Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/28 oldal   Bejegyzések száma: 278 
Peru 2017 Film
  2018-02-27 10:34:48, kedd
 
 





Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-02-27 10:18:44, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Választás 2018
  2018-02-27 10:12:06, kedd
 
  Saját lábukon állnak: Orbán Ráhel és Tiborcz István hétmillióért vett festményt

Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel összesen hétmillió forintért vásárolt két festményt egy aukción hétfőn.

A budapesti Marriott Szállodában tartott aukciót hétfőn a Kieselbach Galéria. Az eseményen harmincnégymillió forintról indult, és ötvenmillióért kelt el Patkó Károly korai korszakának egyik legfontosabb darabja, a Fürdőzők című monumentális festmény, de huszonötmillió forintért gazdára lelt Batthyány Gyula Elegáns társaság című képe is - számolt be az MTI. Az összesen kétszáznégy tételt fölvonultató árverésen kalapács alá kerültek például Czigány Dezső, Kernstok Károly, Rippl-Rónai József, Scheiber Hugó, Anna Margit és Csók István képei is.

A közönség soraiban szép számmal akadtak hírességek, ám erről az MTI már nem számolt be, a Magyar Narancs viszont igen. Ott volt például Martonyi János egykori külügyminiszter, továbbá a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (képünkön balról a második) valamint férje, Tiborcz István (képünkön balról a harmadik) is, és ha már ott voltak, nem távoztak üres kézzel.

A Tiborcz-Orbán házaspár két képet vett meg, összesen hétmillió forintért: Háry Gyula Velence című műve négyszázezer, míg Hincz Gyula Kompozíció című festményt hat és fél millió forintért talált új gazdára Tiborczék személyében.

Bár hétmillió forint nem olyan sok az említett műalkotásokért, a történet azért mindenképp említésre méltó annak tükrében, hogy Orbán Ráhel félévenként tizenötmillió forintnak megfelelő tandíjért tanul egy svájci vendéglátóipari elitiskolában, az Operaházban látta vendégül az évfolyamtársait a főigazgató asszisztálásával, a házaspár esküvője előtt pedig állami cégek kezdtek szorgos útépítésbe a nagy nap helyszínein, hogy méltó környezet várja az egybekelni készülő fiatalokat, akik az elhíresült mondat szerint ,,saját lábukon állnak".

Ez persze hihető is annak fényében, hogy a közelmúltig Tiborcz István résztulajdonában álló cég, az Elios Innovatív Zrt. sorra nyerte a közbeszerzéseket, sokszor verseny nélkül, akadálytalanul. Volt olyan önkormányzat, amelyik csak adósságba verte magát, hogy megbízhassa Tiborczékat, négy településen pedig a pályázatokat Tiborcz egykori üzlettársának cége készítette elő. Utóbbi miatt a Lehet Más a Politika (LMP) feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya pedig nyomozást indított, és az Index információi szerint az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) is vizsgálódni kezdett.

Május végén az azóta Magyar Időkre átkeresztelt Napi Gazdaság tette közzé, hogy Tiborcz István az "őt és családját ért támadások miatt" megválik minden olyan cégtől, amely közbeszerzéseken érdekelt lehet.

Úgy tűnik, így most legalább van ideje és energiája aukciókra járni.

Lestyánszky Ádám szerző



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választás 2018
  2018-02-27 09:51:29, kedd
 
  BANDITAPOLITIKA
Lassú reagálás, egy gyorsuló világban, ahol már elfogyott a régi érték minden jellemzője.

Vettem egy házat. Na és? Más is vesz, valahol lakni kell. Miért pont Buda legdrágább részén. Mert megtehetem. Közötök? Már a feleségem is megmondta, a saját lábunkon állunk, a saját életünket éljük, és már gyerekünk is van. Hogy Orbán Viktor az apósom? Közötök? Benősültem a családba és kész. Régi kapcsolat a miénk, az anyóssal már régóta földszomszédok vagyunk. Neki is van ott vagy ezer hektár, én meg loptam régen egy traktort. Közötök?
Hogy a világítás szar amit szereltem a városokban, miután benősültem a családba? Közötök? Egy polgi sem reklamált, mind a zsebbe van, nektek is jó lenne kussba lenni. Vettem kikötőt is közben. Meg pár kastélyt, székházat szállodának, meg ilyennek. Közötök? Pharaon már meghalt, nem beszél, a papa meg elsimít mindent. Ezért is vettem el a lányát, mert a papa nagy haver. Ja, meg szeretem is s csajt, meg ilyenek, viszont a szekér most szalad. Hát nekem is kell egy szelet a közösből ameddig nem késő. Közötök? Jelentsetek fel ha nem tetszik, Péter bá majd engem igazol. Semmi törvénytelent nem követtem el, még!
Nem tehetek róla, hogy ti ilyen szerencsétlenek vagytok, ehhez meg nekem nincs közöm.Én csak élek a lehetőséggel, ami az ölembe hullt. Ha nem tetszik nektek a papa, meg amit csinál, ahhoz nekem semmi közöm.Élem az életem a százmillás villában, nem köszönöm meg a közpénz felém irányuló folyamát, mert azt kemény munkával terelem a saját lábam elé.
A papa is megmondta, a család a legfontosabb. Az enyém már megteremtette a maga kastélyait, vállalkozásait, hála a közpénznek, meg a NER rendszerének. Meg nekem, aki ezt ki is használom. Ti csak figyeljetek a migránsokra, így még az unokámnak is veszek a szomszédban villát, ha nem az egész utcát, vagy magát a hegyet. Közpénz van, gátlásom nincs. Nektek meg közötök?
Tiborc Pityu vagyok, a foglakozásom Orbán Viktor veje.
BANDITA.




Ezt a Bodajki kastélyt is megvettem , de nem tetszett ,így túl adtam rajta!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választás 2018
  2018-02-27 09:17:06, kedd
 
  Apró, de érdekes adalék, hogy a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségének híre az elmúlt két napban hír volt a Politico hírlevelében. Ez a több tízezer feliratkozóval rendelkező hírlevél igen jelentőségteljes olvasótábort tudhat magának: brüsszeli döntéshozók, uniós ügyekkel foglalkozó újságírók és szakemberek sokasága kezdi azzal a napját, hogy átfutja az ebben összegyűjtött híreket.

A keddi levélben pedig, melyben a magyar vonatkozású hír arról szólt, hogy miért kaphatott ki a Fidesz, említést kapott a kastély, ami arról nevezetes, hogy az ég egy adta világon semmi köze hozzá Lázár János miniszternek. Sőt, ha van vadászkastély, ami a létező lehető legtávolabb áll bármiféle Lázár Jánoshoz fűződő kapcsolattól, akkor ez az.

Az utóbbi időben a Magyar Narancs közölt több cikket a Hódmezővásárhely mellett terülő batidai tanyavilág szélén található vadászkastélyról, ami papíron Lázár János tanácsadójáé (akinek a helyiek szerint amúgy korábban látszólag sosem volt annyi vagyona, hogy ilyen építkezésbe fogjon), a vadászkastélyt pedig teljes egészében Lázár János és családtagjainak földjei és vadászterületei ölelik körül.


Szerző Horváth Bence

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választás 2018
  2018-02-27 08:57:14, kedd
 
 





Link

Budapest - Szegényebb lett Orbán Viktor! A miniszterelnöknek 2016-os vagyonnyilatkozata alapján nem csak a pénze lett kevesebb, de megvált a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak kölcsönadott felcsúti földjeitől is

Orbán Viktor egy már 15 éve meglévő, 233 négyzetméteres fővárosi lakás felét birtokolja, valamint egy 2079 négyzetméteres felcsúti telken elhelyezkedő 63 négyzetméteres családi ház tulajdonosa. A miniszterelnöknek saját autója nincs, feleségével közös folyószámláján a tavalyelőtti 5,5 millió forintos összeg helyett mindössze 742 ezer forint szerepel. Havi keresetét továbbra is az 1,6 millió forintos miniszterelnöki és a törvényben meghatározott képviselői fizetés teszi ki, ám közel 6 millió forintos jelzáloghitel-tartozása van.






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választás 2018
  2018-02-27 08:43:57, kedd
 
  A kormány és a "katolikus" egyetem úgy gondolta, egy rabbinak kell köszöntőbeszédet mondania a Szent Korona-konferencián

A gyalázatot észrevevő olvasónk írja:

Hogy hová fognak még menni a magyar adóforintok, azt sajnos csak sejteni lehet. Hirtelen egészen sokan válnak ennyi pénzért Szent Korona-kutatókká, persze azokat, akik évtizedek óta foglalkoznak a témával, mint Pap Gábor, Zétényi Zsolt, Tóth Zoltán József vagy Kocsis István, közelében sem látjuk a konferenciának és a hatalmas pénzeknek.

Íme tehát a szóban forgó konferencia programja, katolikus egyházi méltóságot ne is keressünk a rabbi mellett, vagy inkább helyett:

Tudományos konferencia a Szent Korona hazahozatalának 40. évfordulója alkalmából



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választás 2018
  2018-02-27 08:34:33, kedd
 
 
Orbán 80 milliárdért vásárol repülőket és támogatja az egyházakat

A kormány 75 milliárd forintért vásárol katonai szállító repülőgépeket, az egyházaknak pedig 7,5 milliárd forintot juttat - az erről szóló határozatok a Magyar Közlönyben jelentek meg.

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósuló katonai szállítórepülő fejlesztés keretében a kormány 75 milliárd forintot hagyott jóvá. Az összeg háromszor 25 milliárdra oszlik és 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben hívható le

Az egyes egyházi fejlesztési, működési és program célú támogatásokra pedig 7 milliárd 498 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A katolikus szervezetek közül legtöbbet - 654 millió forintot - a Szombathelyi Egyházmegye kap.

A reformátusok közül a Tiszántúli Református Egyházkerület áll az élen 632 millióval. A Magyarországi Evangélikus Egyház 174 millió, a három izraelita hitközség pedig 105 millió forinthoz jut az idei költségvetésből.


Több repülőgép kellene, mert a jelenlegi 2-re nem fér föl a menekülő rablóbanda minden tagja. Mindegyikük csak 3 napi hideg élelmet vihet magával. Csak akkor távozhatnak, ha a lopott holmit mind előadják !!!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választás 2018
  2018-02-27 08:20:38, kedd
 
  Hülyeségre mindig van pénz, az emberekre sosincs

Orbán szociális tűzifára nem, iráni ingatlanra viszont ad 5 milliárd forintot!
Kint -8 fok van, de a Fidesz-KDNP képviselői úgy gondolták, nem kell az egyedül élő nyugdíjasoknak és a kisgyerekeseknek segítség a fűtésben, ezért minden indok nélkül leszavazták a javaslatomat, hogy azonnal biztosítsunk 5 milliárd forintot tűzifára, hogy senki ne fagyjon meg otthonában!

A költségvetési bizottságban rá is kérdeztem, hogy mi az indoklás, de csak nagy hallgatás és körömnézegetés volt a válasz.

Embertelen ez a kormány, amelyik azután sem segít a rászorulóknak, hogy idén már több, mint 150-en haltak meg a hideg miatt. A legarcátlanabb ebben, hogy decemberben a kormány közel 5 milliárd forintot adott egy Iránban lévő ingatlan megvásárlására és bebútorozására.

Mert a hülyeségre mindig van pénz, az emberekre sosincs. A tegnapi hódmezővásárhelyi eredmény megmutatta, hogy ha az emberek változást akarnak, akkor igenis lehetséges a változás! Sosem volt ilyen közel annak a lehetősége, hogy végre egy embereket szolgáló kormány jöjjön: eljött a Karácsony-kormány ideje!

Szerző: Szabó Tímea


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!
  2018-02-27 08:09:00, kedd
 
  Választás 2018: Fontos határidő közeleg

FONTOSNAK tartom a választás kimenetelét, ezért kedd és csütörtököt a választásosig ennek szentelem!

Orbán egy "hibrid politikus"

Orbán Viktor modern egypártrendszert épít

Anne Applebaum. A Pulitzer-díjas történész szerint a magyar politikai válságát mutatja, hogy komoly emberek is elhiszik az összeesküvés-elméleteket, amelyeket Soros György köré font a hatalom.

Európai Unió és a NATO könnyen a megszűnés határára sodródhat, ha pár tagországban a populista erők nyerik a választásokat. Mennyire fontos az áprilisi magyar voksolás?

Anne Applebaum: A Brexit-pártiak győzelme és Trump megválasztása után rendkívül bizonytalanná vált a helyzet, de a francia és német választásokkal az EU-ra leselkedő közvetlen veszély elmúlt. Az áprilisi választások Magyarország és a szomszédjai miatt fontosak. Ezeknek az országoknak a következő években el kell majd dönteniük, hogy az unió tagjai akarnak-e maradni. Számos kelet-európai országban próbálnak tőkét kovácsolni az euroszkeptikus álláspontból, és ennek nem lehet más a vége, mint hogy önszántukból távoznak, vagy kirakják őket a közösségből. Nem tudom, hogy ez az EU szempontjából egzisztenciális kérdés lenne, de Magyarország számára az.
Mitől annyira vonzó Orbán a nyugati populisták számára, ideológiája ilyen megnyerő?
Magyarországon sokan állítják, hogy Orbán a lezáratlan rendszerváltás miatt képes egyfajta Kádár-nosztalgiára támaszkodni hatalma biztosításakor.


Orbán lassan haladt előre ezzel a projekttel, de következetesen. Ha azt kérdezi, hogy ebből a magyarok profitálnak-e, hogy ettől Magyarország élhetőbb lesz-e, akkor a válaszom az, hogy nem. Ez csak neki és a pártjának lehet jó.






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/28 oldal   Bejegyzések száma: 278 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 694
  • e Hét: 2166
  • e Hónap: 11349
  • e Év: 64057
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.