Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Top 10 K-vitaminban gazdag étel
  2015-10-10 14:04:50, szombat
 
  Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Tények, amiket eddig rosszul tudtunk a kullancsról
  2015-05-21 23:15:14, csütörtök
 
  Link Link


"A következő teendőt a természetjárás alatt kellene betartani, a szakemberek azt tanácsolják, 1-2 óránként nézzük át magunkat és családunkat. Minél előbb vesszük észre a kullancsot, annál kisebb a veszélye, hogy fertőző nyálát belénk köpje.

A szakemberek egyöntetűen a kullancskanál használatát tanácsolják, melyet a patikából be lehet szerezni. Ugyanott kullancstesztet is vásároljunk be, mely rövid idő alatt kimutatja, hogy a támadó fertőzött volt-e."

Vigyázat: támad a tigriskullancs
Link Link Idén is sok a kullancs
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
A só mint ősi orvosság
  2015-03-01 22:06:45, vasárnap
 
  Link

Régi praktikák egyike téli estéken a lábak áztatása sós vízben. Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti 3-szor, alkalmanként 30 percen keresztül.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Vigyázzunk magunkra, mert a kullancs nem fog!
  2014-05-14 12:30:21, szerda
 
 

Az enyhe tél miatt az idén sok a kullancs!

Nem vicc, elég elhaladni egy kullancsokkal fertőzött játszótér mellett!

Két három óránként kullancs riasztóval lefújni a ruhából kilátszó bőrfelületet, a ruházat szegélyénél legalább kb. mandzsetta szélességben, nyakon a dekoltázsnál is!

Ha ennek ellenére mégis ragaszkodik hozzánk egy kullancs, akkor mindent IDŐBEN tegyünk meg és ne várakozzunk, mint én tettem.

A kullancs nem tud olvasni !!
Link Link Szembesülés a Lyme -kórral
 
 
1 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
10 gyakorlat az egészséges szívhez
  2014-03-31 13:02:18, hétfő
 
  Ugrókötelezés

Az ugrókötelezés nem kislányos játék. Rengeteg kalóriát égethet el vele a hasáról és a combjáról. Mi több, a koordinációja is jobb lesz tőle. Bármilyen kötelet választhat, egyszerűt vagy ugrásszámolót, a lényeg, hogy kényelmes legyen a használata. Ha nem akar sétálni, használjon helyette ugrókötelet.

Link Link




3 és fél éves Bálintka unokám kedvenc képei

" Ahhoz, hogy a szív nagy hatásfokkal működhessen, hozzon létre egy edzés tervezet. Sétáljon annyit mindennap, amennyit csak lehet, esetleg kapcsolja össze sporttal, mint a tollaslabdázás. 4 nap kardio edzés mellett heti kétszer súlyzózzon, és heti kétszer jógázzon. Ha szeretné jól érezni magát a bőrében és egészséges maradni, kövesse az edzéstervet. Ezen kívül kényeztesse magát laktató, de egészséges ételekkel."


Okkult gyógyítási praktikák: Jóga Link


Link



" A nyugati világban a jógát teljesen ártalmatlannak, egyfajta "gimnasztikai gyakorlat"-nak tekintik. Pedig egyes mozdulataiban és koncentrációjában nyilván meglátszik szakrális jellege. Akik jógáznak - még ha nyugati módon is - mindig megnyitják önmagukat, öntudatlanul is, egy idegen szellemi világ és a mögötte álló hatalmak előtt. "
 
 
1 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Dr. Gyökössy Endre - A hétköznapok higiéniája
  2014-03-25 22:16:43, kedd
 
  Már Mózes megemlékezésre és megszentelésre parancsolja a hetedik napot - nem bosszantásunkra, hanem javunkat szolgálóan. Erről számoltak be azok a svéd munkapszichológusok, akik hosszas és alapos kísérletek után így summázták kutatásuk eredményét: akár fizikai, akár szellemi munkát végez hat napon át valaki, a nyolcórai tisztesen végzett munka pszichikus energiáinak csak tartalékait fogyasztja, de a hetediken végzett már tőkéjét emészti, s ez hosszú távon a szervezet korai elöregedését, elhasználódását vagy összeroppanását eredményezheti. Nos, a IV. parancsolat embert védő voltát egy új, kísérletekkel bizonyító tudomány is hangsúlyozza, nemcsak lelkészek hirdetik különböző szószékekről.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Mi a baj a fogyókúrával?
  2014-03-11 16:04:37, kedd
 
  Link


" Ha fogyni szeretnénk, akkor különösen fontos, hogy épp csak éhségünket csillapítsuk, inkább gyakran együnk keveset, és különösen az esti órákban tartózkodjunk a nagy mennyiségű, kalóriadús étkektől. Érdemes minden esetben elkerülni a teltségérzést, inkább csak kellemes jóllakottság-érzésre törekedjünk. A napi utolsó étkezést érdemes este 5-7 óra között megejteni, órákkal a lefekvés tervezett ideje előtt. Így alvásunkat sem zavarja a telt gyomor, és kisebb a zsírlerakódás esélye is.

 
 
1 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Öt dolog, amit megbánunk halálunk előtt
  2012-04-14 22:00:52, szombat
 
  Egy ausztrál nővér, miközben halálos betegeket ápolt, feljegyezte, mit bánnak meg halálos ágyukon. A leggyakoribb haldoklói megbánásokról könyv is készült, néhányat pedig a Guardian is lehozott.

Bronnie Ware ausztrál nővér több évig dolgozott palliatív ellátást - a már nem gyógyítható betegek szenvedéseinek megkönnyítését - nyújtó intézetben, és főleg olyan betegekkel került kapcsolatba, akiknek már csak néhány hetük volt hátra.

A nővér blogban írta le tapasztalatait, ami most könyv formájában - The Top Five Regrets of the Dying (Az öt leggyakoribb dolog, amit a haldoklók megbánnak) - is megjelenik. Úgy véli, mások is tanulhatnak ezekből az életvégi bölcsességekből, mert bámulatos az a tisztánlátás, ami a haldokló betegeknél tapasztalható.

Elgondolkodtató az is, hogy amikor megkérdezte betegeit, mit bántak meg addigi életükben, szinte ugyanazok a mondatok hangzottak el. Mint például az, hogy bárcsak kevesebbet dolgoztak volna, vagy jobban kifejezték volna érzéseiket. Íme, az öt leggyakoribb megbánás, miközben eljátszhatunk a gondolattal, mi mit bánnánk meg, ha ez lenne életünk utolsó napja.

"Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, és nem azt, amit mások elvártak tőlem."

Ez volt a leggyakoribb megbánás. Amikor az emberek visszatekintenek életükre, a fontosabb állomásokra, rájönnek, még álmaik felét sem sikerült valóra váltaniuk. A legtöbb embernek abban a tudatban kell búcsúznia a földi léttől, hogy a be nem teljesült álmokért egyszerűen ők maguk okolhatók, mert nem harcoltak értük kitartóan.

"Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat."

Valamennyi férfi beteg szájából elhagzott ez a mondat. A napi hajtás miatt nem maradt elég idő sem a gyerekekre, sem a feleségre. A legszomorúbb - az ápolónő szerint -, hogy női betegektől is hallott ilyet, pedig idősebb generációról lévén szó, ők még nemigen voltak családfenntartók.

"Bárcsak lett volna bátorságom kimutatni az érzelmeimet."

Sok ember azért fojtja vissza érzelmeit, mert így könnyebb megőrizni a békességet. Az eredmény azonban közel sem vigasztaló, óvatos viselkedésükkel középszerűek maradtak, nem teljesedtek ki, nem váltak olyanná, amire igazából képesek lettek volna. Sőt, az sem kizárt, hogy számos betegséget a keserűség és a bosszankodás váltott ki.

"Bárcsak szorosabb kapcsolatot ápoltam volna barátaimmal."

Szintén valamennyi haldokló említést tett erről. Úgy tűnik, a baráti kapcsolatok is reálisabban ítéltetnek meg egy életvégi számvetésnél: a betegek elmúlt életükre visszatekintve rájöttek, a baráti kapcsolatainkra is nagyobb figyelmet kellett volna fordítaniuk.

"Bárcsak boldogabb lettem volna."

Sokan halálukig nem jöttek rá, hogy a boldogság megélése saját döntésük is. Szokásokat, magukkal hozott mintákat követtek, miközben élhettek volna kicsapongóbb életet is. Noha az előbbi kényelmesebbnek tűnhet, többet kapunk mi magunk is, ha több teret engedünk a lazaságnak, a felhőtlen nevetésnek.

HVG.HU \ EGÉSZSÉG
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Kiégéshez vezet az állandó stressz
  2012-03-17 11:24:10, szombat
 
 

A depresszió évezredek óta ismert állapot, még az Ószövetségben is feltűnik, amikor Illés prófétáról a Biblia a kimerülés-szindróma tüneteit sorolja fel: kétségbeesés, folyamatos mély alvás, és halálvágy - a német szaknyelvben éppen emiatt a depressziót sokáig ,,Illés-fáradtságnak" nevezték.

Más kutatók viszont rámutatnak: nem csak biokémiai adottságoktól függ, hogy ki mennyire ,,bírja a gyűrődést". Aaron Antonovsky szociológus elmélete szerint, ha valaki úgynevezett koherens személyiség, akkor nagyobb védettséget élvez a kiégéssel szemben.

Az ilyen ember szerint a világ megismerhető, és a megfelelő nyitottság, kíváncsiság is meg van benne ehhez; továbbá a világot változtathatónak, befolyásolhatónak tartja, nem csak a cselekedetei, hanem a gondolatai, vagy akár az imái által is; harmadszor pedig értelemmel teli világot lát maga körül, amelyben neki is megvan a fontos szerepe és helye.

Link
Kiégéshez vezet az állandó stressz

A kiégés valójában fizikai-érzelmi-mentális kimerülés, mely hosszan tartó érzelmi megterhelés és a folytonos stressz következtében alakul ki.


" Az elutasítástól való félelmednek két dolog az alapja, két dologban gyökerezik. Az egyik az a gondolat, hogy mindnyájunknak szüksége van szeretetre. Ez tény. Az életünkben mindannyiunknak végzetesen szüksége van hatalmas adag szeretetre ahhoz, hogy egészséges legyen a személyiségünk.

Isten azt mondja: ,,Én szeretni akarlak téged!" Isten a szeretet. Szükséged van a szeretetre. Ez egy mélységesen mély szükségleted. Ami azonban az elutasítástól való félelmet okozza, az a téves gondolat, hogy azt hisszük, a másik embernek kellene teljes mértékben betölteni ezt a szükségletet az életünkben. Amikor valaki mástól várod, hogy teljes mértékben betöltse a szeretet iránti szükségletedet, akkor bajt hozol magadra. Sérülésnek teszed ki magad. Elutasításnak teszed ki magad.

Istent kell tenned az első helyre, mert egyedül csak ő az, aki a legteljesebb mértékben be tudja tölteni a szükségleteidet."

Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Koleszterin, érelmeszesedés, és a vörös hagyma
  2012-03-04 18:26:45, vasárnap
 
 

Hagyma, de holnap is..

Vadász Ákos Tullió cikke

Szerencsére akadnak kiváló orvosok, pártatlan kutatók, akik nem a gyógyszerlobbi, vagy a pánikra szomjazó média madzagon rángatott Marionette-bábui. Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik. Ezért aligha hallhattál róluk. Nézzük meg, mit tanulhatunk tőlük a koleszterinről
Dr. Bieler föltette azt az egyszerű kérdést, hogy hogyan tudja az érfalunk egy életen át megőrizni épségét. Az érfalad ugyanis hasonlatos egy igen sebes sodrású patakhoz, melynek falát a viz folyton vájja. Lassú víz partot mos. Hát még a gyors...
Ha a partot hamar kimossa a víz, hogyan lehetséges akkor, hogy a rendkívül gyors folyású véred mégsem veri szét az érfaladat?

Elgondolkodtál-e már azon, hogy ha a szíved percenként 5-20 liter vért forgat meg érrendszeredben, hogyan maradhatsz életben 70-80 évig?

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos kenőanyag biztosítja. Ez a ,,gépzsír" ha nem lenne, a véráram hamar cafatokra szaggatná az érrendszeredet. Ezt a bámulatos kenőanyagot májad állítja elő, ez a hihetetlen szerved, mely több, mint 500 különféle feladatot tud ellátni! Adózz egy pillanatra csodálattal májadnak, e pompás műremeknek, mely megtermeli minden kenőanyagok öregapját: a koleszterint! A kocsidban rendszeresen cserélned kell a kenőanyagot, míg a májad jobbat készít, és nem is tudsz róla.
Kerüld a zsírban, olajban sült ételeket (minden sült hús annak számít, hiszen saját zsírja hő hatására átalakul), a melegen sajtolt olajok használatát! Ugyanakkor fokozd hidegen sajtolt olajok jelenlétét étkezéseidben! Ne gondolj semmi misztikumra, salátádra bőven locsolj olíva-, napraforgó-, mák-, szőlőmagolajokat!
Emellett fogyassz sok olajos magvat: diót, mandulát, mogyorót, napraforgómagot stb. Ez főleg télen fontos, mert az olajból nemcsak érrendszered kenőanyaga származik, de szervezeted ezzel tudja az állandó testhőmérsékletedet tartani. Továbbá az olajokban található hőérzékeny E-vitamin fontos építője ez érrendszernek.

Mi a titokzatos vörös koleszterinbajnok?

A népi gyógymód évezredek óta ismeri és veti be ezt liliomfélék családjába tartozó növényt.
Javítja a májfunkciót, az emésztést, használták vértisztítóként, szíverősítőként. Jól alkalmazható megfázások ellen, de mégis most a koleszterinjavító hatását emelném ki a vöröshagymának. Dr. Gurewich, a Tufts Egyetem professzorát elkeserítette a szívinfarktuson átesett betegei koleszterinszintje. Ugyanis a szívroham egyik oka a kevés HDL koleszterin, és sok LDL koleszterin. Ha a beteg ugyanazt az étrendet folytatja, ami szívrohamának oka volt, a jövőben további szívrohamokra számíthat, és előbb-utóbb belehal.
Szóval a professzor - jó orvosként együtt érezve betegeivel - kereste a megoldást. Egyik lengyel származású munkatársára hallgatva döntötte el, hogy szívbetegeit hagymakúrára fogja. Szokatlan a közönséges élelmiszerek gyógyszerhatástani kutatása, de mint pártatlan tudós, nyitottan nekivágott. A napi egy nyers hagyma fogyasztása megdöbbentő eredményekre vezetett.

Minden 1%-nyi koleszterinszint-csökkenés 2%-kal csökkenti a szívroham kockázatát!

A kilónként 39 Ft-os vöröshagyma (10 kg-os zsákban ennyi az ára) bebizonyította, hogy a természet megint jobbat alkot, mint a vegyipar.
Koleszterinügyben a hagymák közül a vöröshagyma bizonyult a leghatékonyabbnak, de csak nyersen okozott javulást. Sajnos a hőkezelés hatására a hagyma értékes illó olaja megsemmisül. A kísérlet kapcsán arra is felfigyeltek, hogy minél csípősebb a hagyma, annál hatásosabb.

Mitől működik a dolog?

A professzor nem találta meg azt a vegyületet, ami ezt a rendkívül kedvező hatást okozta. További 150 hatóanyagot fedeztek még fel a hagymában, további kutatás kérdése, melyik hogyan védi egészségedet.

Mik a vöröshagyma főbb alkotói?

100 g hagyma 85-90%-a víz, fehérjetartalma 4-5%, gazdag ásványi anyagokban, kálium, kalcium, magnézium, cink, réz és bór tartalma jelentős. A magyar a hagymát is hagymával ette, s még népdalaink némelyike is utalt a tarisznyában lapuló vöröshagymára. Nem is betegeskedtek annyit, míg kenyéren és hagymán éltünk.

Még miért jó ez Neked?

A hagyma hígítja a vért, csökkenti a vérrögképződést (ezt sütve, főzve is képes), elpusztítja a baktériumokat, szabályozza a vércukorszintet. Még az emésztést is segíti! Koleszterinjavító hatása mellett a hagyma kiváló tüdőtisztító is, ezért a városi embernek egyenesen kötelező, bár erre a lila fajta a megfelelőbb. Hát nem hihetetlen, hogy egy ilyen gyakori növény ennyire csodálatos gyógyszer?
Nem azért ilyen olcsó, mert csak ennyit ér, hanem mert a természet nagyvonalú, és azt szeretné, ha mindenki hozzájuthatna!

Hogyan edd?

Nyersen rakhatod kenyérre, vagy vághatod salátába. A nyers fogyasztás szabályát betartva csak képzeleted szab határt annak, hogyan, mivel készíted el.

Mennyit egyél?

A kísérletek alapján már napi fél vöröshagyma hatásos.

Meddig tartson a kúrád?

Ha koleszterincsökkentés a célod, legalább 2 hónapig végezd!

Összegezve, koleszterinszinted javulása érdekében:

1, Egyél több nyerset, és kerüld a zsírban, olajban sütött dolgokat. Használj hidegen sajtolt olajat és egyél magvakat, hogy májad az érvédő HDL koleszterint állítsa elő. Ezt tanácsolja dr. Bieler.

2, Egyél hónapokig naponta legalább egy fél fej vöröshagymát, hogy megjavítsa csökkentse a rossz, és javítsa a jó koleszterin mennyiségét véredben - javasolja dr. Gurewich. Minél csípősebb a hagyma, annál jobb a hatásfoka!

+1 ötlet: az LDL koleszterin magas értéke miatt az érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit. Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt.
Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot!

Ne várd a csodát, mert csodák között élsz.
Egyik ilyen csoda a hagyma, kezdd el fogyasztani még ma!

Hagyma, de holnap is..
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 398 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 278
  • e Hét: 2047
  • e Hónap: 9754
  • e Év: 59319
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.