Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 136 
Plácido Domingo - Hazám, hazám - énekel
  2020-12-19 17:43:53, szombat
 
  Ferenc Erkel Bánk bán /részlet/
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Százéves Hercule Poirot 12.13
  2020-12-16 21:27:33, szerda
 
  Hercule Poirot fotó
.........


Agatha Christie és a kereszténység
Aki nem nézett szembe a kétségbeeséssel, nem sokat tud a keresztény életről. Csak akkor lehetünk keresztények, ha elfogadjuk azt az életet, amelyet Krisztus is elfogadott.
Örömünket kell lelnünk a dolgokban, ahogyan ő is; ismernünk kell azt a békét és boldogságot, amely abból fakad, hogy összhangban vagyunk Isten akaratával.
1971-ben néhány közismert katolikus és nem katolikus brit személyiség azzal a kéréssel fordult a pápához, hogy Angliában és Walesben maradhasson érvényben a tridenti rítus. A szóbeszéd szerint VI. Pál az aláírók között meglátta Agatha Christie nevét, vállat volt, és helyt adott a kérésnek.
Christie-t az anglikán egyházban keresztelték meg, s bár válása miatt az Eucharisztiában nem részesülhetett, élete végéig az egyházban maradt. Az éjjeliszekrényén a Krisztus követésének anyjától örökölt példányát tartotta, és ezt a szokást egyik híres nyomozójára, Jane Marple-ra is átruházta. A könyv első lapján a Római levél egyik mondata volt feljegyezve:
,,Ki szakíthat el minket Krisztus szeretetétől?" 1976-ban, Christie temetésén a kiadója, William Collins meg is említette, hogy a könyv és a páli idézet az írónő ,,finom keresztény szellemiségét" tükrözi: ,,Agatha tudta, mi az igaz vallás."
A vallás témája ritkán kerül elő Agatha Christie bűnügyi regényeiben, de minden írásának keretét alkotja. Pályája kibontakozásával Christie-nél egyre nyilvánvalóbb lett, hogy nyomozóinak már-már szent feladatuk van. A detektívek feltárják az igazságot, érvényt szereznek az igazságosságnak, s ennyiben szinte Isten nevében járnak el. Poirot maga is egészen bensőségesen emlegeti le bon Dieu-t, a Jóistent. Időnként egészen komoly meggyőződésének is hangot ad:
ha valaki úgy véli, hogy tudja, kinek szabad élnie, és kinek nem, már úton van afelé, hogy a legveszélyesebb gyilkos legyen, aki nem nyereségvágyból, hanem egy eszme kedvéért öl (Nyílt kártyákkal).
Agatha Christie vallotta, hogy az élet szent, és nem lehet könnyelműen venni. Kifejezetten ellenezte az öngyilkosságot: az Éjféltájt egyik szereplője ragaszkodik hozzá, hogy joga van azt tennie az életével, amit akar, mire a keresztény ápolónő azt feleli: ,,De lehet, hogy Istennek szüksége van magára."
Nem csoda, hogy önéletrajzában az írónő feleleveníti, amit egyik tanárától hallott: ,,Aki nem nézett szembe a kétségbeeséssel, nem sokat tud a keresztény életről. Csak akkor lehetünk keresztények, ha elfogadjuk azt az életet, amelyet Krisztus is elfogadott.
Örömünket kell lelnünk a dolgokban, ahogyan ő is; ismernünk kell azt a békét és boldogságot, amely abból fakad, hogy összhangban vagyunk Isten akaratával.
De az elhagyatottságot is át kell élnünk, ahogyan ő elhagyatott volt az Olajfák hegyén, átérezve, hogy mindenki elhagyott, maga Isten is. De higgyünk abban, hogy nem ez a vég. Aki szeret, szenved is, és aki nem szeret, nem érti a keresztény élet értelmét."

(Részlet Nick Baldock First Thingsben megjelent 2009-es írásából.)

Forrás és fotó: Vigilia szerkesztőség Facebook-oldala
Magyar Kurír 2020.12.16
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
85. Születésnapja Törőcsik Mari,
  2020-11-23 17:59:56, hétfő
 
  Isten éltesse a számomra legkedvesebb Színésznőt, Törőcsik Marit!
Ma ünnepli 85. Születésnapját Törőcsik Mari, kétszeres Kossuth-díjas Művésznő.
Hosszú, boldog életet és jó egészséget kívánok Isten áldásával, drága Mari - Mága Zoltán
.......


Isten éltesse sokáig Töröcsik Mari Nemzet Színésze címmel kitüntetett háromszoros Kossuth--díjas színésznőt!
Megtiszteltetés és felemelő érzés volt, hogy két színészóriásnak Töröcsik Marinak és Bodrogi Gyulának hegedülhettem. Örökre meghatározó élmény volt számomra.
Facebook oldali videó Link
Nagyobb kép Link
...... ..............




*
Új Buda
STEN ÉLTESSE TÖRŐCSIK MARIT!
Kerületünk díszpolgára, minden idők legtöbbet díjazott magyar színésznője, Törőcsik Mari ma ünnepli 85. születésnapját.
Azon kevesek egyike, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon is, 1976-ban a Déryné hol van? című filmben nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat. Emellett a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is kitüntették, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
2017-ben a Forbes őt választotta a 4. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúra területén. 2016-tól a Jóra Való Törekvés Alapítvány fővédnöke és társelnöke. Nemrég úgy döntött, nem áll többet színpadra.
"A gyerekeimért élek, ők tartanak életben. A színháztól már elbúcsúztam. Sokáig reménykedtem abban, hogy játszani fogok még a Nemzetiben. Hát nem. Vége. Befejeztem. Ez is elmúlt, mint sok minden más. De ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad. Szerettem nagyon, ha megtapsoltak. De vigyáznom kell, nehogy hörghurutot kapjak. A tüdőgyulladás nekem a véget jelentené. Filmben és színpadon sokszor meghaltam. Azt eljátszottam. Klinikai halott a valóságban voltam, de visszajöttem. Még itt vagyok, mert még mindig azt mondom: élni jó! Még akkor is, ha olykor szörnyű nehéz" - nyilatkozott döntéséről.
További jó egészséget és még hosszú életet kívánunk a művésznőnek!
Nagyobb kép Link
...... ..............



 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Donbszay Péter aggodalma az elmaradt koncertekről
  2020-09-27 19:03:25, vasárnap
 
  2020. március 11-én, Pécsett, a Psalmus Hungaricus próbája előtt 5 perccel ért a hír a koncertzárlatról. Fél év telt el azóta, melyben bár az orgona mellől nem hiányoztam, a törölt előadások miatt csupán a Magyar Állami Operaház balatonfüredi Lehár-gáláját vezényelve találkozhattam zenésztársaimmal.
Augusztus végén, megannyi óvintézkedés mellett, kezdetét vette a 2020/2021-es évad. Philipp Glass operáját próbáljuk az Operában, készül a Marica grófnő a Budapesti Operettszínház társulatával, készítettünk egy Z-felvételt a MR Szimfonikusok - Hungarian Radio Symphonic Orchestra művészeivel és Szentpáli Roland-dal.
Ezek közepette még az ősz folyamán vezénylem majd a Budapesti Vonósok/Budapest Strings-at, a MÁV Szimfonikus Zenekar-t és a Savaria Szimfonikus Zenekar / Savaria Symphony Orchestra-t, valamint közreműködöm majd a STUDIO 5 zeneszerző formáció soron következő koncertjén is. Gyönyörű feladatok!
Nagyon bízom benne, hogy ezekből a koncertekből minél több megvalósulhat majd. Felelősséggel, nyugodtan és szeretettel álljunk helyt ebben a nehéz időszakban, vigyázzunk egymásra, és ha a helyzet megengedi, örüljünk majd egymásnak minél több előadáson!

...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
az ördög létezik, és célja, hogy elszakítson bennünket Isten
  2020-09-16 17:32:40, szerda
 
  az ördög létezik, és célja, hogy elszakítson bennünket Isten szeretetétől
Bese Gergő atya tabuk nélkül írt újra a sátánról!
"Szinte beleborzong az ember, hogy milyen komoly támadást indít a sátán az egyénnel szemben, csak azért, hogy megszerezze a lelkét."

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
A szív a lélek és az öntudat lakhelye Dr Papp Lajos
  2020-09-10 10:25:41, csütörtök
 
  1 rész Videó Link

2. rész videó Link

3. rész videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Helytállni a kaspóban
  2020-07-27 08:28:22, hétfő
 
  Beszélgetés Müller Cecíliával 2020. július 26.,
Az országos tisztifőorvostól kértünk interjút, aki a szíve felett, a nyakláncán viselt keresztjével is vallja istenhitét, és akit a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szent Adalbert-díjjal tüntetett ki a járvány idején végzett magas színvonalú munkájáért. Müller Cecíliával találkoztunk, aki széles mosollyal fogadott bennünket.
- A mai gyerekek gyakran játsszák el az Operatív Törzs sajtótájékoztatóit: az egyikük ilyenkor mindig Müller Cecília bőrébe bújik. Gondolom, gyermekkorában sokunkhoz hasonlóan Ön sem tisztifőorvosnak készült.
- Valóban, nekem is küldött a lányom egy videót, amin a két unokám éppen az Operatív Törzs tagjait alakítja, az egyikőjük éppen engem. Egymásnak adták a mikrofont, szenzációs volt, nagyon jót nevettem rajta. A szobám falán is itt díszeleg a nagyobbik, ötéves unokám rajza a kezdetekről, amikor még csak ketten voltunk Lakatos Tiborral. Nem csak az én szereplésem lehetett érdekes számára, nyilván az egyenruha is magával ragadta. A szakmához visszatérve, gyerekkoromban természetesen nem tudtam, milyen tisztifőorvosnak lenni, nem készültem tudatosan erre a pályára.
A gyógyításra készültem, de azt sohasem gondoltam volna, hogy a közegészségügyben, a járványügy területén fogok tevékenykedni.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Képes üzenet - Müller Cecilia tiszti főorvos nő
  2020-07-24 17:27:54, péntek
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Szent Adalbert-díjjal tüntették ki Müller Cecíliát
  2020-06-28 13:11:21, vasárnap
 
  Szeretnénk elismerni és megköszönni azt, hogy ilyen alázattal végzi a munkáját. Alázat nélkül nem lehet nagy dolgokat véghez vinni. Krisztustól tanulták ezt az apostolok, amit mi, keresztények is szeretnénk felmutatni.
.....



......



.........



...... ........... ......


Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, melyet Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke adott át június 25-én, zártkörű ünnepség keretében.
Idén rendhagyó módon került sor az 1992-ben alapított Szent Adalbert-díj odaítélésére és átadására. A Szent Adalbertet ábrázoló emlékérem évente talál gazdára, hogy elismerje olyan tudósoknak, művészeknek és egyházi vagy közéleti személyeknek a munkáját, akik a kereszténység és a magyarság érdekében kimagaslóan értékes művet alkottak vagy tevékenységet végeztek. Ilyen elismerő díjat vehetett át korábban többek között Jáki Szaniszló, Lezsák Sándor, Tempfli József püspök, Járóka Lívia, Nádasi Alfonz és Velkey György is.
A KÉSZ elnöksége ezúttal szakított hagyományaival, és a szokásosnál korábban (a Szent Adalbert-díj átadása rendszerint a KÉSZ őszi küldöttgyűlésén történik) döntött a rangos díj sorsáról. 2020-ban váratlan feladatok és megpróbáltatások elé állította az egész világot a koronavírus-járvány. Hazánkban kiemelkedő szerepe volt a járványhelyzet kezelésében a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzsnek, melynek tagjaként az emberek mindennapi életének részévé vált Müller Cecília országos tisztifőorvos. A veszélyhelyzet visszavonásával munkájuk nem ért véget, de lezárult egy jelentős időszak. A KÉSZ vezetősége a Szent Adalbert-díjjal Müller Cecília a magyar emberek egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon végzett áldozatos munkáját kívánta elismerni, melyet keresztény szellemben, nagy empátiával és felebaráti szeretetet tanúsítva folytatott.
A szűk körben megtartott díjátadón részt vett az egyesület társelnöke, Galgóczy Gábor, elnökhelyettese, Keresztes Dénes, Pálmai Tamás elnökségi tag és a kitüntetett orvos férje, Zseli József is. Makláry Ákos méltatásában kiemelte Müller Cecília evangelizációs tevékenységét, melyet az elhivatottsággal és alázattal folytatott munkájával ért el. Köszönetet mondott azért, hogy tanúságot tett Krisztusról: ,,A Szent Adalbert-díjjal szeretnénk elismerni és megköszönni az elnökség, a KÉSZ tagsága, a keresztény ember és a társadalom nevében mindenek előtt az emberségét, azt hogy hitelesen és emberi hangon szólt hozzánk. Szeretnénk elismerni és megköszönni azt, hogy ilyen alázattal végzi a munkáját. Alázat nélkül nem lehet nagy dolgokat véghez vinni. Krisztustól tanulták ezt az apostolok, amit mi, keresztények is szeretnénk felmutatni.
Szeretnénk elismerni és megköszönni továbbá azt, hogy mindenki számára kimondva, kimondatlanul szólt a hitről és a családról. Minden eligazításban, tanácsban, ismertetésben, amit hallottunk, a sorok között mindig ott volt a család, az emberi kapcsolatok és a hit fontosságának a szerepe.
Ugyanúgy szeretnénk megköszönni és elismerni a keresztet is. Azt a keresztet, ami most is ott van főorvos asszony nyakában, és teljesen eggyé vált a személyiségével. Sok embert megerősített, másokat pedig elgondolkodtatott a puszta látványa. Végül szeretnénk megköszönni és elismerni ezzel a díjjal a magas színvonalon végzett szakmai munkáját."
A KÉSZ elnöke beszédében rámutatott arra, hogy Müller Cecília nem tett mást, mint ,,aprópénzre váltotta" az evangéliumot. Jó keresztényként láthatóvá tette mindenki számára, hogy mit jelent kovásznak lenni vagy mécsesként világítani. Biztosította a főorvos asszonyt a KÉSZ tagságának támogató imádságáról, mely elkíséri, és erőt ad az előtte álló feladatok és kihívások elvégzéséhez, amire nagy szükség van a járvány elleni további küzdelemben.
Müller Cecília köszönetét fejezte ki az elismerésért, mely fontos megerősítést jelent hivatásának és keresztény küldetésének gyakorlásához. Kiemelte azt, hogy munkája során megtapasztalta, ha az emberek megértik, hogy mi történik velük, könnyebben viselik annak következményeit. Ezért is tartotta fontosnak a nyilvánosság részletes tájékoztatását a veszélyhelyzet idején, ami nagymértékben megkönnyítette a hatékony fellépést a vírus terjedésével szemben.
Az ünnepség megható pillanata volt, amikor a főorvos asszony hálás szívvel gondolt vissza szüleire, édesapja sziklaszilárd hitére, mely a mai napig meghatározó számára. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége és tagsága jó egészséget és sok kegyelmet kíván szolgálata folytatásához, és bízik abban, hogy eleget tud tenni az őszi küldöttgyűlésre szóló meghívásnak.

Forrás és fotó: KÉSZ
...... ........... ...........


Magyar Kurír 2020.06.28

*
Levélben kaptam
...... ..............



*
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ötvös Csilla Esti muzsika
  2020-06-26 16:36:24, péntek
 
  Videó Link

Képen Ötvös Csilla opera énekes_szubrett

...... ........



...... .........



Rövid ismertetés a művésznőről
Ötvös Csilla (Békásmegyer, 1947. június 29. -) opera-énekesnő (szoprán)
1969 és 1974 között a Zeneakadémián Révhegyi Ferencné tanítványa volt. 1981-től Kapitánffy Istvánnénál képezte tovább magát.
1974-től mint az Operaház magánénekese működik, főként lírai és koloratúr szubrett szerepekben láthatja a közönség.
Az 1990-es évektől a Weiner Leó Konzervatóriumban tanít. Elnyerte a Magyar Kultúráért kitüntetést, 2011-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. Bátyjával, Ötvös Csabával gyakorta vendégszerepelnek külföldön is (Ausztria, Németország, Dánia).

A Művésznő weblapja Link

- Opera csillagok - Ötvös Csilla Videó Link két órában
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 136 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 27259
  • e Év: 230172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.