|
2/12 oldal
|
Bejegyzések száma: 119
|
|
|
|
2018-05-16 23:02:43, szerda
|
|
|
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.
Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.
Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.
Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.
Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.
A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.
Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-05-16 19:29:05, szerda
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa
A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.
A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.
A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk. |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-03-21 20:25:00, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db kápia paprika
2 db hegyes erős paprika
2 fej lila hagyma
3-4 fej gomba
16 szelet paprikás szalámi
4 szelet trappista sajt
só
2 evőkanál mustár
5 dkg vaj
őrölt bors
Elkészítése:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát megkenjük mustárral és kevés vajon elősütjük.
A kápia paprikát, csípős paprikát, lila hagymát, gombát szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk a szeletelt paprikákból, hagymából, gombából és a szalámiból 3-4 szeletet.
Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek sajtos rizsgolyót készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A körethez a recept:
Arancini sajtos rizsgolyók
Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 db tojás
2 szál újhagyma
petrezselyem zöld
1 kis fej vöröshagyma
1 db chili paprika vagy chili pehely
só
őrölt fehér bors
10 dkg parmezán sajt
zsemlemorzsa
20 dkg mozzarella sajt
étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.
A parmezánt lereszeljük. Az újhagymát, petrezselymet, vöröshagymát apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.
A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott újhagymát, chilit, petrezselymet, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.
A rizsből nagyobb golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.
Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-03-17 11:10:29, szombat
|
|
|
HOZZÁVALÓK
80 dkg sertésborda,
20 dkg sajt (mozzarella),
2 dl tejszín,
só,
bors,
oregano,
5 dkg vaj,
5 dkg cukkini,
5 dkg paradicsom,
2 db újhagyma,
10 dkg gomba,
5 dkg medvehagyma,
60 dkg burgonya
A karaj jól megszokott már a hazai konyhákban, nem véletlenül persze, hiszen az egyik legfinomabb része a sertésnek.
Ráadásul rá is igaz, ami sok egyéb alapanyagunkra: rettentő sokféleképp elkészíthető. Íme egy sajtos verzió, remélem, sokszor terítékre kerül!
A sertésbordákat ízesítjük és a vajon elősütjük. A hús mellett elkészítjük a ragut: hagymát pirítunk, gombát, paradicsomot teszünk hozzá A zöldségeket azért vajon pirítjuk le, mert így még finomabb lesz az ízük.
Figyeljünk arra, hogy nem kell sokáig sütni, mert még rá fogjuk tenni a bordára!
A bordát tehát sütőtálba helyezzük, és rákerülnek a zöldségek, nagyság szerint: először a paradicsom, majd a gomba, végül a hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mozzarella sajtot. Ha ennél is különlegesebbet szeretnénk, medvehagymát is tehetünk még rá (itt meg kell jegyeznem, hogy én nagy híve vagyok a medvehagymának, olyannyira, hogy egy külön könyvben is fogok vele foglalkozni!).
Mintegy 10 perc alatt megsütjük, köretnek pedig medvehagymás burgonyát készítünk: újburgonyát héjában megfőzünk, és serpenyőben medvehagymával lepirítjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-03-14 21:33:04, szerda
|
|
|
HOZZÁVALÓK
80 dkg sertésborda,
20 dkg sajt (mozzarella),
2 dl tejszín,
só,
bors,
oregano,
5 dkg vaj,
5 dkg cukkini,
5 dkg paradicsom,
2 db újhagyma,
10 dkg gomba,
5 dkg medvehagyma,
60 dkg burgonya
A karaj jól megszokott már a hazai konyhákban, nem véletlenül persze, hiszen az egyik legfinomabb része a sertésnek.
Ráadásul rá is igaz, ami sok egyéb alapanyagunkra: rettentő sokféleképp elkészíthető. Íme egy sajtos verzió, remélem, sokszor terítékre kerül!
A sertésbordákat ízesítjük és a vajon elősütjük. A hús mellett elkészítjük a ragut: hagymát pirítunk, gombát, paradicsomot teszünk hozzá A zöldségeket azért vajon pirítjuk le, mert így még finomabb lesz az ízük.
Figyeljünk arra, hogy nem kell sokáig sütni, mert még rá fogjuk tenni a bordára!
A bordát tehát sütőtálba helyezzük, és rákerülnek a zöldségek, nagyság szerint: először a paradicsom, majd a gomba, végül a hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mozzarella sajtot. Ha ennél is különlegesebbet szeretnénk, medvehagymát is tehetünk még rá (itt meg kell jegyeznem, hogy én nagy híve vagyok a medvehagymának, olyannyira, hogy egy külön könyvben is fogok vele foglalkozni!).
Mintegy 10 perc alatt megsütjük, köretnek pedig medvehagymás burgonyát készítünk: újburgonyát héjában megfőzünk, és serpenyőben medvehagymával lepirítjuk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-03-05 12:40:59, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
4 db tojás,
3 dl tejföl,
20 dkg sajt (trappista),
só,
bors,
majoranna,
40 dkg burgonya,
fokhagyma,
60 dkg sertéskaraj
főtt tojást, tejfölt, sajtot bekeverjük, majd besütjük.
A tojást keményre főzzük, majd a héját leszedjük, és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük és sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele.
A karajból vékony szeleteket vágunk. Sózzuk, és majorannával megszórjuk. Mindkét oldalát kicsit átsütjük.
Tűzálló tálba helyezzük. Rátesszük a tojásos masszát. Megreszeljük sajttal, és sütőbe helyezzük, addig sütjük, amíg a sajt meg nem sül a tetején.
A burgonyát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Sós vízben megfőzzük, majd kevés vajon petrezselyemmel átforgatjuk. A hús mellé tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-02-15 17:11:47, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka
3 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg szalonna (füstölt),
5 dkg paradicsompüré,
2 db paprika (zöld),
2 db paradicsom,
1 dl bor (fehér),
25 dkg tarhonya,
2 db burgonya,
1 kiskanál pirospaprika,
só, bors
A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk, és a húst rátéve többször a zsírjára pirítva megpároljuk, hozzátesszük a fűszereket.
Amikor a ragunk félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. Figyeljünk, hogy a fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült.
A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-02-11 10:05:18, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
8 szelet sertésborda,
10 dkg szalonna,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg zeller,
5 dkg karalábé,
25 dkg burgonya,
turbolya,
petrezselyemzöld,
kapor, só, bors (őrölt)
A köretet és a ragut feltesszük a tálra. A kotlettet a tetejére helyezzük, és a sült szafttal meglocsoljuk. Végül friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Kevés olívaolajon rusztikus darabokra vágott angol szalonnát, vöröshagymát, cikkekre vágott karalábét, zellert, sárgarépát áthevítünk, hogy pörzsanyagot kapjanak az alkotórészek.
Megszórjuk ételízesítővel, tört színes borssal. Kevés vizet és fehérbort, generálszószt öntünk rá. Friss turbolyát adunk hozzá. Roppanós puhára pároljuk. A cikkekre vágott főtt burgonyát rátesszük az üvegesre hevített cikk hagymára, és átsütjük.
A kotlettet mindkét oldalán megszórjuk borssal, sóval. Lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-02-06 12:47:49, kedd
|
|
|
Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá kell kalkulálni. A végeredményért persze megéri:)
Ha viszont megvagyunk vele, akkor utána az elkészítés már gyorsan megy. Így mondhatjuk, hogy gyors recept is, meg nem is. A pác miatt. Az viszont nagyon fontos!
Hozzávalók
60 dkg karaj,
3 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
paprikakrém (csípős),
só, 6 dkg liszt,
40 dkg burgonya,
1 db hagyma,
1 db kaliforniai paprika (piros)
A húsból nyitott szeleteket vágunk és kiklopfoljuk.
A fokhagymát összevágjuk, és hozzákeverjük a tejhez. A paprikakrémet is ebbe a tejbe tesszük bele. A kiklopfolt húsokat ebben a páclében pár napig hagyjuk állni.
Amikor eleget állt a tejes pácban, kivesszük, megsózzuk, fûszerpaprikás lisztbe forgatjuk, és közepes mennyiségû olajban mindkét oldalát megsütjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és a fél karikára vágott hagymát a csíkozott paprikával lepirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd tovább pirítjuk. Ha kész, azaz szép piros, akkor tálaljuk a hússal.
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-02-02 14:15:43, péntek
|
|
|
A burgonyafánk is nagyon jó ötlet, de a hangsúly most a mártáson van. De nagyon.
Hozzávalók:
4 szelet nagyobb sertéstarja vagy 8 szelet karaj csont nélkül
só,frissen Őrölt bors,kevés chili 3 narancs,1 narancs reszelt héja,
3 ek nyírfacukor,1 marék aszalt áfonya,kevés keményítő,víz és
1 kávéskanál fahéj
A burgonya fánkhoz :
50 dkg áttört krumpli,
só,szerecsendió,
liszt,2 tojás
és 5 dkg vaj,
2,5 dkg élesztő
A húst sózzuk,borsozzuk és ha szeretjük a pikáns ízeket akkor
megszórjuk kevés chilivel. Kevés olajon pirosra sütjük.
A narancsot megpucoljuk és kockára vágjuk.1 narancs héját
lereszeljük.Kevés vízzel,cukorral,fahéjjal,
csipet sóval feltesszük főzni pár percig.
Hozzáadjuk a narancs héját,áfonyát és a hideg
vízzel elkevert keményítővel mártássá sűrítjük és kiforraljuk.
A burgonyafánkhoz a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és
áttörjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 30 percet pihenni
hagyjuk.Olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát és a
fánkokat pirosra sütjük. A húst a mártással és a fánkkal tálaljuk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2/12 oldal
|
Bejegyzések száma: 119
|
|
|
|
2018. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
27 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 170
- e Hét: 722
- e Hónap: 12109
- e Év: 49857
|
|
|