Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Loyolai Szent Ignác négy tanácsa
  2018-11-07 11:14:13, szerda
 
  A Lelkigyakorlatokban Ignác nagy emberismeretről tanúskodó és gyakorlatias tanácsokat ad, hogyan értsük meg és hogyan kezeljük az érzelmeinket, legyenek akár negatívak, akár pozitívak.
Loyolai Szent Ignác négy tanácsa, hogy jobban boldoguljunk az érzéseinkkel
2018. november 6. kedd 19:59
A jezsuita rend alapítója lelkigyakorlatos könyvében olyan tanácsokat ad, melyek ma is lényeglátóak és megvilágosító erejűek.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Solalinde atya tanúságtétele
  2018-11-07 11:11:41, szerda
 
  A pokol itt van a földön: az egoizmus magas szintje, az idegengyűlölet, az elvakult pénzsóvárság, ami minél nagyobb vagyon felhalmozására késztet illegális eszközökkel, mások élete árán is.
Solalinde atya tanúságtétele, akinek fejére egymillió dolláros vérdíjat tűztek ki a drogbandák
2018. november 6. kedd 19:28
A kábítószer-kereskedők egymillió dollár vérdíjat tűztek ki a fejére, de ő nem fél. Alejandro Solalinde atya a migránsok legtekintélyesebb védelmezője ma Mexikóban. A Béke hídjai elnevezésű bolognai találkozón beszélgettünk vele.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
31. évközi hét szerda 11.07
  2018-11-07 11:05:15, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Isten meghív az üdvösségre, és erőt is ad, hogy elérhessük azt.
Testvéreim!
Ti, akik mindig engedelmesek voltatok, félve-remegve munkáljátok üdvösségteket! Nemcsak amikor köztetek vagyok, hanem sokkal inkább most, hogy távol kell lennem. Hiszen Isten maga műveli bennetek jóakarata szerint a szándékot is, meg a végrehajtást is.
Zúgolódás és okoskodás nélkül tegyetek meg mindent, hogy kifogástalanok és tiszták legyetek: Istennek kedves és ártatlan gyermekei a gonosz és romlott nemzedék között, akik között úgy ragyogtok, mint csillagok a világmindenségben. Ragaszkodjatok az életet tápláló tanításhoz, hogy Krisztus (eljövetele) napján dicsőségemre váljatok!
Ha így lesz, akkor nem küszködtem hiába, és nem fáradtam fölöslegesen. Még ha a hitetekért hozott áldozaton és szolgálaton felül a véremet is ontják, örülni fogok, és együtt örvendezek mindnyájatokkal. Ti is örüljetek és örvendezzetek velem!
Ez az Isten igéje. Fil 2,12-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Csak az lehet Jézus tanítványa, aki vele együtt vállalja a keresztet is.
Abban az időben amikor Jézust nagy népsokaság követte, ő hozzájuk fordult, és így szólt: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivérét és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom.
Aki tehát nem hordozza keresztjét, és nem így követ engem, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki közületek tornyot akar építeni, vajon nem ül le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, hogy van-e miből befejeznie? Mert ha az alapokat lerakta, de (az építkezést) befejezni nem tudta, mindenki, aki csak látja, gúnyolni kezdi: »Ez az ember építkezésbe fogott, de nem tudta befejezni.«
Vagy, ha egy király hadba vonul egy másik király ellen, előbb leül és számot vet, vajon a maga tízezer katonájával szembe tud-e szállni azzal, aki húszezerrel jön ellene? Mert ha nem, követséget küld hozzá, amikor még messze van, és békét kér tőle.
Tehát mindaz, aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom."
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,25-33
........



Imádság
Istenünk, te minden szentmisében csodálatos ünnepre hívsz bennünket. Meghívsz minket, hogy hallgassuk tanításodat, az örök élet felé irányt mutató isteni szavadat. És meghívsz minket az ünnepi asztalhoz, az oltárhoz, hogy Krisztus testével táplálkozzunk. Szeretetteljes hívásodat örömmel fogadjuk el. Élj bennünk, Istenünk!

Krisztus-követés néhány alapfeltételét foglalja össze. Elkötelezettség és áldozathozatal nélkül nem juthatunk el az örök életre.
- Első alapfeltételként azt nevezi meg, hogy tanítványainak még a családi kötelékeknél is fontosabbnak kell tartaniuk a Mesterhez való tartozást. Ezt mondja: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivérét és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom." A szóhasználat meglehetősen erős, de ebben látnunk kell a keleti népek túlzó kifejezésmódját. A mondás azt jelenti, hogy a tanítvány életében Krisztus legyen az első helyen!
- Második feltételként a kereszthordozást nevezi meg Jézus, amely csak később, az ő tényleges kereszthordozása fényében nyeri el teljes értelmét. Itt azt jelenti, hogy a tanítványnak teljes sorsközösséget kell vállalnia Mesterével. Az elkötelezettség nem csupán egyszeri döntést jelent, hanem e döntés megerősítését minden nap.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben
  2018-11-07 10:26:12, szerda
 
  2018. november 6. kedd 18:53
A Mindszenty Társaság alapította Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Márfi Gyula veszprémi érseket, Babusa János szobrászművészt és a Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolát. Az elismeréseket november 6-án adták át a Parlament Vadásztermében. A Mindszenty József egykori esztergomi érsekről, hercegprímásról elnevezett elismeréseket Lezsák Sándortól, az Országgyűlés alelnökétől, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnökétől vehették át a díjazottak.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Vác hét kápolna kegytemplom
  2018-11-07 09:53:02, szerda
 
  Pest megyében, a Váci egyházmegyében lévő kegyhely.
Vác déli szélén, Vác - Alsóváros határán, közel a Duna-parthoz áll a kegytemplom, Pest megyében és a Váci egyházmegyében.
A kegyhely keletkezése összefüggésben van Vác városának legendás eredetével. A Salamon királlyal háborúzó Géza és László hercegek a mogyoródi csata (1074) előtt ezen a tájon tartózkodtak. Lászlónak, a későbbi szent királynak látomása volt: egy angyal szállt le az égből, s a királyi koronát Géza fejére tette - ezzel jelezte, hogy az uralkodás joga őt illeti meg. Géza fogadalmat tett: ha győz, templomot építtet a Boldogságos Szűznek. A győztes csata után a felépítendő templom helyét keresték, ami- kor egy szarvas jelent meg nekik, agancsain égő gyertyákkal. Ezt a jelenetet Kálti Márk Képes krónikába is megörökíti, s innen származott a kegyhely középkori neve: Maria de Cervo = Szarvasról elnevezett Boldogasszony. Megépült a Mária-templom, az angyaljelenés helyén pedig egy kápolna Szent Péter apostol tiszteletére.
A török hódoltság idején azonban mindkét szent hely elpusztult, s feledésbe merült a kegytemplom pontos fekvése is. Esterházy Pál 1696-ban megjelent, már többször idézett könyve ,,valahol Magyar Országban" helyezi el a Szarvasról elnevezett Boldogasszony kegyhelyét. A Szent Péter-kápolnára is csupán egy közeli forrás emlékeztetett.
Egy váci asztalosmester és családja súlyos betegségből felépülve, s fogadalmát beváltva a Pozsonyhoz közeli Máriavölgy kegyszobrának képmását állíttatta fel a forrás közelében. Így lett a képnek egy időben Kúti Kép neve. A hamarosan meginduló búcsújárások hatására a képet az itt emelt templom főoltárára helyezték. (A templomot a Vác történetében oly nevezetes szerepet játszó Migazzi Kristóf püspök építtette.)
1769-ben a kápolnához vezető út mellett Wirth Ferenc váci kanonok, kisprépost felállíttatta a Mária hét örömét és hét fájdalmát megörökítő képoszlopokat. Innen kapta a hely máig élő nevét: Vác-Hét kápolna.
A főoltáron lévő, megkoronázott kegykép körül üveg alatt számos fogadalmi ajándéktárgy jelzi Szűz Mária közbenjárását, az imameghallgatásokat és a csodás gyógyulásokat. A sok szív, láb, kéz és csecsemő mellett néhány hajóformát is látunk. Ezek jelzik, hogy a váci Hétkápolna Boldogasszonya a dunai hajósok segítsége is.
A templomot Mária nevére szentelték fel. A forrás vizéből sok búcsús orvosságnak visz haza. A zarándokok egy része éjjel a kápolnában virraszt. Éjfélkor kisebb csoportok gyertyás keresztúti ájtatosságot végeznek. A búcsú idején szokásos nagy kirakodóvásárt a város egy másik pontján tartják meg.
A kegykápolnán kívül, a szentély mögötti fülkében a híres bajor búcsújáró hely, Wies barokk kegyszobrának a mása látható: az oszlophoz kötözött Krisztus börtönében. A kápolna alatt a kövekkel kirakott ősi forrás van, benne a Szeplőtelen Szűz fehér szobrával. Közel a templomhoz áll az 1848-49-es honvédek obeliszkje, amelyet a váci csatában elesett honvédeknek emeltek (1868).
A Vác város címerében szereplő Boldogasszony az ősi Máriatiszteletre utal.
Németh Lászlónak az Alsóvárosi búcsú című regénye itt játszódik Vácon. Ebben nagy beleéléssel mutatja be a hétkápolnai búcsú atmoszféráját, s különösen szépen ír az offerálás, a viasz fogadalmi tárgyak felajánlásának szokásáról.
Vác gyorsan elérhető vonattal Budapest Nyugati pu.-ról, vagy pedig autóbusszal a 2-es főúton.


Története: Link

Vác Hét kápolna kálvária Link
Képen: A képoszlopok a váci Hét kápolnánál .



Az alábbi feliratok szerepelnek a stáció-képek alatt: /Rózsafüzér
Az örvendetes titkok
...akit te, Szent Szűz, Szentlélektől fogantál,
...akit te, Szent Szűz, Erzsébetet látogatván hordoztál,
...akit te, Szent Szűz, a világra szültél,
...akit te, Szent Szűz, a templomban bemutattál,
...akit te, Szent Szűz, a templomban megtaláltál,
A fájdalmas titkok
...aki érettünk vérrel verejtékezett,
...akit érettünk megostoroztak,
...akit érettünk tövissel koronáztak,
...aki érettünk a nehéz keresztet hordozta,
...akit érettünk keresztre feszítettek,
A dicsőséges titkok
...aki a halálból feltámadt,
...aki a mennybe felment,
...aki nekünk a Szentlelket elküldte,
...aki téged, Szent Szűz, a mennybe fölvett
Képek az alábbi linken Link


Barangai Veronika a Csángó Miatyánk imádkozza Vácott a Szentangyalok kegyhelylátogató csoporttal 2018. november 10-én
Szabó László videója facebook oldal Link

Saját fotózás a Kirándulásról facebook oldal képtáram Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Elmúltak az évek
  2018-11-07 09:43:51, szerda
 
  albanocarrisi66 videója Link

Sokan sokáig semmit nem tudtunk tudhattunk róla...de rátaláltam a Jó ISTEN és az ott élő barátaim segítségével Erdély országra...Azóta boldog mindig minden egyes pillanat amit ott tölthetek...számomra a világ legszebb helye és nagyon szeretem az ott élő embereket is! Képek:saját felvételeimet Erdély országi utazásaim során készítettem Dal:Timár Jani-Elmúltak az évek
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Magyarországra látogat Ferenc pápa
  2018-11-07 09:38:53, szerda
 
  Magyarországra látogat Ferenc pápa Link

"Adjátok meg, ami a császáré és az Istennek, ami az Istené!
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1225
  • e Hét: 12287
  • e Hónap: 24963
  • e Év: 258710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.