Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Az őrálló felelőssége
  2018-03-24 12:27:24, szombat
 
  Hét nap múlva az Örökkévaló szava érkezett hozzám.

Azt mondta: "Ember fia, őrállóvá tettelek téged Izrael népe számára. Ezért halld meg, amit ajkam kimond, és figyelmeztesd őket az én nevemben!

Amikor azt mondom a bűnösnek: > Bizony, meg fogsz halni! < - neked figyelmeztetned kell őt, hogy letérítsd a rossz útról, és megmentsd az életét.

Ha nem figyelmezteted, az a bűnös valóban meg fog halni a bűnei miatt - a haláláért azonban téged teszlek felelőssé, mert nem szóltál neki!

Viszont, ha figyelmezteted, és ő nem hallgat rád, nem változtat az életén, nem tér le a rossz útról, akkor - bár ő ugyanúgy meghal a bűnei miatt - te nem leszel felelős a haláláért.

Ha az igaz ember letér a jó útról, és vétkezik, akkor én a bukását okozom, és ő meg fog halni. Ha te nem figyelmezteted, akkor ő a saját vétke miatt hal meg, és a korábbi igazságos tetteit nem veszem tekintetbe - de téged teszlek felelőssé a haláláért.

Ha viszont az igaz embert figyelmezteted, hogy ne vétkezzen tovább; és ő hallgat a szavadra, jó útra tér, és nem vétkezik többé, akkor életben marad; és te is szabad leszel a felelősség súlyától."

Az őrálló felelőssége
Link


 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
A választásokhoz közeledve
  2018-03-23 10:17:34, péntek
 
  A VÁLASZTÁSOKHOZ KÖZELEDVE

Így a választásokhoz közeledve
elgondolkoztam,
kicsiny falumban nem látok
jobb vagy baloldali embereket,
csak olyanokat,
akik a mindennapi teendőik után sietnek.

Ha munkába megyek,
a volánbuszon, a vonaton, a villamoson
sem látok,
jobb vagy baloldali embereket,
csak olyanokat, akik dolguk után sietnek.

A hajléktalan szállón, ahol dolgozom,
itt sem látok
jobb vagy baloldali embereket,
csak embereket,
akik fáznak, éheznek és segítségben reménykednek.

Kérdem én, miért kell a politikusoknak egymásnak
ugrasztani az embereket?
Miért kell címkét ragasztani rájuk:
ez Soros-embere, ez orbánista, ez gyurcsányista.
Miért? Újra kérdem: miért?

Ha nézem a tévét, vagy hallgatom a rádiót,
mindegyik párt pocskondiázza a másikat.
Gyűlöletet szítt, egymásnak uszítja az embereket:
magyart a magyarral,
öreget a fiatallal,
gazdagot a szegénnyel,
tanulót a tanárral,
munkást a tulajdonossal.

A jobboldal a baloldalt kommunistának,
a baloldal a jobboldalt fasisztának nevezi.
Érdekes, hogy ugyanazon bűnöket vetik
egymás szemébe, amiket mindketten elkövettek.
Holott minden politikusnak
a nép érdekeit kéne szolgálnia,
s csak az országa érdekeiért kéne munkálkodnia.

Legyen már vége ennek az őrületnek!
Mert a gyűlölet ellenségesedést,
az ellenségesség meg háborúba torkol.
Szavaink ne legyenek lángszórók, puskagolyók!

Barátom! Nézd, van két kezed,
egy jobb és egy bal,
mindegyikkel megölelhetsz egy-egy embert,
és ha összezárod
mind két tábort a szívedre ölelheted.

SZAVAZZ AZ ISTENRE, A SZERETETRE!

Leleszi Balázs Károly
Link
 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
A folyadékfogyasztás fontossága
  2018-03-22 10:59:15, csütörtök
 
  " valaki nem iszik eleget, előbb utóbb bizony fel fog szedni némi felesleget! Ennek egyik oka, hogy már egy enyhe vízhiány is 3%-kal csökkentheti az anyagcserét."

A sikeres fogyás titka - Hogy jobban érezd magad a bőrödben!
Link
Link



 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Őrizd szíved ajtaját!
  2018-03-21 21:53:02, szerda
 
  Őrizzük a lelkünkhöz vezető utat!

,,Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet." (Példabeszédek könyve 4,23)

A bölcs tanács így hangzik: ,,Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet." Amiképpen gondolkodik az ember a szívében, olyan ő. Szívünknek meg kell újulnia az isteni kegyelem által, különben hiába törekszünk arra, hogy tiszta életet éljünk. Aki Krisztus kegyelme nélkül akar nemes, erényes jellemet építeni, futóhomokra építi házát, amely a kísértések heves viharában biztosan összedől. Dávid imája legyen mindnyájunk kérése: ,,Tiszta szívet teremts bennem, óh, Isten, és az erős (igaz) lelket újítsd meg bennem!" (51. zsoltár 12) Miután elnyertük a mennyei ajándékot, egyre tovább haladhatunk előre a tökéletesség felé, mint akiket ,,Isten hatalma őriz hit által" (Péter apostol I. levele 1,5).

Valamit azonban nekünk is kell tennünk: akik nem akarnak Sátán csalásainak áldozataivá válni, azoknak őrizniük kell a lelkükhöz vezető utat. Nem szabad olvasniuk, hallgatniuk vagy nézniük olyasmit, ami tisztátalan gondolatokat ébreszt bennük. Ne engedjék meg, hogy gondolataik elkalandozzanak, és olyan dolgokkal foglalkozzanak, amiket a lelkek ellensége sugall. Ez azonban komoly imát és éberséget kíván. Szükségünk van a Szentlélek segítségére, maradandó befolyására, amely a menny felé irányítja tekintetünket, és hozzászoktat bennünket ahhoz, hogy tiszta és szent gondolatoknál időzzünk. Szorgalmasan kell tanulmányoznunk Isten Igéjét. ,,Mi módon őrizheti meg az ifjú tisztán az útját, ha nem a Te beszéded megtartása által?" (119. zsoltár 9.)

A zsoltáríró így szól: ,,Szívembe rejtettem a Te beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened." (119. zsoltár 11) Őrizzük hűségesen szemünket, fülünket, ha uralni akarjuk gondolatainkat, és meg akarjuk akadályozni, hogy a hiábavaló és romlott gondolatok beszennyezzék lelkünket. Ezt a kívánatos munkát egyedül a kegyelem ereje tudja elvégezni.

Őrizzük a lelkünkhöz vezető utat!
Link



 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Hogyan bocsátasz meg?
  2018-03-20 09:37:04, kedd
 
  ,,Isten mindent elvégzett! Elküldte Krisztust, hogy békét teremtsen közte és közöttünk, azt a feladatot bízta ránk, hogy békét teremtsünk közte és mások között. Mivel Isten Krisztusban békét ajánlott és megbocsátást a világ népének. Azért küldettünk, hogy Krisztusért szóljunk, és Isten könyörög, hogy hallgassatok az üzenetünkre. Krisztusért szólunk és őszintén kérünk titeket, hogy béküljetek meg Istennel." (2 Korintus 5:18-20 CEV fordítás)

1956-ban öt amerikai misszionárius kelt útra, hogy Ecuadorba menjen, az Amazonas keleti részén található esőerdőbe másodszor meglátogatni a Huaorani törzset, amely az antropológusok szerint a leggonoszabb, legerőszakosabb törzs volt a Földön. Gyilkos kultúrájuk volt - a tanulmányok azt mutatták, hogy a törzs hatvan százaléka emberölés áldozataként halt meg.

Amint a misszionáriusok kiszálltak a repülőgépből, a törzs tagjai halálra döfték őket dárdáikkal. A brutális gyilkosságnak híre ment az egész világon - a Life, a Time és a Newsweek magazin címlapon számolt be róla, és több más újság is írt a misszionáriusok - köztük Nate Saint és Jim Elliot haláláról.

Néhány évvel később, Jim felesége, Elisabeth, és lánya, Valerie Elliot és Nate húga, Rachel Saint a Huaorani faluba költöztek, hogy szeretetet és megbocsátást mutassanak azok az emberek felé szolgálva, akik megölték a családjukat. Végül is Mincaye, a törzs vezetője, és azok, akik részt vettek a misszionáriusok megölésében, mindannyian keresztényekké lettek.

Az a megbocsátás, amit Elizabeth Elliot és Rachel Saint bemutatott értelmetlennek tűnhet, amíg nem tapasztaltad meg Isten megbocsátását. Ha már ezt átélted, hogyan bocsátasz meg? Négy dolgot tehetsz, ahogyan ezek a nők is tették:

Mondj le arról a jogodról, hogy elégtételt vegyél! A Róma 12:19 azt mondja: ,,Ne próbálj elégtételt venni. Hagyd, hogy Isten álljon bosszút." (CEV fordítás). Hagyd Istenre! Ő gondoskodni fog róla, és sokkal jobban fogja kezelni a dolgokat, mint te tudnád.

Válaszolj a gonoszra jóval! Hogyan mondhatod, hogy valakinek teljesen megbocsátottál? Imádkozhatsz, kérve Isten áldását arra az emberre, aki fájdalmat okozott neked. A Biblia ezt mondja: ,,Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket, áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik rosszul bánnak veletek" (Lukács 6:27-28 NIV fordítás).

Ismételd ezeket a lépéseket addig, ameddig szükséges! Péter megkérdezte Jézust a Máté 18:21-22-ben: ,,Hányszor kéne megbocsátanom valakinek, aki rossz volt hozzám? Hétszer elég?' Jézus így válaszolt: 'Nem csak hétszer, hanem hetvenhétszer!'" (CEV fordítás). Valamikor a megbocsátásnak folyamatosnak kell lennie!

Ments meg másokat Isten megbocsátásának jó hírével! A Biblia a 2Korinthus 5:18-20-ban azt mondja: ,,Isten mindent elvégzett! Elküldte Krisztust, hogy békét teremtsen közte és közöttünk, azt a feladatot bízta ránk, hogy békét teremtsünk közte és mások között. Mivel Isten Krisztusban békét ajánlott és megbocsátást a világ népének. Azért küldettünk, hogy Krisztusért szóljunk, és Isten könyörög, hogy hallgassatok az üzenetünkre. Krisztusért szólunk és őszintén kérünk titeket, hogy béküljetek meg Istennel." (CEV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mennyire nehéz számodra lemondani az elégtételről, vagy arról, hogy a tiéd legyen az utolsó szó?
Hogyan tudsz mintát adni a megbocsátásról az életedben?
Ki az, akinek szüksége van rá, hogy hallja Isten békéről és üdvösségről szóló üzenetét?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.13.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A biciklizés előnyei - Használt bicajok
  2018-03-19 23:11:19, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Használt bicajok  
Nem kell elfelejtened
  2018-03-18 21:50:43, vasárnap
 
  " Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik - akiket ő a saját terve szerint elhívott." ( Róma 8:28)

Számtalanszor hallottad már ezt a frázist: "Megbocsátani és elfelejteni." Csupán egy probléma van: ezt képtelenség kivitelezni. Lehetetlen! Nem lehet csak úgy elfelejteni egy sérelmet az életedben, és tulajdonképpen hiába is próbálkozol meg vele. Mert amikor megpróbálod elfelejteni, akkor arra a konkrét dologra fókuszálsz, amit el akarsz felejteni; tehát azzal foglalkozol.

Isten nem azt akarja, hogy elfelejtsd a dolgot, hanem azt akarja, hogy benne bízz és meglásd hogyan fordítja jóra. Ez sokkal fontosabb, mint elfelejteni a dolgot, mert akkor meg tudod köszönni Istennek mindazt a jót, amit kihozott belőle. Megköszönheted Istennek azokat, amiket elfelejtettél.

A Róma 8: 28 ezt mondja: "Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik - akiket ő a saját terve szerint elhívott."

Nem azt mondja, hogy minden dolog jó, mert nem minden dolog jó. A rák nem jó dolog. A betegség nem jó. A halál nem jó. A válás nem jó. A háború nem jó. Az erőszak és a testi bántalmazás nem jó. Az életben sok-sok olyan dolog van, ami gonosz és ördögi. Ezek a bizonyítékok arra, hogy egy bűnnel fertőzött világban élünk.

De Isten azt mondja, hogy ha bízol Benne, akkor a rosszat jóra fordítja az életedben. Amikor Isten elé állsz, és azt mondod: "Istenem, az életem minden darabját neked adom", akkor a darabjaid helyett Ő békességet hoz a számodra. A szívedbe költözött békesség attól válik valósággá az életedben, - még ha nem is érted magát a sérelmet - hogy meg fogsz tudni bocsátani, tudván azt, hogy Isten ezt a fájdalmat jóra fogja használni.

Nem kell elfelejtened azt a rossz dolgot, amit valaki okozott neked. Még ha meg is próbálnád elfelejteni, akkor sem menne! Ám Isten azt mondja, hogy nem kell elfelejtened, hanem meg kell bocsátanod és meglátnod mi az a jó, amit ő kihoz belőle.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Ki az , akinek nem tudtál megbocsátani mert nem akartad elengedni az, amit veled tett?
Mit kell ma tenned ahhoz, hogy megbocsáss ennek az embernek és előrenézz?
Hogyan hozott ki Isten jót vagy fordította jóra Isten az életedet egy nehéz helyzetből?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.11)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Árvai Emil: Most csendre vágyom
  2018-03-18 21:24:38, vasárnap
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Árvai Emil  
Úgy szeretni mint Krisztus
  2018-03-18 09:39:01, vasárnap
 
  Gyakoroljunk önuralmat!

,,Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok." (János evangéliuma 13,35)

Ha a világ világossága szeretnénk lenni, akkor Krisztus szeretetteljes és együtt érző lelkületét kell bemutatnunk. Úgy szeretni, ahogyan Krisztus szeretett, azt jelenti, hogy önuralmat gyakorolunk.

Önzetlenséget tanúsítunk minden időben, mindenkor. Kellemes szavakat szólunk, és kedvesek vagyunk. Ezek semmibe sem kerülnek, mégis jó hatást gyakorolnak, s befolyásukat nem lehet felbecsülni.

Nemcsak annak hoznak áldást, aki elfogadja őket, hanem annak is, aki adja, mert visszahatnak rá. Az igazi szeretet mennyei eredetű, értékes tulajdonság, amely olyan mértékben növekszik, amilyen mértékben továbbadjuk másoknak.

Isten azt kívánja, hogy gyermekei gondoljanak arra: ha Őt kívánják dicsőíteni, szeretniük kell azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Senkit sem szabad elhanyagolnunk, akivel kapcsolatba kerültünk.

Ne tanúsítsunk önzést embertársaink iránt tekintetünk, szavaink vagy cselekedeteink által, legyenek akár gazdagok, akár szegények. Ha csak kevesekhez szólunk kedvesen, míg másokkal hidegen és közönyösen bánunk, ez nem szeretet, hanem önzés, ezért semmiképpen nem szolgál mások áldására, sem Isten dicsőségére. Ne korlátozzuk szeretetünket csupán néhány emberre!

Akik összegyűjtik Krisztus igazságának fénysugarait, de nem akarják mások életére árasztani, csakhamar elveszítik a mennyei kegyelem ragyogó fényét, amelyet önző módon visszatartottak, hogy csak néhány kiválasztottra sugározzák.

Ne engedjük meg magunknak, hogy semmit se adjunk azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre. Ne korlátozzuk szeretetünket csupán néhány kiválasztott emberre! Törjük el az alabástromszelencét, hogy jó illata betöltse az egész házat!

Az én életem ma 1952.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Félelem a félelemtől
  2018-03-17 17:40:22, szombat
 
  "Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek: - így szól az Úr" (Jer 1,8).

Ha félelmünkben megtántorodunk, közel annak a veszélye, hogy bűnbe esünk. Félnünk kell az önteltségtől is, de még jobban féljünk a gyávaságtól. Merj Dánielként viselkedni! Vezérünknek bátor katonákra van szüksége.

Minden okunk megvan a bátorságra. Isten azokkal van, akik Vele tartanak. Soha nem hagy magunkra a küzdelem órájában. Fenyegetnek? Hát olyan ember vagy, akinek egy halandótól félnie kellene? Attól tartasz, hogy elveszted állásodat? Istened, akit szolgálsz, gondoskodik ételedről és italodról, bízzál hát benne. Kigúnyolnak? Ezzel szinte összetörik belső tartásodat? Viseld el Krisztusért, sőt, örvendezzél rajta.

Isten az igazzal és a szenttel van, hogy megszabadítsa, és megszabadít téged is. Emlékezz, hogyan jött ki Dániel sértetlenül az oroszlánok verméből, és a három ifjú is a tüzes kemencéből. A te helyzeted nem oly reménytelen, mint az övék volt: de még ha az is lenne, az Úr átsegít és győzelmessé tesz. "Ezért félj a félelemtől". Ez leggonoszabb ellenséged, amelyet önmagadban hordasz. Térdelj le, kiálts segítségért, azután kelj fel és mondd: "Bízom, nem félek"!

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Isten ígéreteinek tárháza  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1690
  • e Hét: 5394
  • e Hónap: 9195
  • e Év: 70496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.