Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Finom sós falatkák minden alkalomra
  2018-03-27 17:50:09, kedd
 
  Finom sós falatkák minden alkalomra

Hozzávalók

60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojás
1 cs élesztőpor
35 dkg sajt
1 ek só
3 dl tejföl
1 tk cukor



Elkészítés

A liszthez adjuk a sót az élesztőt és belemorzsoljuk a margarint. A sajtot lereszeljük és 20 dkg-t a liszthez adunk. A tejfölt elkeverjük 1 tojással és 1 tojás sárgájával majd ezt is a liszthez adjuk. Jól átgyúrjuk, majd fóliába téve 1 órát a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és rászórjuk a maradék sajtot.
Feldaraboljuk és sütőpapírral bélelt lemezen megsütjük 180°C-os sütőben. (A sajtot lehet keverni kis füstölt sajttal.

Lehet sima élesztővel is. Ez esetben 70 dkg liszt és plusz fél dl tej, amiben az élesztőt fel kell futtatni. A porélesztőt nem kell.
Én a margarint felolvasztom szinte teljesen, homogénebb lesz a tészta. Viszont akkor kicsit több idő kell neki a hűtőben. Mikor kinyújtjuk figyeljünk hogy ne ragadjon le.
Egész tojással is le lehet kenni, akkor pirosabb lesz. Nagyon puha. Még 3-4 nap után is !!!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Omlós szezámmagos-sajtos falatkák
  2018-03-24 09:02:56, szombat
 
 




Omlós szezámmagos-sajtos falatkák

Több napig friss marad a tészta

Hozzávalók 30 darabhoz:
50 dkg liszt 3 dl tej 5 evőkanál étolaj 2,5 dkg élesztő 1 teáskanál só 1 kockacukor

TÖLTELÉK 20 dkg vaj 10 dkg krémsajt 10 dkg reszelt trappista 1 tojás

TETEJÉRE 1 tojás szezámmag
Recept idők előkészítési idő: 35 perc elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:
Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt süsd szép világosbarnára.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Pizzás csiga
  2018-03-09 00:48:57, péntek
 
 




Pizzás csiga




Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
2,5 dkg élesztő
1-2 evőkanál tejföl
kb 0,5 dl tej + pici cukor
1 teáskanál só

Szósz:

ketchup
oregánó
négyzet alakú sonka
reszelt sajt

Elkészítése:

Először felfuttatjuk az élesztőt langyos, cukros tejben és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Összegyúrjuk és kelesztőtálban fél órát kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, felezzük el. Nyújtsuk pár milliméter vastagságú téglalapra, kenjük meg a tésztánkat ketchuppal, szórjuk meg oregánóval, majd fedjük be a négyzet alakú sonkával és szórjuk meg sajttal.

Tekerjük fel, mint a piskóta roládot és vágjuk 1,5 cm-es vastagságú csigákra.

A második tésztánkkal is ugyanígy járunk el.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, 1-2 cm távolságra egymástól. Mindegyik tészta közepébe nyomjunk még egy kis ketchupot, szórjuk meg szerelt sajttal és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe, kb 25 percre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
A tökéletes sajtos rúd
  2018-03-06 00:02:17, kedd
 
 




A tökéletes sajtos rúd




Hozzávalók:

1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb. 50 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
zsíros tejföl (Amennyit felvesz, kb 700g)
1 tojás a tetejére
aki szeretne tehet bele sütőport, élesztőt vagy másmilyen térfogatnövelőt, de ezek nélkül is finom


Elkészítése:

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe.

Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni.

Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm, attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.

Tipp:

Lehet bele több és lehet bele kevesebb reszelt sajtot is tenni, attól függően mennyit bír a pénztárcánk, persze úgy a finomabb ha több sajt van benne. Ha valaki ropogósabban szereti a sajtos rudat akkor süsse tovább mert mi puhán szeretjük és ez szerint adtam meg a sütési időt.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Sajtos-sonkás rudacska
  2011-02-17 18:06:54, csütörtök
 
  Sajtos-sonkás rudacska

Hozzávalók:

Tésztához:

225 g leveles tészta
175 ml tej
75 g lágy vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 db tojás
1 és fél teáskanál só
1 teáskanál porcukor

Töltelék:

100 g reszelt sajt
200 g tehéntúró
150 ml joghurt
150 ml tejföl
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 teáskanál só
1 teáskanál frissen őrölt bors
2 teáskanál zöldfűszer keverék
Fél teáskanál őrölt köménymag
Kb. 300 g nyers sonka vagy Bacon szalonna (vékonyra szeletelve)

Mártogatóshoz:

200 g uborka

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson lévő használati utasítás szerint kiolvasztjuk. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a vajat megolvasztjuk benne. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.







Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalót, valamint a tejben felolvasztott vajat hozzákeverjük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon négyszög alakúvá kinyújtjuk (40 x 25 cm), majd a tészta egyik felére a kiolvasztott leveles tésztát rétegezzük. A tészta üres felét a leveles tésztára hajtjuk, a tésztát megfordítjuk, és újból kinyújtjuk (40 x 25 cm). A tészta két rövidebbik oldalát behajtjuk úgy, hogy a szélek középen találkozzanak, majd újból összehajtjuk, és 15 percig pihentetjük.
A tehéntúrót, a joghurtot és a tejfölt egy keverőedényben jól elkeverjük, sóval, borssal, zöldfűszerekkel és köménymaggal ízesítjük. A feléhez hozzákeverjük a reszelt sajtot, a másik felét félretesszük.
A tésztát még egyszer kinyújtjuk, a sajtos töltelékkel vékonyan megkenjük, és hosszában elfelezzük, majd 15 x 3 cm széles csíkokra vágjuk. Minden csíkra egy szelet sonkát helyezünk, és a csíkokat megcsavarjuk. Az így kapott fonatokat az előkészített tepsibe helyezzük, és megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült rudacskákat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az uborkát megmossuk, lecsöpögtetjük és lereszeljük, majd hozzáadjuk a félretett joghurtos-tejfölös mártogatóshoz. A kihűlt rudacskákat a pikáns mártogatóssal együtt tálaljuk.

Tipp:

Vegetáriánusokra gondolva sonkaszelet helyett, sajtot is használhatunk.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Tejfölös-sajtos rudak
  2011-02-17 13:49:01, csütörtök
 
 




Tejfölös-sajtos rudak


Hozzávalók :

A tetejére:
15 dkg reszelt sajt

A tésztához:

2 tojás
2 dl tejföl
fél kiskanál jóféle pirospaprika
fél kiskanál őrölt fekete bors
1,5 kiskanál só
60 dkg finomliszt
0,5 dl tej
2 dkg élesztő
25 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése:
1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit fölfusson.
2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük. Derelye-vágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C)
kb. 20 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Túrós-Sajtos pogácsa
  2011-02-11 23:44:10, péntek
 
  Túrós-Sajtos pogácsa



Hozzávalók:
60dkg liszt, 25dkg margarin, 25dkg túró, 1.5dl tej, 1ek cukor, 4dkg élesztő, 1ek só, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 10dkg trappista sajt.





Elkészítés:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a margarint és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a szitán áttört túrót, az élesztős tejet, a két tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és letakarva fél óráig kelesztjük.
Közben a sajtot lereszeljük. A tésztát 3mm vastag téglalappá nyúltjuk, megszórjuk a reszelt sajt kétharmadával és lazán feltekerjük, mint a rétest. Letakarjuk és 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 2.5 - 3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük kb. 200 fokon, 35-40 percig.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Szezámmagos háromszögek
  2011-02-11 20:09:08, péntek
 
 
Szezámmagos háromszögek



Hozzávalók:
Tészta:
80 dkg liszt,
1 csapott ek. só,
1.5 dl olaj,
fél liter tej,
5 dkg élesztő.

Krém és diszítés:
1 Rama,
4 tojássárgája,
1 kanál tejföl,
só,
szezámmag(de lehet sajttal is).







Elkészítés:
A hozzávalókból a langyos tejben felfutatott élesztővel puha tésztát gyúrunk. 4 cipóra osztjuk és kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a következő krémmel: 3 tojás sárgáját 1 Rama-val és kevés sóval kikeverünk. A tésztát feltekerjük és felvagdossuk háromszögekre. Fél órát kelesztjük.
Ne rakjuk szorosan a tepsibe!
Sütés előtt megkenjük 1 kanál tejföl és 1 tojássárgája keverékével és megszórjuk szezámmaggal (vagy sajttal, esetleg köménymaggal, ki mivel szereti)

Jó étvágyat!


Isteni finom, és másnapra sem szárad ki!

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Sajtos tekercs
  2010-01-30 20:09:04, szombat
 
 




SAJTOS TEKERCS

Hözzávalók:

Tésztához

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl (20%)
2 tojás sárgája
1 kk só
fél sütőpor
köménymag

Töltelékhez
20 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgát, a sütőport és a sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
2. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a reszelt sajtot és a csipet sót.
3. A tésztát négybe vágjuk, és a negyedeket kilisztezett deszkán egyenként 2 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
4. A téglalapformára nyújtott tésztát megkenjük kenőtoll és villa segítségével a vajas sajtos masszával, és utána a tésztát feltekercseljük. A tekercseket fóliába teszzük, és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
5. Másnap a tésztát felcikkezzük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, köménymaggal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben (légkeverésen) 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Burgonyás lángos.
  2010-01-30 20:02:18, szombat
 
 



Burgonyás lángos.



HOZZÁVALÓK:

0,5 kg liszt
20 dkg főtt burgonya
3 dkg élesztő
1 tk cukor
1 tk só
2 dl tej
0,5 l olaj a kisütéshez (napraforgó olajat használtam)


1. A burgonyát puhára fözzük.
2. A lisztet elkverjük a sóval.
3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
4. A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
5. Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.
6. Másfél cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.
7. Még 20 percig pihentetjük.
8. Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
9. A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
10. Érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat felszívja.
11. Még melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával, tehetünk rá tejfölt, reszelt sajtot.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1539 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 300
  • e Hét: 1464
  • e Hónap: 7738
  • e Év: 57396
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.