Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Szórj szó­da­bi­kar­bó­nát a ker­tedbe
  2018-05-15 11:39:43, kedd
 
  Szórj szó­da­bi­kar­bó­nát a ker­tedbe - le­nyű­göző, ami tör­té­nik!

Lát­vá­nyos és mesés ha­tást ér­hetsz el ezek­kel az egy­szerű trük­kök­kel.


Visszavonhatatlanul megékezett a tavasz! A fák máris virágozni kezdtek, indulhat a kert szépítése és ékesítése is. Ebben pedig egy nagyszerű társ lesz a segítségedre: a szódabikarbóna. Ez a csodaszer ugyanis nem csak a takarításban és a háztartásban, de a növények és palánták környékén, a kertedben és erkélyeden is varázslatos eredményeket ad.

1. Buja növényzet

Keverj össze 1 teáskanál szódabikarbónát, ½ teáskanál ammóniát és 1 teáskanál keserűsót egy vödör vízben. Ezzel locsold meg a növényeidet: fantasztikus műtrágyaként hat rájuk, buja zöld színűvé válnak tőle.





2. Dús virágok

Adj 1 evőkanál szódabikarbónát 2 liter vízhez, és ezzel locsold meg a virágzásnak indult növényeidet. Olyan virágözönnel ajándékoznak majd meg, amit álmodban sem hinnél.





3. Viszlát, kártevők

Keverj össze 1 teáskanál szódabikarbónát, ½ csésze olívaolajat, és ezzel a keverékkel permetezd az esetleg fertőzött növényeket - minden rovart nem öl meg, de a levéltetvek és a pók-atkák szaporodását például kiválóan megakadályozza és elpusztítja.

Távolról sincs vége! LAPOZZ

Link
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Sze­ret­néd, ha nem kel­lene órá­kat töl­te­ned ...
  2018-05-15 11:32:56, kedd
 
  Sze­ret­néd, ha nem kel­lene órá­kat töl­te­ned a ta­ka­rí­tás­sal, az ered­mény mégis ma­gáért be­szélne? Meg­mu­tat­juk a profi ta­ka­rí­tó­szol­gá­la­tok leg­jobb trükk­jeit, már ma be­vet­he­ted őket!


Zsír ellen kréta

Tarts krétát a mosókonyha közelében: ha zsiradék csöppen a ruhádra, dörzsöld át krétával, majd pár perc után mosd ki. A kréta felszívja a zsiradékot, amely azután már könnyedén kimosható a ruhából. Ha nincs otthon krétád, az étkezési keményítő vagy a hintőpor is megteszi. 10 percig hagyd őket hatni, tedd a ruhát a mosógépbe.


Lassan húzd a porszívót

Akkor lesz a legtisztább a szőnyeg és a padló, ha a porszívó fejét lassan húzod végig rajta. Ha kemény padlón dolgozol, először a csőrszerű illesztéket tedd fel a porszívófejre, hogy felszedd a porcicák nagy részét, ezután jöhet a szélesebb rátét.


Tisztíts gőzzel

A gőztisztító remek találmány, és a felmosószerekkel ellentétben semmilyen nyomot nem hagy maga után.
Keményítőt az ablakra

Keverj össze egy teáskanál kukoricakeményítőt egy csésze ecettel és egy csésze vízzel: az ablak folt- és csíkmentes, valamint csillogó lesz tőle.


Vízkő ellen csakis ecet

Az ecet a vízkő legjobb ellenszere: egy törlőruhát itass át vele, és tedd a csapra és más krómozott felületekre. Fél órán belül feloldja a vízkövet. A zuhanyfejet úgy tisztíthatod meg, ha egy nejlonzacskót vagy egy befőttes üveget megtöltesz ecettel, és ebbe lógatod bele a zuhanyfejet.


Nem mindegy a sorrend

Ha nem akarsz duplán dolgozni, akkor mindig felülről, és az ajtótól legtávolabb eső sarokban kezdd a takarítást. Legyen az első a mennyezeti ventilátor (ha van), ezután jöhet a bútorok teteje, majd az egyre lejjebbi felületek, és végül a padló, ahová az eddigi felületekről lehullott a por.


Tedd a fagyasztóba!

Van olyan gyakran hordott, és ezért szennyezett cuccod, amit nem lehet mosni (például bukósisak)? Ha igen, tedd egy jól záródó műanyag zacskóban a fagyasztóba legalább egy napra. Ez megöli a problémát okozó baktériumokat, ha pedig valamilyen zsíros lerakódás is van a holmin, azt megkeményíti, így azonnal leszedheted róla.



 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Így lesz könnye­dén fé­nyes a mo­so­gató egy perc alatt!
  2018-05-15 11:29:56, kedd
 
  Így lesz könnye­dén fé­nyes a mo­so­gató egy perc alatt!



Egy csepp olíva a mosogatóba

Eleged van abból, hogy minden felület ujjnyomos és foltos a konyhában? Cseppents papírtörlőre egy csepp olívaolajat, és töröld át vele a felületeket, a felesleges olajat pedig töröld le egy tiszta papírtörlővel. Az olaj védőréteget képez az üvegen és a rozsdamentes acélfelületeken, például a mosogatón a foltok ellen.








 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús
  2018-05-15 11:24:13, kedd
 
  5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús


Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!


1. Hamarabb megpuhul a főtt hús, ha a húsleves főzőlevébe egy kanál gyenge ecetet teszünk.

2. A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg levesben főzzük meg, majd hűtsük ki, és néhány óráig hagyjuk ázni a lében. Csak ezután süssük ki.

3. A marhaszeletet ecet és olaj keverékében hagyjuk állni két ótán át, de közben forgassuk meg néhányszor. Ha így sütjük ki, sokkal puhább lesz.







4. A szárnyashúst sütés vagy főzés előtt locsoljuk meg citromlével. Ettől omlósabb lesz.

5. Az öregebb állatok - marha, liba vagy vadak - húsát néhány napra tegyük olajos, esetleg ecetes páclébe, így a hús porhanyósabb lesz.




 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Egy csodás növény
  2018-04-21 23:32:15, szombat
 
  Egy csodás növény, ami megszabadít az allergiától és számos más betegségtől is! Neked is van otthon?

A kövirózsa eredetileg egy hegyi növény, de mivel mostanra már “háziasították" nagyon jól érzi magát sziklakertekben, házak falain, háztetőn, cserépben. Próbáld ki, keress számára egy kedvező helyet, és meglátod, nagyon gyorsan fog szaporodni.

Nagyon dekoratív kis növény, és mivel örökzöld, télen is a kertek dísze lehet. A húsos leveleiből frissen kipréselt levet bőrbetegségek esetén közvetlenül a bőrre kell használni.

A száraz, kipikkelyesedett, megviselt bőr kiváló ápolója lehet. Márciustól októberig szedhetjük a friss leveleit, ilyenkor nagyon gyorsan regenerálódik, és hajtja az új leveleket.

A mandalaszerű alakzatban elhelyezkedő, hegyes végű húsos levelek virágoznak is, középen egy kb. 20-30 cm magas száron apró kis rózsaszínes virágok jelennek meg.







Kiválóan gyógyítja a bőrirritációt, éppen ezért a téli hideg miatt, vagy a mosogatás következtében megviselt kezeinket is ápolhatjuk a segítségével.

Gyulladáscsökkentő, antibiotikus, vízhajtó, nyugtató, bőrregeneráló, és görcsoldó hatása van.

Nagyon hatásos az ekcémás bőrre is, szedjünk le egy-két friss, húsos levelet, majd közvetlenül a bőrre, az ekcémás rész széleit kenegessük be a friss lével. Idővel látni fogjuk, amint visszahúzódik, majd teljesen eltűnik az ekcéma.

De használhatjuk más bőrproblémák enyhítésére is, pattanásokra, időskori foltosodásra, szeplőkre, hegesedésre, striákra, égési sérülésekre.

A kövirózsa belsőleg is alkalmazható vesebetegség esetén, fül-, vagy fogfájásra, idegi rendellenességekre, hasmenésre, láz esetén, aranyérre, bélparaziták ellen.

 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Öt dolog, ami miatt érdemes narancsot enni
  2018-04-19 23:52:53, csütörtök
 
 




Öt dolog, ami miatt érdemes narancsot enni


-Kifogyhatatlan vitamin forrás

Azt mindenki tudja, hogy a narancsban sok a C-vitamin, ami nagyban hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Emellett nagyon gazdag A-vitaminban, ami jótékony hatással van a légzőszervek nyálkahártyájára, a bőrre, és a látásra is. A fokozott B-vitamin tartalma pedig elősegíti a zsír- és a szénhidrátemésztést, tehát fogyasztó hatással jár.

-Teli van anti-oxidánssal

Ez párosítva a benne megtalálható limonén nevű szerves vegyülettel hasznos a rákos betegségek megelőzésében, főleg a mell- és tüdőrák esetében.

-Hiába finom, nem hizlal

Bár a narancs nagyon finom, ennek ellenére nincs dugig kalóriával. Persze ez csak akkor igaz, ha nem öntjük nyakon mindenféle csokoládéval, meg cukorral.

-Kitisztítja az ereket

A narancsban található bioflavonoidok kiváló értisztítók, serkentik a szív egészséges működését, megszabadítják a szervezetet a vírusoktól és baktériumoktól - kifejezetten hatékonyak például a herpesz és az influenza esetében.

-Segíti az emésztést, méregtelenít

Ez a déli gyümölcs kiváló rostforrás, ami segíti az emberi emésztést, fokozza a méregtelenítést, és a benne levő ásványi anyagok ennek köszönhetően nagyon gyorsan felszívódnak a szervezetben.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
A kedvenc virágotok titkos üzenete
  2018-04-13 19:15:10, péntek
 
  A kedvenc virágotok titkos üzenete

Több mint száz évvel ezelőtt még külön üzenetet hordozott egy-egy szál virág. Vajon ma is él ez a titkos nyelv? És mit üzen a csokor, amit kaptatok?

A virág tipikusan olyan ajándék, amivel nem lehet mellélőni. Szép, illatos, imádni való. A viktoriánus korban ennél azért több volt: akkor a virágcsokor volt az egyetlen módja annak, hogy egy férfi szerelme tudtára adja, mit is érez iránta. Ma már talán nem vagyunk annyira tisztában a különböző virágok jelentésével, pedig érdemes tudni, melyek azok, amelyeket például egy esküvőre illik vinni, de temetésre nem - és fordítva.





Ha a RÓZSA a kedvenc

A rózsát már régen is a földi szerelem szimbólumaként tartották számon, és ez most sincsen másképp. Ami nem mindegy, hogy...

milyen színű rózsa
és milyen alkalomra szánják.

A vörös rózsa leginkább a szerelmet jelképezi. Minél sötétebb a színe, annál nagyobb a szenvedély, így jobb akkor ajándékozni, amikor komolyodik a kapcsolat. Ha már az első randin egy vörös rózsával nyit a leendő nagy Ő, joggal hihetitek azt, hogy a pasi bárkibe képes beleszeretni látatlanban is. A fehér rózsa az ártatlanságot és a tiszteletadást jelképezi, így nemcsak a kiszemelt lánynak, hanem az édesanyjának is adhatják. Gyakran kerül fehér rózsa a menyasszonyi csokorba is, ami nem véletlen: a hűséget is jelenti. A sárga rózsa a vörössel szemben a szerelem csökkenését és a féltékenységet szimbolizálja, bár egyesek szerint az örömöt és a vidámságot is jelentheti. A rózsaszín pedig a tökéletes boldogságot és a kecsességet jelképezi.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Tudtad???
  2018-03-18 14:53:08, vasárnap
 
 




A hajad őrült módon elkezdhet nőni, a látásod meg olyan lehet mint a “sasé": Egyél 3 evőkanállal egy nap, és máris részese lehetsz

Sok problémád van a hajaddal, vagy egyre rosszabb a látásod? A természetes összetevők megoldást kínálnak ezekre a problémákra.

Mindössze annyit kell tennie, hogy minden étkezés előtt egyél ebből a keverékből, ami tele van egészséges összetevőkkel, és máris javulni fog a látásod, és hamarosan egészségesebb lesz a hajad és sokkal gyorsabban fog nőni.

Néhány nap múlva már jelentős javulást fogsz észrevenni, és máris sokkal jobban fogod magad érezni.

Itt a recept, hogy, hogyan kell elkészíteni ezt a keveréket:

Szükséged van:

200 g lenmagolaj
4 citrom
1 kg méz
3 kis gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Hámozd meg a fokhagymát és tedd bele egy turmixgépben a 4 citrommal együtt. Keverd össze jól, amíg nem kapsz egy homogén keveréket.

Ezután add hozzá a lenmagolajat és a mézet a keverékhez, és ismét keverd össze. Tedd az elkészült keveréket egy üvegbe, zárd be szorosan a tetejét, és tartsd a hűtőben.

Fogyassz 1 evőkanál keverék fél órával étkezés előtt. Fém kanál helyett használj fakanalat. Naponta fogyaszd legalább három alkalommal, ajánlott a főétkezések előtt.

Ezen kívül, javítani fogja az általános egészségi állapotodat és ez biztosan megakadályozza, hogy elkapj számos betegséget.

 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
21 TIPP A SZÓDABIKARBÓNA alkalmazásához
  2018-03-18 13:23:20, vasárnap
 
 




21 TIPP A SZÓDABIKARBÓNA ALKALMAZÁSÁHOZ

A szódabikarbonát (nátrium-hidrogén-karbonát) számtalanképpen felhasználhatjuk, a lakás tisztításán keresztül, szervezetünk sav-bázis egyensúlyának beállításáig.


Használhatjuk pl. fertőtlenítésre, puffadásra, fájdalomcsillapítóként, kis citromlével összekeverve pedig készíthetünk házi “fogkrémet" mivel igen jól fehéríti a fogzománcot... Sokszínűségét tekintve érdemes mindig tartani otthon.

Sütésnél

A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség szódabikarbónát használjon, szép egyenletes lesz a tészta.

Vízlágyító

Ha kemény a víz, szórjunk fürdővizünkbe 10 deka szódabikarbónát, mert annak vízlágyító hatása van.

Hajmosásra

Szódabikarbóna és ecet keverékével mosva hajat, mellőzheted a kíméletlen, számos kémiai vegyületet tartalmazó samponokat. Tégy egy kanálnyit tenyeredbe, majd nedvesítsd meg. Masszírozd vele fejbőröd, majd egy perc után öblítsd le. Ezután keverj össze egy kanál almaecetet egy csésze vízzel és masszírozd be vele hajad, fejbőröd, majd egy perc után öblítsd le. Ezt a mixtúrát elkészítheted előzetesen, így nem kell minden mosáskor ezzel bíbelődnöd. A használt arányok hajtípustól függően változhatnak, zsírosabb haj több szódabikarbónát igényel, és fordítva.

Dezodornak

¼ csésze szódabikarbónához keverj 10 cseppet kedvenc illóolajodból. Keverd jól össze, ujjaiddal dörzsölj keveset hónaljadra majd töröld le a fölösleget.

Bőrradírnak

Kiváló bőrradírt készíthetsz normál bőrre: kevés cukrot és szódabikarbónát keverj össze szezámolajjal (vagy mézzel) olyan arányban, hogy krémes állagú legyen. Gyengéden masszírozd vele arcbőröd, majd öblítsd le.

Pattanásra

Vízzel keverd el krémesre a szódabikarbónát. Lefekvés előtt tegyél egy-egy keveset a pöttyeidre, és hagyd úgy reggelig. Mivel a szódabikarbóna egy só, jobb ha nem teszel belőle a már kifakadt pattanásra, ha éjszaka aludni akarsz.

Száraz sampon kutyáknak

Kicsit szagos az eb, de nincs időd a fürdetésre? Sebaj. Szórj kevés szódabikarbónát a szőrére, kefével fésüld át az egészet, míg teljesen eltávolítod azt.

Húgyúti fertőzésre

Egy csésze vízhez adott teáskanálnyi szódabikarbóna segít a tünetek enyhítésében. Emellett azonban ajánlatos orvoshoz fordulni, mivel fennáll a vesegyulladás veszélye, ami komolyabb kezelést igényel.

Rozsdamentes acél tisztítása

A legjobb hideg zsíroldó, karcmentesen tisztít!
Ha a konyhaeszközön makacs, odaragadt ételmaradékok vannak, súrolás előtt szórj a szivacsra egy kis szódabikarbónát. Oldja a zsírt, a kis szemcsék pedig segítenek eltávolítani a szennyeződéseket.







Befőttesüveg szagtalanítására

A kifogyott lekváros vagy savanyúságos üvegeket sok mindenre lehet még használni, viszont nem árt megszabadulni a bennük ragadt kellemetlen szagoktól. Itt a megoldás: tegyél bele ¾ teáskanál szódabikarbónát és ¼ csésze vizet, majd jól rázd fel kb. fél percig. Ismételd meg sima vízzel, míg teljesen tiszta nem lesz.

Babajátékok tisztítására

Szappan helyett tisztítsuk inkább ezzel a porontyok játékait, mivel szinte biztos, hogy a szájukban kötnek majd ki: negyed liter vízbe keverjünk ¼ csésze szódát, ezzel a keverékkel mossuk át őket.

Bútorkárpitra

Felejtsük el a mérgező illatosítókat, szórjunk inkább szódabikarbónát a kanapéra. Hagyjuk negyed órát állni, majd porszívózzuk ki az egészet. Nem csak a pamlag lesz friss és üde, a szobánk is illatozni fog.

Vízfestéknek

Keverj össze 2 ek. szódát, 2 ek. lisztet, 2 tk. cukrot és 2 tk. vizet. Keverd jól össze, ez lesz a festékalap. Oszd fel a keveréket és mindegyik kis adaghoz adj tetszés szerinti ételfestéket. Kész is.

Zuhanyfüggöny tisztításra

Nem szeretnéd kidobni a zuhanyfüggönyt? Egy szivacs, szódabikarbóna és víz segíthet eltávolítani a penészt és a vízkövet.

Bolti mosópor helyett

A szódabikarbóna kulcsösszetevője az otthon készített mosópornak: keverjünk össze fél csésze szódabikarbónát, fél csésze reszelt szappant, fél csésze mosószódát és fél csésze boraxot. Tegyünk a keverékből 1-2 evőkanálnyit a mosógépbe.

Gyümölcs tisztítására

Könnyedén eltávolíthatjuk a gyomirtó szert és viaszt az almáról vagy körtéről, csak egy kis szódabikarbóna és víz kell hozzá. Dörzsöljük át vele, majd mossuk le.

Tisztítja a kezet

Nedvesítsük be a kezünket, és enyhén dörzsöljük be szódabikarbónával, mintha csak beszappanoznánk: meglepődve tapasztalhatjuk, hogy kezünk bőre tiszta és lágy lesz tőle. Ha pedig fehéríteni szeretnénk a körmeinket, körömápolás előtt áztassuk be egy tál langyos vízbe, melyhez három evőkanál szódabikarbónát adtunk.


Könnyíti az emésztést

Ég a gyomra? Nehezen, emészt? Könnyen segíthet rajta! Oldjon fel egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben, és igya ki egy hajtásra! Ilyenkor olyan puffadást enyhítő oldatot kapunk, mely lúgos kémhatásának köszönhetően stabilizálja a pH-értéket, és megszünteti a túlzottan savanyú kémhatást. Az arra érzékeny személyek számára főzés közben is tehetünk egy késhegynyi szódabikarbónát az ételbe, amitől a nehezen emészthető vagy savas hatású hozzávalók (paradicsom, gyümölcsök stb.) könnyebben emészthetők lesznek.

Fertőtlenít

Rendszerint nem is gondolunk rá, de a fésűk, kefék, manikűrkészlet, smink-ecsetek, szivacsok és más hasonló eszközök a baktériumok melegágyai lehetnek. Alapos tisztítás, fertőtlenítés céljából tegyük azokat speciális áztató-lébe: egy mosdókagylónyi vízbe keverjünk 8 evőkanál szódabikarbónát. Hagyjuk benne állni tisztítandó, ilyen jellegű tárgyainkat egy éjszakán át, majd öblítsünk másnap reggel.

Babapopsira

Tegyél egy teáskanál szódabikarbónát egy pohár langyos vízbe, s ezzel törölgesd át óvatosan a pelenkakiütéssel sújtott bőrfelületet!
Akkor is tökéletes megoldás, ha a csecsemőnek érzékeny a bőre. Néhány pelenkacsere után már szemmel látható javulásnak örülhetsz.

Napégés, szél és rovarcsípés ellen

Ha éppen kirándulsz, strandon vagy, esetleg önfeledten élvezed a nyár szabadtéri örömeit, könnyen előfordulhat, hogy a felsorolt kellemetlenségek valamelyikével kell szembenézned.
A szódabikarbóna, valamint az azt tartalmazó ápoló krémek hozzájárulnak, hogy az irritáció minél hamarabb elmúljon.




 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
20 dolog amire jó a kóla - ivás helyett
  2018-03-18 12:53:23, vasárnap
 
 




20 dolog amire jó a kóla - ivás helyett




Mi az? Több mint 100 éve isszuk, de fogalmunk sincs mi a valódi összetétele... nos igen, a kóla. Az a hihetetlenül nagy mennyiségben cukros, savas fekete lötty, amit az orvosok többsége fogyasztásra egyáltalán nem ajánl egy egészséges életmódot élni próbáló embernek.

Azoknál az embereknél, akik cukros üdítőitalokat fogyasztanak rendszeresen, 48%-al nagyobb az esély a szívroham és a stroke kockázatára, mint azoknál, akik csak ásványvizet, vagy 100%-os gyümölcsleveket fogyasztanak naponta. A tanulmányt a rangos Journal Respirology közölte, melyből kiderül még, hogy az egészségtelen üdítők fogyasztása tüdő és légzési rendellenességek, beleértve az asztma és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) megemelt kockázatával is jár.

A kóla és a cukrozott üdítők fogyasztását tehát emberi fogyasztásra mi sem ajánlhatjuk nyugodt szívvel, azonban ha már bespájzoltunk, kiönteni sem kell, hisz egy csomó mindenre használható a benne lévő savak és a kitudja még milyen összetevők jóvoltából:

1. Eltávolítja a zsír foltokat a ruhákról és szövetekről.

2. Eltávolítja a rozsdát, fellazítja a rozsdás csavarokat.

3. Eltávolítja a vérfoltokat a ruházatról és a szövetekből.

4. Feloldja az olajfoltot a garázs padlójáról. Öntse a foltra, hagyja rajta hosszabb ideig, majd áztassa, mossa le.

5. Elpusztítja a kéretlen meztelen csigákat..., a savak megölik őket.

6. Tisztítja az égett serpenyőket. Áztassa be a Coke-ba, majd öblítse le.

7. A vízforraló is kiválóan tisztítható vele, áztatással.

8. Eredményesen tisztítja a gépkocsi-akkumulátort.

9. Tisztítja a motort, a Coke forgalmazók már évtizedek óta használják ezt a technikát saját teherautóik tisztán tartásához.

10. Csillogóvá varázsolja a régi pénzérméket.

11. Tisztítja a fugát. Öntsük a konyha padlójára, hagyjuk néhány percig hatni, majd töröljük fel.

12. Feloldja az emberi és állati fogat, zárt tartályban hosszabb ideig tárolva.

13. Eltávolítja a rágógumit a hajból. Egy kis tálba, vagy pohárba tegyünk kólát, áztassuk bele a hajvéget, hagyjuk néhány percig hatni, majd töröljük le.

14. Eltávolítja a foltokat az üvegporcelánról.

15. Piszkos a medencéje? 2 liter kólát adjunk a vízhez és kitisztul.

16. A diétás kóla a haj szőkítésére, világosítására is kiválóan alkalmas.

17. A durva foltokat a szőnyegen áztassa be, súrolja át kólával, majd szappanos vízzel mossa le.

18. Tisztítja a WC-t. Öntsük bele a wc kagylóba, hagyjuk egy darabig hatni, majd öblítsük tisztára.

19. Autó polírozásra, és krómozására is kiválóan alkalmas.

20. Fémbútorokról a festék csík eltávolítására is használható. Áztassunk be egy törülközőt kólával, és kezeljük a festett felületeket.


Pár szó, a kóla cukor tartalmáról: Egy csupán 500 ml-es Coca-Cola 10,5 kockacukornyi hozzáadott cukortartalmával már önmmagában - ha mást nem is eszel aznap - meghaladja a szervezet számára ajánlatos napi mennyiséget.

Azok pedig, akik azt gondolják, hogy a diétás kóla jobb... nos a light kóla egyáltalán nem segíti a fogyókúrád és nem jó a szervezetednek sem. A mesterséges édesítőszerek tönkreteszik a szervezet azon természetes képességét, hogy szabályozza a kalóriabevitelt, amely az ételek édességének mértékén alapul. Mindez azt jelenti, hogy a diétás élelmiszereket fogyasztók hajlamosabbak túlenni magukat. Becsapod a tested: azt hiszi, hogy cukrot kapott, és még több után sóvárog majd...

Végül, ha már a Partyzoo-n vagyunk... Tudd, ha nem akarsz másnapos lenni, akkor igazán rosszul döntesz, ha buliban light kólával kéred a whiskyt vagy a vodkát. A következő poharat, téged is meglepően, villámgyors sebességgel rendeled. A diétás kólával kevert koktélok pedig hihetetlen gyorsan ittas állapotba juttatnak. Ennek az az oka, hogy a cukormentes változatok sokkal hamarabb a véráramba juttatják az alkoholt, mint a cukrot is tartalmazó koktélok.



 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1585 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 901
  • e Hét: 3098
  • e Hónap: 7131
  • e Év: 66384
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.