Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
LÉLEKmelegítő
  2018-04-19 23:38:28, csütörtök
 
 



LÉLEKmelegítő

Hozzávalók: 2 filter fekete tea, 5 dl víz, diónyi gyömbér, 1 rúd fahéj, 4-5 szem szegfűbors, 1 csillagánizs,1/2 citrom leve, 5 dkg méz, 5 dl narancslé, 2 dl rum vagy egy kevés rumaroma

Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és a teafilterrel, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a szegfűborssal egy lábasba tesszük, majd 5 dl forró vízzel leforrázzuk, és lefedve 5 percig álni hagyjuk, majd kivesszük a teát, és még 5 percet hagyjuk kiázni a fűszereket. Átszűrjük, ha zavarnak a fűszerek, hozzáadjuk a mézet, a narancslevet és a citrom levét is belefacsarjuk, elkeverjük.
Megkóstoljuk, ha kell, még édesíthetjük ízlés szerint, ha nem elég meleg, akkor egy picit melegíthetünk rajta, de óvatosan, ne forrjon. Ha alkoholosan szeretnénk, akkor hozzáadjuk a rumot, ha nem, akkor a rumaromát, és poharakba szedve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Narancsos vitamindús italok
  2018-04-19 23:36:33, csütörtök
 
 



Narancsos vitamindús italok

1.) 3 db narancsot, 1 darab citromot és 1 darab grapefruitot kicsavarunk, 3 evőkanálnyi mézzel jól összekeverünk. Poharakba elosztjuk és kevés szénsavas ásványvízzel felöntjük.

2.) 2 darab narancsot, 1 darab citromot, 1 darab grapefruitot kicsavarunk, lehűtjük, 1 darab narancsot megtisztítunk, magját eltávolítjuk és a gyümölcsöt kis szeletekre vágva elosztjuk a poharakba. Tálaláskor 1 dl narancslikőrt öntünk a gyümölcslébe és szétosztjuk.

3.) Egynegyed rész narancslé, egynegyed rész citromlé, egynegyed rész grapefruit lé, egynegyed részt vermut keverékéből ugyan csak kellemes üdítő italt keverhetünk.

 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
ÁGYAS pálinka
  2018-04-19 23:33:14, csütörtök
 
 



ÁGYAS pálinka

Ágyas pálinkát nagyon egyszerű készíteni. A lényege, hogy olyan aszalt gyümölcsökből készítsük az ágyat, mint amiből a pálinka készült. (Barackpálinka alá aszalt barackot tegyünk).
Az aszalt gyümölcsöt daraboljuk fel, az üveg szájának megfelelő méretűre (szűk szájú üvegből a nagy darabok miatt nem jön ki a pálinka). Tegyük bele az üvegbe az aszalt gyümölcsöt, öntsük rá a pálinkát. Ízlés szerint belecsurgathatunk 1-2 kanál mézet is. Rázzuk össze és hagyjuk összeérni pár napot.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Eper limonádé
  2018-04-11 19:53:32, szerda
 
 





Eper limonádé

Egy jó erős mixerrel úgy le lehet pépesíteni az epret, hogy a magok sem zavarók.

Hozzávalók 3-4 adaghoz: 20 dkg eper, 2 citrom leve, 2 csipet stevia por, vagy 1-2 ek méz, 1-2 mentalevél ízlés szerint, 500 ml enyhén bubis hideg víz

Az epret a citromlével, édesítővel, és a mentalevéllel pépesítsük.
Én Thermomixben 5 mp alatt 10-es fokozaton pépesítettem le finom, selymesre.
Az eperpépet a bubis vízzel már csak átkeverjük.
Jól behűtve kitűnő frissítő.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Mézes citromszörp
  2018-04-11 19:37:41, szerda
 
 




Mézes citromszörp


Hozzávalók:
10 db kezeletlen bio citrom
a citrom levével megegyező mennyiségű akácméz

A citromokat megmossuk, megszárogatjuk, héjukat finoman lereszeljük.
TIPP: A héjat vízzel feloldva jégkocka tartóban lefagyaszthatjuk, vagy alkohollal citrom esszenciát készíthetünk belőle. Porcukorba keverve sütemények ízesítésére is remekül használható.
Levüket kifacsarjuk. Mennyiségét lemérjük.
Ugyanennyi mennyiségű akácmézet mérünk ki.
A hozzávalókat egy befőttes üvegbe tesszük, lezárjuk, és felrázzuk.
Naponta többször felrázzuk.
Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a hozzávalók teljesen el nem elegyednek egymással.
Az így keletkező habot leszedjük, majd a citromos szirupot egy üvegbe öntjük, lezárjuk, majd hűtőben tároljuk figyelve arra, hogy ne szennyeződjön más alapanyaggal.



TIPP: Ezt a szirupot/szörpöt számtalan módon hasznosíthatjuk. Önmagában is egy vitamin bomba, amit gyerekeknek kanalanként is adhatunk természetes C-vitamin gyanánt. Fogyasztása roboráló és immunerősítő hatású. Készíthetünk belőle limonádét, tehetjük teába, házilag facsart vagy préselt gyümölcslébe, de sütemény ízesítéséhez is bátran használhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag
  2018-04-11 19:31:11, szerda
 
  A 7 legfinomabb karácsonyi likőr receptje házilag

Így készítsd el otthon!

Egy üveg finom likőr ára több ezer forintot jelent, még abban az esetben is, ha nem a legjobb minőségűt vásárolod meg belőle. Márpedig a karácsonyi költségvetésbe az ilyesmi - érthető módon - sokszor nem fér bele, ezért a szemfüles háziasszonyok kikísérletezték a legfinomabb itókák házi receptjeit. Ezeket osztjuk most meg veled, ha ügyes vagy, egy-két ezer forintból kihozhatod a vendégek számára a kontyalávalót.





Ír krémlikőr

4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter whiskyvel keverd össze. Töltsd üvegbe, és tedd egy-két órára a fagyasztóba, utána hűtőben tárold.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Sex On The Beach
  2018-04-07 07:53:21, szombat
 
 

Sex On The Beach

Hozzávalók 1 főre
4 cl Vodka
2 cl Baracklikőr
8 cl Narancs juice
8 cl Cranberry juice





Elkészítés:

A tulipánpohárba rakjunk jeget,arra töltsük az őszibarack likőrt és a narancslét.Az áfonyalét és a vodkát rázzuk össze shakerben,és lassan töltsük az ital tetejére.

Díszíteni lehet narancscikkel és cseresznyével
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Házi bodza ital
  2018-03-16 16:12:35, péntek
 
 
Házi bodza ital, nem is gondolnád milyen könnyen elkészítheted!

Hűsítő finomság, a forró napokra! Csak néhány bodzavirágra van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd a legfinomabb nyári italt!
Hozzávalók:

300 g cukor
3 l víz
1 teáskanál citromsav
70 g bodzavirág (kb. 9 virág)
1 citrom







Elkészítése:

A cukrot tedd egy edénybe és öntsd rá a vizet. Forrald fel, amikor a cukor elolvadt leveheted a tűzhelyről. Mikor kihűlt tedd bele a citromsót, a megmosott bodzavirágokat és a megmosott, felkarikázott citromot. Öntsd egy befőttesüvegbe, vagy hagyd az edényben, de fedd le és 5 napra tedd árnyékos helyre. Minden nap kevergesd meg. Az 5-ik nap szűrd le és tedd hűtőszekrénybe néhány órára fogyasztás előtt.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1585 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 3407
  • e Hónap: 7440
  • e Év: 66693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.