Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Tanács keresztyéneknek
  2018-10-06 21:18:30, szombat
 
  "Valaki ... olyan keresztyén-e, aki megvallja a Krisztust, de nem tapasztal nagy békességet, örömet, és vigasztalást? Akkor még ma fogadjátok meg tanácsomat. Vizsgáljátok meg szíveteket, és derítsétek ki, hogy nem saját vétketeknek köszönhetitek-e mindezt. Nagyon valószínű, hogy nagyon jól érzitek magatokat; megelégedtek a kis hittel, a kis megtéréssel, a kis kegyelemmel, és a kis megszentelődéssel, és tudatosan kerülitek az odaszánást. Ilyen szinttel ti sosem lesztek igazán boldog keresztyének, még akkor sem, ha olyan hosszan fogtok élni, mint Matuzsálem. Ha szeretitek az életet, és jó napokat akartok látni, akkor azonnal változtassatok életviteleteken. Bátran kezdjetek hozzá, határozott eltökéltséggel. Legyetek gondosak, nagyon gondosak, különösen gondosak keresztyénségetekben, és teljesen fordítsátok tekinteteteket a napsugár felé. Tegyétek oldalra a terheket és a bűnt, amelyek annyira megterhelnek benneteket. Közeledjetek Krisztushoz, gyönyörködve a Vele való közösségben, a lábainál ülve kötődjetek Hozzá, mint Mária tette; és nagy kortyokban igyátok az élet forrásának vizét. János azt mondta: „És ezeket azért írjuk nektek, hogy örömötök teljes legyen” (1 Jn. 1: 4). „Ha a világosságban járunk, amint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással” (1 Jn. 1: 7)."

- J. C. Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hívogatás Krisztushoz
  2018-10-06 20:52:08, szombat
 
  "Érez-e ... valaki félelmet és önvádat azért, mert lelke számára nincs reménység? Vessétek el félelmeiteket, és fogadjátok el az Úr Jézus Krisztus által kínált kegyelmet. Hallgassatok arra, amit Ő mond: „Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket” (Mt. 11: 28); „Ha valaki szomjúhozik, jöjjön én hozzám, és igyon” (Jn. 7: 37); „Aki hozzám jön, semmiképpen ki nem vetem” (Jn. 6: 37). Ne kételkedjetek abban, hogy ezek a szavak felétek is legalább olyan erővel vannak irányítva, mint mások felé. Minden bűnötöket, hitetlenségeteket, lelkiismeret-furdalásotokat, haszontalanságotokat, kételkedéseteket, és gyengeségeteket hozzátok Hozzá, - mindet tegyétek le az Ő lábai előtt. „Bűnösöket fogad magához” (Lk. 15: 2), - Ő benneteket is magához von. Ne álldogáljatok ott tanácstalanul két vélekedés között, és ne várjatok a kedvezőbb alkalomra. „Bízzál; kelj fel, hív téged” (Mk. 10: 49). Most jöjjetek Krisztushoz."

- J. C. Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fázik a cinke
  2018-10-06 19:52:48, szombat
 
  Fázik a cinke

A kis cinke fázik odakinn,
kopogtatja az ablaküveget,
mintha sírva mondogatná:
Jó emberek, adjatok meleget!

Kicsi cinke! Látom én, nem
figyelnek rád az emberek,
egymásnak is ritkán adnak
jó szót: csöppnyi meleget!

Petrőcz Lászlóné Hanzlik Mária
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ébresztő!
  2018-10-06 19:45:50, szombat
 
  "Valaki ... az elszenderült, és a vallással abszolút nem foglalkozó emberek közé tartozik-e? Ó, ébredjetek, hagyjátok abba az alvást! Emeljétek szemeiteket a temetőkre, a sírokra. A körülöttünk élő emberek lassan, egyik a másik után, hagyja itt ezt a világot, és egy nap nektek is a sírba kell feküdnötök. Tekintsetek az eljövendő életre, tegyétek kezeteket a szívetekre, és mondjátok, természetesen, ha meritek, hogy készek vagytok meghalni, és Istennel találkozni. Ah! Hasonlóak vagytok a csónakban alvó emberre, akit sodor az áramlat, és a Niagara-vízeséshez közeledik! „Kelj fel, kiálts a te Istenedhez; hátha gondol velünk az Isten, és nem veszünk el!” (Jón. 1: 6). „Serkenj fel, aki alszol, és támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus” (Ef. 5: 14)."

- J. C. Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Világ
  2018-10-06 19:43:38, szombat
 
  "A világ egyre inkább végéhez közeledik."

- J. C. Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A Krisztussal való közösség
  2018-10-06 19:37:52, szombat
 
  "Mit kaptunk Krisztustól? Mit tudunk Róla? Mit gondolunk Róla? Vágyakozunk-e arra, hogy újból és újból meglássuk Őt, és szeretünk-e találkozni Vele? A Vele való találkozásra való felkészülés nem más, mint élet az igaz, következetes keresztyén számára. Senkitől sem követeli azt, hogy függessze fel mindennapi kötelességeinek teljesítését. A farmernek nem kell elhagynia farmját; a boltosnak a boltját; az orvosnak a betegeit; vagy a kőművesnek a habarcsot és kanalat; az ácsnak a kalapácsát és szögeit, vagy a kovácsnak az ő fújtatóját. Senki nem tud annál jobbat tenni, ha folytatja eddigi munkáját, de úgy foglalkozik velük, mint keresztyén, „összecsomagolt” szívvel, felkészülve arra, hogy bármikor kilépjen ebből az életből."

- J. C. Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A Krisztussal való közösség
  2018-10-06 19:33:07, szombat
 
  "A Krisztussal való közösség azok kiváltsága, akik állandóan növekedni akarnak a kegyelemben, a hitben, az ismeretben, és Krisztus értelme által mindenben. Azoké ez a kiváltság, akik megfeledkeznek a „hátuk mögött” levő dolgokról, akik „még nem érték el”, de „nekidőlvén, célegyenest igyekszenek Istennek a Krisztus Jézusban onnan fentről való elhívásának jutalmára”."

- J. C. Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szövetség és közösség Krisztussal
  2018-10-06 19:00:22, szombat
 
  "A „közösség” alatt a „Krisztusban levés” szokását értem, amiről Urunk úgy beszél a Jn. 15-ben, mint a gyümölcsöző keresztyénség tényezőjéről. Világosan kell látnunk, hogy a Krisztussal való szövetség egy dolog, míg a Vele való közösség egy egészen más dolog. Nem lehet közösségünk úgy az Úrral, hogy ne lennénk előtte szövetségben Vele. Sajnos, lehetünk Vele úgy is szövetségben, hogy ez nem jár, vagy majdnem nem jár közösséggel. A két fogalom közötti különbség nem két különböző lépés közötti különbség; az csak a ferde sík alsó és felső szára közötti különbség. A szövetség azoknak az általános kiváltsága, akik szembesülnek bűneikkel, őszintén megbánják azokat, hittel Krisztushoz jönnek, elfogadtattak, megbocsáttattak nekik, és meg vannak igazítva Előtte. Félek azonban, hogy sok hívő sosem lépi át ezt a küszöböt! Részben tudatlanságuk, részben lustaságuk, részben az emberektől való félelmük, részben a világ iránti titkos szeretetük, részben valamilyen meg nem öldökölt bűn miatt megelégednek a kis hittel, a gyenge reménységgel, az ingatag békességgel, és a szentség alacsony színvonalával, ami által kétkedő, gyenge, megakadó, és „harmadosztályú” gyümölcsöt termő keresztyének maradnak életük végéig!"

- J. C. Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Felebarát iránti szeretet
  2018-10-06 18:52:43, szombat
 
  "A legtöbb hitvalló keresztyént, gazdagot és szegényt, laikust és a klérus tagját, az önzés visszataszító lelkülete tartja hatalmában, és nem leli örömét a jó tevésében. Órákig képesek a keresztségről, az úrvacsoráról, vagy az istentisztelet rendjéről, vagy az egyház és az állam szövetségéről, vagy egyéb teoretikus kérdésekről vitatkozni. De, úgy tűnik, ez alatt az idő alatt egy pillanatig sem gondolnak felebarátaikra. A felebarát iránti szeretet világos tanítása, ahhoz hasonlóan, ahogyan a példázatban említett samaritánus szeretete is megmutatkozott az utazó iránt, az időbeosztás és a figyelem kérdése, ami a jó tevésére emlékezteti őket, - olyan kérdés, aminek kérdésében nem fogják még csak a kisujjukat sem mozdítani."

- J. C. Ryle -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ősz a nagyerdőben
  2018-10-06 15:36:23, szombat
 
  Ősz a nagyerdőben

. . . Könnyel harmatos fűben lépdelek.
Üres padokon napfény heverész.
Távol, vidám katonaéneket
Borzongva hallgat a nagy temetés.

Vén rongyos söprűs söpri csöndesen
A hulldogáló sárga levelet . . .
Megismerem: szép, balga életem,
Sok álmom, ami sorra lepereg.

A vén napszámos - az én Bánatom
Tépett dalt, régi, titkos könnyeket
Gyűjtögeti . . . az őszi avaron
Ne gázoljanak vidám emberek . . .

Merengve nézem, hogy ritkul a lomb . . .
. . . És hirtelen a fehér ködön át
- Mint százados bölcs mély szép szava kong -
Áthallani a nagy templom szavát . . .

Zúgó harangszó . . . parancs, üzenet,
Világfölötti tavasz-éneké . . .
S a zörgő, síró, bús haraszt felett
Megindulok a harangszó felé . . .

Muraközy Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1846
  • e Hét: 6690
  • e Hónap: 18565
  • e Év: 206367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.