Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Mary McKillop - Ausztrália és Óceánia első szentje lett.
  2018-11-22 12:01:29, csütörtök
 
  Böjte Csaba atya írása Link

- Pappit oldalon Link
Ausztrália és Óceánia első szentje lett.

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Szent Cecília szűz és vértanú 2018.11.22 /2. rész
  2018-11-22 11:27:25, csütörtök
 
  Szent Cecilia a zenészek, énekesek védőszentje.
,,Zengő hangszerek kíséretében Cecília egyedül az Úrnak énekelt, mondván: legyen az én szívem szeplőtelen, hogy ne rendüljek meg.
Személye a zenét művelők körében is ismert, többek között Liszt Ferenc oratóriumot szerzett tiszteletére.
...... .............


Szüzességi fogadalmat tett, és jegyesét, Valerianust isteni segítséggel nemcsak megtérítette, hanem hasonló életre vezette. Ugyancsak jegyesének testvérét, Tiburtiust, és az elfogatásukra küldött Maximust is Krisztus szeretetére és hitére vezette.
Almachius prefektus a szegényeket gyámolító és hitükben megerősítő Ceciliát külön kínzás alá vetette. Sok gyötrelemnek vetették alá, míg végül kard általi halálra ítélték. A hóhér nem tudta lefejezni, bár háromszor csapott az elítéltre.
Cecilia a hagyomány szerint még három napig élt, és I. Orbán pápa megerősítette a szentségekkel halála előtt.


Cecília ókeresztény szent, a szolgálatban hűséges, a szenvedésben diadalmas volt. A középkor végétől a tizennégy segítő szent egyike, az egyházi zene patrónája. 230 körül halt meg, ünnepét a 6. század óta november 22-én ülik.
Képen: Michiel van Coxcie: Szent Cecília (1569)
...... ........... .......


Legendája szerint Cecília a 3. században élt, előkelő családban született. Kora ifjúságában szüzességet fogadott, azonban szülei egy Valerianus nevű ifjúhoz kényszerítették. Cecília a nászéjszakán rábírta férjét, hogy ne érjen hozzá, azt mondta, egy angyal őrzi tisztaságát. Valerianus kíváncsi volt Cecília ,,titokzatos jegyesére". A keresztséget is vállalta felesége kedvéért: megkereste a keresztényüldözés miatt rejtőzködő I. Orbán pápát, aki megkeresztelte őt. Hazatérve meglátta felesége őrangyalát, aki liliomból és vérvörös rózsából (a szüzesség és a vértanúság jeleiből) font koszorút helyezett mindkettőjük fejére.
A csoda hatására Valerianus öccse, Tiburtius is megkeresztelkedett. A fivérek eltemették azokat a keresztényeket, akiket Turcius Amalchius prefektus idejében öltek meg. A történtekről értesülve Róma prefektusa egy tisztjével elfogatta őket. A két fiatalember hite láttán a tiszt, Maximus magára vállalta a felelősséget, késleltette a kivégzést, és házába vitte őket. Megtért, és családjával együtt megkeresztelkedett. Maximus, Valerianus és Tiburtius együtt haltak vértanúhalált.
Ezt követően Cecíliát is elfogták. Kivégzése előtt megtérítette az őt kísérő katonákat és tisztjüket. A per folyamán oly bátorságot tanúsított, és olyan meggyőződéssel védte a hitét, hogy hatására sokan megtértek. Amikor a prefektus felelősségre vonta, így tett hitvallást: ,,Én nem halok meg, hanem csak elváltozom. Port adok az arany fejében. Ha nektek valaki aranypénzt kínálna cserében ugyanolyan súlyú rézpénzért, vajon nem kapnátok-e az alkalmon, és nem mondanátok-e el rokonaitoknak is, hogy ők is részesei lehessenek egy ilyen nagyszerű cserének? Jézus Krisztus, a mi Istenünk ilyet ad nekünk; amit neki ad az ember, azt ő kimondhatatlanul értékesebbre cseréli."
Sok gyötrelemnek vetették alá: először saját fürdője forró gőzével végezték volna ki, de a tűz kialudt; majd forró olajban akarták megölni. Végül kard általi halálra ítélték, de a hóhér három csapással sem tudta lefejezni, megsebesítve hagyta ott. Barátai karjai közt halt meg.
Képen: Domenichino: Szent Cecília halála (1612-15)
........


A 6. század óta ábrázolják a vértanú nők sorában. Kezdetben attribútum nélkül, majd kereszttel, a vértanúk koronájával, mécsessel vagy fáklyával, galambbal, karddal, a 15. század végétől pedig - főleg a holland és kölni festők kis orgonával kezdték festeni. A 16. századi és a barokk képeken általában hangszeren játszik, énekel vagy angyali koncertet hallgat a szentek körében. Liszt Ferenc oratóriumot szerzett a tiszteletére.
Alakja a magyar néphagyományban a holdfoltokra adott magyarázatokban él: a holdban Szent Dávid hegedül, Cicelle meg táncol. E képzet a magyar nyelvterület középső részén (Mátyusföld, Csallóköz, Hont, Nógrád, Heves, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés vármegyék, Torontál) volt ismert. Cecília és Dávid mint a mennyei muzsika (musica coelestis) képviselői kerültek össze a néphagyományban. Holdra kerülésüknek különböző népi magyarázatai ismertek.

Forrás: magyar kurír


Ének Szent Ceciliához
- 1. Kihez az úr elküldi angyalát
hirdesse énekünk Ceciliát.
Jó példa ő szívderítő
mennyország kertjében nyílt rózsatő.

2. Hangizzatok zenének hangjai
ifjaknak sípjai és lantjai.
Ceciliát magasztalni
Jézust ki bártor volt megvallani.

3. Zengetvén a mennybéli orgonát
dícséred dallal az Isten fiát.
Hajlísd hozzánk ő irgalmát,
hogy néki mondhassunk harmóniát.


- Liszt: Cantantibus organis (Szent Cecilia himnusz) Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Szent Cecília szűz és vértanú 2018.11.22
  2018-11-22 11:10:52, csütörtök
 
  - Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Eljegyezlek magamnak örökre.
Ezt mondja az Úr:
Íme, én kivezetem őt a pusztába, hogy a szívéhez szóljak, hogy úgy válaszoljon, mint ifjúsága napjaiban; mint azokban a napokban amikor feljött Egyiptom földjéről.
Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek igazsággal és igazságossággal, jósággal és könyörülettel; eljegyezlek magamnak hűséggel, és te majd megtudod, hogy én vagyok az Úr!
Ez az Isten igéje. Oz 2,16b.17b.21-22

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!"
Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,1-13

Egyetemes könyörgés A VÉRTANÚKRÓL
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, aki a vértanúk hősiessége által mutatja meg a világnak az igaz hit értékét és az áldozatvállalás magasztosságát!
Lektor:
1. Vértanúidért, akik mindhalálig hűségesek maradtak hozzád, őrizd meg népedet az igaz hitben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Vértanúidért, akik szabad lélekkel tettek tanúságot rólad, add meg az egész világnak a lelkiismereti szabadság ajándékát!
3. Vértanúidért, akik téged követve keresztjüket vállalták, add, hogy az élet minden baját mi is erős lélekkel viseljük!
4. Vértanúidért, akik tisztára mosták lelkük köntösét szent véredben, add, hogy legyőzzük a test és a világ csábításait!
5. Vértanúidért, akik együtt uralkodnak veled, fogadd be (N. testvérünket és összes) halottainkat örök országodba!
Pap: Győzelmes királyunk, Jézus Krisztus! Látod, hogy nélküled mennyire gyengék vagyunk. Állj híveid mellett a megpróbáltatás idején, és add meg nekik erősítő kegyelmedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
33. évközi hét csütörtök 11.22
  2018-11-22 11:06:55, csütörtök
 
  ........


EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Halljuk meg az Úr szavát, hogy üdvözítő javaiban részesüljünk!
Amikor Jézus közel ért Jeruzsálemhez, és megpillantotta a várost, sírva fakadt. Azután ezt mondta: ,,Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a napon, ami üdvösségedre szolgál! Most azonban el van rejtve szemed előtt. Jönnek majd napok, amikor sánccal vesz körül ellenséged, bekerít és mindenfelől ostromol. Eltipornak téged és gyermekeidet, akik falaid közt laknak. Nem hagynak benned követ kövön, mert nem ismerted fel látogatásod idejét.
Ezek az evangélium igéi. Lk 19,41-44

SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Jézus, az Isten Báránya megváltott minket vére kiontása árán.
Én, János, látomásban láttam a mennyei trónuson ülőnek jobb kezében egy kívül-belül teleírt könyvtekercset, amely hét pecséttel volt lepecsételve. Aztán láttam egy hatalmas angyalt, aki harsány szóval kérdezte: ,,Ki méltó arra, hogy kibontsa a könyvtekercset, és feltörje pecsétjeit?" De senki sem volt képes rá sem a mennyben, sem a földön, sem a föld alatt, hogy kinyissa a könyvet, és elolvassa. Erre keserves sírásra fakadtam, mert senki sem volt méltó a könyvtekercset kinyitni és elolvasni. A vének egyike így szólt hozzám: ,,Ne sírj! Nézd, győzött az oroszlán Júda törzséből, Dávid sarja. Ő majd kinyitja a könyvet, és feltöri hét pecsétjét."
Akkor láttam, hogy a trón és a négy élőlény meg a vének között, mintegy megölve, ott áll a Bárány. Hét szarva és hét szeme volt: ezek Istennek az egész földre szétküldött hét szelleme. Odament, és átvette a trónon ülő jobbjából a könyvet. Amint átvette a könyvet, a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt. Hárfája volt mindegyiknek és tömjénnel telt aranycsészéje: ezek a szentek imádságai. Új éneket énekeltek: ,,Méltó vagy, (Urunk), hogy átvedd a könyvet, és feltörd pecsétjeit. Hiszen megöltek, de megváltottad (az embereket) Istennek, véred árán minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből. Istenünk országává és papjaivá tetted őket, és majd uralkodni fognak a földön."
Ez az Isten igéje. Jel 5,1-10

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Olykor nem érzem közelséged, nem hallom hangod, nem látlak téged, nem ismerem fel szándékaidat és nincs erőm engedelmeskedni. Naponta küzdök hibáimmal és gyengeségeimmel, bűneim a mélybe taszítanak. A lelki mélység és sötétség rettenetes állapotából emelj fel engem! Erősítsd hitemet, hogy bátran megvalljalak téged, és irántad érzett szeretetem mindig hozzád vezessen és kössön.

Jézus amint a távolból megpillantja Jeruzsálemet, sírásra fakad, megsiratja a várost, amelyet néhány évvel később a rómaiak megostromolnak és lerombolnak. Lukács evangélista minden bizonnyal ez utóbbi tény ismeretében írja le Jézus szavait, ugyanakkor nincs okunk kételkedni abban, hogy Jézus előre látta, ismerte a város sorsát.
,,Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a napon, ami üdvösségedre szolgál!" - olvassuk az Úr szavait az evangéliumban. E figyelmeztetés nem csak Jeruzsálem egykori lakóinak szól, hanem minden kor emberének. Bárcsak mindenki felismerné és megtenné, ami üdvösségére szolgál! Az Úr szavai szerint nem kell azoktól félnünk, akik erőszakkal elvehetik életünket, hanem inkább azoktól a gonosz erőktől, akik a kárhozatra juttatnak minket, azaz megakadályozzák üdvösségünket. Fel kell ismernünk Krisztus személyében az Üdvözítőt! El kell fogadnunk annak igazságát, hogy egyedül az ő segítsége által üdvözülhetünk. Követnünk kell őt, aki elvezet minket az üdvösségre! Gondolkozzunk tehát el azon, hogy hová vezet az életünk? Mit érdemlünk majd életünk cselekedetei alapján, kárhozatot vagy örök életet? Világosítsa meg a Szentlélek értelmünket, hogy felismerjük üdvösségünk útját!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ronaldo klubkarrierje legemlékezetesebb pillanatát az....
  2018-11-22 10:54:27, csütörtök
 
  A Real Madrid legendás brazil csatára, Ronaldo ugyan sosem nyert Bajnokok Ligáját, de klubkarrierje legemlékezetesebb pillanatát az elitsorozatban élte át.
Cr. Ronaldo a futball világának valaha volt egyik legjobb játékosaként megannyi gyönyörű pillanatot szerzett a labdarúgás szerelmeseinek, egy Sky Sportsnak adott interjújában viszont elárulta, neki melyik maradt klubkarrierje egyik, ha nem a legemlékezetesebb élménye.
Sikeres és trófeákban, valamint elismerésekben gazdag pályafutásából talán egyedül a Bajnokok Ligája-győzelem hiányzik, de sosem felejti azt a meccset, mikor a legrangosabb európai kupa 2002/03-as szezonjának negyeddöntőjében a Real Madrid játékosaként mesterhármast szerzett az Old Traffordon - az MU ugyan 4-3-ra nyert, de 6-5-ös összesítéssel a Real jutott az elődöntőbe.
,,Nyíltsisakos, támadófocit hozó mérkőzés volt, melyen tripláztam, majd amikor lecseréltek, az egész stadion állva tapsolt. Teljesen váratlanul ért, de végtelenül büszke voltam, hogy ilyen fantasztikus reakciót váltottam ki az ellenfél szurkolóiból. Varázslatos pillanat volt."
Nem sok labdarúgó volt, aki elmondhatta magáról felállva tapsolta meg az ellenfél drukkerei.
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Újabb Ronaldo a Manchester United célkeresztjében
  2018-11-22 10:51:51, csütörtök
 
  Cristiano Ronaldo mindössze 18 éves volt, amikor 2003 nyarán a Sportingból a Manchester Unitedbe igazolt. Tizenöt évvel ezelőtt hatalmas igazolásnak bizonyult a portugál tinédzser megszerzése, aki azóta is halmozza az egyéni és csapat trófeákat.
Most José Mourinho fontolgatja egy Ronaldo szerződtetését, aki nem a Sportingból, hanem a városi rivális Benficából érkezne, és mindössze 15 éves.
Ronaldo Camará 2003. január 5-én született Bissau-Guineában, de portugál állampolgár. Még csak 15 éves, de már a Benfica U19-es csapatában is kapott szerepet, ezért a Manchester United illetékesei Mourinho nyomására már egy ideje figyelik a támadó középpályás teljesítményét. Érdekesség, hogy CR7-hez hasonlóan ő is a Sporting akadémiájában kezdte el bontogatni szárnyait, de a Benfica hamar lecsapott a játékosra. Már a korosztályos válogatottban is pályára lépett, 14 évesen az U17-eseknél játszott már öt alkalommal.
...... ........


A tehetség, egészen fiatal kora ellenére már az ifjúsági Bajnokok Ligájában is bemutatkozott a lisszaboni Sasok színeiben, és nem vallott szégyent, olyannyira, hogy a United mellett a Chelsea és a Barcelona is felfigyelt rá.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A Magyar válogatott csapata C2-es csoport második helyének
  2018-11-22 10:42:47, csütörtök
 
  Kedd este befejeződtek a Nemzetek Ligája csoportküzdelmei, amellyel párhuzamosan a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének kalapbeosztásai is hivatalossá váltak.
...... .........


Mint megírtuk, a C2-es csoportban Finnország mögött, de Görögországot megelőzve a második helyén végző magyar válogatott a C divízió második helyezettjei közül csak Romániát előzte meg, 31. lett a végső rangsorban így a negyedik kalapból várhatja a december 2-ai sorsolást.
A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében mind az 55 tagállam elindul, a Nemzetek Ligája 16 csoportgyőztese pedig garantáltan részt vehet a sorozat rájátszásában, amelyet az Eb-selejtezők után rendeznek.
A selejtezőből 20 válogatott (az összes csoportelső és második) kvalifikál az Eb-re, a maradék négy hely a Nemzetek Ligája rájátszásában szerezhető meg, de a playoffban végül csak azok a nemzetek vesznek majd részt, akik a 2019 márciusa és novembere között zajló selejtezőben nem jártak sikerrel.
A Magyar válogatott csapata C2-es csoport második helyének megszerzésével és a feltöltés rendszerét kihasználva a magyar válogatott szinte biztosan részt vehet a Nemzetek Ligája rájátszásában.
...... .............



- Az Eb-sorsolás kalapbeosztásáról tudni kell, hogy a hivatalos sorrendet a Nemzetek Ligája végeredménye határozta meg, az első kalapba az A divízió négy csoportgyőztese (akik tavasszal négyes döntőben küzdhetnek tovább a Nemzetek Ligája trófeájáért), valamint a következő hat legjobb eredményt elérő válogatott került, azaz:
- 1.kalap: Anglia, Hollandia, Portugália, Svájc (A-D csoport), illetve Belgium, Franciaország, Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Lengyelország (E-J csoport).
- 2. kalap: Németország, Izland, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Dánia, Svédország, Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország
- 3. kalap: Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország, Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország, Bulgária, Izrael
- 4. kalap: Magyarország, Románia, Görögország, Albánia, Montenegró, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia, Grúzia
- 5. kalap: Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Luxemburg, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Moldova, Gibraltár, Feröer
- 6. kalap: Lettország, Liechtenstein, Andorra, Málta, San Marino (F-J csoport)
Alig két hetünk maradt számolgatni és tippelgetni , a december 2-i sorsolást az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A legfontosabb dátumok:
2018.12.02.: az Eb-selejtezők csoportjainak sorsolása
2019.03.21.: az Eb-selejtezők kezdete
2019.11.22.: az Eb-selejtezők/Nemzetek Ligája rájátszásának sorsolása
2019.12.01.: a Európa-bajnokság csoportjainak sorsolása
2020.03.26.: az Eb-selejtezők/Nemzetek Ligája rájátszásának kezdete
2020.06.12.: az Európa-bajnokság első mérkőzése Rómában
2020.07.12.: az Európa-bajnokság döntője a Wembley-ben
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kézilabda - férfi csapat - Veszprém győzelme.
  2018-11-22 10:18:53, csütörtök
 
  A Telekom Veszprém visszavágott a Löwennek a BL-ben.
A Telekom Veszprém négy góllal győzött a német Rhein-Neckar Löwen vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában szerda este Mannheimben.
A két csapat veszprémi meccsét november 3-án egy góllal a Löwen nyerte. A magyar csapatból ezúttal René Toft Hansen és Jamali Iman maradt ki taktikai okok miatt. A hazaiaktól a jobbszélső Patrick Groetzki hiányzott sérülés miatt.
Mikler Roland védéseire alapozva remekül kezdett, és két góllal vezetett a Veszprém (4-6), ám utána hat percig nem talált be. A házigazda németek nem tudták kihasználni ezt, csupán az egyenlítésig jutottak, majd a folytatásban pontos átlövéseiknek köszönhetően már három találattal vezettek a vendégek (9-12). A magyar csapattal számos alkalommal előfordult a közelmúltban, hogy elfáradt a hajrában, és bár ezúttal ilyen nehézségekkel nem kellett megküzdenie, a németek egy gólra felzárkóztak a szünetig (13-14).
A második félidő elején - 1-0 után - újra vezetett a Löwen, nagyrészt kapusa, a svéd Andreas Palicka védéseinek köszönhetően. Ezt követően némileg fáradni látszottak a házigazdák, ezt kihasználva a Veszprém egy 6-1-es sorozattal ellépett (18-22). A válogatott irányító, Lékai Máté mindössze néhány másodpercet töltött a pályán, mert ujjsérülés miatt le kellett cserélni.
Tíz perccel a vége előtt támadásban levitte kapusát a Löwen, így létszámfölényben támadhatott, Jerry Tolbring vezérletével megint felzárkózott, ám a hajrában Mikler Roland kiváló teljesítménye miatt nem volt esélye az egyenlítésre. Sikerével a Veszprém versenyben maradt az A csoport harmadik helyéért.
A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged szombaton az egész BL-ben egyedüliként százszázalékos Paris Saint-Germaint fogadja a B csoportban, az öt sikerrel és négy vereséggel álló veszprémiek pedig jövő vasárnap a címvédő francia Montpellier HB csapatát látják vendégül.

Eredmény:
férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Telekom Veszprém 25-29 (13-14)
A Veszprém gólszerzői: Mahé 8, Tönnesen, Nenadic 4-4, Nilsson, Mackovsek 3-3, Gajic, Nagy L. 2-2, Blagotinsek, Marguc, Manaszkov 1-1
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Magyar légiós kapta az ARANYCIPŐT
  2018-11-22 10:14:33, csütörtök
 
  A keddi csapatebéden átvette a házi gólkirálynak járó díjat Sallói Dániel, a Sporting Kansas City magyar játékosa. A magyar támadó 29 mérkőzésen 11-szer talált be az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában, ezzel az élen végzett a házi ranglistán. A 22 éves csatár egyébként a rájátszásban kettővel növelte góljainak számát. ,,Különleges érzés megnyerni az aranycipőt a csapatnál! Köszönöm az idei támogatást! Még nem végeztünk!" - írta a Facebookon Sallói, utalva arra, hogy a Sporting magyar idő szerint november 26-án hajnalban kezdi meg szereplését a nyugati főcsoport döntőjében a Portland Timbers ellen. Az első mérkőzést rendezik Portlandban, a visszavágót játszhatja hazai pályán a Kansas, magyar idő szerint november 30-án hajnalban.

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Székesfehérvár új stadion avató ünnepség 2018.11.21
  2018-11-22 09:57:53, csütörtök
 
  ÚJRA ZÚG A HAJRÁ VIDI! - SZÍNPOMPÁS SHOW-VAL AVATTÁK FEL A MOL ARÉNA SÓSTÓT
Látványos ünnepséggel készült Székesfehérvár a Sóstói Stadion, vagy új nevén a MOL Aréna Sóstó avatójára, fellépett Pixa és a Wellhello, majd 400 fehérvári táncos varázsolt karneváli hangulatot. A Vidi három év után térhetett vissza otthonába.
A látványos avató ceremónia két fehérvári kötődésű zenész fellépésével kezdődött, először Pixa, majd Fluor Tomi együttese, a Wellhello koncertezett az új stadionban.
A Wellhello a hip-hop előadó Fluor és a producer-énekes-dalszerző Diaz közös formációja. Nincs, aki ne ismerné slágereiket: ,,Rakpart", ,,apuveddmeg", ,,Sokszor volt mar igy", ,,Emlékszem, Sopronban". A duó kétszer nyert Fonogram-díjat, van Comet Gömbjük a két VIVA Chart show első helyük mellett.
Ezt követően négyszáz fehérvári táncos lépett a pályára, valamennyien fehérvári táncegyesület fiataljai. A látványos koreográfiát 3D vetítés követte, megelevenedett a klub és a stadion története.
Ezt követően Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a stadion közönségét újra itthon a Sóstón, itthon Fehérváron.
Köszönetet mondott a megértésért és türelemért a fehérváriaknak és köszönetet mondott a kormány támogatásáért is, amelynek segítségével nemcsak a stadion újult meg, hanem megmentették a Sóstó 218 hektáros természetvédelmi területét, és komplett városrészi rehabilitáció valósult meg Maroshegyen új utakkal, járdákkal. A polgármesteri köszöntő után ismét Pixáé volt a gyep, aki évekig zenei producerként tevékenykedett Fluor és SP albumain, és együtt dolgozott a magyar rapszcéna nagyjából összes kiemelkedő előadójával. Ezt követően pedig már az esti mérkőzésre hangoltak a szurkolók.

Képek a linkre kattintva megnézhetők
1 kép Link
2. kép Link
3. kép Link
4. kép Link
5. kép Link
6. kép Link

MOL ARENA a "sóstó nevet kapta.

- Vidi a Kovácsik -. Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Berecz (Nikolov), Hadzic, Pátkai - Kovács (Hangya), Milanov (Hodzic) - Scsepovics összeállításban kezdett. A hivatalos nézőszám 11260 volt a MOL Aréna Sóstó első mérkőzésén
7. kép Link
...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.