Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
EGYSZERŰ ÉS GYORS SODORT RÉTES Receptje
  2018-10-29 11:24:04, hétfő
 
  EGYSZERŰ ÉS GYORS SODORT RÉTES RECEPTJE







Hozzávalók:

30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,

Rátét:

10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.

A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.

Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Fűszeres rántott csirkecombok extra ropogós panírban
  2018-10-24 20:49:11, szerda
 
  Fűszeres rántott csirkecombok extra ropogós panírban







Hozzávalók

1 fej hagyma
4 db fokhagymagerezd
olaj
4 ág friss rozmaring
1 l víz
1 db citrom
8 db csirkecomb (alsó)
25 dkg liszt
2,5 dl kaukázusi kefir
1ek sütőpor

bors
paprika
cayenne bors
olaj a sütéshez


Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható zacskóba tesszük a csirkecombokat , ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a csirkecombokat leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk.
A cayenne-borsot, a pirospaprikát, a sót és a borsot elkeverjük a liszttel, két tányérba osztjuk, és a harmadikba beleöntjük a kefirt.
A csirkecombokat először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és időnként megforgatva kb. 5-10 perc alatt elősütjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a combokat, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Karfiolfasírt
  2018-10-23 17:00:25, kedd
 
  Karfiolfasírt


Hozzávalók

1 kg karfiol

bors
majoránna
2 db tojás
1-2 ek zsemlemorzsa
olaj a sütéshez






Elkészítés

A karfiolt rózsákra szedve sós-borsos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és villával finomra törjük. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, majoránnával.
A karfiolhoz hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk. Ha túl lágynak találjuk, kevés zsemlemorzsával szikkasztjuk.
A masszából pogácsákat formázunk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Bármilyen szósszal, mártással kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Mustáros tarjaszeletek
  2018-10-22 15:54:43, hétfő
 
  Mustáros tarjaszeletek







Hozzávalók

4 szelet tarja

bors
mustár
5-6 szem burgonya
zsír
3-4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
2 maréknyi kukorica
2 maréknyi zöldborsó
1,5 dl sör


Elkészítés

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egyik oldalát bekenjük mustárral. A húsokat körülbelül egy órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a többi hozzávalót összekészítjük.
A burgonyákat meghámozzuk, majd egy zsírral kikent hőálló tálba karikázzuk. A tetejére karikázzuk a paradicsomokat, a vöröshagymát, megszórjuk a petrezselyem zöldjével és a zúzott fokhagymával. Ezután egyenletesen rászórjuk a kukoricát és a zöldborsót. A hűtőből kivett húsokat a tetejére helyezzük, majd felöntjük a sörrel, és lefedjük a tálat.
Hideg sütőbetesszük, majd körülbelül 180 Celsius-fokon egyóráig sütjük. Ezt követően a fedőt levesszük, ésmég körülbelül 5 percig sütjük, hogy szép szín kapjon.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Csirke fokhagymaszósszal és hercegnő burgonyával
  2018-10-22 14:33:59, hétfő
 
  Csirke fokhagymaszósszal és hercegnő burgonyával







Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb és 1 db csirkemell
2 db tyúkhúsleves-kocka
10 dkg reszelt edámi vagy trappista sajt
5 dkg margarin
2 evőkanál liszt
8-10 gerezd fokhagyma
bors


A hercegnő burgonyához:
1 kg burgonya
10 dkg margarin

bors
szerecsendió
3 tojás


Elkészítés: 3-4 dl vizet felteszek főni. Ha felforrt, belerakom a leveskockákat, egyenként a húsdarabokat, és fedő alatt, kis lángon puhára párolom őket. Ha már puhák, kiszedem a húsokat, a levét pedig beleöntöm egy edénybe. A lábosba dobom a margarint, és a liszttel habzásig forrósítom. A csirkelevet visszaöntöm rá, belenyomom a fokhagymanyomón át a fokhagymákat, beledobom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, és besűrítem. A húsdarabokat is egy kicsit megsózom, és visszapakolom őket ebbe a szószba. Összeforralom, de gyakran meg kell kavarni, nehogy a szósz lesüljön az aljára.

Hercegnő burgonyához 1 kg burgonyát megpucolva, felkockázva, sós vízben puhára főzök. Ha kész, 10 dkg margarinnal együtt, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és 3 tojás sárgájával krémesre töröm. A tojásfehérjékből kemény habot verek, és hozzákeverem azt is. Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, és csillagcsöves nyomózsákkal bármilyen formákat nyomok, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Kívül ropogós, belül krémes burgonyát kapunk, amit a szerecsendió is megbolondít még egy kicsit.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Ropogós csirkefalatok sült birsalmával és burgonyapürével
  2018-10-22 14:29:29, hétfő
 
  Ropogós csirkefalatok sült birsalmával és burgonyapürével







Hozzávalók

1/2 kg burgonya

2 db birsalma
10 dkg vaj
1 ek barnacukor
1 csipet fahéj
1 csipet szegfűszeg
1 csipet vaníliaőrlemény
6 db csirkeszárny
2 db csirke alsócomb
bors
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 zacskó natúr kukoricapehely (corn flakes)
1 db tojás
10 dkg liszt
1 dl hideg víz
3 dl tej
szerecsendió
1 ek vaj
1 csokor snidling
1/2 l étolaj (sütéshez)


Elkészítés

A meghámozott és összekockázott burgonyát sós, hideg vízben feltesszük főni. A birsalmákat megmossuk, ledörzsöljük és kicsumázzuk, majd cikkekre vágjuk. A vajat, a barnacukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és vaníliát összedolgozzuk. Ezzel a fűszervajjal megkenjük a birsalmákat, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket.
A csirkeszárnyakat és combokat sóval, borssal, olívaolajjal és zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd félretesszük.
A kukoricapelyhet durvára aprítjuk. A bundához 1 tojást liszttel és hideg vízzel összedolgozunk. Sűrű tésztát kapunk, melyet sóval és borssal ízesítünk. Félretesszük.
A megfőtt burgonyát leszűrjük. Melegen összetörjük és langyos tejjel eldolgozzuk. A pürét sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Egy nagy darab hideg vajat dobunk bele és habverő segítségével jól kihabosítjuk. Apróra vágott snidlinget keverünk bele, lefedjük és tálalásig melegen tartjuk.
A csirkedarabkákat először lisztbe, majd a masszába, legvégül pedig corn flakes-be forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük, majd ha kész, papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat.
Egy tányérra pürét halmozunk, majd szépen elsimítjuk. Erre rakjuk a csirkefalatkákat és a sült birsalmát. A végén kis snidlinggel és pár csepp olívaolajjal díszítjük.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Karfiol kicsit másképp
  2018-10-20 13:08:50, szombat
 
  Karfiol kicsit másképp







Hozzávalók

Karfiol,
darált hús,
bacon,
só, bors, fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés

Karfiolt sós vízben kicsit megfőzni (ne legyen puha), egy tepsit kibélelni sütőpapírral, erre rárakni a szalonnát. Darált húst ízlés szerint izésíteni, ezt rásimítani a karfiolra és végül “becsomagolni" a szalonnával és megsütni.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Káprázatos sertésragu sajtszósszal és gombával!
  2018-10-20 00:24:14, szombat
 
  Káprázatos sertésragu sajtszósszal és gombával!







Nem egy megszokott ragu, kissé pörköltszerű az íze, a sajtszósz különlegesen finommá teszi! Nem lehet vele betelni, ezért készítünk ilyen nagy adagot belőle! Burgonyával, vagy rizzsel a legfinomabb.
Hozzávalók:

1,5 kg sertéshús (lapocka, comb)
500 g gomba
250 g krémsajt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré

bors
olaj

Elkészítés:

A húst vágjuk nagyobb kockákra, egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat és kezdjük el pirítani.

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.

Ha a hús kifehéredett és levet engedett, adjuk hozzá a gombát és öntsünk rá egy kevés vizet. Ha szaftosabban szeretjük, akkor kicsivel több vizet adjunk hozzá.

Adjuk hozzá a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük, főzzük puhára.

Amikor a hús már megfőtt, adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük össze, hogy teljesen elolvadjon.

A krémsajt általában sós, így csak óvatosan fűszerezzük, nehogy elsózzuk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Nem volt kedve töltött káposztát készíteni...
  2018-10-20 00:20:30, szombat
 
 
Nem volt kedve töltött káposztát készíteni, ezért kitalált valami sokkal ötletesebbet!





Ha meguntad már a klasszikus ételeket, készítsd el ezt a finomságot.
Hozzávalók:

500 g darált hús,
300 g káposzta,
100 g rizs,
1 db tojás,
só,
őrölt fekete bors.

A szósz hozzávalói:

3- 4 kanál tejföl,
0,5 pohár víz,
2 kanál paradicsom püre.

Elkészítés:

A káposztát szeleteljük fel jó apróra, a rizst főzzük majdnem készre, majd hagyjuk kihűlni.
A darált húst keverjük össze a rizzsel, a tojással, a káposztával, fűszerezzük. Aki szereti tehet bele reszelt répát is. Vizes kézzel formázzunk fasírtokat a húsos keverékből.

Készítsük el a szószt: a tejfölt keverjük össze vízzel és a paradicsompürével, addig kavarjuk, amíg egy sűrű szószt kapunk.
A fasírtokat kétféleképpen is elkészíthetjük

1. elkészítési mód: Rakjuk a fasírtokat egy serpenyőbe, majd forró olajba süssük meg mind a két oldalukat, azután öntsük a szószt a serpenyőbe, pároljuk néhány percig.

2. elkészítési mód: Rakjuk a fasírtokat tepsibe, majd előmelegített sütőben süssük 20 percig. Öntsük rá a szószt, majd ezzel is süssük még 20 percet. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Sajtos fasírtgolyók
  2018-10-19 00:12:20, péntek
 
  Sajtos fasírtgolyók







Hozzávalók

Hozzávalók:
1 kg darált hús
40 dkg trappista sajt
3 db tojás

bors
őrölt köménymag
2 gerezd fokhagyma
2 db zsömle vagy kenyér
A panírhoz:
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez



Elkészítés

Elkészítés: A trappista sajt ot lereszeljük. A szokásos módon fasírozottat készítünk úgy, hogy a darált húshoz a lereszelt sajt ot is hozzákeverjük. (Pirospaprikát nem kell bele tenni.)

A masszából golyókat formázunk és azután bepanírozzuk. Bő, forró olaj ban a fasírtgolyókat kisütjük.

Salátával, főzelékkel, burgonyapürével kínáljuk a sajt os fasírtot.

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 671
  • e Hét: 3979
  • e Hónap: 14332
  • e Év: 73585
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.