|
2/9 oldal
|
Bejegyzések száma: 80
|
|
|
|
2021-04-09 16:27:46, péntek
|
|
|
Göngyölt,sült pörc (Nem ma készítettem,de gondoltam megosztom veletek)
Hozzávalók
1 db hasaalja szalonna (tetszőleges méretű, a lényeg, hogy fel lehessen tekerni),
só, bors,
zúzott fokhagyma,
őrölt kömény,
paprika(őrölt),
kötözőzsineg.
Elkészítés
A szalonnát jó alaposan besózzuk minden oldalán(ne sajnáljuk a sót!),mélyebb falú tálba rakjuk,lefedjük és berakjuk a hűtőbe 2 napra. Ez idő alatt levet fog engedni,de ezt nem kell leönteni róla!
2 nap letelte után kimossuk a sóból,papírtörlővel leitatjuk minden oldaláról a vizet, a belső(szalonnás) részébe borsot,őrölt köményt,paprikát és zúzott fokhagymát dörzsölünk,majd feltekerjük és kötözőzsineggel jó alaposan átkötjük.
Magasabb falú tepsibe (én pecsenyesütőt használtam)vastagon zsírt rakunk,belerakjuk a tekercset,öntünk alá kevés vizet,lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 200 fokos sütőben készre ,,pároljuk" (ha könnyen járja a villa/hústű,akkor jó),majd fólia nélkül,forgatva és a zaftjával locsolgatva szép pirosra sütjük.
Remélem tetszik nektek a recept!? Nekünk nagyon bejött!
Bojtor Renáta
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2021-04-09 16:18:20, péntek
|
|
|
Mint a nagykönyvben, de csak kihűlt állapotban vágd fel! Ünnepi finomságnak tökéletes, ezzel a fenséges étellel nem lesz nehéz elbűvölni a családot.
Elkészítés
A felszúrt dagadót besózzuk kívül-belül, majd a tölteléket beletesszük és hústűvel lezárjuk.
Töltelék:
2 db fokhagymás tejben áztatott zsemle,
3 db főtt tojás+egy tojás,
só,
bors,
majoranna,
és petrezselyem.
Lehet egy kis májat, vagy gombát beletenni. Akkor persze pirított hagymát is teszek bele. Most ezeket elhagytam. Zsírral locsolva, nem letakarva pirosra sütjük 180″-on.
Zsuzsanna Fodorné Szabó
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2021-04-09 16:14:56, péntek
|
|
|
A mai ebédünk egybe tarja, megtűzdelve aszalt szilvával és aszalt sárgabarackkal sült répával
Vegyünk egy 2kg körüli csont nélküli nyakast előző este jól besózzuk mind a két oldalát és betesszük a hűtőbe.
Reggel kivesszük és egy nagyobb serpenyőben hirtelen mind a két oldalát megpirítjuk, majd félre tesszük pihenni. Addig az aszalt szilvát és a sárgabarackot félbevágjuk.
Elkezdjük tűzdelni; hegyes késsel bevágjuk és a helyére rakjuk az aszalt gyümölcs darabot, így tegyünk mind a két oldalával.
Ha megvan akkor az egy csomag bacon szalonnával tekerjük be, tegyük egy nagyobb tepsibe, a megmaradt aszalt gyümölcs darabokat és néhány megtisztított sárgarépát mellé tesszük. Alá kb. másfél deci vizet öntünk.
Befedjük fedővel vagy alufóliával és 170 fokos sütőben 2.5- 3 órát sütjük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni akkor kész.
A tepsiből kivéve az alatta képződő szaftot felhasználhatjuk a köret ízesítésére.
A köretnek ajánlom;
Zöldséges krumpli és mexikól keverékes rizs, erre ráönthetjük a szaftot.
És saláta mixet: ez áll 1fej saláta összesarabolva, egy uborka lereszelve, 3-4 retek lereszelve 3-4 szál újhagyma darabolva , ezt lesózni, levét nem leönteni , állni hagyni, az öntet 2-3dl víz ebbe bele egy kanál cukor fél kanál 10%-os ecet, ezt rá önteni és állni hagyjuk és kész.
Ez az étel jó vendégeknek, nagy családnak kíváló étel.
Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat hozzá!
Szuknai Lászlóné Anna |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2020-12-03 19:28:22, csütörtök
|
|
|
Svájci lakodalmas szelet a karácsonyi asztalra ha gondoljátok
Hozzávalók :
60-70 dkg sertéskaraj,
20 dkg császárszalonna,
1 evőkanál libazsír,
20 dkg kemény reszelni való sajt,
20 dkg előfőzött zöldborsó,
3 közepes méretű alma,
30 dkg fehér csiperke gomba,
2 csomag zöld hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis csokor petrezselyem ,
6-8 cl száraz fehérbor,
só,tört színes bors,zsálya.
A panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Ha tűzdelve lesz a hús akkor darabonként 3 db fogvájó.
A kisütéshez bő zsiradék.
https://www.youtube.com/watch?v=EJzFbyhg5tY |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2020-12-03 12:26:57, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
8 kisebb szelet karaj csont nélkül
20 dkg csirkemáj
40 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
10 dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg vöröshagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
extra szűz olíva olaj
őrölt fekete bors
őrölt köménymag
1 teáskanál pirospaprika
só
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, és kevés olajon pirosra sütjük.
A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, a köménymagot, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk,borsozzuk. Ha a leve elpárolgott, beletesszük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is.
Rászórjuk a pirospaprikát, és együtt készre pároljuk. Amikor majdnem készen van, beletesszük a csirkemájat, és gyorsan átpároljuk azzal is. Csak pár perc az egész, annyi hogy a májat megvágva ne legyen véres a közepe.
Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet, illetve sült krumplit adunk hozzá köretnek
.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2020-10-20 16:01:20, kedd
|
|
|
17 hozzávaló
Összetevők
1 kg sertéstarja vagy rövidkaraj
2 ek Mustár ízlés szerint
0 Ízlés szerint bors
0 Ízlés szerint só
1 ek Sertészsír a tepsi kikenéséhez
2 ek Vaj vagy sertészsír a tetejére
4 szelet Kenyér tejben áztatott
1 db Tojás
1 közepes fej Vöröshagyma
3 ek Napraforgó olaj
3 gerezd Fokhagyma
0 Ízlés szerint majoranna
0 Ízlés szerint kakukkfű
0 Ízlés szerint bazsalikom
0 Ízlés szerint oregánó
0 Ízlés szerint bors
0 Ízlés szerint só
Elkészítés
A húshoz
A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
Savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!
Nosalty
Kép:Pinterest
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2020-10-20 15:27:24, kedd
|
|
|
Ha a hosszúhétvégére pakoltál a hűtődbe csirkemellet, sajtot és bacont, legalább az esélyed megvan arra, hogy elkészítsd ezt a finom sültet. Biztosan nem fogsz csalódni!
HOZZÁVALÓK
(4 főre)
2 egész csirkemell
20 dkg szeletelt bacon szalonna
30 dkg feta sajt, vagy más sajt, pl. mozzarella
5 cikk fokhagyma
1 tk kakukkfű
só, bors
olíva olaj
ÍGY KÉSZÍTSD:
A csirkemellet vágd szeletekre. A szeleteket klopfold ki és enyhén sózd be.
Mindegyik szeletre tegyél egy kis zúzott fokhagymát, ezt maszatold szét, majd szórd meg kakukkfűvet, sóval és borssal.
A hússzelet egyik végére fektess keresztben egy hosszúkásra vágott fetadarabot, majd a fetát közrefogva csavard fel a húst.
A töltött hústekercset tekerd körbe baconszalonnával. A tekercseket sorakoztasd tepsibe, locsold meg olíva olajjal.
A tepsit fóliázd le és már mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe. Kb. másfél óra alatt lesz kész.
A fetától különlegesen finom és omlós, zaftos lesz a hús! A fűszerekkel összesülve ízorgia az eredmény!
Ha a hús mellé néhány szem paradiccsomot is dobsz, igazán ízletes köreted is lesz. Az utolsó percekre vedd le a fóliát, hogy a tekercsek teteje szépen megpirulhasson.
Karikázva is tálalhatod!
Az biztos, hogy ebből nem lesz maradék, az utolsó darabkákért ökölharcot vívtok majd!
Még egy ötlet:
Nem tolsz ki magaddal, ha szintén tepsiben készíthető köretet választasz hozzá - például ezt a zseniális újkrumplit -, így egyszerre letudod a kettőt.
Ripost.hu
kép:pinterest
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2020-09-04 14:22:21, péntek
|
|
|
<
A csirkemell, mivel száraz hús, nagyon jól illik hozzá a tojásos, karfiolos keverék.
Nagyon szépen összeáll sütés közben, és gyönyörűen lehet szeletelni.
Ja és nagyon-nagyon finom!!!
1 kis fej karfiol,4 ek tejföl,2 db tojás,3 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint,bors ízlés szerint,1 teáskanál petrezselyem
15 dkg sajt,60 dkg csirkemell filé,20 dkg bacon
0.5 ek vaj (forma kikenéshez)
1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez)
A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.)
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2019-11-06 11:33:01, szerda
|
|
|
KACSA - LIBAMÁJSZELETEK SÜLT ALMÁVAL
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
50 dkg hízott kacsamáj /vagy libamáj/
50 dkg alma
10 dkg vaj
2 dl Tokaji Szamorodni /vagy édes bor/
1 csokor petrezselyem
só
liszt
bors
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A megtisztított, megmosott és leszáritott májat egyforma szeletekre vágjuk. Kés lapjával kissé megformázzuk, lapítjuk.
A vajat serpenyőben felhevítjük, majd a májszeleteket pirosra sütjük, fordításkor ügyelve arra, hogy a máj egyben maradjon. A megsült májat kivesszük és melegen tartjuk.
Ezen a zsiradékon sütjük meg a kicsutkázott és gerezdekre vágott almákat.
A sült almákat kivesszük, majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.
Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májszeleteket, díszítjük a sült almával, meglocsoljuk kevés mártással, majd tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2019-11-03 13:03:27, vasárnap
|
|
|
MÁRTON-NAPI LIBASÜLT
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
2 db hízott libamell
1 db libacomb
2 db alma
1 db fehér hagyma
borsikafű
5 szem egész szegfűszeg
őrölt fahéj
kakukkfű
só
durvára darált színes bors
wok fűszerkeverék (vagy kínai 5 fűszer keverék)
1 dl vörösbor
A lilakáposztához:
70 dkg lilakáposzta
1 kis fej fehér hagyma
só (ízlés szerint)
cukor (ízlés szerint)
ecet (ízlés szerint)
őrölt kömény
2 dl vörösbor
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A párolt káposztával kezdem: megmosom és vékonyra felszeletelem a lilakáposztát. Ezután egy nagyobb serpenyőben az apróra vágott fehér hagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a káposztát. Sózom, kevés ecetet és cukrot is adok hozzá, majd lefedem, és addig párolom, amíg a leve elpárolódik. Ezután hozzáöntöm a vörösbort, lefedem, és tovább párolom. Összességében 2 órán át párolom, és mindig adok hozzá egy kis bort. A végén újból ízesítem cukorral, ecettel és köménnyel.
A libamellet és -combot megmosom, majd éles késsel a zsírréteget bevagdosom, rácsosan. Ezután egy serpenyőt rakok a tűzhelyre, zsiradék nélkül felforrósítom, és ebbe teszem a libákat a bőrös részükkel lefelé. 15 percet sütöm, néha megforgatom, hogy mindkét oldala megpiruljon, ez idő alatt legalább 3 dl zsírt enged ki magából.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. Egy kisebb hőálló tál aljára szeletelem a hagymát és az almát, rászórom az egész szegfűszeget, őrölt fahéjat, majd megfűszerezem az elősütött libát (só, durvára darált bors, kakukkfű, őrölt fahéj, borsikafű, kínai fűszerkeverék).
Ezután ráfektetem az almára és a hagymára, óvatosan aláöntöm a vörösbort, lefedem alufóliával, és 1 órát sütöm. Ezután a fóliát leveszem, és további fél órát pirítom.
Amikor elkészült, tányérra szedem és felszeletelem, krumplipürével és a boros lilakáposztával tálalom.
mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2/9 oldal
|
Bejegyzések száma: 80
|
|
|
|
2018. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
27 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 170
- e Hét: 722
- e Hónap: 12109
- e Év: 49857
|
|
|