Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Egy jó nap
  2018-07-10 06:46:15, kedd
 
  Kicsit nyavalyogtam belül, hogy Pestre megyek, de jobb nappá sikeredett a tegnapi, mint gondoltam.
A vendégek Zsókával vásárolgatni mentek, s én vonatoztam. A Kossuth téren találkoztam Paár Ádámmal (ő írta a városkönyv két fejezetét.), egy könyvet ajándékozott Nagypistának. (Elkezdhetném miniszter urazni, hisz a minisztériumban is úgy néznek rám legközelebbi kollégái, mint a marslakóra, ha megkérdezem, hogy hol van Pista).
Jót beszélgettünk egy kávé mellett, olyan jó tudni, hogy vannak az utánunk jövők közt is elhivatottak. Könyvét a győri könyvtár adta ki Pártok, választások és társadalom Győr és Moson régiójában (1922-1947) címmel.
Ezt követően intéztem a minisztériumban dolgaimat Sikerült viszonylag korán visszaindulnom, s még a rokonokkal is tudtam kicsit beszélgetni.
AZ 56-os versek gyűjteményét kezdem összerakni, nagyon nem mellékes a sorrend. A Magyar Katalinról szóló versen igazítottam egy kicsit, most jobb lett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
főztem
  2018-07-09 07:04:21, hétfő
 
  Szombaton visszajöttek az Alföldről német rokonaink. Invázió. Aztán vasárnap eljöttek fiamék is ebédre. Én főztem. Húsleves háromféle húsból. Marhalábszár pörkölt nokedlival. Kapros tejfölös uborkasaláta. Töltött oldalas, hozzá gombás rizs. Majdnem minden elfogyott.
Az én erőm is. Ezért ma Budapest.
Hajnalban a verseskötet címén töprengtem: Elment a hajó.
Az 56-os versek gyűjteményének már van címe: Amíg újratöltenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Győr
  2018-07-05 16:06:29, csütörtök
 
  Az osztrák tankönyv árajánlatáért mentem Győrbe. Kellemes árat adott Radek Józsi. Már csak az impresszumot kell összerakni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
itthon
  2018-07-04 16:55:55, szerda
 
  Kicsit furcsa, harmadik napja csak a saját dolgokkal foglalkozok. Rendezem a kertet, nagyon elszabadult, de már van árnyék. Diófa, alatta asztalka.
W. Erzsi járt itt Bécsből, készül az oberwarti tankönyv, holnap Radek Jóskával tárgyalok. Elég kevés pénz van rá, nem tudom, hogyan tudok megegyezni.
Pestre hétfőn megyek. Összegyűjtöm a dolgokat, hogy mindent el tudjak intézni.
Pistával sikerült beszélnem, lassan világosodik előttem együttműködésünk, kialakul a keret.
Átküldtem neki az augusztusi Magyar Napló korrektúra oldalát verseimmel, tetszett neki, s olyan jól esett, hogy azt mondta, egy kis fényt vittem az életébe vele.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elejtett szál...
  2018-07-02 05:34:18, hétfő
 
  Nos, kimaradt egy hét.
A születésnapi lendvai kirándulást követő hétfőn Pest. Jól tettem, hogy vonatoztam, gyorsabb mint az autó. Sok mindent nem tudtam elintézni, de hasznos volt. Zsóka három napot Jászapátin volt, én pedig próbáltam átlátni a káoszt körülöttem. Készültem Balassagyarmatra is, főként a megközelítésen gondolkodtam, hiszen pénteken autóval menni az ország másik felébe, az fölér egy túlélőkalanddal.
Végül belementem, hogy az én autómmal megyünk, Szonja itthagyja nálunk a bécsi autót.
Kicsit morogtam belül, hisz ezen a hétvégén jöttek Renátáék Cottbusból és Drezdából, s Zsóka egyedül volt velük.
Az újságért is el kellett mennem Győrbe.
Aztán elindultunk a régi egyesen, Komáromnál átmentünk a túlpartra. Szép táj, de lassú volt az út. Valójában először Apátújfaluba mentünk (Opatovska Novi Ves), itt Jámborék vártak bennünket, Lassan ráébredtem, hogy a találkozó csak ürügy egy családi összejövetel megzavarására. (Ez nem egészen igaz, hiszen úgy fogadtak, bántak velünk, mintha rokonok lennénk.)
Jámbor Laci kocsijával mentünk át Magyargyarmatra, Laci polgármester is volt Apátújfalun, s most megyei képviselő - ahogyan lassan kiderült számomra.
Aztán leesett, hogy a könyvtárnak is otthont adott épületben én Jártam Nagypistával 2016, március 5-én, egy mézes napon.
A találkozó jó volt,lazán vezettem le, egy órát beszélgettünk,majd sütemények, borozgatás.
Kedves volt az igazgatónő, próbáltam zavarba hozni, hogy tudja-e ki vagyok. Tudta. Felkészült, Beszélgettünk arról is, hogy írhattam én ezer verset, jót, rosszat, híressé, vagy hirhedtté (?) az az egy mondat tett. Az a szerencsétlen mondatocska, amit jól ki-be-fölcsavart a média.
Persze ezen már csak kis utóízzel a szájban szórakoztam, azon meg nem lepődtem meg, hogy ahol eddig jártam, és szóba került a 2016-os történet, javarészt igazat adtak, mert tudták, hogy mire képes a média, ha ráveti magát valakire.
Másnap megköszöntöttük Jámbor Erzsit, s elmentünk Szklabonyára. Megnézni Mikszáthot. (De nem volt otthon - tréfálkozhatnék.) Kevés emlék a falumúzeumban, de ez nem is csoda, hisz hamar elkerült Szklabonyáról. Délután Olováry, Óvár testvérközsége. Egyszer jártam itt Pistával, akkor még polgármester volt. A falu csöppnyi, a világ végén, Isten háta mögött. Persze templom és kocsma.
Aztán vasárnap Vácnak haza, s Pesten át.
Most nem teszek megjegyzést a matricaköteles egyes útra. De azért eszembe jut, hogy szerencsére nem rendezünk olimpiát. Pest megközelíthetetlen közúton. S fejvesztve menekülnek a pályáról az emberek, így aztán a mellékutakon sem lehet közlekedni.
Mérgemet a Báder fogadóban egy cigánypecsenyével csillapítottam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 189 db bejegyzés
Összes: 3554 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 363
  • e Hónap: 12647
  • e Év: 44312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.