Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Élethivatás
  2018-08-22 13:43:29, szerda
 
  ,,... még az életem sem drága, csak elvégezhessem a feladatot, amit az Úr rám bízott" (ApCsel 20:24 NLT)

Ha nem találod meg az élethivatásodat, akkor nem tudod elvégezni azt a feladatot, amiért Isten ide helyezett a földre. Isten megajándékozott tehetséggel, és elhívott, ezt komolyan kell venned. A kérdés nem az, hogy mi elől menekülsz, hanem, hogy mi felé haladsz? Ha sikert akarsz elérni, tudnod kell, mi Isten akarata, és annak betöltésére kell összpontosítanod. Ha pontosan tudod, hogy miért, akkor meg fogod találni azt is, hogyan. A rendelkezésedre álló legfontosabb eszköz nem a pénz vagy a tehetség, hanem a céltudatosság. A következő három kérdés segíthet felfedezni, mi az élethivatásod:

1) Milyen a vérmérsékleted, és mihez van tehetséged? Charles Garfield pszichológus és előadó mondta: ,,Azok az emberek teljesítenek kiválóan, akik elkötelezik magukat egy kényszerítő erejű küldetés mellett. Világosan látszik, hogy szeretik, amit csinálnak, minden fáradozásuk, erejük és lelkesedésük visszavezethető erre a bizonyos küldetésre."

2) Miért csinálod, amit csinálsz? Nagy különbség van aközött, hogy azért csinálsz-e valamit, mert Isten hívott el rá, vagy azért, mert a szüleid, a barátaid ezt várják tőled, vagy éppen az egód követeli.

3) Mi az, amihez nem értesz? Az élethivatás felismerése gyakran azzal kezdődik, hogy felfedezed, mire nem vagy hivatva. Ha elfogadod a korlátaidat, jó úton vagy afelé, hogy megértsd, mi a megbízatásod ebben az életben. Ha valaki olyannak tetteted magad, aki nem vagy, akkor állandóan alkalmatlannak fogod érezni magad, és frusztrált leszel. Ne élj így! Nézz szembe őszintén önmagaddal, fedezd fel Istentől kapott megbízatásodat, és add bele magad!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Budafok, Csepel felől
  2018-08-21 22:43:04, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A csepeli repülőtér
  2018-08-21 13:38:48, kedd
 
  "30 ezer ember tódult ki a csepeli repülőtérre, amikor 1931. március 29-én délelőtt fél kilenckor landolt a Németországból érkező híres léghajó, a Graf Zeppelin.

Budapesten abban az időben még nem létezett a Ferihegyi repülőtér, a budaőrsi légikikötő pedig dombos, hegyes vidék között terült el, ami a Zeppelin landolására nem felelt meg. A híres léghajónak ez volt az egyetlen útja Magyarországra, nem véletlen tehát, hogy emberek tízezrei vonultak kíváncsian Csepelre. A község apraja-nagyja is már a kora hajnali órákban a repülőtéren várta a Zeppelin érkezését, hogy szemtanúi legyenek a nagy eseménynek."



Link



"Csepel jelentős szerepet játszott a hazai repülőgépgyártásban és légiközlekedésben a II. világháború előtt, hiszen a Weiss Manfréd Művek az elsők között hozta létre a Magyar Repülőgépgyár Rt.-t 1912-ben, majd a csepeli repülőtér volt a helyszíne a híres Zeppelin léghajó földet érésének Magyarországon 1931-ben. A Zeppelin érkezésére tízezrek, köztük a kor számos híressége volt kíváncsi."

Amikor még repülőtér volt a csepeli eperföldön
Link

Link Link


 
 
0 komment , kategória:  Csepel-sziget  
Az államalapítás ünnepe 2018. 08. 20.
  2018-08-20 12:09:35, hétfő
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Nincsen boldogság üdvösség nélkül
  2018-08-20 09:25:18, hétfő
 
  Mit jelent követni a "mennyei látást"?

A látomások csodálatos kommunikációs formái az Úrnak, olyan igazságokat tömörítenek egy képbe, amit az egész Szentírás tartalmaz. Ezek által égeti bele a Szent Szellem az igazság magvakat Isten embereinek a szellemébe.

Ha valaki ilyen látomást kap a Szent Szellemtől, az egész életében hatással van rá. Pál is ilyen mennyei látást követett egész életében.

Természetesen a mennyei látás nem arról szól, hogy "hogyan legyek naggyá?", hanem arról, hogy Krisztus hogyan legyen naggyá bennem. Így talál az ember boldogságra és szerezhet üdvösséget, mert:

Nincsen boldogság üdvösség nélkül.

2018. augusztus 11. - Szombati istentisztelet a Hit Parkban
Link Link




 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Magas hegyről jön a folyó
  2018-08-19 21:46:10, vasárnap
 
  Magas hegyről jön a folyó,
vize frissítően túláradó.
A völgyeken és a mezőkön át
a folyó rohanva elér hozzád.

A mennyi folyó most táncra perdít,
A mennyi folyó majd felvidít.
A mennyi folyó megtölti szívünk
és örvendezünk, mert az Úr van itt!

Az Isten folyója az élő víz,
hogyha megérinted, bizony életre hív.

És partjára hogyha sokszor lejársz,
egyre jobban szomjazol az Úr után.

Isten folyója...

Az Úr hegyére felmenni jó,
mert a jelenléte békét adó.
És a folyó mentén ha futkározunk,
vígan táncolva dicsérjük ott a Fiút!

Isten folyója...

Magas hegyről jön a folyó Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-03-28 10:21:53
feltöltő: dandej
nézettség: 1557
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: dicséret, dicsőítés, imádat, megvallás, keresztény,
kategória: család
leírás: Csodálatos megváltó Istenünk dicsőítése.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Család  
„Uram, hol vagy?” (2)
  2018-08-18 10:23:43, szombat
 
  ,,... előtte van ügyed, de várnod kell." (Jób 35:14)

Próbáltad már valaha, hogy leülsz, és végignézed, míg egy mag kicsírázik? Nem lehet, igaz? Hiszen a mag a földben van, amíg el nem jön az ideje, hogy kihajtson. Van ebben egy tanulság.

Isten bizonyos dolgokat elültetett bennünk, és ki kell várnunk, míg az meggyökerezik és növekedni kezd. Ha valami elrendezetlen dolog maradt a múltadból, az aláaknázhatja ezt a folyamatot.

Általában imádság és lelkigondozói tanácsadás kell ahhoz, hogy ezek a problémák felszínre kerüljenek, hogy eredményesen kezelni tudd őket. Istennél a késleltetés nem jelent elutasítást.

Jóbnak barátja, Elíhú ezt mondta: ,,Bizony a hiábavalóságot nem hallgatja meg Isten, a Mindenható figyelemre se méltatja. Akkor sem, ha azt mondod, hogy nem veszed észre, előtte van ügyed, de várnod kell." (Jób 35:13-14).

Milyen nagyszerű tanács! Charles Trumbull mondta: ,,Isten tudja, hogy mikor adja látható jelét biztatásának, és mikor tartsa azt vissza. Jó az, ha megerősítést küld, de gyorsabban fejlődünk, ha bízunk benne látható jelek nélkül is.

Akik így tesznek, mindig a legnagyszerűbb látható bizonyítékát kapják szeretetének." Isten minden imára válaszol, még ha némelyikre azt írja is: ,,Még nem jött el az ideje." Jób azt kérdezte: ,,Meddig tart még ez a megpróbáltatás? Miért nem válaszol Isten?"

Mert mindennek megvan az ideje - és közben általában kényelmetlenül érezzük magunkat. De van egy jó hírem: végül az imáink nem annyira arról fognak szólni, hogy válaszokat kapjunk, hanem azt fogják jelenteni, hogy kapcsolatban lehetünk Istennel. Ha engeded őt dolgozni:

1) elkezded megérteni, hogy ő veled van;

2) mélyebb, bensőségesebb kapcsolatod lesz vele;

3) rájössz, hogy végig bízhatsz benne.

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
„Uram, hol vagy?” (1)
  2018-08-17 21:40:07, péntek
 
  ,,Segítségért kiáltok hozzád, de te nem válaszolsz." (Jób 30:20)

Úgy érzed, hogy Isten nem válaszol az imáidra? Jób is így érzett: ,,Segítségért kiáltok hozzád, de te nem válaszolsz. Ott állok előtted, de észre sem veszel... Bizony, jót reméltem, de rossz következett. Világosságot vártam, és sűrű homály jött." (Jób 30:20,26). Mindannyian átmegyünk olyan időszakokon, amikor úgy érezzük, Isten elköltözött, és nem adta meg az új címét. Mit csinál? Miért nem válaszol? Vannak leckék, amiket csak olyankor tudunk megtanulni, amikor Isten hallgat.

1) A hallgatás nem távolmaradás. A régi szólás szerint: hallgatni arany. Néha Isten épp a hallgatásával beszél, és azt mondja: ,,Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (Zsoltárok 46:11). Ha valakivel bensőséges kapcsolatban vagy, akkor nem érzed kínosnak, hogy csak ültök egymás mellett csendben, és egyikőtök sem érzi kényszerét, hogy megszólaljon. A hallgatás elveszi a hangsúlyt a szavakról, és a meghittség új szintjét teremti meg, ahol már nincs is szükség szavakra. Ha szeretnéd jól érezni magad Isten jelenlétében, tanulj meg csendben lenni vele.

2) A hallgatás a hit próbája. Mennyi hitre van szükség akkor, ha valaki minden lépésedet irányítja? Olyan ez, mint amikor a szülő ott fut kerékpározni tanuló gyermeke mellett. Az elején a gyereknek még nincs önbizalma, de nagyon furcsán nézne ki, ha húszéves korában is ott loholna mellette az apukája! Egy ponton Isten leveszi a kezét, hogy lássa meddig jutottál a tanulással. Ilyenkor egy darabig ilyenkor talán bizonytalanul, ingadozva haladsz, de így derül ki, hol tartasz a tanulás folyamatában, és kiben bízol.

Bob Gass * Mei Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Mondjátok az igazaknak
  2018-08-16 19:07:55, csütörtök
 
  Mondjátok az igaznak, hogy jól lészen dolga,
mert cselekedeteik gyümölcsével élnek. Ézsaiás 3:11




 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Kapcsolat és közösség
  2018-08-16 18:59:55, csütörtök
 
  ,,Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele..." (1János 1:6)

Az Istennel való kapcsolatodért Isten a felelős. Abban a pillanatban, amikor bizalmadat Jézus Krisztusba veted, Isten elfogad teljes jogú családtagjának.

Az Istennel való közösségedért viszont te felelsz. A Biblia azt mondja: ,,Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekedjük az igazságot."

Gondolj most egy pillanatra arra, amikor legutóbb feszültség volt közted és valamelyik hozzátartozód között. Továbbra is egy családba tartoztatok, de a beszélgetéseitek felszínessé váltak, és azt vetted észre, hogy kellemesebben érzed magad, ha nem kell a közelében lenned.

Ha ilyesmi történik két olyan ember között, akik egyébként közel állnak egymáshoz, akkor először a közösség bizonyossága tűnik el.

Ugyanígy van ez az Istennel járásban is. Hirtelen az imádságaink felszínesek lesznek: ,,Uram, kérlek, áldd meg ezt az ételt." Kerülni kezdjük az együtt töltött idő lehetőségét: ,,Egyszerűen nincs időm áhítatot tartani."

A Jézussal való közösség megtapasztalásának előfeltétele, hogy minden nap követjük őt és engedelmeskedünk parancsainak.

Amikor Péter és a tanítványok halászni indultak, az Úr azt mondta nekik, hogy vessék ki a hálót a hajó jobb oldalára. Amikor engedelmeskedtek, annyi halat fogtak, hogy az alig fért el a hajóban.

De valami nagyobb dolog is történt aznap: ahogy Jézus közeledett, János azt mondta: ,,Az Úr az!" (János 21:7).

Ezután bensőséges hangulatban együtt megreggeliztek, közösségben voltak Jézussal. Ha tehát ma nem érzed, hogy közösségben lennél Jézussal, valószínűleg vagy abbahagytad a közösség ápolását, vagy engedetlenné váltál. Ha bármelyik igaz rád, tegyél ellene!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 251
  • e Hét: 2411
  • e Hónap: 13464
  • e Év: 74765
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.