Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Imádság
  2018-11-06 20:13:10, kedd
 
  ,,Hiába mondod, hogy addig nem tudsz imádkozni, amíg nincs hited, nincs új szíved, s hogy addig kénytelen vagy tétlenül várakozni. Ez bűn. Ez túlságosan is rossz védekezés; elárul és pokolra vezet... Ha új szívet és hitet akarsz, menj és kérd Istentől. Gyakran lett a halódó lélek megújítójává már csak magára az imádságra való kísérlet is. Ó, kedves lélek, aki nem szoktál imádkozni, ki és mi vagy te, hogy semmit sem kérsz Istentől? Szövetséget kötöttél talán a halállal és a pokollal? Megbékéltél talán a férgekkel és a tűzzel? Nincs talán megbocsátásra szoruló bűnöd? Nem félsz az örök kárhozattól? Bárcsak fölriadnál mostani esztelenségedből! Bárcsak észrevennéd, mi vár rád! Ó, kelj fel, és kiálts az Úrhoz. Mert jaj, eljön az a nap, amikor sokan kiáltanak majd: 'Uram, uram, nyisd meg nekünk', de már késő lesz; akkor majd sokan könyörögnek a hegyeknek, hogy essenek rájuk, s a szikláknak, hogy rejtsék el őket. Azok lesznek ezek, akik sohasem imádkoztak Istenhez. Szeretettel figyelmeztetlek, vigyázz, nehogy ez legyen életed vége. Az üdvösség közel van hozzád. Ne veszítsd el a mennyet azért, mert nem akarsz imádkozni."

-J. C. Ryle-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2018-11-06 20:12:32, kedd
 
  ,,Hiába mondod, hogy nincs időd imádkozásra. Idő bőven van, ha élsz vele. Lehet, hogy rövid ez az idő, de az imádságra mindig elég hosszú... Ha valamihez igazán szükség van időre, arra mindig jut idő."

-J. C. Ryle-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2018-11-06 20:05:32, kedd
 
  ,,Hiába mondod, hogy nem találsz alkalmas helyet, ahol imádkozhatnál. Bárki találhat elhagyott helyet, ha keres... Bármelyik hely lehet a külvilágtól elzárt, az imádság helye bárhol lehet Béthel, ahol együtt lehetünk Istennel."

-J. C. Ryle-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2018-11-06 20:04:07, kedd
 
  ,,Az imádság a legegyszerűbb dolog. Egyszerűen beszélgetés Istennel. Nem kell hozzá se olvasottság, se zsenialitás, se könyvek halmazának útmutatása, hogy elkezdhesd. Nem kell hozzá semmi más, csak szív és akarat. A legvédtelenebb csecsemő is sírhat, ha éhes. A legnyomorultabb koldus is kinyújthatja kezét az alamizsnáért, s nyugodt lehet afelől, hogy nemcsak szép szavakat kap. Igen. S a legműveltebb ember is tud valamit Istennek mondani, ha akar."

-J. C. Ryle-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2018-11-06 19:57:04, kedd
 
  ,,Jézus boldoggá teszi azokat, akik bíznak benne és hívják Őt, bármilyen körülmények között is legyenek. Megbékélteti szívüket a börtönben, megnyugvást ad a hatalmaskodások közepette is, megvigasztal a fájdalmakban, örömet ad a szomorúság partjainál is. Mérhetetlen gazdagságát kész mindenkire kiárasztani, aki azt imádságban kéri. Ó, bárcsak megértenék az emberek, hogy a boldogság nem a külső körülményektől függ, hanem attól, hogy milyen állapotban van a szívünk. Az imádság könnyít keresztjeinken, bármily súlyosak is legyenek azok. Mellénk állíthatja Azt, aki segít nekünk a keresztünket hordozni. Az imádság ajtót nyithat, amikor úgy tűnik, hogy falak előtt állunk. Oldalunkra állítja Azt, aki így szól: 'Ím ez az út, járj rajta!' Az imádság reménysugarat villant fel, amikor földi kilátásaink elborulnak. Mellénk állítja Azt, aki így szól: 'Nem hagylak árvákul titeket.' Az imádság vigasztalást szerez számunkra, amikor azokat veszítjük el, akiket a legjobban szerettünk, és üresnek érezzük a világot. Mellénk állítja Azt, aki önmagával tölti ki szívünk ürességét, és így szól a hullámokhoz: 'Csendesedjetek el!'"

-J. C. Ryle-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentháromság
  2018-11-06 19:55:50, kedd
 
  "Áldott Szentháromság!
Legegyszerűbb Fenség!
Háromban Egy!
Csak Te vagy Isten egyedül
Mint Szentháromság!
Dicső Hármasság.
Tiéd az áldás!"

-Frederick W. Faber-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Helyettünk szenvedett
  2018-11-06 12:34:47, kedd
 
  Helyettünk szenvedett

Visszük a keresztet,
te is, én is,
és hányszor mondjuk:
milyen nehéz!
Sokszor félúton leraknánk
és sóhajtunk: meddig,
meddig még?
Visszük a keresztet,
te is, én is,
keresztet ácsol
szívünkre a baj,
szenvedés, gyász,
betegség, annyi,
annyi jaj!
Sokszor a Napot
se látjuk, meglopja
szemünket a sötét,
lelkünket bilincsbe
fonja a félelem,
a rettegés!
Visszük a keresztet,
te is, én is,
oly messze van
a Golgotha...
De az a fény,
mely onnan világít,
nem szűnik meg soha!
Ha csak egy sugara hull
ránk, már akkor is
könnyebbül a kereszt...
Megváltónk
helyettünk is vitte,
helyettünk is sírt,
vérzett, szenvedett!

Petrőcz Lászlóné Hanzlik Mária
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szentháromság
  2018-11-06 12:27:00, kedd
 
  ,,A keresztyének között népszerű elképzelés Isten munkáját három személy közt osztja fel, és különleges részt tulajdonít mindegyiknek. Például a teremtést az Atyához, a megváltást a Fiúhoz és az újjászületést a Szentlélekhez vezeti vissza. Ez részben igaz, de nem teljesen, mert Istent nem lehet úgy fölosztani, hogy az egyik személy működése közben a másik tétlen maradjon. A Szentírásban a három személy harmonikus, tökéletes egységben viszi véghez hatalmas művét az univerzumban."

-A. W. Tozer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Atya szól
  2018-11-06 12:24:50, kedd
 
  ,,A végtelenség terein
Isten örök szava zengett,
Csak annak szólt, aki beszélt,
És megtörte a csendet.
Csodálatos! Imádandó!
Nincs se hang, se zene,
De mindenütt és szüntelen
Békességben, szeretetben
Az Atya szól, az örök ige."

-Frederick W. Faber-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Atya és Fiú
  2018-11-06 12:23:27, kedd
 
  ,,Amikor Isten Fia a földön járt, mint Emberfia, gyakran beszélgetett az Atyával, és az Atya ismételten válaszolt neki; mint Emberfia most közbenjár Istennél az Ő népéért. A Szentírásban följegyzett Atya-Fiú dialógust mindig úgy kell értelmeznünk, mint ami az örökkévaló Atya és az ember Krisztus Jézus között ment végbe. Az Istenség személyei között öröktől fogva fennálló azonnali, közvetlen kapcsolat nem ismeri sem a hangot, sem az erőfeszítést, sem a mozgást."

-A. W. Tozer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8234
  • e Hét: 19945
  • e Hónap: 49257
  • e Év: 237059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.