Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
Gesztenyekocka sütés nélkül!
  2022-03-21 11:22:26, hétfő
 
 
50 dkg gesztenye massza,
25 dkg darált keksz,
5 dkg margarin,
2 rumaroma
1 csomag babapiskóta
kis tej,ha kell.
A fenti anyagokat összegyúrod. Közepes méretű tepsibe folpackot teszel úgy, hogy a két végén kilógjon annyira, hogy ki tudd emelni majd a sütit! Bele nyomkodod a masszát.
2 csomag vaníliás pudingot és 5 dl tejet megfőzöd és lehűtöd.
Amíg hűl, kikeversz 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral. Ha kihűlt, összekevered a kettőt.
A krém felét a gesztenyére kened.
Az 1 rumaromát kb. 1-2 dl tejjel összekevered, az 1 csomag babapiskótát egyesével beledobod, megfordítod, és kirakod vele a krém tetejét. Rákened a krém másik felét. Tetejére 2 dl tejszínből készített tejszínhabot simítod. Csoki forgáccsal megszórod.
Nagy-lyukú reszelőn csinálhatod. Pár órára a hűtőbe teszed.




 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Gesztenyés csodakifli
  2021-12-28 20:10:23, kedd
 
  Hozzávalók
25 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
12 dkg margarin (vagy 8 dkg zsír )
2 ek tejföl
25 dkg gesztenyemassza
1 ek rum (ízlés szerint)
2 ek margarin (olvaszott vagy zsír a kenéshez)
3 ek porcukor (a forgatáshoz)
1 csomag vaníliás cukor (a forgatáshoz)

Elkészítés
A lisztből, tojásból, margarinból/ zsírból annyi tejföllel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. 2 fele vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük. Megszórjuk egy kis liszttel és szorosan feltekerjük. Ezután fél órát pihentetjük a hűtőben.
A gesztenyéhez ízlés szerint adhatunk rumot és porcukrot.
Mindkét rudat 25-25 szeletre vágjuk. A szeleteket oválisra kinyújtjuk kicsit, megtöltjük a gesztenyemasszával és feltekerjük. Kis kifliket formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg kicsit meg nem barnul. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Mézes puszi
  2021-11-17 15:40:31, szerda
 
 
Hozzávalók:
10 dkg margarin
3 db közepes tojás,ha kicsi akkor 4 db
55 dkg finomliszt
15 dkg langyos,olvasztott méz
20 g szódabikarbóna
25 dkg porcukor
1 kk i tört fahéj
1 kk tört szegfűszeg
vagy 1 ek mézeskalács fűszer

A bevonathoz:
3 tojás fehérje
24 dkg porcukor
10 dkg olvasztott csokoládé
3 kocka fehér csokoládé


Elkészítés:
Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát!
Az olvasztott mézet a porcukorral,margarinnal,tojásokkal habosra keverjük.
A lisztet a fűszerekkel,szódaporral elkeverjük.
Egy tálba tesszük és a kikevert masszával összegyúrjuk.
Folpacba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap ,enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk.

4 részbe vágjuk.
Egyenként hosszú rudakat sodrunk,majd kb 1.5 centiméterenként átvágjuk.
Minden darabból diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
3 nagy sütőlemezt sütőpapírral befedjük.
A kis golyókat rátesszük,ujjunkkal benyomjuk egy kicsit ellapítjuk.
3 cm távolságra tesszük,mivel sütés közben térfogató megnő.
A többi rudakkal is így járunk el.
190 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A talpa világos legyen,a teteje csaknem még puha,de már kivehető a sütőből.
Ha túl sütjük,akkor kemény lesz.
Ebből az adagból 80 db puszi sült ki.
¼ részét csokoládéval vontam be. a többit cukormázzal.
A fehérjéket a porcukorral kézi mixerrel jó sűrűre kevertem,majd vízgőzre téve jól felvertem.
A kihűlt mézeseket egy nagy tálba tettem ,a cukormázat ráöntöttem.
Egy fakanállal jót átforgattam úgy,hogy a sütemény teteje és az alja is mázas legyen.
Ezután egyenként rácsra tettem.
Kb 5 óra alatt megszáradt.
Selyempapírral rétegezve dobozba tettem.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
zserbó golyók 20 perc alatt
  2021-11-07 16:58:51, vasárnap
 
  Hozzávalók:

10 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
4 ek sárgabaracklekvár

Bevonáshoz:

5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 ek kakaópor
1 ek tej

Elkészítése:

Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben a golyókat minimum 1 órán át, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni.

Amikor már forr, akkor lekapcsoljuk és egy kanál segítségével belemártogatjuk a golyókat. Természetesen, ha egy kis pálcikát használunk hozzá, akkor nem lesz talpa, de így meg még van egy kis “csak csoki" rész is benne.



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Bögrés mézeskalács
  2021-06-27 15:21:30, vasárnap
 
  Hozzávalók / 12 adag

8 bögre finomliszt
1.5 bögre porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
2.5 dl méz
30 dkg vaj
3 db tojás
3 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés-

Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük.
A mérce egy 2.5 dl- es bögre.
A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy.
Majd hozzáöntjük a liszthez, és a tojásokat is beleütjük.
Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok.
Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk.
Mikor ez kész, becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.
Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat).
A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10 PERC (NEM TÖBB!) alatt megsütjük. Tényleg nem szabad tovább sütni, mert akkor kemény lesz. Ez a kulcs!

Díszíteni szabad, de nekem már ne fért bele.
Ne tegyük zárt dobozba, hadd szívja be a levegő páráját, és akár egy hónapig is puha marad.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Tejfölös pogácsa
  2021-06-23 21:55:18, szerda
 
  Hozzávalók:

50-60 dkg liszt (minőségtől függően)
20 dkg margarin
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
1 teáskanál só
csipet cukor
1 dl meleg tej
1,5 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
A hajtogatáshoz:

5 dkg olvasztott margarin
A tetejére:

1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
kömény
reszelt sajt


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.

A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és az élesztős tejet, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha ragadna még, akkor adjunk hozzá kevés lisztet. A tésztának puhának, de nem ragacsosnak kell lennie.

Liszttel megszórjuk, letakarjuk és langyos, huzatmentes helyen kb 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük olvasztott margarinnal. Képzeletben függőlegesen 3 részre osztjuk a tésztát és a bal szélét ráhajtjuk a közepére, majd a jobb szélét is. A felső részét középre hajtjuk, majd az alsót felhajtjuk. Az egészet megfordítjuk, letakarjuk és 20 percig pihentetjük.

A hajtogatást még kétszer megismételjük, de ekkor már margarinos kenés nélkül, csak a hajtogatást végezzük el!

A harmadik hajtogatás után 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, éles késsel berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, egymástól távolabb, tetejüket felvert tojással megkenjük, sajttal és köménymaggal megszórjuk, majd 190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Omlós-sajtos sütemény
  2021-03-23 23:24:02, kedd
 
  Hozzávalók
1.35 dkg finomliszt
2.1 késhegynyi szódabikarbóna
3.25 dkg szobahőmérsékletű vaj (vagy margarin)
4.20 dkg reszelt sajt
5.1 teáskanál só (ízlés szerint)
6.1 kis doboz tejföl

A tetejére:
7.1 tojásfehérje
8.5 dkg reszelt sajt
9.szezámmag ízlés szerint

Elkészítés módja

1. A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal és végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Lehet, hogy nem kell hozzá az egész doboz tejföl.

2. Az összeállított tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk.

3. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.

4. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.

5. Tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.

6. 200 fokon előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Könnyű diós kuglóf
  2021-02-11 18:46:59, csütörtök
 
  Köszönöm még egyszer a receptet Vanilin!

Hozzávalók:
Tészta:20 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
4 tojás
10 dkg vaj
14 dkg natúr joghurt
fél csomag sütőpor
egy csipet só
18 dkg cukor (nálam nád)
Reszelt narancshéj, csokicsepp (opcionális)

Díszítés:
kevés porcukor

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a dióval, a sütőporral és a sóval.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és azzal is habosra keverjük. Ebbe a tojásos-vajas részbe belekeverjük a joghurtot, végül a lisztes keveréket a csokicseppekkel.
Zsírozott-lisztezett kuglófformába öntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a süteményt és kb. 50 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a kuglóf.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tála
teller-cake



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Habkönnyű citromos kuglóf
  2021-02-11 18:39:19, csütörtök
 
  Hozzávalók
6 - 8 adag
3 db inkább nagyobb, mint közepes tojás
18 dkg liszt (sima)
18 dkg cukor (kristály)
1 db nagyobb citrom leve, és lereszelt héja
1 dl olaj (ét)
1 dl víz
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
1 marék mazsola, (csoki, vagy darabos dió (opcionális!!!!))

Elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor elkészült, a cukrot a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a citrommal, az olajjal, a vízzel, valamint az előzetesen sütőporral összekevert liszttel habosra keverjük.

A keményre vert habot fakanállal óvatosan a masszába keverjük. A vajjal kikent (én megszórom prézlivel is) 1 nagy, vagy 2 kisebb kuglófformába öntjük.



180 C fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Csak tűpróba után vesszük ki!!!!

A tetejét porcukorral meghintve, vagy még melegen (forrón) citrom jammal, vagy citrus zselével megkenve (is) nagyon finom.


 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Sajtos keksz
  2020-11-13 15:03:49, péntek
 
 
Sós rágcsát óhajtok! :-)
Ez az apróság nagyon finomra sikeredett, szerettem rágcsálni.
Jó omlós-roppanós volt, s kívül-belül sajtos.
Az egész meg egy faltnyi csupán.

Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg zsír
30 dkg reszelt trappista sajt + a tetejére
1 dl tejszín
2 teáskanál só
1 tojás

Így készült:
Előbb a lisztet, sót (csapott teáskanállal mértem) elmorzsoltam a zsírral, majd hozzáadtam a többi belevalót és összegyúrtam. 2-3 órai pihentetést követően kinyújtottam a tésztát, apró pogácsaszaggatóval korongokat vágtam belőle, tepsibe pakoltam.
Mindegyik tetejére 1-1 csipet reszelt sajtot tettem.
180 fokos sütőben világosra sütöttem
. Fotó is csak sütés után készült róla, úgy, ahogy kipakoltam a tepsiből a tálba.
De még jó, hogy akkor megörökítettem! :-)
Tényleg finom volt, a gyengéim ezek a ropogós sósak! :-)
Gerdisütü blogspot.com



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 211
  • e Hét: 392
  • e Hónap: 2287
  • e Év: 53078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.