Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten
  2018-11-14 17:27:26, szerda
 
  Mindszenty József bíborost életében se tudták elhallgattatni, és holtában is beszél...
Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten.
...... .....


2018. november 14. szerda 15:32
,,Egy nap Mindszenty bíborossal" címmel emléknapot, konferenciát szervezett a Mindszenty Alapítvány november 13-án, a magyar szentek és boldogok emléknapján a Párbeszéd Háza konferenciatermében
Székely János szombathelyi megyéspüspök előadásában Szent II. János Pál pápa egykor, az egyházmegyében tett látogatásakor elhangzott szavait idézte: ,,ez a szentek földje, a föld, amely szenteket terem". A megyéspüspök a Mindszenty bíboros életét, gondolkodását meghatározó személyekről beszélt. Elsősorban természetesen az édesanyáról, Kovács Borbáláról, akiről könyvet is írt Mindszenty József. Székely János kiemelte, a később bíborossá kreált érsek miséjére az esztergomi bazilikába bevonuló papság előtt Kovács Borbála haladt. A családban adventkor és nagyböjtben hetente két napot böjtöltek, az édesapa pedig egyenes, bátor jellemével példát adva nevelte fiát, aki papi, püspöki példát pedig gróf Mikes János szombathelyi püspöktől kapott, aki templomokat építtetett, a szegények iránt érzékenységet mutatott, mindig a gyengék oldalán állt, akárcsak később maga Mindszenty..
...... .......


Székely János püspök beszélt Mindszentynek a háború idején tanúsított magatartásáról is. Elmondta, a zsidók elleni hangulatkeltés ellenére feljegyezték, hogy gyakran sétált a rabbival az utcán, belekarolva, felemelte a szavát a szovjetek nők elleni erőszakoskodása ellen, s akkor, amikor sokan a német ősök felkutatására törekedtek, hogy azzal szerezzenek vélt előnyöket, Pehm József 1942-ben magyarosította nevét Mindszenty Józsefre.

Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Pihenés a fűtött szobába
  2018-11-14 17:08:49, szerda
 
  ...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Madár csicsergésre ébresztő
  2018-11-14 17:07:18, szerda
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Gyönyörű fehér rózsa
  2018-11-14 17:05:33, szerda
 
  ...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Itt van a hűvös novemberi idő
  2018-11-14 17:03:47, szerda
 
  ...... ........... .....



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Egy börtönben ülő volt maffiózó tervezte a Vatikán 2018-as .
  2018-11-14 15:19:55, szerda
 
  Egy börtönben ülő volt maffiózó tervezte a Vatikán 2018-as karácsonyi bélyegeit
2018. november 13. kedd 18:22
Marcello D'Agata maffiózó volt, 25 éve tölti büntetését, részt vesz az olasz börtönökben néhány éve működő Filatélia projektben.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Tanuljuk meg Mindszenty bíborostól szeretni.
  2018-11-14 15:12:44, szerda
 
  Erdő Péter: Tanuljuk meg Mindszenty bíborostól szeretni és becsülni a családot!
2018. november 14. szerda 08:41
Mindszenty bíborosban ne csak a bátor tanúságtevőt tiszteljük, hanem forduljunk megújult figyelemmel afelé a keresztény tanítás felé, amit képviselt!
,,Egy nap Mindszenty bíborossal" címmel rendeztek konferenciát a magyar szentek és boldogok emléknapján, november 13-án Budapesten a Párbeszéd Házában. A konferencia záró szentmiséjét Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a Szent István-bazilikában.
........


Az alábbiakban közöljük Erdő Péter bíboros szentbeszédét. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
32. évközi hét szerda 11.14
  2018-11-14 15:09:42, szerda
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Mindenért adjunk hálát az Úrnak, és dicsőítsük őt!
.....


Jézus egyszer útban Jeruzsálem felé áthaladt Szamaria és Galilea határvidékén. Amikor betért az egyik faluba, tíz leprás férfi jött vele szembe. Még messze voltak, amikor megálltak, és hangosan így kiáltottak: ,,Jézus, Mester! Könyörülj rajtunk!" Ő rájuk tekintett, és így szólt hozzájuk: ,,Menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak." Útközben megtisztultak. Az egyik, amikor észrevette, hogy meggyógyult, visszament, hangos szóval dicsőítette Istent, arcra borult Jézus lába előtt, és hálát adott neki. És ez az ember szamaritánus volt. Jézus megkérdezte: ,,Nemde tízen tisztultak meg? Hol maradt a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszajött volna, hogy hálát adjon Istennek, csak ez az idegen?" Aztán hozzá fordult: ,,Kelj fel és menj! Hited meggyógyított téged."
Ezek az evangélium igéi. Lk 17,11-19

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Tituszhoz írt leveléből
Irgalmas szeretetével Krisztus megváltott minket.
Szeretett Fiam!
Figyelmeztess mindenkit, hogy vessék alá magukat a fölöttes hatóságoknak! Legyenek engedelmesek és minden jóra készek! Senkit se szidalmazzanak, és ne veszekedjenek, hanem legyenek barátságosak, és mindenki iránt kellő szelídséget tanúsítsanak! Hiszen egykor mi magunk is oktalanok, hitetlenek és tévelygők voltunk. Átadtuk magunkat mindenféle vágynak és gyönyörnek. Gonoszságban és irigykedésben éltünk, gyűlöletesek és gyűlölködők voltunk. Amikor azonban megjelent Üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, megmentett minket, nem azért, mert igazak voltak tetteink, hanem irgalmasságból, a Szentlélekben való újjászületés és megújulás fürdőjében. Bőséggel árasztotta reánk a Szentlelket Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által, hogy kegyelmével igaz életet éljünk, és az örök élet reménye legyen osztályrészünk.
Ez az Isten igéje. Tit 3,1-7

Imádság
Urunk, Jézus, te feltámadásodat követően számos alkalommal megjelentél tanítványaidnak, s élőként mutattad meg magad nekik. Mielőtt a földről a mennybe távoztál megbízást adtál nekik tanításod, örömhíred továbbadására. E küldetés nekem, mint a te követődnek is szól. Segíts engem kegyelmeddel és a Szentlélekkel, hogy e küldetésemet teljesítve törekedjek szüntelenül a menny felé.

A bibliai időkben a lepra gyógyíthatatlan betegség volt. A leprás betegek számára külön területeket jelöltek ki és nem térhettek be az egészségesek által lakott településekre. Nem érintkezhettek velük közvetlenül, csak kellő távolságból beszélhettek másokkal. Ha valaki mégis meggyógyult betegségéből, akkor a pap nyilvánította őt egészségesnek, megtisztultnak, s ezzel mintegy visszafogadták őt a közösségbe. Erről a szokásról tanúskodik a mai evangéliumi részlet.
Egyrészt a leprások csodás gyógyulása a hit következménye. Hittel kérik Jézust: ,,Könyörülj rajtunk!" Minden gyógyulás Isten könyörületességének a jele. A másik mondanivaló a hála. A tíz gyógyult közül sajnos kilencen hálátlannak bizonyultak, de volt egy személy, aki nem felejtett el hálát adni gyógyítójának. Vegyük észre mindennapjainkban Isten segítségét és legyünk hálásak minden lelki kincsért, segítségért, amit tőle kapunk!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Idézet Böjte Csaba atyától 11.14
  2018-11-14 14:59:19, szerda
 
  Melbourneben és az egész Viktória államban lakó római katolikus magyar testvéreink lelkipásztora, plébánosa - Laczkó Mihály atya - meghívására, a Szent István királyról elnevezett ökumenikus magyar templomban tartottam szentmisét november 11-én. A melbourne-i magyar közösség 25 évvel ezelőtt építette ezt az impozáns templomot és magyar kulturális központot, így ezen a szép napon a negyedévszázados évfordulót ünnepelve, búcsús szentmisét tartottunk! Ugyancsak ez alkalommal ünnepelte a helyi közösség az 50 évvel ezelőtt a Dél csillaga alatt létrejött Vitézi Rend helyi szervezetének a születésnapját!
Jó volt találkozni, együtt imádkozni, jó testvérekként elbeszélgetni a szentmise után a finom ebéd mellett, az itt élő sok - sok nagyszerű emberrel! 2009-ben mutattam be ünnepi szentmisét itt e templomban, és akkor a helyi közösséggel egy szép platánfát ültettünk a pálmafák közé! A fa gyökeret eresztett, és Istennek hála szépen növekszik Ausztrália földjében! A csatolt képek e szép ünnep alkalmával készültek, melyeket a Melbourneben élő testvéreim iránti hálás szívvel, imádságos szeretettel megosztok! Isten fizesse jóságotokat, Csaba t.

- Melbourneben és a hatalmas Viktória államban élő délvidéki magyaroknak van egy nagyon szép klubjuk! 2018 nov 15-én, holnap délre oda vagyunk hivatalosak! Örömmel készülünk a találkozóra, remélem, hogy sok sok testvéremmel lesz alkalmam ismerkedni, együtt imádkozni, bizalommal elbeszélgetni!!! Szeretettel, Csaba t.

További írás itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Philharmonisches: Orchester Altenburg
  2018-11-14 14:53:02, szerda
 
  Ma este! Máté Bella, Miklós Lukács és a Philharmonisches: Orchester Altenburg-Gera
Ma kész van. Elkezdjük a Zukunftsmusik ostwärts-t egy fulmináns koncerten, tele szenvedélyes magyar zenével, nagy vendégekkel. Vezényel Dobszay Péter
(videó: Ronny ristok) Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.