Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Az igazság feltárása
  2018-10-07 14:09:38, vasárnap
 
  "Az igazság az, hogy amíg az emberek visszautasítják Krisztust, és nem hisznek benne az ő üdvösségükre, lehetnek bármennyire felébredtek, bármennyire szigorúak, lelkiismeretesek és tevékenyek a vallás dolgaiban, Isten haragja marad rajtuk. Isten ellenségei és az ördög gyermekei... és bizonytalan, hogy egyáltalán részesülnek-e valaha is a kegyelemben. Isten nem köteles irgalmasságot tanúsítani irántuk, és nem is fogja ezt tenni, még ha megannyit fognak böjtölni, imádkozni és sírni. Ily módon félelmeik közepette még inkább felingerlik Istent, Krisztus ellenére hordozva rettegésüket, nem fogadva el a felkínált Megváltót, noha látva látják, hogy milyen nagy szükségük van rá. Látva azt, hogy ez az igazság, meg kell nekik mondani, hogy saját valós helyzetükre fogékonnyá váljanak."

- Jonathan Edwards -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Természeti ember
  2018-10-07 14:06:56, vasárnap
 
  "A természeti ember kényelme, békéje és nyugalma a sötétségen és vakságon alapszik."

- Jonathan Edwards -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az igazság feltárása
  2018-10-07 14:04:56, vasárnap
 
  "Miért félnénk attól, hogy azoknak, akik végtelen nyomorúságban vannak, megmondjuk az igazságot, és őket a világosságra vezessük? Talán azért, mert attól tartunk, hogy megrémülnek tőle? A világosságnak kell őket megtérítenie, ha egyáltalán megtérnek valaha. Minél inkább a világosságra vezetjük a bűnösöket, amíg nyomorúságban vannak, és a világosság félelmetes számukra, annál valószínűbb, hogy később a világosság örvendetes lesz számukra."

- Jonathan Edwards -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az igazság feltárása
  2018-10-07 14:02:47, vasárnap
 
  "Ha nem mondunk semmit azoknak, akik soha sem hittek az Úr Jézus Krisztusban, és helyzetüket nem tárjuk fel abban a szörnyű rettenetességében, amelyben vannak, akkor nem Isten Igéjét hirdetjük."

- Jonathan Edwards -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Önismeret
  2018-10-07 14:01:03, vasárnap
 
  "Amikor Isten Lelke erőteljesen felébreszti a lelkiismeretet, csupán részben világosítja meg az embereket, hogy bizonyos mértékben lássák önmaguk helyzetét úgy, amint van. Ha viszont több világosságot engednek be, az még jobban megrettenti őket."

- Jonathan Edwards -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2018-10-07 13:58:13, vasárnap
 
  "Amit Isten kijelent, azt a hívő szív vallja anélkül, hogy további bizonyítékra lenne szüksége. A bizonyíték keresése a kételkedés elismerése, és a bizonyítékszerzés fölöslegessé teszi a hitet. Mindazok, akik rendelkeznek a hit ajándékával, elismerik az egyik korai egyházatya bátor szavainak a bölcsességét: 'Hiszem, hogy Krisztus meghalt értem, mert hihetetlen; hiszem, hogy föltámadt a halálból, mert lehetetlen.'"

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Istenismeret
  2018-10-07 13:56:14, vasárnap
 
  "Sokkal magasztosabban gondolunk Istenre annak tudatában, hogy Ő fölfoghatatlan és fölötte áll megértésünknek, mint úgy, hogy valamilyen kép vagy teremtmény szépségét ráruházva próbáljuk Őt fölfogni korlátozott értelmünk szerint."

- Michael de Molinos -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tudatlanság
  2018-10-07 13:52:16, vasárnap
 
  "Ismeretünk még ma sem tudás. Nyugalmat erőltetünk magunkra, a tudomány népszerű zsargonját haszontalanul ismételve. Hámba fogjuk azt a hatalmas energiát, amely átfut világunkon; ujjhegyünkkel ellenőrzés alá helyezzük autóinkban és konyháinkban; munkába fogjuk, mint Aladdin dzsinnjét, de még mindig nem tudjuk, hogy mi az. A szekularizáció, a materializmus és a dolgok tolakodó jelenléte kioltotta a fényt a szellemünkből, és nemzedékünket élőhalottá változtatta. Szavakkal takargatjuk mélységes tudatlanságunkat, de szégyellünk csodálkozni, és félünk azt suttogni, hogy 'misztérium'."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nem mindegy
  2018-10-07 12:45:51, vasárnap
 
  Nem mindegy

Ha rád is tör vadul a kényszer
kimondani nagy gyilkos átkot -
Engedd le tüstént a hallgatás
zsilipjét: a hit erős várfok!
Nem mindegy kimondani a szót,
vagy csöndben maradni szótlan!

A szó éles kard, előre tör...
s ha indulat repíti: szitok,
mélyről jön, visszafoghatatlan,
és kimondva már égő gyilok -
s mint felgyújtott szérűskert a szív
sárga pokolba hull védtelen!

Venyercsán László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Két erős, kitárt kar
  2018-10-07 08:01:46, vasárnap
 
  ,,Mindenki, akit nekem ad az Atya, hozzám jön, és aki hozzám jön, azt semmiképpen nem taszítom el." (Jn 6,37)

Két erős, kitárt kart látsz ott a kereszten, a Golgotán.
Jézus az egyik karjával lenyúlt értem és érted a mélységbe, a bűn mocsarába. Azt, aki bűnt nem ismert, az Atya ,,bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne", Jézus egyik karja drága szabadító kar. Minket pedig az Atya von Jézushoz, a mi Megváltónkhoz, ahogy az Igében olvassuk: ,,Mindenki, akit nekem ad az Atya, hozzám jön". Nem magamtól tehát, hanem az Atya akaratából mentem hozzá, és mehetsz hozzá te is. Jézus azzal az erős karjával von magához bennünket, amelyet mi bűneinkkel átszegeztünk.
Jézus másik karja is átszegzett és erős. Nagyon erős, mert Jézus azt mondja: ,,senki ki nem ragadja őket az én kezemből". Ez a másik karja drága megtartó kar: az üdvösségre tart meg. ,,Aki hozzám jön, azt semmiképpen nem taszítom el."
Jó ezt hinni, de még csodálatosabb tapasztalatból tudni. Jézus egyik karjával megszabadított a bűnből, a másikkal megtart az üdvösségre. Két kitárt karja ezt hirdeti: ,,Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

KÉT KÉP * Valahányszor Jézusról beszélek vagy gondolkodom, két képet látok magam előtt. Az egyik a jó Pásztoré, amint a magas sziklacsúcsról lehajol a mélységbe, hogy a tüskés bozótból egy elalélt bárányt a karjára emeljen. A másik két kitárt, átszegzett kezével a golgotai kereszten függő Jézusé, amint azt kiáltja: ,,Elvégeztetett!"
Az Úr karja annak jelentetett meg, aki látta őt feláldozni magát ajándékul és áldozatul, engedelmességből a kereszten.

* Isten haragja - Ám 2,1-8

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 705 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 793
  • e Hét: 1688
  • e Hónap: 13563
  • e Év: 201365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.