Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/29 oldal   Bejegyzések száma: 282 
Film Drágaságom (2006) - teljes film
  2018-01-30 20:49:57, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-01-30 20:44:05, kedd
 
 



Link





Link
 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-01-30 20:12:00, kedd
 
  A kislány életében először lát kutyát.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-01-30 20:07:28, kedd
 
  Afrikai kerékpárversenyzők életükben először látnak havat



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-01-30 19:47:57, kedd
 
  Ilyen, amikor a felhagyott civilizáción újra átveszi az uralmat a természet.
Az emberiség az egyik pillanatban újabb és újabb területeket próbál elhódítani a természettől, a másik pillanatban rádöbben, milyen apró porszem a természet hatalmas erejéhez képest.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-01-30 19:28:33, kedd
 
  Pofonegyszerű megtudni, hogy a kocsi melyik oldalán van a tanksapka, mégsem ismeri senki a trükköt.

Pedig az autógyárak gondoltak erre a problémára, meg is oldották, csak elfelejtettek szólni nekünk.

A legtöbb autó műszerfalán ugyanis egy apró kis nyilacska jelzi, hogy melyik oldalon van a tanksapka. A nyíl mindig a benzinmérő jelző mellett található.





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-01-30 19:15:23, kedd
 
  Fura, de igaz: A Facebook azelőtt tudja, hogy szerelembe esel vagy szakítani fogsz, mint te magad



Ismered azt az izgalmas érzést, mielőtt kezdetét venné egy új kapcsolat? És azokat a szakítás előtti kellemetlen pillanatokat, amikor fél lábbal még benne vagy a viszonyban, de már nem sok választ el a szakítástól? Nos, nem árulunk zsákbamacskát: a Facebook munkatársai is tudják, mikor fog megváltozni kapcsolataid jellege...



Fura, de igaz: A Facebook azelőtt tudja, hogy szerelembe esel vagy szakítani fogsz, mint te magad

Először is fontos leszögezni, hogy a Facebook analizálja a párok az oldalon alkalmazott viselkedését. Mikor egy-egy kapcsolati státusz megváltozik, megváltozik vele a felek a Facebookon való aktivitása: többet kezdenek beszélgetni és posztolni.

Ha például egy bimbózó szerelemről van szó, talán te még nem is tudod, hogy valakivel közelebb kerültök egymáshoz, az oldal munkatársai azonban tisztában vannak vele, így nem véletlen, hogy hirtelen egyre többször jelenik meg az adott illető a hírfolyamodban, emellett magasabbra kerül a chaten lévő ismerősök listáján, valamint a Facebook a születésnapja közeledtével felajánlja, hogy szervezz neki bulit.

A fentieken túl a Facebooknak az is feltűnik, milyen jellegű üzeneteket váltasz - határozottan vidámabbnak, boldogabbnak tűnsz. A statisztikák szerint 100 nappal azelőtt, hogy kikerülne a profilodra a Kapcsolatban státusz, többször használod a szeretem, az édes és a boldog szavakat, emellett többet posztolsz- ezek a bejegyzések pozitív jellegűek, szóljanak bármiről is.

A korod alapján a Facebook már azt is belövi, hogy körülbelül milyen életkorú lesz a partnered, ugyanis a felmérések azt mutatják, minél idősebb valaki, annál kisebb az esélye annak, hogy a saját korosztályából választ társat magának. Egy huszonéves fiatal esetében például a párja és közte nagyjából 1-2 év a korkülönbség; a 45 fölöttiek esetében azonban ez a szám 5-6 évre növekszik.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-01-30 19:03:28, kedd
 
  Férfiak életét mentheti meg a terhességi teszt.

Ezt a történetet egy srác osztotta meg a Redditen amin teljesen ledöbbentem.

Egy nap a fürdőszobájában megtalálta exbarátnőjének egy el nem használt terhességi tesztjét. A vicc kedvéért gondolta hogy rápisil, és megnézi, hogy neki milyen eredményt mutat a teszt. Legnagyobb meglepetésére 2 csík jelent meg a terhességet jelző ablakocskában, ahogy ez a képen is látható. Mint tudjuk ez terhességet jelent, igaz? Nyilvánvalóan nála ez szóba sem jöhetett, de ettől függetlenül kíváncsi lett volna az okára.

Megosztotta a Reddit-en a ,,pozitív" tesztről készült fotót majd a kommentelők közül valaki ezt írta neki:

Ha ez igaz, akkor ki kellene vizsgáltatnod magad hererák gyanújával...

...és hogy keresse fel a háziorvosát amilyen gyorsan csak lehet. Hatalmas szerencséje volt, hogy mindez megtörtént, mert mikor háziorvosa kivizsgálta őt, kiderült, hogy hererákja van és szerencséjére még sikerült a korai stádiumban diagnosztizálni a betegséget.

Akkor mi is történt itt?

proscancerHát, a terhességi teszt valójában a vizeletben lévő hCG (Human chorionic gonadotropin) nevű hormon szintjét méri. Ez a hormon a nők placentájában termelődik és hatékonyan kimutatja a terhességet. Mint kiderült, a hCG szint azon férfiak szervezetében is magasabb, akik hererákban szenvednek.

Azonban ez nem azt jelenti, hogy akiknél a terhességi teszt negatív eredményt mutat, annak nem lehet hererákja, akinek meg pozitív, az egyértelműen ebben a betegségben szenved.

Mindenesetre, ha mégis pozitív eredményt mutatna a terhességi teszt, érdemes mihamarabb felkeresnünk egy szakorvost, hogy megbizonyosodjunk az eredmény valódi okáról.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-01-30 18:57:55, kedd
 
  A legőrültebb ünnepségek a világ minden tájáról. Spanyolország messze vezet az őrültségek terén.

Nem is gondolnád, hogy milyen ünnepségek léteznek különböző országokban. Jávorszarvas-kaki dobálás hőlégballonból? Igen, ez egy ünnep. Kecskét kidobni egy torony ablakából? Igen, ez is egy ünnep.

Ahogy a mondás tartja, ahány ház, annyi szokás. Íme a legérdekesebb ünnepségek a világ minden tájáról.

Cascamorras - Baza, Spanyolország
Szeptember 6-án a helyiek tetőtől talpig bezsírozzák a testüket, és így játszanak újra egy híres szoborlopást, ami 500 éve történt.





Skócia
Ez az ünnep egy modern viking megemlékezés. A csúcspontja, amikor felgyújtanak egy életnagyságú viking hajót.




Spanyolország
Ennek az ünnepnek tulajdonképpen nincs népi hagyománya, de elég izgalmas. Az utóbbi pár évtizedben minden augusztus utolsó szerdáján ebben a kis spanyolországi városban rendezik meg a világ legnagyobb paradicsom háborúját.




Spanyolország
Ezt az ünnepséget már valószínűleg ismered, nem is maradhatott ki ebből a listából. Keskeny utcákon futnak férfiak százai bikákkal együtt. Itt is gyakori a baleset.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-01-30 18:47:40, kedd
 
 




KÖZELEG AZ ÖRÖK TÉL - ROMÁNC ÉS SZENVEDÉS A MUNKATÁBORBAN
Hosszú idő után végre magyar nagyjátékfilm készül a szovjet munkatáborok borzalmairól: a Félvilág és A berni követ alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró (aki a Szürke senkiket is jegyzi) Örök tél címmel forgat produkciót, a Gulág Emlékbizottság támogatásával. A főszerepben Gera Marina és Csányi Sándor játszanak majd.
Színészközpontú, személyes történetet elmesélő drámaként elevenedik majd meg a mozivásznon a szovjet kényszermunkatáborok nagy nyilvánosság számára kevésbé közismert fejezete: a Gupvi borzalma.

Mi az a Gupvi?
Az 1939-ben Berija által létrehozott Hadifogoly- és Internálótáborok Igazgatósága - röviden GUPVI - intézményrendszere, ahogy neve is jelzi, a hadifoglyok és a Szovjetunión kívülről internáltak táborhálózata volt. Ezekbe a létesítményekbe származási alapon fogdosták össze az embereket, főleg svábokat. Az ilyen táborokba Magyarországról csaknem 200 ezer embert hurcoltak el, köztük rengeteg nőt is. A Gupvi 4000 táborából a magyar foglyok mintegy 2000 táborban szóródtak szét. Közülük csaknem 70 ezren soha többé nem tértek vissza.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     2/29 oldal   Bejegyzések száma: 282 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 282 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 815
  • e Hét: 1338
  • e Hónap: 10521
  • e Év: 63229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.