Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/39 oldal   Bejegyzések száma: 387 
Úszó világ liga Eindhoven
  2018-09-30 19:16:33, vasárnap
 
  Hosszú jelenleg 399 világkupán szerzett éremnél tart, a budapesti versenyen szerezheti meg a négyszázadikat. Hosszú Katinka egy arany- és egy bronzérmet szerzett vasárnap az úszók világkupájának Eindhoveni rövid pályás állomásának zárónapján.
ARANYÉREM 200 méter vegyes úszás 2:05.06) idővel
Katinka aranyérmes úszás videó Link
BRONZÉREM 200 méter háton 2:03.76 idővel

EZÜSTÉREM Verrasztó Dávid 400 méter vegyes úszás 4:03.14 perces idővel.


- Hosszú öt olimpiai bajnokot utasított maga mögé. Hosszú Katinka 100 vegyesen és 200 pillangón is győzött az úszók Eindhoveni rövid pályás Világkupa-versenyén. 100 vegyesen nagyon nívós mezőny jött össze a döntőben, hiszen Hosszú mellett még öt másik olimpiai bajnok állt rajtkőre: a svéd Sarah Sjöström, az ausztrál Emily Seebohm, az amerikai Kathleen Baker és Melanie Margalis, valamint a holland Femke Heemskerk. 25 méternél még Sjöström vezett, aztán féltávnál Hosszú élre állt, és innen már nem is adta át a vezetést másnak, nagyjából fél testhosszal győzött, 57.44 másodperces idővel.

- A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka halmozta az aranyakat a Világkupa-állomásokon, ám a korábbi szövetségi kapitány szerint érdemes helyén kezelni a dolgokat. Hargitay András a Borsnak elmondta, hogy Hosszú új segítője, Petrov Árpád nyugalmat hozott a sportoló életébe, és képes motiválni az elmúlt évben padlót fogó úszót. Hellyel-közzel én is úgy vé­lem, hogy Katinka jó úton jár. Vi­szont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy erősen foghíjas mezőnyben aratja Vk-győzelmeit, ráadásul az időeredményei is meglehetősen közepesek. Et­től függetlenül nem vitás, hogy át­vitt értelemben Pet­rov­nak sikerült visszahoznia Katinkát az élők sorába
- mondta a lapnak az 1972-es olimpiai bronzérmes, háromszoros világbajnok vegyesúszó Hargitay.
A 62 éves szakember szerint Petrov merőben más stílust képvisel, mint Shane Tusup, mert a két ember teljesen más vérmérsékletű.
Petrovot aligha látják majd üvöltözni a medence szélén. (...) A korábbi edzésnaplók segítséget jelenthetnek Árpádnak, de mindenképp az ő érdeme, hogy tudja motiválni a sztárúszónkat. Akkor lehetünk majd nyugodtak, ha Katinka 2019 júliusában a kvang­dzsui vb-n is dobogós helyezéseket szerez, mert abból már lehet messzemenőbb következtetéseket is le­vonni.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
2018.09.30 Templomunk három napos búcsújának első napja.
  2018-09-30 17:35:51, vasárnap
 
  Élő-búcsúi szentmise volt, amelyet Szent Pio atya emlékezetére Szpisják Péter Pál kapucinus atya tartott.
Homília témája: Szentírás, bölcsesség könyve.
A szentmisén sok vidéki zarándok csoport részt vett és a Mária lányok tangóharmonikás zenei kísérete volt a misén.
Mária lányok hozták a Szűzanya szobrát a templomba.
A szentmisét követően körmenetben kivonultunk - zarándoklat formájában a plébániánk területén lévő közeli
Szent Pio atya térre, ahol megáldottuk Szent Pio atya újonnan felállított szobrát.
Köszönet Újbuda Önkormányzatának, Dr. Hoffmann Tamás polgármester úrnak a szobor felállításának engedélyezéséért,
Továbbá -az anyagi támogatásért, a szobor talapzatának és környékének kialakításához.
Zarándoklat Szent Pio atya szabadtéri szobrához. Itt minden hívő kapott kicsi Szent Pio atya szobrot.
Visszatérve a templom kertben szeretet vendégség volt. A menü finom székelykáposzta volt.
Üdítők, borok, pálinka és kávé is volt a menü mellé.
Videó
Saját fotózás
...... ........... ........... .......


Templom tér bejáratánál
...... ........... ........... .....


Szentírás könyve
........



...... ............



...... ........... ........



........



...... ........... ......



TV adásról készült képek
A képen Szpisják Péter Pál kapucinus atya
........


Mária lányok a Szűz Mária szobrával
........



........


sok hívő a misén
........



.....



.........



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Angyalszó - a Szentírás könyve
  2018-09-30 17:02:31, vasárnap
 
  ...... ............


Olvasni és hirdetni
A Szentírás olvasásának fontos szerepe van minden pap életében és szolgálatában, aki azt hirdeti, amit maga is olvas és megért Isten szavából.
Ezt hirdeti a szentmisék alkalmával, a hitoktatás során, a felnőtteknek szóló katekézisek alkalmával. A hívek életére szintén jellemző a Szentírás olvasásának igyekezete, hiszen ebből merítenek erőt.
Mind az egyházi szolgálattevőkre, azaz az igehirdetőkre, mind pedig a hívekre vonatkozik az a megállapítás, hogy a Szentírást imádságos lélekkel és nyitott szívvel érdemes olvasni.
Csak akkor válhatunk az Úr tanítványaivá, ha nap mint nap olvassuk az igazság tanítását és életünket ehhez igazítjuk.

Szavadra figyelve
Uram, Jézus Krisztus! Nap mint nap szomjazom igazságodra, készséges szívvel hallgatlak téged, aki
utat mutatsz számomra a Szentírás szavai által. Tanulékony lélekkel figyelek rád és kifejezem készségemet, hogy tanításod szerint akarok élni.
Amikor elmerülök a te tanításodban és Isten szavának olvasásában, akkor bevonsz engem az életedbe, párbeszédre lépsz velem, ismerteted velem üzenetedet, útmutatásodat és válaszolsz
kérdéseimre, miközben én is eléd tárhatom gondolataimat és érzéseimet.
Uram, a te szavad igazság. A te ígéreted mindig megvalósul. Alakítsd át életemet a te éltető és üdvösségre vezető igazságoddal!

Isten szól hozzánk
Szeptember utolsó vasárnapján Egyházunk a Szentírás vasárnapját tartja. Olyan ünnep ez, amikor különösen is odafigyelünk Isten kinyilatkoztatására, Isten írott üzenetére, a Szentírásra, amely utat mutat nekünk az istengyermeki életre és az üdvösség felé.
A Szentírással kapcsolatban lényeges fogalom a sugalmazás, amelyen azt értjük, hogy a Szentírás könyveit a szerzők nem maguktól írták, hanem az Isten által közölt üzenetet, az általa sugalmazott
szavakat jegyezték le. A bibliai szövegek szerzője tehát maga Isten, aki emberek közreműködését vette igénybe, hogy mondanivalója, üzenete írott formában rögzüljön. Ennek ismerete
elengedhetetlen ahhoz, hogy a szentírási szövegekhez közeledjünk és azokat helyesen értelmezzük. Nem tekinthetjük ugyanis csupán emberi munka eredményének, hanem Istentől származó szavakként kell olvasnunk azokat. Éppen a sugalmazás, az isteni szerzőség és eredet biztosítja a Szentírás értékét, benne valóban az üdvösségre vezető igazságot találjuk meg.
Valahányszor a Szentírás olvasásába kezdünk, tudatosítsuk magunkban a sugalmazás, az isteni szerzőség tényét, mert különben legfeljebb egy történész kíváncsiságával fogjuk olvasni e régi
szövegeket és aligha vesszük észre, hogy általuk maga Isten szól hozzánk.
Az Egyház életében különleges helye és szerepe van Isten szavának. Isten szava hirdetésének, hallgatásának és ünneplésének sajátos helye a liturgia, azaz a szentmise és a többi szertartás. Minden liturgikus cselekmény jó alkalom arra, hogy az Egyház teljesítse küldetését, az isteni üzenet hirdetését, a hívek pedig befogadják ezt az üzenetet. Szent Jeromos, a Szentírás kiváló ismerője és
fordítója, akinek emléknapjához kapcsolódik ez a mai ünnep, feltette a kérdést:
,,Hogyan lehetne élni az írások ismerete nélkül, mikor általuk ismerjük meg magát Krisztust, aki a hívők élete?" Válaszként elmondhatjuk, hogy sem az ő korában, sem napjainkban nem képzelhető el a keresztény élet a Szentírás olvasása nélkül, hiszen benne, különösen is az evangéliumokban
Krisztust ismerhetjük meg.
A Szentírás vasárnapja ösztönözzön minket arra, hogy újra központi helyre állítsuk életünkben Isten szavát! Legyünk Isten szavának hűséges hallgatói!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Évközi 26. Vasárnap szentmise 09.30
  2018-09-30 16:52:14, vasárnap
 
  ...... ..........


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Mai napon sok látogató volt a blogomon
  2018-09-29 23:08:46, szombat
 
  ...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ferenc pápa üzenete 09.29
  2018-09-29 22:15:25, szombat
 
  Szent Mihály, segíts minket az üdvösségünkért folytatott harcunkban! Szent Gábor, hozd el nekünk a Jó hírt, amely reményt ad! Szent Rafael, védelmezz minket utunkon!  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Jó éjt kép Évától
  2018-09-29 22:03:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Szőlő csendélet
  2018-09-29 21:59:26, szombat
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Azt az embert szeressük, aki ott van mellettünk.
  2018-09-29 21:49:53, szombat
 
  Isten megadta nekem a birtoklástól való szabadság kegyelmét, nem az vagyok, aki birtokol, hanem aki ajándékoz. Interjú Böjte Csabával, a ,,72 óra" fővédnökével
2018. szeptember 29. szombat 13:29
Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban október 11. és 14. között a ,,72 óra kompromisszum nélkül" ifjúsági önkéntes akciót. A rendezvény idei fővédnökével, Böjte Csaba ferences szerzetessel beszélgettünk.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Hogy ne győzhessen a gonosz
  2018-09-29 21:43:40, szombat
 
  Kérjük Istennek Szent Anyját, vegye az Egyházat óvó palástja alá, így őrizze meg a gonosznak, a nagy vádlónak a támadásaitól.
Ferenc pápa imádságra hív októberben az Egyházért
2018. szeptember 29. szombat 17:52
Szeptember 29-én, szombaton a Szentszék közleményt adott ki. Ferenc pápa a rózsafüzér imádkozására hív mindannyiunkat - hogy Isten Anyja óvja meg az Egyházat a gonosz támadásaitól és Szent Mihály segítsen minket a gonosz ellen folytatott küzdelemben.
A Szentatya úgy határozott, hogy minden hívőt arra hív az egész világon, hogy októberben, Mária hónapjában imádkozza el minden nap a rózsafüzért; így kapcsolódjunk össze egy közösségben és bűnbánatban mint Isten népe, amely Isten Szent Anyját és Szent Mihály arkangyalt arra kéri, hogy óvja meg az Egyházat az ördögtől, akinek célja mindig az, hogy elszakítson bennünket Istentől és egymástól.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     2/39 oldal   Bejegyzések száma: 387 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 2782
  • e Hónap: 35936
  • e Év: 269683
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.