|
2/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 35
|
|
|
|
2018-07-25 20:55:57, szerda
|
|
|
Virslis krumplisaláta
Hozzávalók:
8 közepes szem krumpli
4 nagyobb tojás
1 közepes fej lila hagyma
1 közepes fej vöröshagyma
4 szál virsli
4 dl tejföl
2 ek majonéz
1 tk mustár
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat apró kockára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, majd utóbbit sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, héjukat lehúzzuk, majd apróra vágjuk.
A virsliket is megfőzzük, vékonyra karikázzuk. Amíg a virsli, tojás és a krumpli is kihűl, összeállítjuk a majonézes krémet.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral és ízesítjük a sóval, borssal.
Hozzáadjuk a lila hagymát, a tojásokat, a virsliket, majd a krumplival is összeforgatjuk.
Tipp:
A kedvenc krumplisalátánk egy kis virslivel gazdagítva. Remek köret sültekhez, de önálló ételként is megállja a helyét. Azonnal fogyasztható, de ha még pár órát vagy egy egész éjszakát pihen a hűtőben, az ízek nagyon jól összeérnek. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-07-16 18:51:00, hétfő
|
|
|
Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)
Hozzávalók
1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
1/2 fej hagyma
1 ek só
8 ek majonéz
4 ek tejföl
4 ek tejszín (vagy tej)
2 ek méz
2 ek citromlé
1 mk ecetes torma
1 mk őrölt fehér bors
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés
A káposztát, a sárgarépát és a hagymát durván lereszeljük. Egy tálba rakjuk, jól megsózzuk, és 40 percet állni hagyjuk. Ezután vízzel átmossuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a mézet, a frissen facsart citromlevet és az ecetes tormát. Sóval, borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.
Az így kapott majonézes keveréket összeforgatjuk a zöldségekkel, és még legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Sültek vagy grillételek mellé kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-07-16 18:46:44, hétfő
|
|
|
Hűsítő köret 15 perc alatt: coleslaw saláta házi majonézzel
Amikor tombol a nyár, senki nem akar a szükségesnél több időt tölteni a konyhában, extra tűzhelyhasználattal befűteni a lakást pedig végképp nem. Ilyenkor kapnak jelentős szerepet a különféle - gyorsan és - frissensültek, illetve a köretként melléjük kínált saláták. Ez a coleslaw villámgyorsan elkészül, csodásan illik sült és rántott ételekhez egyaránt, de hamburgerhez kanalazva is tökéletes. Hát, ha még így, házi majonézzel készítik - akkor ellenállhatatlan!
Hozzávalók
15 dkg sajt (lm)
20 dkg szeletelt bacon
3 db tojássárgája
1 db alma
1 tk nádcukor
1 kis doboz tejföl (lm)
citromlé
3 dl növényi olaj
1/4 fej fehér káposzta
1/2 fej lilakáposzta
só
őrölt fehérbors
mustármag
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztuk, és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Hozzáadunk egy csipetnyi sót és egy fakanállal folyamatosan keverve, hozzáadagolom lassan az olajat.
Ha besűrűsödik, hozzáöntjük a citromlevet, a fehér borsot, cukrot és végül a tejfölt.
A fehér és a lila káposztát lereszeljük, összeforgatjuk a majonézzel. Egy órán át hűtőben tároljuk, hogy jobban összeérjenek az ízek. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-07-04 17:53:03, szerda
|
|
|
Székely csalamádé - Ropogós és sokáig eláll!
Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók
50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.
Elkészítés
A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtőben hosszú ideig tárolható, ezért nagyobb mennyiséget is készíthetünk. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-07-04 17:51:04, szerda
|
|
|
Ha nincs időd kovászos uborkát készíteni, ezt próbáld ki! 3 óra alatt ínycsiklandó különlegesség lesz az uborkából!
Ha szereted a kapros finomságokat és különleges finomságot készítenél a pörkölt mellé, próbáld ki ezt a receptet. Legalább olyan finom mint a kovászos uborka, bár ez nem savanyú, inkább frissítő nyári ízű.
Hozzávalók:
1 kg uborka
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 köteg friss kapor
Elkészítés:
Mosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított fokhagymagerezdeket.
A kaprot vágd apróra és keverd össze a sóval, öntsd az uborkára. A zacskót kösd be és rázd össze az uborkát, a kezeiddel dolgozd el, hogy mindenhol érje a kapor és a só.
Nyisd ki a zacskót, önts bele 300 ml hideg vizet, majd kösd vissza.
Tedd hűtőbe 3 órára és készen is vagy vele. Jó étvágyat hozzá!
Nyűgözd le a családod ezzel a finom roppanós uborkával, és söpörd be a dicséreteket te is! Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani barátaiddal ismerőseiddel, meglátod majd, hogy hálásak lesznek érte! |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-07-04 17:45:01, szerda
|
|
|
Így készül az eredeti magyar kovászos uborka! Igazi világsiker!
A magyar ember számára a kovászos uborka a legjobb nyári savanyúság. Mindmáig egyedülálló a kovászos uborka elkészítési módja, receptje sokféle formában ismeretes, de az alapvető hozzávalókban nincs eltérés.
Hozzávalók
2 kg uborka,
1 csokor kapor,
2 nagyon vastag szelet kenyér,
1-2 szőlőlevél,
meggyfalevél,
só,
ecet
Elkészítés
Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenyeret, erre a megmosott kapor felét és pár levelet. Állítsuk egymás mellé szorosan az uborkákat. Tegyünk fel közben vizet forrni, melybe literenként rakjunk 1 evőkanál sót, 1 kiskanál ecetet. Ha forr, óvatosan, nehogy az üveg elrepedjen, öntsük az uborkára. Tetejére tegyük a maradék kaprot, a leveleket, és borítsuk be a másik szelet kenyérrel. Kistányérral fedjük le az üveget, és állítsuk napra. Ha az uborka már nem zöld színű, hanem kissé megsárgult, szűrjük le, állítsuk másik üvegbe, és a lét öntsük rá. Hűtőszekrényben sokáig eláll.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-05-25 14:29:10, péntek
|
|
|
Káposztasaláta, ahogy még biztosan nem készítetted! Mámorító finomság, csodás öntettel!
A húsos ételek mellé is tálalhatjuk, de annyira finom, hogy akár önmagában, pirítóssal is fogyaszthatjuk! Képtelenség megunni ezt az ízt!
Hozzávalók:
1 fej káposzta (kb. 1 kg.)
2 sárgarépa
2 lila hagyma
3 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál ecet
fél evőkanál cukor
őrölt kömény
fél teáskanál reszelt citromhéj
só, bors
Elkészítése:
A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozzuk, majd a salátához keverjük. Ha nagyobb káposztát vettünk és kevésnek tűnik az öntet, adhatunk még hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és már kínálhatjuk is. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-05-21 15:52:56, hétfő
|
|
|
Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal - nagyszerű recept
Fincsi és egyszerű recept, pikk-pakk összedobható, a húsok ettől lesznek igazán csodásak!
Hozzávalók:
1,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál majonéz
2 teáskanálnyi édes mustár
1 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
1 maréknyi friss bazsalikom
1 teáskanálnyi curry
só, bors
Elkészítése:
A joghurtot és a majonézt jól összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlét is, majd a fűszereket is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott bazsalikomot is belekeverjük. Összedolgozzuk és egy tálkába tesszük, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, húsok mellé kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 35
|
|
|
|
2018. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
976 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 491
- e Hét: 1144
- e Hónap: 11497
- e Év: 70750
|
|
|