Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Isten rád vár, hogy elültess egy magot
  2018-07-25 11:30:25, szerda
 
  ,,Ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." (János 12:24., Újfordítás)

Mit tesz a földműves ha kietlen a földje és nincs rajta termés? Nem panaszkodik miatta. Nem is kell imádkoznia érte! Egyszerűen csak kimegy és neki áll magokat ültetni, mert amíg ezt nem teszi meg, semmi sem fog nőni. Imádkozhat amennyit csak akar, nem fog termést hozni. El kell ültetnie néhány magot.

Lehet azt gondolod, hogy még Istenre vársz. Vársz rá egy munka miatt. Vársz rá egy házastárs miatt. Vársz rá, hogy hátha jön egy váratlan ajándék. Isten azt mondja erre: ,,Azt gondolod, hogy te vársz rám? Én várok rád! Várok rád, hogy végre elültess egy magot."

Az életben minden egy kis magként kezdi: a kapcsolat, a házasság, az üzlet, a gyülekezet. Semmi nem történik, ha nem ülteted el a magot.

Miért várja el tőlünk Isten, hogy magot ültessünk? Mert ez a hit megnyilvánulása. Elveszed amit kapsz, majd tovább adod. Ez a hit megnyilvánulása, ami dicsőséget hoz Istennek!

Jézus ezt a vetés és aratás elveként írta le, amikor elmagyarázta, hogy miért is jött a Földre meghalni a kereszten. A János 12:24-ben azt mondja Jézus: ,,Ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." (Újfordítás). Jézus azt mondta: ,,Az emberek megmenekülnek és a Mennybe mennek az én halálom és feltámadásom által. Elültetek egy magot és ez a mag az én életem lesz ."

Íme a vetés és aratás elve:

Bármikor is szükségben vagy, ültess el egy magot. Bármire is legyen szükséged - több időre, több energiára, több pénzre, több támogatásra, több kapcsolatra, több bölcsességre -, csak ültess egy magot. Ha több időre van szükséged, szánj több időt a gyermekeidre. Ha több pénzre van szükséged, adj valakinek, aki szükségben van. Ha több bölcsesség kellene, oszd meg másokkal a már meglévő bölcsességed. Add oda saját magad!

Talán nem látod értelmét, hogy valami olyat adj oda, amiből neked is többre lenne szükséged, de ez az a hozzáállás, amit Isten meg akar áldani és ez fog gyümölcsöket teremni az életedben. Amikor szükségben vagy, ne zúgolódj miatta, ne álmodozz róla, nem is kell imádkoznod érte; csak ültess egy magot!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

Mire van most szükséged, ami kapcsán épp arra vársz, hogy Isten megadja neked?
Mit gondolsz, ezzel kapcsolatban mit vár tőled Isten? Milyen magot tudsz ma elültetni?
Amikor elültetsz egy magot és magadból adsz másoknak, az milyen hatással van rád és rájuk? Hogyan építi Isten ezen keresztül a jellemed?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.18.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szántóföld konkolya
  2018-07-24 17:49:08, kedd
 
  Beméne Jézus a házba és az ő tanítványai hozzámenének, mondván:
Magyarázd meg nékünk a szántóföld konkolyáról való példázatot.

Ő pedig felelvén monda nékik: Aki a jó magot veti, az az embernek Fia;
A szántóföld pedig a világ; a jó mag az Isten országának fiai;
a konkoly pedig a gonosznak fiai.

Az ellenség pedig, aki a konkolyt vetette, az ördög; az aratás pedig a világ vége;
az aratók pedig az angyalok.

Amiképpen azért összegyűjtik a konkolyt és megégetik: akképpen lesz a világnak végén.

Máté 13:36-40
Link



Isten kegyelme valóban sokkal nagyobb, mint ahogy mi el tudjuk képzelni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dávid életének tanulságai (3)
  2018-07-23 13:16:20, hétfő
 
  ,,... fölvonultak a filiszteusok mind..." (2Sámuel 5:17)

Pál azt írja: ,,Harcold meg a hit nemes harcát" (1Timóteus 6:12). Isten ígéretei között vannak olyanok, melyeknek a megvalósulásáért küzdeni kell. A jebúsziak, akik Jeruzsálemet birtokolták, azt mondták Dávidnak: ,,Ide ugyan nem jössz be!" (2Sámuel 5:6).

Számíts te is ellenállásra, főleg olyankor, amikor semmilyen bizonyíték nem igazolja látásodat.

Tovább nehezítette a helyzetet, hogy Jeruzsálem városa egy körülbelül 700 m magas fennsíkon helyezkedett el, és az egyetlen út a vízvezeték hálózaton át vezetett felfelé. ,,Dávid azonban elfoglalta Sion sziklavárát" (2Sámuel 5:7).

Értsd meg ezt: ha kell, Isten a csatornán át fog eljuttatni a trónra. Figyeld meg az azonban szót! Ha nyakig érnek a problémák, és az ellenség azt mondja, hogy nem fog sikerülni, te állj rá Isten ígéreteire, és jelentsd ki: ,,Azonban!" Állj fel hittel, és mondd ki, hogy igényt tartasz arra, amit Isten megígért neked.

,,Azok, akik ragaszkodnak Istenükhöz, bátor tetteket visznek véghez" (Dániel 11:32).

Isten meg tudja mutatni, hogyan használhatod fel a körülményeket a javadra és az ő dicsőségére. De ne várd, hogy mindenki segítőkész lesz. ,,Amikor meghallották a filiszteusok, hogy Dávidot fölkenték Izráel királyává, minden haderejüket mozgósították, hogy elfogják őt" (2Sámuel 5:17 NLT).

Küzdened kell azért, hogy elérj célodba, és küzdened kell azért is, hogy meg tudd tartani azt. Minden új csatánál Istenhez kell fordulnod utasításért. ,,Akkor megkérdezte Dávid az Urat: Fölvonuljak-e a filiszteusok ellen? Kezembe adod-e őket? Az Úr ezt felelte Dávidnak: Vonulj föl, mert kezedbe adom a filiszteusokat!" (2Sámuel 5:19).

Ma indulj el abban a tudatban, hogy Isten veled van!
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Úgy állunk előtted, mint Illés
  2018-07-22 21:49:22, vasárnap
 
  Úgy állunk előtted mint Illés
Várjuk tüzed a menyből
És úgy fogadjuk igéd,mint szolgád Mózes,
Hisszük hogy Erőd marad fölül.

És bár ezek próbáknak napjai,
Kinn éhség,sötétség háborúk,
Mégis mint kiáltó szó a pusztában
Hirdetjük: Közel van a Úr!

R: Mert eljön Ő,a felhőkön Leszáll,
Felvirrad napja Szól a kürt szava.
Hát keljünk fel,mert Üdvösségünk vár,
Sion hegyéről Jön a megváltás.

Úgy állunk eléd,mint Ezékiel.
Élőkké lettek száraz csontok.
És napjaink olyanok,mint Dávidé,
Az üldözéstől szabadít meg az Úr.

A dicséret sátra megújul
Elérkezett az aratás.
A mezők már fehéren várják,
S mi szóljuk: Az Úr életet adó szavát.

Karizmatikus Tanitások, és Dicséretek
Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Örökkévaló zálog
  2018-07-22 12:09:52, vasárnap
 
  "Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával. Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az Urat" (Hós 2,21-22).

Az Úr jegyesének lenni: micsoda tisztesség és öröm ez! Testvérem, valóban tiéd Krisztus úgy, hogy kegyelmével téged is eljegyzett? Ha igen, vésd a szívedbe, hogy ez örök érvényű eljegyzés volt. Ő soha nem bontja fel a jegyességet azzal, akit egyszer ezzel a kötelékkel magához kötött.

Az Úr háromszor ismétli: "Eljegyezlek", és súlyos szavakkal erősíti meg ezt az eljegyzést.

"Igazsággal",

tehát ez a szövetség teljesen jogos, törvényes, senki sem teheti érvénytelenné.

"Itélettel",

tehát bírói végzés szentesíti ezt a szövetséget: senki nem tekintheti elhamarkodott lépésnek, vagy tévedésnek.

"Szeretettel",

tehát a szövetség alapja a szeretet, mert anélkül az eljegyzés rabszolgaságot jelentene, nem boldogságot.

"Irgalommal",

amely megsokszorozódik, és beragyogja ezt a drága, szent kapcsolatot.

Végül a "hit ajándékával", hűséggel,

ami ezt az eljegyzést egyáltalán lehetővé teszi. A Szent Szellem mondja minderre az "ámen"-t, amikor megígéri, hogy megtanítja az eljegyzettet a magasztos elhíváshoz szükséges szent ismeretre. Milyen drága ígéret ez!

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből
Link



 
 
0 komment , kategória:  Keresztény dalszövegekhonlapja  
Dávid életének tanulságai (1)
  2018-07-21 15:15:37, szombat
 
  ,,Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál." (Róma 8:28)

Isten ezt mondta: ,,Megtaláltam Dávidot, Isai fiát, a szívem szerint való férfit, aki teljesíti minden akaratomat" (ApCsel 13:22). Amikor Isten valakiről ilyet mond, akkor érdemes megfigyelni annak az embernek az életét.

Dávid pásztorfiúként kezdte, és király lett belőle. Erre 0% volt az esély. A pásztorok annyira a társadalmi ranglétra legalján voltak, hogy nem is tanúskodhattak a bíróságon, mert nem tartották szavahihetőnek őket. Mégis mind a mai napig széles körben olvassák a Dávid által írt zsoltárokat.

Értsd meg ezt: ha behívod Istent az életedbe, ő eltörli a múltad adósságait, és újraírja a jövődet. De neked kell döntened amellett, amit Isten számodra választott!

Érdekes különbség van Pál és Dávid között. Pál azelőtt élte az engedetlenség fejezeteit, mielőtt Krisztussal találkozott, utána viszont példás élete volt. Dávid harmincéves korára király lett, és negyvenévi uralkodása alatt megsemmisítő kudarcai voltak, beleértve a házasságtörést és a gyilkosságot is. Két fontos tanulság van ebben.

1) Ne siess az ítélkezéssel! Nincs vége, amíg Isten azt nem mondja, hogy vége! Dávid élete figyelmeztetés a vétkesnek, feddés az önigazultnak, igazolása Isten igazságosságának, mely nem engedi, hogy mentesüljünk bűneink következményei alól, és bizonysága annak, hogy Isten szeretete sohasem mond le rólad.

2) Isten jót tud kihozni a rossznak tűnő helyzetből is. Fel tud használni mindent, amin keresztülmentél, és valami jót tud kihozni belőle - vagy a te javadra vagy mások javára. Összegzésül: ,,tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál."

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Olvassuk együtt a Bibliát
  2018-07-20 12:16:46, péntek
 
  "A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." 2 Tim.3:16

Link


 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Én e földről hol most lakom,dicső hazába utazom
  2018-07-19 11:08:20, csütörtök
 
  Én e földről hol most lakom,
Egy szép dicső hazába utazom.
Az útra megvan a jegyem,
Golgotán váltotta Jézus meg nekem

Refr:
Csillag tengeren túl messze
Dicsben ragyog
A város, hol mesteremmel
Együtt lakom.
Gyöngykapuja már kitárva,
Vár már engem,
Az arany város Jeruzsálem.

Mennyei város csupa fény,
Vágyva tekintek már feléje én.
Mikor leszek ott, nem tudom,
Bár gyorsan robog az életvonatom.

Refr: Csillag tengeren túl...

Miként lesz, ha megérkezem,
Csodálva nézi ámulva szemem
A fényes várost, mely fogad,
Királyi dicsben a hű megváltómat

Refr: Csillag tengeren túl...
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Hadd menjek,Istenem,mindig FelédFájdalmak útjain Mindig felé
  2018-07-19 10:45:29, csütörtök
 
  1. Hadd menjek, Istenem, Mindig feléd, Fájdalmak útjain Mindig feléd!
Ó, sok keresztje van, De ez az én utam, Mert hozzád visz, Uram, Mindig feléd.

2. Ha este száll reám, S csöndes helyen Álomra hajtanám Fáradt fejem:
Nem lesz, hol nyughatom, Kő lesz a vánkosom, De álomszárnyakon Szállok feléd.

3. Szívemtől trónodig - Mily szent csoda! - Mennyei grádicsok Fényes sora.
A szent angyalsereg Mind nékem integet. Ó, Uram, hadd megyek Én is feléd!

4. Az álom s éj után Kél újra fény, Új hittel a követ Megáldom én.
Templommá szentelem, Hogy fájdalmas szívem, Uram, hozzád vigyem, Mindig feléd!

5. Csillagvilágokat Elhagyva már, Elfáradt lelkem is Hazatalál.
Hozzád ha eljutok, Lábadhoz roskadok, Ott majd megnyughatom Örökre én!


Az Evangélikus Énekeskönyv 521. verse
Link



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten terve a fájdalmadra
  2018-07-18 15:03:14, szerda
 
  ,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni". (1Pt 4:19, NLT fordítás)

Emlékszel, hogy milyen volt a fotózás, mielőtt minden digitálissá vált volna? Amikor elkészült egy kép, elsőként a negatívot kaptad meg, ezt átvilágítottad egy sötét szobában, és a kép a fotópapíron jelent meg. A negatív így alakult át pozitív színes fényképpé.

Ez az, amit Isten az életünkben lévő igazságtalanságokkal tenni akar. Mindnyájunkat értek már sérelmek. Az emberek bántalmaztak, mellőztek bennünket, kihasználtak minket. Isten az életünkben ért minden negatív dolgot el akarja venni, és Jézus fényén keresztül pozitívvá változtatni - egy teljes színű képet szeretne adni arról az életről, amelyet Isten szánt nekünk.

A Biblia ezt írja: ,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni". (1Pt 4:19, NLT fordítás)

A legfontosabb dolog, amire emlékezhetsz, ha igazságtalanul bántak veled, hogy Jézus a te oldaladon áll. Nem létezik olyan bűn, amelyet Isten keményebben ítélne meg - kivéve talán a büszkeséget -, mint az igazságtalanságot.

Az egész Szentírásban Isten különös gondot fordít a tisztességtelen bánásmódra. Ő az Igazság Istene! Hallja, ha sírsz, látja a fájdalmad, és tudja, hogy megbántottak. Nem szerezted meg azt, amelyről úgy gondolod, hogy megérdemelnéd. Istennek azonban van terve a fájdalmadra.

Amikor Isten szeretete átvilágítja a körülményeidet, a fájdalmadat gyönyörű képpé változtathatja át. Ezen keresztül formálódik a jellemed is, erősebbé tesz. A legfontosabb, hogy mindezt a fájdalmadon keresztül valósítja meg.

Az életben ért fájdalmakra soha nem fogsz választ kapni. Csak amikor a mennybe kerülsz, értheted meg, hogy miért történtek meg veled. Isten azonban semmiféle magyarázattal nem tartozik neked.

Van azonban egy jó hír is: Nincs is szükséged magyarázatra! Csak annyit kell tudnod, hogy Isten szeret téged, és van egy terve számodra. Isten majd kiegyenlíti a számlát azzal, aki fájdalmat okozott neked.

Isten soha nem pazarol el egyetlen fájdalmat sem. Üdvözöld az Evangélium fényét, és Isten arra használja a fájdalmadat - a veled megtörtént valódi igazságtalanságot -, hogy egy gyönyörű képet alkosson az életeden keresztül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Hogyan használhatod fel a múltban téged ért fájdalmakat mások megsegítésére?
Isten hogyan alakította a jellemedet az általad megtapasztalt igazságtalanságon keresztül?
Mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy bosszú helyett, milyen más módon járj el azokkal szemben, akik igazságtalanok voltak veled szemben? Milyen hatással van rád, ha szeretet a válasz?

Napi remény (Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.11.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1945
  • e Hét: 5649
  • e Hónap: 9450
  • e Év: 70751
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.