|
2/33 oldal
|
Bejegyzések száma: 321
|
|
|
|
2018-11-10 17:18:14, szombat
|
|
|
Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején - Sokáig puha marad
Almás-mákos süti
Hozzávalók 20 szelethez:
20 dkg étcsoki
15 dkg mák
15 dkg cukor
10 dkg liszt
2 db alma
4 db tojás
3 evőkanál olaj
2.5 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral és a mákkal, majd több részletben forgasd a tojásos masszába. Végül keverd hozzá az almát.
A tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, szúrj a sütibe egy kést. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább.
A mázhoz a darabokra tördelt étcsokoládét rakd egy fémtálba, add hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött, állandóan kevergetve olvaszd fel, majd kend gyorsan a süti tetejére. Várd meg, míg megdermed, és szeletelheted is. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-09 17:33:21, péntek
|
|
|
Rumos babapiskótás krémes
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
1 tojás
kevés tej
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
A töltelékhez:
1 csomag babapiskóta
rum aroma
tej
A tetejére:
10 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal, a cukorral, a szódabikarbónával, a mézzel, a kakaóval, a tojással és kevés (kb. fél dl) tejjel összegyúrjuk. Ebből a tepsi hátán (20 × 32 cm) két lapot sütünk. A krémhez a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral megfőzzük, levesszük a tűzről, majd addig kavarjuk, amíg kihűl. A porcukrot a margarinnal habosra kavarjuk, és a kihűlt pudinggal jól összekeverjük.
Az egyik megsült lapot tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét. Babapiskótákat rumos tejbe áztatunk, és ezt a krémre terítjük. Rákenjük a maradék krémet, majd ráhelyezzük a második lapot. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Forrás: webcukraszda.hu |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-05 19:20:07, hétfő
|
|
|
Fantasztikus flamingó szelet - Karácsonyra
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg liszt
4 ek porcukor
1 ek zsír
1 db tojás
1 dkg szalakáli
3 ek császárkörte aroma (30 ml)
1-2 dl tej
A krémhez:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 ek liszt
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk és 3 lapot nyújtunk belőle. A lapokat előre melegített sütőben 180 fokon készre sütünk.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
A tésztalapokat megkenjük a krémmel, amelytől másnapra a tészta szépen megpuhul és jól szeletelhetővé válik.Tálalás előtt hagyjuk állni egy napig!
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-04 16:28:55, vasárnap
|
|
|
Marcipános áfonyás piskótarolád
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
3 db tojás
3 ek cukor
4 ek liszt
1/2 dl hideg víz
1/2 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
A krémhez
2 dl tejszín
2 dkg cukor
3 ek áfonyalekvár (magnélküli)
1/2 doboz mascarpone
A bevonáshoz
fehér marcipán
fehér gyöngyöcske
ehető virágok
Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába teszünk egy kanál cukrot, vizet és olajat majd géppel habosra keverjük.
A maradék cukorral felverjük a fehérjét.
A két tál tartalmát összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport.
Egy nagy tepsibe sütőpapirt teszünk ebbe öntjük bele a tésztát. 170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszín t a porcukorral felverjük, hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a már előre kikevert mascarponét.
A kihűlt lapot kitekerjük, levesszük róla a sütőpapírt, és a krém háromnegyed részét a lapra kenjük, a krémre 2-3 kanál áfonyalekvárt simítunk, majd feltekerjük a roládot. A maradék krémet a rolád tetejére simítjuk, és a kinyújtott marcipánt ráigazítjuk. Ezt követően díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-04 13:21:44, vasárnap
|
|
|
Francia mákos krémes
Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
A mákos piskótához:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 tojás
3 evőkanál víz
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
10 dkg mák (lehet őröletlen is)
A krémhez:
3 tojás sárgája
15 dkg kristálycukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
Elkészítése:
A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt elkészül. Nem szabad túlsütni!
A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra kavarjuk 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.
A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel együtt.
Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral. Ha a pudingos krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarinoshoz és alaposan összekeverjük a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük.
A tetejét porcukorral szórhatjuk meg vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral, s ezt kenjük a sütemény tetejére. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-04 13:15:34, vasárnap
|
|
|
Kinder bueno
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál darált dió
mogyorókrém
Krém:
4 dl tej
1 cs vanília ízű pudingpor
20 dkg vaj vagy margarin
4 ek cukor
2 ek kakaópor
10 dkg tejcsoki
1 cs vaníliás cukor
1 ek vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz
Tetejére:
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.
Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.
A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.
Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.
Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.
A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd ezt is jól összekeverjük.
A lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd kitesszük szorosan a keksszel és ennek a tetejére rásimítjuk a csokis krémet.
Pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínt keményre felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Kakaóporral vagy csokireszelékkel díszítjük. Legjobb, ha este készítjük és másnap szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-03 16:14:01, szombat
|
|
|
Kókuszos piskótát sütöttem, megkentem a krémmel és el is készült a kókuszos madártej szelet
A kókuszos piskóta önmagában is csodás édesség, de ha megkened ezzel a finom krémmel és egy kicsit hagyod a hűtőben lehűlni, pompás édességgel lepheted meg a családot.
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
6 db tojásfehérje,
2 evőkanál liszt,
fél csomag sütőpor,
6 evőkanál cukor,
20 dkg kókuszreszelék.
A krém hozzávalói:
2 csomag vaníliás pudingpor,
9 dl tej,
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaniliáscukor.
Elkészítés
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
2. A tojás sárgájából a pudingporral, a liszttel és a tejjel sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
3. A margarint kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük, és rákenjük a tésztára. A tetejére keményre felvert tejszínhabot teszünk. Csokireszelékkel díszítjük.
A recepthez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy először a tejet a cukrokkal, és a kikevert pudinggal kezdjétek főzni. És a tojássárgája szoba-hőmérsékletű legyen, tehát ne hideg, mert akkor a tejbe téve rögtön összekapja. Ha még is hideg a tojássárgája javaslom, hogy óvatosan a tejes keverékből merjetek hozzá, és kavarjátok ki, majd úgy adjátok a pudingos krémhez. A másik, amikor hozzáadjátok a tojásos masszát, akkor a lángot mérsékelni kell alatta, és folyamatosan keverni kell sűrűsödésig, hogy le ne égjen. Aztán ha megfőtt, egyszerűen egy folpackkal fedjétek le, így nem fog bőrösödni. A tésztát pedig nem kell agyonsütni, mert a tojásfehérje és a kókuszreszelék hamar megéghet. Tehát tényleg csak közepes tűznél, és tűpróbáig. Ne legyen se ragacsos, de ne legyen megégve sem. Nekem kicsit rózsaszínű, akkor már jó, és a hústűre már semmi nem ragad.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-03 16:00:59, szombat
|
|
|
FLÓDNI - Karácsonyra
Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg sima liszt, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj (vagy 15 dkg vaj, 10 dkg zsír), 10 dkg porcukor, 3 tojássárga, 1 dl fehérbor, 1 mk. sütőpor, csipet só
Almás töltelék: 80 dkg alma, 2 ek. méz, 1 citrom leve, 1 mk. fahéj, 1 mk. őrölt szegfűszeg
Mákos töltelék: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor
Diós töltelék: 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor
+ 2,5 dl sűrű szilvalekvár, 1 tojás
A tésztához a száraz anyagokat összevegyítjük. A hideg vajjal és a tojássárgákkal összemorzsoljuk (késes robotgéppel a legkönnyebb), majd a hideg borral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
Az almát meghámozva lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A citromlével, mézzel, fűszerekkel és a borral megpároljuk. Ha így túl leves lenne, tegyünk hozzá 1-2 ek. zsemlemorzsát, vagy kekszmorzsát.
1,5 dl fehérbort lábasba öntünk, hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Ráöntjük a dióra és kihűtjük.
A mákkal ugyanígy járunk el.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk. Egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy zsírozzuk, lisztezzük. Beleterítjük az egyik tésztalapot, megkenjük a lekvár felével, majd megkenjük a diós töltelékkel.Tészta következik, lekvár, mák, tészta, alma és végül a 4. tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük fel. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-03 15:19:15, szombat
|
|
|
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
Hozzávalók (20x32cm tepsihez):
Piskótához:
150 g darált mák
100 g kókuszreszelék
100 g darált dió
100 g porcukor
4 tojás sárgája
8 tojás fehérje
Vaníliás krémhez:
4 tojás sárgája
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
2 evőkanál meggypálinka
250 g lágy vaj
Meggyes réteghez:
50 dkg meggy
4 evőkanál cukor
2 teáskanál citromlé
4 lap zselatin
Csoki réteghez:
15 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál víz
1 evőkanál meggypálinka
Elkészítés:
A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és szép lassan sűrítsük be. Fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a lágy vajjal keverjük krémesre. Citromlével ízesítjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
A kimagozott meggyet a cukorral és a citromlével forraljuk fel. A lapzselatint áztassuk vízbe. Miután felforrt a meggy (ha szükséges adjunk hozzá vizet vagy, ha befőttel dolgozunk, akkor a levéből öntsünk hozzá). Tegyük bele a zselatint és addig keverjük, amíg el nem olvad. Tegyük hidegre és mielőtt teljesen ki nem hűlni akkor kezdjük összeállítani a süteményt.
Az egyik lapot kenjük meg vaníliás krémmel, öntsük rá a meggyet (ami még nem teljesen zselatinosodott be), majd helyezzük el a másik piskótát a tetején. Fóliába csomagolva tegyük hűtőbe.
Minimum 3-4 órát hagyjuk bent, amíg teljesen megdermed a vaj és a zselatinos meggy. A legjobb egy éjszakára.
Másnap tegyünk a tetejére egy másik tálcát és fordítsuk meg, ha azt szeretnénk, hogy alól legyen a meggyes réteg.
Készítsük el a csoki mázat. A vizet a cukorral és a kakaóval melegítsük fel, adjuk hozzá a vajat és a pálinkát. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad. Vonjuk be a piskóta tetejét. Díszítsük karácsonyi gyöngyökkel vagy csillagokkal! |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-11-03 15:15:40, szombat
|
|
|
RECEPT:
Egy közepes tepsit,kibéleltem sütőpapírral, megkentem nagyon vékonyan olajjal(így biztos,hogy szépen leválik majd a piskótáról),majd meghintettem 70 dg kimagozott,levétől lecsepegtetett meggyel.6 tojásnak a fehérjét kemény habbá vertem leheletnyi sóval,13 dg cukorral,majd bele forgattam finom mozdulatokkal a tojások sárgáját,2 evőkanál olajat,és 13 dg lisztet,amiben előzőleg elvegyítettem fél tasak sütőport és egy evőkanál kakaóport.Ezt a piskóta masszát ráöntöttem a meggyszemekre és megsütöttem.
Miután kissé hűlt a tészta,tálcára borítottam,lehúztam róla a sütőpapírt,így a meggyes rész került felülre.Lekentem vékonyan 3 evőkanál meggylekvárral(akar el is maradhat) és hagytam teljesen kihűlni.Közben elkészítettem a krémet:2 tasak vanília pudingot simára kevertem 6 dl tejjel,15 dg cukorral és állandó keverés mellett,sűrűre főztem,majd kihűtöttem.12-15 dg vajat habosra kikevertem 2 tasak vaníliás cukorral és hozzá adagoltam a kihűlt pudingot.Fél liter"Hullala"édes tejszínt habba vertem,felét a vaníliakrémbe forgattam,másik felét pedig félre tettem.A krémet egyenletesen elsimítottam a meggyes piskótán,végül a félretett tejszínhabbal bevontam a süteményt.Másnap nagyobb kockákra szeleteltem. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2/33 oldal
|
Bejegyzések száma: 321
|
|
|
|
2019. Január
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |
28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
188 db bejegyzés |
e év: |
188 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 447
- e Hét: 3761
- e Hónap: 7794
- e Év: 67047
|
|
|