Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 249 
Film Megleslek.com teljes film magyarul
  2018-11-29 21:13:01, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Klasszikus
  2018-11-29 21:04:15, csütörtök
 
 



Link






Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2018-11-29 20:45:32, csütörtök
 
 
Nikola Vapcarov
Búcsú

Majd álmaidban meg-meglátogatlak,
mint messzi vendég, kit senki-se várt.
Ne hadd, hogy kint az úton ácsorogjak.
Az ajtót be ne zárd!

Belépek hozzád, csöndben letelepszem,
s csak nézlek, nézlek a homályon át.
És mikor édes arcoddal beteltem,
megcsókollak és úgy megyek tovább.




Születési dátum: 1909. december 7., Bansko, Bulgária
Meghalt: 1942. július 23., Szófia, Bulgária
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-29 20:32:51, csütörtök
 
  "Megöregedtem, de a szívem, az még mindig fiatal.
Legbelül sosem változik a korunk.
Tudd, hogy te magad vagy a legtökéletesebb kor!
Minden egyes évünk különleges és értékes, mert csak egyetlenegyszer élhetjük át. Ne bánkódj amiatt, hogy idősödsz, mert ez egy olyan kiváltság, ami nem mindenkinek adatik meg!"
Richard Gere









 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-29 20:27:42, csütörtök
 
  Emlékezz: bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint amilyennek látszol és intelligensebb, mint amilyennek gondolod magad. Egyedi vagy és megismételhetetlen. A világ más lenne nélküled.
A. A. Milne





Micimackó szerzője (1882-1956



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-29 20:14:12, csütörtök
 
  A múlthéten megbocsátottam magamnak, most meg jól kitakarítottam a gondolataimat, és van még valami amin dolgoznom kell, mégpedig az elengedés és a türelem.







 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-29 20:02:37, csütörtök
 
  Az ember legnagyobb ellenségének a félelmet tekintik. A félelem rejlik a kudarc, betegesség, rossz emberi kapcsolatok mögött. Emberek milliói félnek a múlttól, a jövőtől, az öregségtől, az elmebajtól, a haláltól. A félelem elméd egy gondolata, tehát saját gondolatodtól rettegsz.

Joseph Murphy







 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-11-29 19:50:59, csütörtök
 
  Talán úgy érzed, olyan időben élsz, amely maga a Vég, néha akár Armageddonnak is tűnhet, de valójában ez az időszak maga a Kezdet. Viszont felszínes változások már nem fogják rendbe hozni a dolgokat. Itt az ideje, hogy meghaljon az, aki voltál, és előhozd magadból azt, amire valójában képes vagy. Tiéd a változás hatalma, élj vele! Ne feledd: bármely helyzetből csak az hiányzik, amit te nem adsz meg. Rajtad a sor!

Marianne Williamson







 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-11-29 19:21:18, csütörtök
 
 



Úgy éld minden napodat, mintha az volna az utolsó" - ezt szokták tanácsolni, de őszintén, kinek van erre energiája? Mi van, ha esik az eső, vagy ha az embernek kicsit nyomott a hangulata? Az egész valójában teljesen kivitelezhetetlen. Sokkal jobb, ha egyszerűen csak megpróbálsz jó, bátor és vakmerő lenni, és nyomot hagyni magad után a világban. Nem kell teljesen megváltoztatni a világot, csak azt a kicsit, ami körülötted van. Mondjuk változtasd meg az emberek életét a művészettel! Becsüld meg a barátaidat, maradj hű az elveidhez, élj szenvedélyesen, élj teljes és jó életet. Tapasztalj új dolgokat. Szeress és szeressenek viszont, ha lehetőséged van rá.

David Nicholls

David Nicholls: Egy nap David Nicholls: Egy nap(3 idézet)
Cartaphilus Könyvkiadó

Emma és Dexter az egyetemen ismerkednek össze. Eleinte csak kerülgetik egymást, ám a diplomaosztó buli után kalandos éjszakát töltenek együtt. Aztán a sors úgy hozza, hogy bár jó barátok maradnak, az útjaik elválnak: Emma munkát keres, a jómódú családból származó Dexter pedig utazgatni kezd. Szerelmek, konfliktusok, félreértések és tragédiák szálainak bonyolult szövevénye bontakozik ki, ahogy évről évre követjük életük eseményeit. Kacagtató, megható és izgalmas epizódok váltják egymást, melyek során Em és Dex barátsága hol meglazul, hol pedig megerősödik, míg végül... Végül vajon szenvedélyes szerelem lesz a vonzalmukból? Vagy talán megmaradnak egymás lelki társai, és életük végéig legjobb barátok lesznek, akiket összefűz a közös múlt számtalan öröme és fájdalma? Annyi biztos, hogy aki közhelyes fordulatokra számít, azt számos kellemes - és néhány szívszorító - meglepetés várja.
Nagy-Britanniában lassan másfél éve stabil bestseller az Egy nap, mely a kritikusok és az olvasók egybehangzó véleménye szerint a legeredetibb és legjobb szerelmes regény a Bridget Jones naplója óta.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2018-11-29 09:36:26, csütörtök
 
 








Szeretem a reggeleket. Különösen az olyanokat, mint ez a mai. A napsütés átdereng a párán és utat tör az ablaküvegen keresztül, körbefutja a szobát, megpihen a falakon, békés, meleg fényt árasztva.
A reggel kezdet és remény. Néha csak illúzió, vágy, hogy jobb napra ébredtünk, de van, hogy valósággá válik. Hiszed vagy nem, rajtad múlik.
Szeretem ezt az évszakot. Persze nem a novemberi ködöt, szelet, zúzmarát.
Néha jó egyedül. Magadba bújsz, beburkolózol a csöndbe, csak a gondolataid dübörögnek a fejedben, lazulsz és kizárod a külvilágot. Szabad vagy kívül és belül.
Meg kell találni a jót az egyedüllétben. Azt, ami épít, ami jobbá és erősebbé tesz. Ami mosolyt csal az arcunkra könnyek helyett. Kell néha egyedül lenni, a szeretteink érdekében is. Kipihenni a muszájokat és kötelezőket, töltekezni hittel, reménnyel, örömmel, s tartalékolni belőle a szürke hétköznapokra. Aki képes a felhőtlen egyedüllétre, az képes a boldog együttlétre is. Így gondolom.









Vannak emberek, akiket egy időre ajándékba kapunk, hogy elkísérjük élete egy szakaszán. Nem igazán azért, hogy birtokoljuk vagy uralkodjunk felette. Meg azért sem, hogy tanácsainkkal megfojtsuk.
Néha csak azért, hogy menjünk mellette. Átláthatóan. Elég ha tudjuk, hogy Ő a világra jött, gondolhatunk rá. Az igazi találkozások pillanatában belopakodunk egymás életébe, és a lelkünk jót ücsörög egymásnál. Ugyanarra a dalra rezdülünk. Érezzük egymást. Az emberek azt mondják, hogy nem szeretnek szenvedni. Én mégis szeretek. Szeretem, ha valaki eszeveszetten hiányzik. Ha ott lappang az a torokszorító érzés minden porcikámban, hogy mindent odaadnék abban a pillanatban, hogy újra találkozzak vele. Érezzem újra ugyanazt a dallamot a lelkemben. Az ő dallamát és az ő rezdülését.
Van ezekben a találkozásokban is valami nagyszerű és megdöbbentően furcsa. Az élet összehoz két embert itt vagy amott, mintha a Véletlen játéka volna csupán, aztán összeköti őket a szeretet láthatatlan szövedékével. Hogy aztán sohase felejtsük el azt a dallamot, azt az illatot, azt a hangulatot, amit elénk terelt, és azokat az érzéseket, amiket a lelkünkbe csempészett.










Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 249 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 550
  • e Hét: 1557
  • e Hónap: 9425
  • e Év: 51370
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.