Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Engedelmesség
  2018-11-18 15:37:27, vasárnap
 
  ,,Engedelmesség. Legegyszerűbb meghatározásában ez annak eldöntése, hogy alávetjük magunkat azoknak az embereknek és elveknek, amelyek tekintélyként lettek életünkbe helyezve.
Igen, vannak, akik visszaéltek vele. Vannak, akik helytelenül alkalmazták, lehetővé téve a férjek számára, hogy leuralóak legyenek, a feleségek pedig lábtörlőkké váljanak. Ösztönös reakciónk és feltevésünk, amit folyamatosan ránk tukmál a posztfeminista gondolkodás állandó hatása, hogy ha egy nőt a férje tekintélye alá helyezünk, az ugyanaz, mint ha alacsonyabb rendű státuszba fokoznánk le.
De ha ez lenne Isten szándéka, akkor miért helyezne el akkora értéket benned és aztán miért alacsonyítana szolgai sorba a saját terve alapján? És miért döntene úgy Jézus, aki még a hitetlenek szemében is az egyik legtiszteletreméltóbb és legerőteljesebb ember, aki valaha élt, hogy teljesen engedelmes életmódot választ, amiről így nyilatkozott: 'Mindig azt teszem, ami neki (az Atyának) kedves' (János 8:29)?
A szerepek, határok és feladatok efféle isteni elrendezése nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy minden irányba áldás áradjon. Ahogy a dolgozók, az állampolgárok, a hívők és a gyerekek is akkor nyerik a legfőbb áldást - és akkor a leghatékonyabbak -, ha készségesen, hálásan végzik munkájukat a számukra előírt helyen és a kellő tekintély alatt, a nők is akkor élhetik a legteljesebb életet, ha az Istenben bízó engedelmességük által gyakorolják befolyásukat.
Nem, nem minden vezető végzi jól a feladatát. Lehet, hogy a férjed sem. És kisebb-nagyobb mértékben te és a családod is roskadoztok az ebből fakadó nehézségek alatt. Ám a férjednek, mint bármelyik vezetőnek Isten teremtett rendjében, számot kell majd adnia arról, milyen bölcsen, milyen gondosan, milyen odaadással és mennyire biblikusan töltötte be a szerepét.
És, testvérem, neked is számot kell adnod!
Te is felelős vagy azért, hogyan végzed feladatodat alárendelt szerepedben, Isten hűséges szeretetébe és jóságába vetve bizalmadat, és Neki engedelmeskedve, akármilyen erős késztetést is érzel az ellenkezőjére. Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy engedelmeskedned kell mindenkinek, aki bűnbe vezet, vagy bántalmaz. Ha olyan házasságban élsz, ahol testi vagy lelki épségedet veszély fenyegeti, az engedelmesség nem kötelez arra, hogy fenntartások nélkül bármilyen követelésnek eleget tegyél. Hallod? Nehogy félreértsd! De légy őszinte: milyen gyakran fordul elő, hogy a másik vezetésével szembeni ellenállásod csupán vélemény vagy ízlés kérdése, mert nem vagy hajlandó bárkinek a kérését teljesíteni csak azért, mert azt várja tőled?
Szóval gondold át, milyen érzések vannak benned ezzel a női szereppel kapcsolatban! Sért a gondolat, hogy alávesd magad egy másik ember tekintélyének? Ha házas vagy, olyan dolog ez, ami ellen lázadsz? Ha egyedülálló vagy, komolyan veszed-e, hogy szükséges biblikus hozzáállást kialakítani magadban a házassággal kapcsolatban, arra az esetre, ha egy napon majd feleség leszel? Már most törekszel arra, hogy szellemi befedezés alatt élj, hogy számon kérhessenek azok, akiknek az életét tiszteled, akiknek istenfélő érettsége erős, hasznos tanácsot és útmutatást tud nyújtani életed alakításában?
Szabadság és béke vár minden nőre, aki összhangba kerül Isten tervével. Rajtunk áll, hogy felfedjük korunk hazugságait, és emlékeztessük ezt a nemzedéket az engedelmes nő valódi szépségére és értékére.
Ezt akarjuk eltökélni."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Engedelmesség
  2018-11-18 15:34:59, vasárnap
 
  ,,Arról kezeskedem, hogy ha az engedelmességet választod, az nem ugyanaz, mintha meglengetnél egy képzeletbeli fehér zászlót, és beletörődnél valami alacsonyabb rendű életbe, ami lekicsinyli és leértékeli az adottságaidat és tehetségedet. Éppen ellenkezőleg: olyan keretet biztosít, amelyen belül valóban ki tud bontakozni a benned rejlő tehetség. Mint ahogy a tüzet is a kandalló keretein belül lehet a legjobban élvezni, a te erőd is akkor tud a legjobban megmutatkozni, és az áldásait akkor élheted át a legteljesebben, ha úgy döntesz, hogy bízni fogsz Isten elrendelt rendjének megbízható, hatékony határaiban. Ez az engedelmesség lényege."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Alárendelés Isten tervének
  2018-11-18 15:34:12, vasárnap
 
  ,,..., egy állandósult szerepcserét látunk a társadalomban. Ennek a hatásai pedig döbbenetesek. A nők magukhoz ragadták a férfiak tekintélyét, a férfiak passzívan elhanyagolták vezető szerepüket. Ez széttört családokat, ingatag otthonokat, egészségtelen kapcsolati dinamikát és vakvágányra tévedt életeket eredményezett. Házasságok omlottak össze. A nappalikból háborús zóna lett. Vasakaratok csaptak össze szikrázva, összetörve személyiségeket, megperzselve mindenkit látótávolságon belül. Isten válasza azonban nem változott meg pusztán azért, mert mi makacsul fellázadtunk az Ő rendje ellen, és ebből káosz keletkezett. Csak ha átadjuk magunkat az Ő nőiességre vonatkozó tervének, akkor fogjuk mi, nők megtapasztalni azt a felszabadítást, amit olyan kétségbeesetten igyekszünk megkaparintani máshol."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Alázat
  2018-11-18 15:33:13, vasárnap
 
  ,,Ha Jézus, aki ilyen nagy volt, ekkora alázatot tudott tanúsítani azért, hogy egy sokkal-sokkal nagyobb eredményt elérjen, akkor milyen kifogásunk lehet arra, hogy ne ugyanazt válasszuk - hogy feltételezett jogainkról lemondva igazodjunk Istennek az emberiségre vonatkozó tervéhez? Hogy bízzunk az Ő bölcsességében és belátásában? Hogy a lehető legtöbb dicsőséget hozzuk az Ő nevére, akár meglesz, amit akarunk, akár nem?"

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Harang-hívás
  2018-11-18 15:27:35, vasárnap
 
  Harang-hívás

Cinke zengi reggel óta :
"Hó az erdőn nem marad !
Rügyet bont a csipkerózsa.
Jég az éren nem marad !"
Hóvirág te, hegy lakója,
hallod ott a hó alatt ?

Jég takarja most a lelkünk.
Szép vetésünk elfagyott.
Minden magot mélyen rejtünk,
tél amit még meghagyott.
Csilingelő csengetyűdet
rázd meg újra : "Itt vagyok !"

Lássuk, lássuk, lesz-e ismét
fű a földön, lomb a fán ?
Fakadhat-e virág is még
harc után és tél után ?
Hóvirág a holt hegyeknek
hideg, havas hajlatán ?

Holtak hulltak . . . Harangszóval
mégse ment a gyászmenet.
Tél temetett fehér hóval.
Jaj, ha csak a tél temet !
Hóvirág se harangoz még
sokezernyi sír felett.

Hóvirág, kit szellő ingat,
hallod ott a hó alatt ?
Harangozd el holtainkat,
hogyha immár rádmaradt !
Harangjaid hegyen-völgyön
ezerével nyíljanak !

Túrmezei Erzsébet

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egy nő ereje...
  2018-11-18 15:15:24, vasárnap
 
  ,,Egy nő ereje - igazából, bárkinek az ereje - nem abból látszik a legjobban, ha kimutatja az erejét, hanem abból, hogy képes azt megfékezni az Istentől rendelt vezetők tekintélye alatt."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A rend fontos
  2018-11-18 15:14:14, vasárnap
 
  ,,A rend fontos - akár értjük, akár nem; akár egyetértünk vele, akár nem; sőt: akár vágyunk rá, akár nem. Semmit nem tudunk igazán és teljesen élvezni, ha nem vagyunk készek saját szerepünkben és korlátaink között maradni. Ez egyszerűen így van. De akár hiszed, akár nem, ez egy jó dolog."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Alárendeltség
  2018-11-18 15:13:02, vasárnap
 
  ,,Ha nem vagyunk hajlandóak megmaradni a számunkra kijelölt helyen, hanem átveszünk egy vezetői pozíciót, amit nem nekünk kellene elfoglalni, az mindig elégedetlenséghez vezet. Sőt, azt hiszem, hogy a legtöbb csalódottság, amit a nők megtapasztalnak - amit én is megtapasztaltam -, közvetlenül abból fakad, hogy nem vagyunk hajlandóak alárendelni magunkat Isten nőiességre vonatkozó tervének."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Istentől rendelt törvényes tekintélynek való alárendelés
  2018-11-18 15:10:49, vasárnap
 
  ,,Semmi kétségem, kedves nőtestvérem, hogy te önmagadban erős és ügyes vagy, talán még ügyesebb és hozzáértőbb, mint némelyek, akiknek alá kell magad rendelned. Tehetséges vagy, és fontos - elengedhetetlenül fontos -, aki Magának Istennek a képmását hordozza. Mégis, mindaz az erő, amely áthatja természetedet és személyiségedet, csak akkor fog virulni és legjobb formáját hozni, ha aláveted magad az Istentől rendelt törvényes tekintélynek."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szabadság
  2018-11-18 15:09:12, vasárnap
 
  ,,Ha a törvényes tekintélynek való alárendelés Istentől rendelt szerepében járunk, az Úr védelmező befedezése alá helyezzük magunkat, és megtapasztaljuk azt a szabadságot, amelyet az Ő igazsága - és egyedül az Ő igazsága - képes nyújtani. Ha kilépünk ebből a szerepből, bajt hozunk a fejünkre. Ez ennyire egyszerű."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35937 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10441
  • e Hét: 22152
  • e Hónap: 51464
  • e Év: 239266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.