Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/52 oldal   Bejegyzések száma: 514 
Rizssaláta virslivel
  2017-12-31 01:54:12, vasárnap
 
  Virsli nélkül nincs szilveszter!

Rizssaláta virslivel:

Hozzávalók 4 személyre:

1 tasak előfőzött rizs
10 dkg sajt
1 szál póréhagyma
1 csokor kapor
2 pár virsli
2 dl joghurt
1/2 citrom leve
3 evőkanál majonéz
5 dkg kimagozott olajbogyó

Elkészítés:

A rizst sós forró vízben a tasakon olvasható utasítás szerint megfőzzük. A sajtot gyufaszálnyi metéltre aprítjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk.

A virslit megfőzzük, majd kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. A rizs leszűrjük, lecsepegtetjük. Tálba borítjuk, és kihűtjük. A rizst, a sajtot, a pórét, a virslit, mély salátástálba tesszük, és jól összekeverjük. A joghurtot egy kisebb mély tálkába öntjük, hozzáadjuk a citromlevet, a majonézt, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A salátára öntjük. Díszítésül megszórjuk az olajbogyóval, és friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 412 kcal






Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sajtos fondü
  2017-12-28 23:50:33, csütörtök
 
  Sajtos fondü

Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma
3,75 dl citromos víz (+ a keményítőhöz)
1 ek kukoricakeményítő
20 dkg reszelt Frico Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico érett Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico Edam sajt


Elkészítés

Egy közepes méretű lábas oldalát a bedörzsöljük fokhagymával. Beleöntjük a citromos vizet, és közepes hőmérsékleten felforraljuk.
Összekeverjük a kukoricakeményítőt és egy kevés vizet egy bögrében.
A sajtot fokozatosan a lábasba adagoljuk, közben cikk-cakk alakban (nem körkörösen) keverjük, hogy megakadályozzuk a sajt csomósodását. Egészen addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad (ne hagyjuk, hogy felforrjon).
Átkeverjük még egyszer a kukoricakeményítős keveréket, majd a fondübe keverjük. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett 5-8 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A masszát átöntjük egy fondüedénybe, és az asztalra tesszük egy láng fölé. Kenyérrel vagy zöldségekkel mártogatjuk.





Frico

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Zsályás gombamártás
  2017-12-23 23:58:25, szombat
 
  Zsályás gombamártás

Hozzávalók:
50 dkg barna csiperke
3 dkg szárított vargánya (vagy más, zamatos erdei gombák)
2 kisebb salotta (vagy 1 kis fej lilahagyma)
8-10 db apróbb vagy 4-5 db nagyobb friss zsályalevél
1 evőkanál olívaolaj
2 dkg jó minőségű vaj
1/2 mokkáskanál szárított kakukkfű (vagy 1 ágacska friss)
3 dl főzőtejszín (10% zsírtartalommal)
1,5 teáskanál kukoricakeményítő
tengeri só
frissen őrölt bors

Elkészítés: A szárított vargányát kisebb darabokra tépkedem, 1/2 dl langyos vízbe áztatom. A csiperkéket óvatosan (egy erre használható kefe segítségével) megtisztítom, kb. 1 cm-es kockákra vágom. A hagymákat és a zsályaleveleket egészen finomra aprítom.

Az olívaolajat és a vajat serpenyőben felforrósítom, erre dobom a hagymát és a zsályát - mire a hagyma üvegesre pirul, a zsálya is kiadja aromáit. Erre kerül a kétféle gomba. Sózom, borsozom, kakukkfűvel fűszerezem. 10-12 perc percig pirítom, közben - ha szükséges - egy keveset hozzáadok a vargánya aromás áztató vizéből. Itt csupán arra kell ügyelni, hogy az aljára ülepedett szemcsék a tál alján maradjanak.

A tejszínt elkeverem a keményítővel, majd besűrítem vele a mártást. Friss zsályalevelekkel díszítve tálalom.





Megjegyzés
További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
Habliliom

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Citromos-olívás nyers gombasaláta
  2017-12-18 01:11:56, hétfő
 
  Citromos-olívás nyers gombasaláta

Hozzávalók

80 dkg csiperkegomba
1-2 db citrom leve (kb. 0,5 dl)
0,5 dl olívaolaj
1 tk só
frissen őrölt bors


Elkészítés

A csiperkét a szárával együtt 2-3 mm vasragra szeleteljük. Egy tálban összeforgatjuk a sóval, jó pár tekerésnyi borssal és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan összeforgatjuk.
Amikor a gombák összeestek, hozzákeverjük az olívaolajat és ízlés szerint még egy kevés citromlével ízesítjük (ha savanykásabban szeretjük). Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kínáljuk.





Megjegyzés

Egy olasz étteremben dolgoztam, az olasz kollégámtól kaptam a receptet. Furcsán hangzik, de isteni finom :)
Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kitűnő köret.
bluesun

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Gyömbéres zellersaláta fürjtojással
  2017-12-05 22:55:03, kedd
 
  Gyömbéres zellersaláta fürjtojással

Hozzávalók

1 csomag eisberg Love Mix
1 db közepes zellergumó
6 db aszalt paradicsom
1 tk gyömbér
1 tk méz
4-6 db főtt, füstölt fürjtojás
4 ek olívaolaj
1 tk balzsamecet

őrölt bors

Elkészítés

A pucolt és megmosott zellert nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd forró sós vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk. Leszűrjük, majd lehűtjük.
A megpucolt és felaprított gyömbért sóval és borssal pépesítjük, és összekeverjük a mézzel, a balzsamecettel és az olívaolajjal.
Az öntetet a tálba szórt salátakeverékre kanalazzuk, és ráhalmozzuk a puha zellert és az aszalt paradicsomot. Végül megpucoljuk a fürjtojásokat, kettévágjuk, és a salátára halmozzuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Mustáros kuszkusz
  2017-11-24 23:48:56, péntek
 
  Mustáros kuszkusz

Hozzávalók

1 csomag eisberg Dolce Vita mix
6 dkg eisberg madársaláta
1 ek dijoni mustár
1 ek sima mustár
1 ek méz
1 ek friss petrezselyem
1 ek friss menta
10 dkg kuszkusz
4 db paradicsom
8 db koktélparadicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet

őrölt bors

Elkészítés

A keverőtálba szórt kuszkuszt felengedjük kétszeres mennyiségű, forró húsalaplével, majd letakarjuk és hagyjuk, hogy kb. 10 perc alatt magába szívja a folyadékot és megpuhuljon.
Mustárokat a mézzel, a felaprított petrezselyemmel és mentával, valamint az olívaolajjal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a puha kuszkuszhoz. A paradicsomot apró kockákra vágva szintén belekeverjük.
Tálaláskor egy tányér közepére halmozzuk a kuszkuszt, majd körbeszórjuk, a balzsamecettel meglocsolt Dolce Vita és madársalátával.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Majonézes káposztasaláta II.
  2017-11-13 23:56:44, hétfő
 
  Majonézes káposztasaláta II.

Hozzávalók:
1 kis fej káposzta
1 nagy sárgarépa
1 fej lila hagyma
1 dl tejföl
2 teáskanál mustár
kb. 2 dl majonéz
petrezselyem

őrölt bors


Elkészítés: A káposztát és a répát nagy-lyukú reszelőn reszeljük le. A hagymát vágjuk apróra. Az egészet keverjük össze, sózzuk meg, majd hagyjuk állni.

A tejfölből, a mustárból és a majonézből keverjük ki az öntetet, melyet borssal ízesítsünk. Az öntetbe forgassuk bele a kinyomkodott zöldségeket és az apróra vágott petrezselymet. Az öntet mennyiségét a zöldségek mennyiségéhez igazodóan természetesen növelhetjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sajtos tésztasaláta almával
  2017-11-11 23:47:11, szombat
 
  Sajtos tésztasaláta almával

Hozzávalók

1 csomag orsótészta
2 db kígyóuborka
3 db kaliforniai paprika
3 db nagy alma
200-250 g trappista sajt
1 doboz feta sajt
Az öntethez:
2 doboz tejföl
2 doboz joghurt
1 nagy tubus majonéz
3 evőkanál mustár

bors


Elkészítés

A tésztát főzzük ki és hagyjuk kihűlni. A zöldségeket, a gyümölcsöt és a sajtot kockázzuk fel, az öntethez valókat pedig keverjük ki.

Vegyítsük a hozzávalókat, majd locsoljuk meg az öntettel, és jól keverjük össze.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Gyors avokádókrém
  2017-11-07 23:50:20, kedd
 
  Gyors avokádókrém

Hozzávalók

1 db avokádó
2 ek vaj
1 ek tejföl

bors
oregánó
kakukkfű
1 db citrom
1 gerezd fokhagyma


Elkészítés

Az avokádó kivájt belsejét összetörjük egy villával, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel. Belekeverjük a citrom kifacsart levét és a zúzott fokhagymát.
Alaposan összekeverjük, azonnal fogyasztjuk vagy néhány órára a hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Almás-diós bébispenót saláta
  2017-11-06 00:30:18, hétfő
 
  Almás-diós bébispenót saláta

Hozzávalók

20 dkg bébispenót
2 db alma
1 marék dió
1 marék szárított áfonya
10 dkg fetasajt
Az öntethez:
1 bögre almalé
4 tk almaecet
2 tk méz
2 tk olívaolaj

bors

Elkészítés

Az almákat megmossuk és felkockázzuk, majd a megmosott bébispenótra dobjuk őket. Hozzáadjuk a diót, a szárított áfonyát és a tetejére morzsoljuk a fetasajtot.
Az öntethez összekeverjük az almalevet, az almaecetet, a mézet és az olajat majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közvetlenül a tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     2/52 oldal   Bejegyzések száma: 514 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 264
  • e Hét: 2009
  • e Hónap: 10275
  • e Év: 126928
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.