Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/36 oldal   Bejegyzések száma: 358 
Az Úr nélkül hiába minden erőfeszítés
  2018-05-30 07:32:33, szerda
 
  "Mivel pedig már sok idő telt el, és a hajózás kezdett veszélyessé válni, mert a böjt is elmúlt már, Pál figyelmeztette őket: Férfiak, úgy látom, hogy ez a hajózás nemcsak a rakománynak és a hajónak, hanem a mi életünknek is ártalmára és nagy kárára lesz." (ApCsel 27,9-10)

Életed egy elképzelt part, kitűzött cél felé hajózik. Valamit szeretnél elérni. Talán egy jobb állás, családi boldogság, nyugdíj, talán a csendes, zavartalan öregség az az óhajtott part. Miközben ez a cél lebeg a szemed előtt, Isten, aki jól látja életed útját, és szeret, figyelmeztetést küld, föleszméltet. Akadályok, nehézségek lépnek föl, szembe fúj a szél, sok bajjal, vesződéssel zajlik életed.
Mivel már sok idő telt el így az életedből, most az Ige által azt üzeni: ez a hajózás egyre veszedelmesebb, keresd inkább, amíg lehet, a menedéket nyújtó biztos révet. Ne gondold, ha közben csalóka déli szél kezd lengedezni, és enyhülni látszik a szorongató helyzet, hogy most már uralod a helyzetet, és úgyis eléred választott célodat. Meglásd, váratlanul, hirtelen lecsap a viharos szél, megindul az ár, s te mindenestől a habok martalékává leszel. Az ár elsodor, a vesztedbe rohansz, elnyel a kárhozat örvénye.

A KERESZT TITKA * Jézus halála arról beszél nekünk, hogy senkinek az élete nem érhet révbe, senki sem törhet át a halál mélységein, csak az ő karjai között. Messze ragyog, és fennen hirdeti a nagy intő jel, a golgotai kereszt, hogy bár halálos veszélyekkel teljes az élet, van egy megtartó, biztos menedék. Oda menekülj!

* Az Úr nélkül hiába minden erőfeszítés - Jn 21,1-14

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az imádkozó Pap
  2018-05-30 07:15:25, szerda
 
  Az imádkozó Pap

"Mindenha él, hogy esedezzék érettük..." Zsidókhoz írt levél 7,25

A Zsidókhoz írt levél az Újszövetség világosságában magyarázza az ószövetségi szertartásokat. A papnak, aki áldozott, áldozati vérrel kellett bemennie a szentélybe, illetve az oltárról vett tűzzel és tömjénnel, hogy azt az illatszerfüstölő oltáron meggyújtsa. Mialatt az oltárról felszálló füst betöltötte a szentélyt, a főpap meghajolt Isten előtt, hogy esedezzék. Ezt teszi Jézus a mennyben Atyja trónja előtt. Imádkozik. Állandóan esedezik azokért, akiket az Atya Neki adott, hogy részesüljenek abban az üdvösségben, melyet Ő elkészített. Azt olvassuk, hogy mindenkor könyörög értük. Azaz még akkor is imádkozik, amikor azok nem is tudnak imádkozni, vagy ha a lélek elszunnyadt, úgyhogy nincs többé gondolatunk, ha nem találunk szavakat, hogy beszéljünk. Fohászkodik, ha mi nem merünk többé imádkozni. Ő könyörög, valahányszor mi már nem merjük kezünket összekulcsolni, és szemünket behunyni. Ő imádkozik, amikor mi képtelenek vagyunk rá, mert súlyosan vétkeztünk. Mindig van Szószólónk a mennyben, aki azért imádkozik, mert értünk áldoztatott. János azt írja levelében: "Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus. És ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is" (1Jn 2,1.2).

D. Rietdijk
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Madárka
  2018-05-29 19:48:15, kedd
 
  Madárka

Kis tündér-madárkám
repkedsz, csalogatsz.
Vadász-ösztön űz - ám
éber vagy s ravasz:

ha egy rőzse pattan,
félek, már tova
röppensz megriadtan
s nem látlak soha.

Röppensz ágról ágra
kacéran, vigyázva
a kezem elül -

Én meg, mint a gyáva,
nézlek babonázva
s tehetetlenül.

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Emberi élet
  2018-05-29 16:49:49, kedd
 
  "Az emberi élet nem csak anyagi javakból áll."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2018-05-29 16:49:11, kedd
 
  "Az élő gyülekezet tanuló gyülekezet, amely engedelmeskedik az apostolok tanítói tekintélyének. Lelkészei a Szentírást hirdetik a szószékről. A szülők otthon a Szentírásból tanítják gyerekeiket, és a gyülekezet tagjai mindennap olvassák a Szentírást, és elmélkednek az olvasottakon, hogy Krisztus tanítványaiként gyarapodjanak ismereteikben. Isten Lelke Igéjének tiszteletére ösztönöz. Minden hiteles és élő gyülekezet első ismertetőjele az apostolok tanítása iránti hűség."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás
  2018-05-29 16:46:58, kedd
 
  "Mindig is lehetetlen volt - és lehetetlen is marad - igazzá lenni cselekedetek vagy a törvény megtartása által. A tökéletes Úr Jézus - Isten báránya, aki elveszi a világ bűneit -, Ő lett helyettesítőddé a kereszten. Bűnné lett érted, hogy te a Belé vetett hit által Isten igazsága lehess. Ekkora szeretet! Istennek ez a Fiába került; a Fiú pedig elszenvedte az Atyától való elszakítottságot azért, hogy igazzá lehessünk a Belé vetett bizalom által. Ha Isten ránk néz: Fia, Jézus igazságosságát látja, mert mi teljes bocsánatot nyertünk.
Kegyelméből ingyen igazzá nyilváníttattunk - s ez olyan ajándék, amit Isten ad kegyelmes természeténél fogva. A kegyelem azt jelenti: meg nem szolgált vagy meg nem érdemelt jóindulat. Lehetetlen kiérdemelni vagy rászolgálni megváltásunkra; csupán annyit tehetünk, hogy elfogadjuk és hiszünk Fiában; azaz hitünket a kegyelmes Úr Jézus Krisztusba vetjük. Isten, irántunk való nagy szeretetéből úgy döntött, hogy ezt az ajándékot mindazoknak odaadja, akik elfogadják Fiát, Jézust. Téged és engem Isten mélységesen szeret!"

- Gwynne Johnson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tudatlanság és hitetlenség
  2018-05-29 16:44:56, kedd
 
  "Ha egy keresztyén azt képzeli, hogy nincs különbség közte és a hitetlenek között, s saját magán kívül senkire sem számíthat, nem is fog másként élni. Keresztyén életét folyamatos kudarc jellemzi majd. Lelke ellensége erre még rá is játszik folyamatos bűntudattal, hogy a hívőt elbátortalanítsa, s úgy érezze, sose tud megváltozni, 'hullámvasút létre' van kárhoztatva, vagy ami még rosszabb: teljesen feladja. Kegyelemből megváltott bűnösnek tartja magát, de ez nem sokat segít rajta.
Miért van ez? Azért, mert nem tudjuk, hogy valójában kik is vagyunk Krisztusban, vagy egyszerűen csak nem hisszük el az igazságot, mert annyira távolinak tűnik attól, amit tapasztalunk. A legnagyobb dolog a földön az, ahogy Isten bűnösöket szentekké tesz! Ez a belső változás megváltásunk pillanatában történik, akkor, amikor Krisztusba vetjük bizalmunkat az üdvösségre."

- Gwynne Johnson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Életvitel
  2018-05-29 16:43:30, kedd
 
  "Aszerint élünk, amit magunkról tartunk."

- Gwynne Johnson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2018-05-29 16:41:13, kedd
 
  "Ha mindig azt hiszed, amit mindig is hittél, mindig az leszel, aki mindig is voltál."

- Ismeretlen szerző -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Lelki növekedés
  2018-05-29 16:39:53, kedd
 
  "Egyik legjobb módja annak, hogy mint hívő növekedj és egyre érettebb légy - az, hogy folyamatosan emlékezteted magad rá, ki is vagy és mit kaptál mint Isten gyermeke. Minél biztosabb vagy abban, hogy kicsoda vagy Krisztusban, annál jobban tükrözni fogja magatartásod igazi önazonosságodat."

- Gwynne Johnson -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     2/36 oldal   Bejegyzések száma: 358 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 358 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 12692
  • e Hónap: 24567
  • e Év: 212369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.