|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2018-04-19 23:38:28, csütörtök
|
|
|
LÉLEKmelegítő
Hozzávalók: 2 filter fekete tea, 5 dl víz, diónyi gyömbér, 1 rúd fahéj, 4-5 szem szegfűbors, 1 csillagánizs,1/2 citrom leve, 5 dkg méz, 5 dl narancslé, 2 dl rum vagy egy kevés rumaroma
Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és a teafilterrel, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a szegfűborssal egy lábasba tesszük, majd 5 dl forró vízzel leforrázzuk, és lefedve 5 percig álni hagyjuk, majd kivesszük a teát, és még 5 percet hagyjuk kiázni a fűszereket. Átszűrjük, ha zavarnak a fűszerek, hozzáadjuk a mézet, a narancslevet és a citrom levét is belefacsarjuk, elkeverjük.
Megkóstoljuk, ha kell, még édesíthetjük ízlés szerint, ha nem elég meleg, akkor egy picit melegíthetünk rajta, de óvatosan, ne forrjon. Ha alkoholosan szeretnénk, akkor hozzáadjuk a rumot, ha nem, akkor a rumaromát, és poharakba szedve kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: ITALOK |
|
|
|
|
|
2018-04-19 23:36:33, csütörtök
|
|
|
Narancsos vitamindús italok
1.) 3 db narancsot, 1 darab citromot és 1 darab grapefruitot kicsavarunk, 3 evőkanálnyi mézzel jól összekeverünk. Poharakba elosztjuk és kevés szénsavas ásványvízzel felöntjük.
2.) 2 darab narancsot, 1 darab citromot, 1 darab grapefruitot kicsavarunk, lehűtjük, 1 darab narancsot megtisztítunk, magját eltávolítjuk és a gyümölcsöt kis szeletekre vágva elosztjuk a poharakba. Tálaláskor 1 dl narancslikőrt öntünk a gyümölcslébe és szétosztjuk.
3.) Egynegyed rész narancslé, egynegyed rész citromlé, egynegyed rész grapefruit lé, egynegyed részt vermut keverékéből ugyan csak kellemes üdítő italt keverhetünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: ITALOK |
|
|
|
|
|
2018-04-19 23:33:14, csütörtök
|
|
|
ÁGYAS pálinka
Ágyas pálinkát nagyon egyszerű készíteni. A lényege, hogy olyan aszalt gyümölcsökből készítsük az ágyat, mint amiből a pálinka készült. (Barackpálinka alá aszalt barackot tegyünk).
Az aszalt gyümölcsöt daraboljuk fel, az üveg szájának megfelelő méretűre (szűk szájú üvegből a nagy darabok miatt nem jön ki a pálinka). Tegyük bele az üvegbe az aszalt gyümölcsöt, öntsük rá a pálinkát. Ízlés szerint belecsurgathatunk 1-2 kanál mézet is. Rázzuk össze és hagyjuk összeérni pár napot. |
|
|
0 komment
, kategória: ITALOK |
|
|
|
|
|
2018-04-11 19:53:32, szerda
|
|
|
Eper limonádé
Egy jó erős mixerrel úgy le lehet pépesíteni az epret, hogy a magok sem zavarók.
Hozzávalók 3-4 adaghoz: 20 dkg eper, 2 citrom leve, 2 csipet stevia por, vagy 1-2 ek méz, 1-2 mentalevél ízlés szerint, 500 ml enyhén bubis hideg víz
Az epret a citromlével, édesítővel, és a mentalevéllel pépesítsük.
Én Thermomixben 5 mp alatt 10-es fokozaton pépesítettem le finom, selymesre.
Az eperpépet a bubis vízzel már csak átkeverjük.
Jól behűtve kitűnő frissítő.
|
|
|
0 komment
, kategória: ITALOK |
|
|
|
|
|
2018-04-11 19:37:41, szerda
|
|
|
Mézes citromszörp
Hozzávalók:
10 db kezeletlen bio citrom
a citrom levével megegyező mennyiségű akácméz
A citromokat megmossuk, megszárogatjuk, héjukat finoman lereszeljük.
TIPP: A héjat vízzel feloldva jégkocka tartóban lefagyaszthatjuk, vagy alkohollal citrom esszenciát készíthetünk belőle. Porcukorba keverve sütemények ízesítésére is remekül használható.
Levüket kifacsarjuk. Mennyiségét lemérjük.
Ugyanennyi mennyiségű akácmézet mérünk ki.
A hozzávalókat egy befőttes üvegbe tesszük, lezárjuk, és felrázzuk.
Naponta többször felrázzuk.
Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a hozzávalók teljesen el nem elegyednek egymással.
Az így keletkező habot leszedjük, majd a citromos szirupot egy üvegbe öntjük, lezárjuk, majd hűtőben tároljuk figyelve arra, hogy ne szennyeződjön más alapanyaggal.
TIPP: Ezt a szirupot/szörpöt számtalan módon hasznosíthatjuk. Önmagában is egy vitamin bomba, amit gyerekeknek kanalanként is adhatunk természetes C-vitamin gyanánt. Fogyasztása roboráló és immunerősítő hatású. Készíthetünk belőle limonádét, tehetjük teába, házilag facsart vagy préselt gyümölcslébe, de sütemény ízesítéséhez is bátran használhatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: ITALOK |
|
|
|
|
|
2018-04-11 19:31:11, szerda
|
|
|
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag
Így készítsd el otthon!
Egy üveg finom likőr ára több ezer forintot jelent, még abban az esetben is, ha nem a legjobb minőségűt vásárolod meg belőle. Márpedig a karácsonyi költségvetésbe az ilyesmi - érthető módon - sokszor nem fér bele, ezért a szemfüles háziasszonyok kikísérletezték a legfinomabb itókák házi receptjeit. Ezeket osztjuk most meg veled, ha ügyes vagy, egy-két ezer forintból kihozhatod a vendégek számára a kontyalávalót.
Ír krémlikőr
4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter whiskyvel keverd össze. Töltsd üvegbe, és tedd egy-két órára a fagyasztóba, utána hűtőben tárold.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: ITALOK |
|
|
|
|
|
2018-04-07 07:53:21, szombat
|
|
|
Sex On The Beach
Hozzávalók 1 főre
4 cl Vodka
2 cl Baracklikőr
8 cl Narancs juice
8 cl Cranberry juice
Elkészítés:
A tulipánpohárba rakjunk jeget,arra töltsük az őszibarack likőrt és a narancslét.Az áfonyalét és a vodkát rázzuk össze shakerben,és lassan töltsük az ital tetejére.
Díszíteni lehet narancscikkel és cseresznyével |
|
|
0 komment
, kategória: ITALOK |
|
|
|
|
|
2018-03-16 16:12:35, péntek
|
|
|
Házi bodza ital, nem is gondolnád milyen könnyen elkészítheted!
Hűsítő finomság, a forró napokra! Csak néhány bodzavirágra van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd a legfinomabb nyári italt!
Hozzávalók:
300 g cukor
3 l víz
1 teáskanál citromsav
70 g bodzavirág (kb. 9 virág)
1 citrom
Elkészítése:
A cukrot tedd egy edénybe és öntsd rá a vizet. Forrald fel, amikor a cukor elolvadt leveheted a tűzhelyről. Mikor kihűlt tedd bele a citromsót, a megmosott bodzavirágokat és a megmosott, felkarikázott citromot. Öntsd egy befőttesüvegbe, vagy hagyd az edényben, de fedd le és 5 napra tedd árnyékos helyre. Minden nap kevergesd meg. Az 5-ik nap szűrd le és tedd hűtőszekrénybe néhány órára fogyasztás előtt.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: ITALOK |
|
|
|
|
|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2018. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1585 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 93
- e Hét: 3407
- e Hónap: 7440
- e Év: 66693
|
|
|