Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Jeruzsálem maradjon a béke városa
  2018-11-18 14:09:07, vasárnap
 
  A Szentatya arra biztatta az államfőt, hogy bizalommal vegyék föl a tárgyalásokat a palesztinokkal, illetve őrizzék meg Jeruzsálemet mint a zsidók, keresztények és muszlimok szent városát.
Ferenc pápa november 15-én magánkihallgatáson fogadta Reuven Rivlin izraeli elnököt. A Szentatya arra biztatta az államfőt, hogy bizalommal vegyék föl a tárgyalásokat a palesztinokkal, illetve őrizzék meg Jeruzsálemet mint a zsidók, keresztények és muszlimok szent városát.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Emlékülés Árpád-házi Szent Margit tiszteletére Budapesten
  2018-11-18 14:05:47, vasárnap
 
  2018. november 18. vasárnap 13:15
Árpád-házi Szent Margit szentté avatásának 75. évfordulója alkalmából ünnepi emlékülést szervezett a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony-plébánia november 17-én Budapesten, a margitszigeti Danubius Grand Hotelben.
Az emlékülés Bakos Ildikó szobrászművész, érdemes művész Árpád-házi Szent Margit szobrának közelgő átadásához kapcsolódott. A margitszigeti kolostorromnál a következő héten sorra kerülő szoborállítást Beran Ferenc Budapest - újlaki plébános kezdeményezte; a költségeket a Fővárosi Önkormányzat vállalta.
...... ........... ............


Az emlékülés célját bevezetőjében Beran Ferenc foglalta össze: ,,fedezzük fel ,,Budapest szentjének" a ma emberéhez szóló üzenetét, történeti ismereteink alapján rajzoljuk meg vonásait, és kövessük őt!"
Árpád-házi Margitot, IV. Béla lányát XII. Piusz pápa avatta szentté 1943. november 19-én. ,,Háborús idők voltak, az emberek még »bombamentes jó éjszakát« kívántak egymásnak - kezdte beszédét az emlékülés köszöntőjében Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke. - A pápa még a budapesti eucharisztikus világkongresszuson hallott a szemlélődő domonkos nővér, Margit béketeremtő személyiségéről, és töretlen kultuszáról, amikor is domonkos indításra a magyar fővárosban egybegyűlt egyházi méltóságok sorra kérték a Szentatyát a szerzetesnő szentté avatására. A világháború borzalmai közepette XII Piusz bizonyára felismerte e személyiség vonásainak időszerűségét, és remélte, hogy Árpád-házi Szent Margit segíteni fogja a hőn áhított béke létrejöttét.
- Surján László azt is elmondta az emlékülésre egybegyűlt nagyszámú érdeklődőnek, hogy a szentté avatással kapcsolatban anno Badalik Bertalan OP a Pesti Hírlapnak azt nyilatkozta: reméli, hogy a főváros szobrot állít az új magyar szentnek a Margitszigeten. Ez az óhaj most, 2018-ban megvalósul.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Közös imádság az Nemzetközi Eucharisztia jegyében
  2018-11-18 14:00:03, vasárnap
 
  Szervező közösség: Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia.
Kezdési időpont helyi idő szerint 2018.11.24 17:18
csendes, rövid énekkel,imával megszakítva
...... ..............



Levélben kaptam:
Kedves Antal Mária!
Köszönjük, hogy Te is részese szeretnél lenni nemzetünk lelki megújulásának, és imádkozol azért, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük! A szentségimádás Krisztus Király előestéjén, 2018. 11. 24-én helyi idő szerint 17 órakor kezdődik.
Szervező közösség: Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia. Csendes, rövid énekkel,imával megszakítva
Hisszük, hogy ezen a napon legalább harmincezren fogunk együtt imádkozni, de ehhez a Te segítségedre is szükségünk van. Kérjük, hívd fel ismerőseid, barátaid figyelmét a szentségimádásra, hogy a maguk helyszínét regisztrálva ők is bekapcsolódhassanak!
Köszönjük az együttműködésedet!
Szeretettel a NEK Titkárság csapata nevében:
Fábry Kornél
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Tizenkilencedik alkalommal keresték Szent Erzsébet utódát
  2018-11-18 13:45:18, vasárnap
 
  Tizenkilencedik alkalommal keresték Szent Erzsébet utódát
2018. november 17. szombat 22:55
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat Horváth Kálmánné, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese vehette át november 17-én Budapesten, a Szent István-bazilikában. Átadták a konferencia Eucharisztiához kötődő rajz- és fotópályázatának díjait is.
A Szent Erzsébet rózsája díjat Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át, az MKPK Az Eucharisztia az Egyház életének forrása című pályázatának díjait pedig Erdő Péter bíboros, prímás és Veres András megyéspüspök, MKPK-elnök. A jótékonysági ünnepségen többek között részt vett Michael August Blume nuncius; Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke; Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök; Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2018. november 18. vasárnap evangelium
  2018-11-18 13:42:15, vasárnap
 
  ...... .......


Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: ,,Azokban a napokban, amikor a gyötrelmek véget érnek, a nap elsötétedik, a hold nem ad világosságot, a csillagok lehullanak az égről, és a mindenséget összetartó erők megrendülnek. Akkor majd meglátjátok az Emberfiát, amint eljön a felhőkön, nagy hatalommal és dicsőséggel. Szétküldi angyalait, és összegyűjti választottait a világ négy tájáról, a föld szélétől az ég határáig.
Vegyetek példát a fügefáról: Amikor már zöldellni kezd és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így ti is, amikor látjátok, hogy ezek mind bekövetkeznek, tudjátok meg, hogy közel van már, az ajtó előtt.
Bizony mondom nektek, nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek be nem következnek. Ég és föld elmúlnak, de az én igéim soha el nem múlnak. Ám azt a napot vagy órát senki sem tudja, sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem egyedül az Atya."
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Sydney-ben épült, még a hatvanas években a Szent Erzsébet ..
  2018-11-18 13:31:48, vasárnap
 
  Sydney-ben épült, még a hatvanas években a Szent Erzsébet Otthon!! Itt jelenleg is több mint száz idős testvérünk talált otthonra!! Szondi Jenő atyával ezen a szép vasárnapon megtartottuk a Szent Erzsébet búcsút, melyre Istennek hála nagyon sok magyar testvérünk eljött!! Az elmélkedésben adott volt a hasonlat, hisz Jézus a mennyek országát, Erzsébet akárcsak az itt élő emberek a szülőföldjüket hagyták hátra!! Arra biztattam a testvéreimet, hogy ők is ugyanolyan lendülettel, nagy erőbedobással imádják a mennyei Atyát, és szeressék a testvéreiket amint Szent Erzsébet tette! Ha már lúd, akkor legyen kövér!! Ha már ilyen messze eljöttek, akkor szenteljék meg Szent Erzsébet példájára az itt élő embereket!!
A szentmise után zenés, vidám, jókedvű "majális" volt, nem kell ezen csodálkozni, hisz itt december elseje hivatalosan a nyár első napja!! A messziről jött, sok - sok jókedvű ember mindenféle búcsúfiát vásárolhatott, de volt itt finom hurka, pörkölt, lángos, de még töltelékes káposzta is!! Jó volt a nagy forgatag részesének lenni, együtt imádkozni, elbeszélgetni e messzi földrészt otthonuké választó testvéreimmel!!
Isten áldását kérve e nagyváros, s annak vonzás körében élő testvéreimre, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Élet - kenyér. Adhat- e az Eucharisztia életet?
  2018-11-18 13:04:13, vasárnap
 
  A cím mottójával az Eucharisztiát állította középpontba a XII. Nemzeti Kateketikai Kongresszus. November 15. és 17. között Budapesten gyűlt össze közös gondolkodásra száznyolcvan katekéta, köztük negyven pap. Élet-e az Eucharisztia, kenyér-e számunkra? Hol táplálék számunkra? - ezen kérdésekkel való szembenézésre hívta az Országos Hitoktatási Bizottság (OHB) a katekétákat. Arra szólt a meghívás, hogy a résztvevők megtalálják saját válaszaikat, és ezen keresztül annak az útját, hogyan válik ez a titok továbbadhatóvá és foghatóvá a mai ember számára. Témaválasztásával a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) készületébe állt bele az OHB. A XII. Nemzeti Kateketikai Kongresszus (NKK) Élet - kenyér. Adhat-e az Eucharisztia életet? - mottóval az Eucharisztiát állította vizsgálódása középpontjába, és témáját teológiai, biblikus, antropológiai, liturgikus, diakonális vonalon is körüljárta.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
2018. november 18. – Évközi 33. vasárnap - Böjte Csaba
  2018-11-18 12:58:15, vasárnap
 
  Ausztrália földjén egy hatalmas vadfügefa tövében ülve gondolkodtam az elmúlásról. Hatalmas tanúfa! Isten éltesse még pár évszázadig! Azt is, akit az ölébe vett! Mert akit vonz, azt védi is!
...... .......


Behunyt szemmel éreztem a több mint száz éves fát, a hatalmas lombkorona békésen rám borult, ahogy csendesen leszáll az est és belakja a tájat, úgy töltötte el, lelkemet egy végtelen nyugalom! Mennyire törékeny egy kis fa, és ő az élet adta lehetőséget kihasználva, félelem nélkül, nap mind nap teszi a dolgát, új leveleket bontva növekszik, sugár ágakat sarjasztva próbálja átölelni az eget!! Az évek, évtizedek, évszázadok jönnek és ő csendben minden egyes áldott nap, sok sok levelét, mint anya a gyermekét jósággal táplálva, gyöngéden hordozza, a maga létével, életadó munkájával dicséri a Teremtőjét!
Azt a napot vagy órát senki sem tudja, sem az ég angyalai, sem a Fiú..." Mt 13, 32 Nem tudjuk, mikor fújják le az élet nevű meccset, de amíg a pályán vagyunk küzdenünk kell!! Ez a fa nem borzad össze a fejsze láttán, léte utolsó percéig hordozza hatalmas lombkoronáját! Biztos vagyok benne, hogy ugyanez a mi dolgunk, élünk és szeretünk míg élnünk adatik!! Egymást testvérekként szeretve, gyermekeinket magasba emelve, Istent imádva, létünkkel nap mint nap dicsérjük Teremtőnket!! Ezért félelem nélkül, éljünk békésségben, tegyük állapotbeli kötelességeinket csendesen, s ha majd szol az utolsó harsona, akkor letesszük a kezünkből a szerszámot és Megváltónk kezébe kapaszkodva, elindulunk arra, amerre vezet az, ki életét adta értünk a kereszten!!
Szeretettel, Csaba t.

- Mekkora a különbség Gyimes és Ausztrália közt, de mindkettő gyönyörű, a mi mennyei Atyánk alkotása!! Erdélyben szép ősz van, itt virágos tavasz! Isten minden keze műve lélegzet állítóan szép!! Dicsőítsük és áldjuk teremtő Istenünket ott ahol élünk, ott ahol élnünk adatott!
Alázattal, Csaba t.
A képen Erdély tájképe látható
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Meg építették Noé bárkáját a biblia szerint
  2018-11-18 12:51:26, vasárnap
 
  ...... .............


A bárkán látható kiállítás mellett az Ark Encounter parkban található állatsimogató, egy 900 férőhelyes előadóterem és egy 1500 férőhelyes étterem.
Pontos mását készítették el Noé bárkájának a Bibliában leírt paramétereknek köszönhetően. A monumentális épület október 25-én nyílt meg a látogatók előtt az amerikai Williamstownban, Kentucky államban.
A hatalmas, 100 millió dolláros kiállítás, egy keresztény tematikus park, az Ark Encounter, egy bizonyos Ken Ham által alapított profit-alapú vállalkozás közepén helyezkedik el. Ham szerint a park egy evangéliumi eszköz, melynek célja a kreacionizmus tanítása, amely Mózes első könyvét szó szerint értelmezi.
Azzal szembesültem, hogy néhány agresszív szekularista el akarja hallgattatni azokat, akik a Bibliáról beszélnek" - mondja Ham. Számunkra tehát az a kérdés, hogyan tudjuk eljuttatni a Biblia üzenetét az emberekhez?"
A bárka 510 láb hosszú , 85 láb széles és 51 láb magas, mely méreteket a Szentírásból vettek. A három emelet összesen 120.000 négyzetláb alapterületű.
A Bibliában a bárka építésére vonatkozó rész így hangzik: “Csinálj magadnak bárkát gófer fából, rekesztékeket csinálj a bárkában, és szurkozd meg belül és kivűl szurokkal. Ekképpen csináld pedig azt: A bárka hossza háromszáz könyök legyen, a szélessége ötven könyök, és a magassága harminc könyök. Ablakot csinálj a bárkán, és egy könyöknyire hagyd azt felülről; a bárka ajtaját pedig oldalt csináld; alsó, közép, és harmad padlásúvá csináld azt." (1Móz 7,14-16)
...... .....



Videó a bárkáról Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Boldogságos Szűz Mária, Isten Anyja:
  2018-11-18 12:43:32, vasárnap
 
  Boldogságos Szűz Mária, Isten Anyja:
segíts, hogy mindig gyermeki szívem legyen: tiszta és finom, mint a forrás!
Segíts, hogy egyszerű szívem legyen, melyet sohase borít el a keserűség!
Segíts, hogy erős szívem legyen: tudjak áldozatot hozni, és gyengéd szívem legyen, mely együtt tud érezni másokkal!
Adj hálás szívet, mely örülni tud annak, amit kapott, és adj nemes szívet, mely senkivel szemben sem hordoz keserűséget!
Segíts, hogy szelíd és alázatos szívű legyek: tudjak szeretni önzetlenül, és boldog legyek, ha adhatok!
Adj kitartó, bátor szívet: hogy soha ne ismerjek lanyhulást. Amen
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8101
  • e Hét: 19731
  • e Hónap: 52885
  • e Év: 286632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.