglocsoljuk.
A cukkinis keveréket a majonézbe forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a csirke mellünk el nem készül.
Az egész csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. A pirítás végén egy csipet friss kakukkfüvet, fokhagymát és vajat adunk hozzá.
Vajból, reszelt sajtból, a felaprított petrezselyemből és snidlingből fűszervajat készítünk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A körbepirított csirkemellbe hasítékokat vágunk, és ezeket a hasítékokat megtöltjük a fűszervajjal
A csirkemellet visszahelyezzük a serpenyőbe, fehér bort öntünk alá és 175 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk ne száradjon ki, de ne is maradjon rózsaszín!
Ha kész a csirkemell, felszeljük és a tányérra halmozott majonézes salátára helyezzük.





NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!
Link

Ádám konyhája

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     2/140 oldal   Bejegyzések száma: 1394 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 3364
  • e Hónap: 11630
  • e Év: 128283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.