Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/482 oldal   Bejegyzések száma: 4810 
Megígért békesség
  2024-04-12 22:55:13, péntek
 
  Április 13

Megígért békesség

,,Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem!" (János 14:1)

A tavasz beteljesíti a tél előtt tett ígéretet, hogy az élet visszatér. "Várj, és meglátod" - mondják késő ősszel a kusza, csupasz ágak. "Az élet teljes zöldben tér vissza." A tavasz visszatérésének bizonyossága segít átvészelni a tél sivárabb napjait. Ugyanez a visszatérés ígérete gyakran elhangzik szeretteink között is. Minden kislány hallotta már az anyukájától a gyerekszoba ajtajában. Minden szerelmes hallotta már a férjétől a repülőtéren. Minden anya hallotta már katonafiától. Az ilyen elválások során azért hangzik el a hamarosan való visszatérés ígérete, mert az, aki elmegy, békét keres annak, akit elhagy. "Visszajövök" kell mondani, különben nem lesz béke. A szavak azonban nem elegendőek. Csak akkor válik az ígéret hatékonnyá, ha a hallgató valóban hisz benne. A viszontlátás bizonyossága megnyugtató hatással bír. Ilyen volt az a béke, amely megnyugtatta a tanítványokat, amikor Jézus elhagyta őket. Azt mondta nekik, hogy a szívük ne legyen nyugtalan. Hogy várjanak. Hogy vissza fog jönni értük. Ahogyan érted és értem is vissza fog jönni. Feltámadása mély hatást gyakorolhatott a tanítványok hitre való képességére. Miután Jézus felment a felhőkbe, eszükbe jutott, hogy nemcsak megígérte a feltámadását, hanem be is váltotta azt. A rájuk telepedő mérhetetlen béke nyilvánvaló volt, amikor engedelmeskedtek a parancsának, hogy várják a Szentlelket, majd hirdessék az evangéliumot. Hogyan hat rád Jézus biztosítéka, hogy vissza fog térni? Melyik szavaira tudnál koncentrálni, amelyek segítenének hinni? Milyen tavaszi jeleket rejtett Isten a teledbe?

Minden évszakok Teremtője, nyisd meg a szememet az új élet ígéreteire, amelyek még a legborúsabb helyzetekbe is becsúsztak. Add meg nekem azt a képességet, hogy elhiggyem, hogy ezek a számomra szánt jó dolgok előhírnökei.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 13
  2024-04-12 22:29:44, péntek
 
  Április 13

Isten történetének van egy kezdete és egy vége, amely soha nem ér véget, és ha Isten gyermeke vagy, akkor az ő története most már a te életrajzod. Hűha!

Valószínűleg olyan vagy, mint én - szereted a jó történetet. Legyen az egy tévéjáték, egy kasszasiker film vagy egy milliós példányszámban eladott regény, hajlamosak vagyunk sorba állni a jó történetért. Vagy talán egy étteremben vagy egy tábortűz körül ülsz, és a barátaid elkezdenek mesélni. Mindegyik jobbnak tűnik, mint az előző. Kicsit olyan érzésünk támad, mintha versenyeznénk. Úgy tűnik, mintha az emberek megpróbálnák "túlszárnyalni" egymást. Ezért elkezded átnézni a személyes történeteid mentális katalógusát, hátha nálad van egy olyan, ami talán megnyeri a napot. Vagy talán valaki elmesél egy fantasztikus történetet, és alig várja, hogy újra elmesélhesse valaki másnak. Igen, mindannyian szeretjük a jó történeteket.
Nos, a legtöbb nagyszerű történet azért nagyszerű, mert számtalan karakteren, kapcsolaton, szituáción és helyszínen keresztül egy hihetetlen végkifejletig menetel. Amikor valaki egy nagyszerű filmről beszél neked, amit épp most látott, vagy egy nagyszerű könyvről, amit épp most olvasott, gyakran azt mondja: "És egyszerűen nem fogod elhinni a végét!". Pedig a valaha kitalált, megírt és a való életben eljátszott legjobb történet éppen azért a legjobb történet, mert nincs vége. Az egyetlen történet, amit ismerned, megértened és a szívedet odaadnod kell neki, reményteli, bátorító és életet átalakító, mert azt a két csodálatos dolgot kínálja, amit semmilyen más történet nem tud nyújtani neked. Először is, felajánl neked egy helyet a történetben, egy helyet, ami már jóval a történet megírása előtt el volt tervezve számodra. De olyasmit is kínál neked, amit az emberi agy nehezen tud felfogni és az emberi képzelet nehezen tud elképzelni. Olyan életet kínál, amely soha, de soha nem ér véget.
Mindnyájan annyira hozzászoktunk a halálhoz, hogy szomorúan azt gondoljuk, hogy az élet normális része. Dolgok halnak meg, emberek halnak meg, és a történet. De ennek a történetnek nem ez a vége. Isten csodálatos megváltástörténete, amely számodra van megírva a Bibliád lapjain, gyökeresen más, mert ebben a történetben a halál meghal. Igen, jól olvastad. Isten történetének főszereplője (ami a te történeted is, ha az ő gyermeke vagy) eljön a földre, és legyőzi a bűnt és a halált, és mivel ezt teszi, felajánlja nekünk azt az egyet, amit egyetlen más történet egyetlen más szereplője sem tud felajánlani nekünk - a valódi életet most és az eljövendő örök életet.
Teljesen függetlenül attól, amit valaha elértél, kiérdemeltél vagy megérdemeltél Isten gyermekeként, kegyelemből és egyedül kegyelemből lettél befogadva a valaha volt legjobb történetbe. És hála Istennek, ennek a történetnek, ami a te történeted, van egy vége, ami soha nem ér véget.

További tanulmányozásra és bátorításra: János 5:19-24

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Anyámról való emlékek
  2024-04-11 23:05:21, csütörtök
 
  Április 12

Anyámról való emlékek

,,Fölkelnek előtte fiai, és boldognak mondják." (Péld 31:28)

Ma van édesanyám születésnapja, és van egy üzenetem neki:

Anya, szeretem azt az őrült, csodálatos módot, ahogyan a nővéreimet és engem felneveltél. Emlékszem, amikor kikapcsoltad a sütőt, leoldottad a kötényedet, és hívtál minket, hogy sétáljunk veled, és nézzük meg a naplementét. A rózsaszín és a lila ragyogó foltjai örökre megmaradnak az emlékezetemben. Szeretem, ahogyan éjszakai emberré tettél minket. Biztos vagyok benne, hogy ez azokból az estékből eredt, amikor a hátsó verandán veled és apával együtt néztük a holdfelkeltét, miközben mindketten a negyvenes évekből származó dalokat énekeltetek.
Mennyire szerettem a tengerparton kempingezni, és emlékszem, ahogyan rám szíjaztad azt a terjedelmes mentőmellényt, és beledobtál a hullámokba. Nem akartam elmondani, mennyire féltem a hatalmas hullámoktól. Belekapaszkodtál a szíjaimba, és ez elég volt ahhoz, hogy elűzd a félelmet. Köszönöm, hogy segítettél szembenézni a félelemmel. Anya, emlékszel, hogy láttad, ahogy apa felemelt az új nyergembe Villámon, azon a nagy Appaloosán? Kiáltozva és üvöltve vágtáztam ki a legelőre. De tudtam, hogy te a körmödet rágtad, és azon tűnődtél, vajon meg tudok-e kapaszkodni. Szeretlek, hogy hagytad, hogy bátor legyek.
És köszi, anya, hogy játszottál velem. Kínosnak tűnt, hogy te, egy felnőtt nő, egy tölgyfakéreg forgácsot dobálsz és ugrálsz. De belül büszke voltam rád. Köszönöm, hogy megtanítottál értékelni az idősebb embereket. Köszönöm, hogy tanítottál engem Istenről. És az étkezési szokásokról. Hogy több mint egy éven át szinte minden nap meglátogattál a kórházban, miután kitörtem a nyakamat. Micsoda anya.

Ki tanított meg téged az élet fontos leckéire? Írj egy levelet, amelyben felsorolsz néhányat az emlékek közül, amelyeket nagy becsben tartasz, és a leckéket, amelyeket megtanultál. Ha az illető még él, küldd el a levelet. Ha nem, tartsd meg magadnak, hogy emlékeztessen arra, milyen áldott voltál.

Uram, köszönöm, hogy olyan embereket helyeztél az életembe, akik megtanítottak élni. Segíts, hogy továbbadhassam a leckéket.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 12
  2024-04-11 22:03:10, csütörtök
 
  Április 12

Ha Isten az Atyád, a Fiú a Megváltód, és a Lélek a benned lakozó Segítőd, akkor van reménységed, bármivel is nézel szembe.

Mit gondolsz, ki vagy te? Komolyan mondom. Mit gondolsz, ki vagy te? Te és én mindig valamilyen identitást tulajdonítunk magunknak. És a dolgokat, amelyeket te és én teszünk, az az identitás alakítja, amelyet magunknak adtunk. Ezért fontos elismerned, hogy Isten nemcsak megbocsátott neked (és ez csodálatos dolog), hanem egy vadonatúj identitást is adott neked. Ha Isten gyermeke vagy, akkor most már a királyok Királyának és az urak Urának fia vagy lánya vagy. A Megváltó családjába tartozol, aki a barátod és a testvéred. Te vagy a templom, ahol most Isten Lelke lakik. Igen, ez tényleg igaz - radikálisan új identitást kaptál.
A probléma sajnos az, hogy sokan közülünk állandó, vagy legalábbis meglehetősen rendszeres identitás-zavarban élnek. Elfelejtjük, hogy kik vagyunk, és amikor ez megtörténik, elkezdünk utat engedni a kétségeknek, a félelemnek és a félénkségnek. Az identitás zavar miatt szegénynek érzed magad, holott valójában gazdag vagy. Bolondnak érzed magad, amikor valójában személyes kapcsolatban állsz azzal, aki a bölcsesség. Képtelennek érzed magad, amikor valójában erővel vagy megáldva. Magányosnak érzed magad, pedig valójában, mivel a Lélek benned él, lehetetlen, hogy egyedül legyél. Úgy érzed, hogy nem szeretnek, holott a mennyei Atya gyermekeként örök szeretettel vagy megáldva. Úgy érzed, hogy nem felelsz meg, holott valójában a Megváltó mérettetett meg helyetted és érted. Az identitás zavar kiszívja az életet a kereszténységedből az itt és most pillanatban, amelyben mindannyian élünk.
Ha elfelejtetted, hogy ki vagy Krisztusban, akkor mi marad neked? Marad a Krisztus nélküli kereszténység, ami alig több, mint egy teológiai és szabályrendszer. És tudod, hogy ha csak teológiára és szabályokra lenne szükséged, Jézusnak nem kellett volna eljönnie. Istennek csak annyit kellett volna tennie, hogy ledobja rád a Bibliát, és elsétál. De Ő nem sétált el; Atyaként, Megváltóként és Segítőként hatolt be az életedbe. Kegyelemből a családja tagjává tett téged. Kegyelemből a helyévé tett téged, ahol ő él. És mindezt azért tette, hogy ne csak a megbocsátását kapd meg, hanem hogy mindened meglegyen, amire szükséged van az élethez és az istenfélelemhez.
Ha tehát az ő gyermeke vagy, hárítsd el a félelmet, amely az ajtódon kopogtat, azzal, hogy emlékezz arra, ki az Isten, és hogy az ő választott gyermekeként kivé lettél. És ne csak ünnepeld az ő kegyelmét; hagyd, hogy ez átformálja azt, ahogyan ma és az utána következő holnapokban élsz.

További tanulmányozásra és bátorításra: 1János 3:1-10

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A sorsod
  2024-04-10 22:25:22, szerda
 
  Április 11

A sorsod

,,Aki pedig megtartja az ő igéjét, abban igazán teljessé lett az Isten szeretete." (1Jn 2:5)

A minap nehéz döntést hoztam. A vágyaim az egyik irányba húztak, a lelkiismeretem a másikba. Ami még nehezebbé tette, hogy ez egy vízválasztó döntés volt számomra, a Rubicon átlépése, egy "soha többé nem fordulhatok vissza" számomra. Isten kegyelméből felnőttem a feladathoz, és a helyes utat választottam. Egyszerre hihetetlen szabadságérzetet éreztem, mintha láthatatlan láncok hullottak volna le rólam. Miért van az, hogy amikor engedelmeskedünk, olyan szabadnak érezzük magunkat? Peter Kreeft azt javasolja: "Mivel a legnagyobb szabadságunk azt a szabadságot jelenti, hogy önmagunk lehetünk, akkor vagyunk a legszabadabbak, amikor a leginkább engedelmeskedünk Isten akaratának, amely kifejezi az ő elképzelését rólunk. A szabadság és az engedelmesség tehát egybeesik. Istennek engedelmeskedni annyit jelent, mint a legradikálisabb értelemben szabadnak lenni: szabadnak a hamis létezéstől." A legszabadabb választás pillanatában érezzük a legszabadabbnak a sorsot, és abban a pillanatban, amikor úgy érezzük, hogy egy bizonyos döntésre vagyunk hivatottak, akkor érezzük a legszabadabbnak. Ezt már megtapasztaltad, amikor úgy döntöttél, hogy Krisztust fogadod el Megváltódnak, vagy talán érezted ezt, amikor az oltár előtt kimondtad az "igen"-t. C. S. Lewis magyarázata erre az elvre az, hogy mindnyájan választunk, és nem marad semmi. Amikor teljes odaadással engedelmeskedsz Istennek, közelebb lépsz az ő elképzelése felé, akinek meghatározta, hogy ki legyél: az igazi éned, az, akit a világ megalapítása előtt előre meghatározott. Ez azt jelenti, hogy amikor engedelmeskedsz Istennek, eközben felfedezed, hogy ki vagy. Jobban megismered magad, mint korábban. Kiválóbb éneddé válsz, és így belépsz a sorsodba. Micsoda szabadság! És ez ma is megtörténhet veled, ha engedelmeskedsz.
Adj nekem erőt, hogy ma engedelmeskedjek neked, Uram. Ez dicsőséget hoz neked, és közelebb visz engem az igazi énemhez.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 11
  2024-04-10 21:03:01, szerda
 
  Április 11

Isten addig nem hagyja abba megváltó munkáját, amíg teremtésének minden aspektusa újjá nem lesz teremtve.

A nagy énekmondó Isaac Watts írta 1719-ben. Dávid utánzott zsoltárának részeként írta, és soha nem karácsonyi éneknek szánta. Az "Öröm a világnak" azonban a valaha írt egyik legkedveltebb énekké vált. Minden erőteljes szövegével együtt ennek a himnusznak a harmadik versszaka különösen mély és bátorító:

Ne hagyd többé a bűnöket és bánatokat növekedni,
Ne fertőzzék tövisek a földet;
Ő jön, hogy áldásait árassza
Ameddig az átok található,
Ameddig az átok található,
Ameddig, ameddig az átok található.

Mi volt Jézus küldetése? Mit ígér a véres kereszt és az üres sír? Mi a végső célja az uralkodó Krisztus királynak? Mi a megváltás művének hatóköre? Min dolgozik Isten a világon? Hogyan néz ki a nagy megváltástörténet utolsó fejezete? Ennek a nagyszerű régi éneknek a szavai pontosan és erőteljesen ragadják meg ezt. Jézus valóban azért jött, "hogy áldásait árassza". Ez igaz, de nem elég, ha csak ennyit mondunk. Hozzá kell tenni, hogy "ameddig az átok található". Tudjátok, Jézus nem egyszerűen azért jött, hogy testetlen lelkeket mentsen meg. Igen, megmenti a lelkünket az örök kárhozattól, és ezért örökké hálásnak kell lennünk. De azért is eljött, hogy hatalmas helyreállító kegyelmét a bűn legtávolabbi hatásáig szabadjára engedje. Azért jött, hogy helyreállítson mindent, amit a bűn összetört. Azért jött, hogy mindent rendbe hozzon! Megváltó küldetése olyan teljes, amilyen átfogó a bűn pusztítása.
Szeretem a Jelenések 21:5 szavait, és neked is szeretned kell: "Íme, mindent újjá teszek". Belefáradtál ennek a megtört világnak a hiábavalóságába és frusztrációjába? Kimerít a bűn, a szenvedés és a halál? Terhel a fájdalom, amely benned és rajtad kívül él? Időnként elgondolkodsz azon, hogy vajon tudja-e valaki, megérti-e valaki, és törődik-e valaki mindezzel? Akkor ennek a nagyszerű himnusznak a szavai és a Biblia utolsó könyvének ez a bátorító szakasza neked szól. Megváltód tudja. Megváltód megérti. Megváltód törődik. Az Ő kegyelme szabadjára lett engedve, és munkája addig nem fejeződik be, amíg minden egyes, a bűntől összetört dolgot teljesen és tökéletesen újjá nem tesz. Légy bátorítva, a te Megváltód munkálkodik!

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 98

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hatványozott áldások
  2024-04-09 22:15:02, kedd
 
  Április 10

Hatványozott áldások

,,Az erre így szólt: Jól van, jó szolgám, mivel hű voltál a kevésen, legyen hatalmad tíz város fölött!" (Lukács 19:17)

Szeretem Istent szolgálni. És ha hűségesek voltunk a földi szolgálatban, a mennyei felelősségünk arányosan nőni fog. Nem, ezt visszavonom. Nem arányosan fog növekedni. Isten ehhez túl nagylelkű. A szolgálatunk teljesen aránytalanul fog növekedni. Nem kell rakétatudósnak lenni ahhoz, hogy elolvassuk a képletet, amelyet Jézus a mennyei példázatában, a Lukács 19:17-ben ad. Sőt, olvassuk el újra. Tíz város? Cserébe a hűségért egy nagyon kis dologban? Nem csak kicsi, hanem nagyon kicsi? Hűha! Amikor az áldásról van szó, Jézus túllép az alapvető matematikán, és lerántja a leplet a számtanról. Azok, akik ezen a földön néhány apró dologban hűségesek, abban az örömben és kiváltságban részesülnek, hogy sok-sok dolog fölé kerülhetnek. Hűséges vagy a házasságodban vagy a küldetésedben? Még ha csak kis dolgokban is? Isten már exponenciálisan gondolkodik, mint a "tíz város" egyenletében. Ő nagylelkűen megnöveli a szolgálatra (és ezáltal az örömre) való képességedet, az n-edik fokára. Minél hűségesebb vagy ebben az életben, annál nagyobb felelősséget kapsz az eljövendő életben. Ha ilyen nagy felelősség megrémít, ne ess pánikba. Ő majd alkalmassá tesz téged a mennyei feladatodra. És aggódsz amiatt, hogy elfáradsz? Szeretnéd, ha a mennyország inkább a pihenés helye lenne? Az lesz az! "Megmarad... szombat-nyugalom az Isten népe számára; mert aki belép Isten nyugalmába, az a saját munkájától is megpihen" (Zsidók 4:9-10). A mennyben teljesen nyugodt lesz a szolgálatod. Elfoglaltabb leszel, mint valaha, mégis teljesen békében leszel. Tökéletesen aktív, mégis örökké nyugodt leszel.

Segíts, Uram, hogy hűséges legyek a rám bízott apró, de fontos ügyekben. És előre is köszönöm, hogy elismered alázatos földi szolgálatom.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 10
  2024-04-09 21:34:04, kedd
 
  Április 10

A Krisztusba vetett hit nem csak az evangélium igazságainak ismeretét jelenti, hanem azt is, hogy megéljük azokat.

Létfontosságú tudni, hogy a hit nem csupán az agyunk cselekedete, hanem az életünk befektetése. A hit nem csak valami, amit gondolsz; hanem ez valami, amit meg is élsz. Hallgasd meg ezeket a szavakat a Zsidókhoz írt levél 11. fejezetéből:

,,A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek. Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható. Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot Istennek, mint Kain, és hit által nyert bizonyságot arról, hogy ő igaz, mert Isten bizonyságot tett áldozati ajándékairól, úgyhogy hite által még holta után is beszél. Hit által ragadtatott el Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mivel elragadta őt Isten. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves. Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. Hit által kapott kijelentést Nóé azokról a dolgokról, amelyeket még nem láthatott, és Istent félve és tisztelve készítette el a bárkát háza népe megmentésére. E hite által ítélte el a világot, és a hitből való igazság örökösévé lett." (1-7 versek)

Mi a hit? A 6. vers nagyon hasznos. A bibliai hitnek ez az alapja - hinned kell, hogy Isten létezik. Ez a vízválasztó, a nagy választóvonal. Csak kétféle ember van ezen a világon - azok, akik hisznek abban, hogy a legfontosabb tény, amit egy ember valaha is megfontolhat és elfogadhat, az Isten létezése, és azok, akik vagy lazán, vagy filozofikusan tagadják a létezését. De az Isten létezése melletti intellektuális elkötelezettség nem minden, amiről a hit szól; a hit azt jelenti, hogy úgy élsz, mint aki hisz Isten létezésében, vagy mint aki hiszi, ahogy az író mondja, hogy "megjutalmazza azokat, akik keresik őt".
A hit az Isten létezésébe vetett mélyen gyökerező hit, amely gyökeresen megváltoztatja az életviteledet. És most jön a bökkenő. A hit nem természetes számunkra. A bibliai hit ellenkezik az intuícióval és a kultúrával. Tehát még Isten kegyelmére is szükségünk van ahhoz, hogy higgyünk annak létezésében, akinek a kegyelmére oly nagy szükségünk van. És a kegyelem ma is a tiéd ha kéred.

További tanulmányozásra és bátorításra: Jakab 2:14-26

Paul David Tripp

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy valóban nagy örökség
  2024-04-08 22:49:49, hétfő
 
  Április 9

Egy valóban nagy örökség

,,Kérem, hogy... világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között." (Efézus 1:17-18)

Egy egész hónapnyi vasárnapot el lehetne tölteni azzal, hogy elgondolkodunk mindarról, amit Jézus biztosított számunkra. Erről beszél a mai igevers - az örökségünkről. Minden a kertben kezdődött Ádámmal és Évával, és az engedetlenségükkel. Elvesztettük az ártatlanságot és az uralkodáshoz való jogunkat - tulajdonképpen mindent. Istennek azonban volt egy terve, egy terv, amely magában foglalta a keresztet. De várjunk csak... Jézus sokkal többet tett a kereszten, minthogy visszavásárolta az ártatlanságunkat. Nem csak azért vásárolta meg a megváltásunkat, hogy visszakerülhessünk a kertbe, és újra Ádám mellé kerülhessünk. Hála az égnek, Isten ennél sokkal többre gondolt. Az Atya csodálatos terve az volt, hogy nem Ádámmal, hanem Krisztussal együtt örököstársakká váljunk. Nem Ádám ártatlanságát nyerjük el, hanem Krisztus igazságát! Mert "az ajándék nem olyan, mint a vétek. Mert ha sokan meghaltak egy ember vétke miatt, mennyivel inkább kiáradt Isten kegyelme és az ajándék, amely az egy ember, Jézus Krisztus kegyelme által jött, a sokakra!". (Róm 5:15).
Ha Istennek csupán az lenne a szándéka, hogy visszaállítson bennünket az Édenkertben uralkodó állapotunkba, akkor Ádámhoz hasonlóan mi is Isten gyermekei lennénk, és uralnánk a földet. De mint az Úr Jézusban hívők, vadonatúj teremtés vagyunk. Örökségünk idősebb testvérünkkel, Jézussal együtt azt jelenti, hogy nemcsak az új földön, hanem az új égbolton is uralkodni fogunk. Az egek minden kincse, amely az Úré, egy napon a miénk is lesz. Ádám és Éva ezt soha nem remélhette. Az ő állapotuk a boldogság és az ártatlanság állapota volt. Számunkra azonban biztosított az öröm és az igazságosság állapota. Mi sokkal többek vagyunk, mint Ádám társörökösei. Annyi minden történt a kereszten, amiért hálát adhatunk Istennek. Szánj rá néhány percet, hogy ezt megtedd.

Atyám, érintsd meg a szívemet, hogy hálám bőséges legyen mindazért, amit tettél.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 9
  2024-04-08 20:47:20, hétfő
 
  Április 9

Ne csüggedj el ma. Igen, tisztában vagy gyengeségeiddel és kudarcaiddal, de mindegyikre ott van a megbocsátó, átalakító kegyelem.

Amikor elolvasod, nem tűnik helyesnek. Úgy tűnik, mintha valami felborult, kifordított univerzumba léptél volna be. De Pál egyszerre komolyan gondolja és teljesen igaza van abban, amit mond:

,,Még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős." (2Kor. 12:7-10)

Kapcsold be a biztonsági övet, és máris indulunk. Isten azért választja, hogy gyenge legyél, hogy megvédjen téged magadtól, és hogy értékelni tudd az erőt, amit csak ő adhat. Így a gyengeségek, amelyeket ő küld az utadba, nem akadályai a jó életnek. Nem állnak az ő szerető tervének útjában. Nem a gondoskodás hiányának jelei. Nem az ígéreteinek meghiúsulását jelzik. Nem fedik fel az általunk nagyra tartott teológia hiányosságait. Nem arra utalnak, hogy a Biblia ellentmond önmagának, amikor azt mondja, hogy Isten minden szükségletünket kielégíti. Nem, ezek a gyengeségek az ő buzgó és csodálatos kegyelmének eszközei. Megvédenek az önbizalom arroganciájától, amely mindannyiunkat megkísért. Megóvnak attól, hogy azt hidd, képes vagy arra, amire nem vagy az. Emlékeztetnek arra, hogy szűkölködő vagy, és arra lettél teremtve, hogy függj Valakitől, aki nagyobb nálad. Arra késztetnek, hogy azt tedd, aminek valamilyen módon mindannyian ellenállunk - alázatosan Istenhez fuss segítségért, amit csak ő tud adni.
A gyengeségeid tehát nem a nagy veszély, amitől félned kellene. Amitől igazán félned kellene, azok az erőddel kapcsolatos téveszméid. Amikor azt mondod magadnak, hogy erős vagy, akkor megszűnsz izgatott lenni Isten megmentő, átformáló és erőt adó kegyelme miatt. Pál valójában ünnepelte a gyengeségeit, mert miközben ezt tette, Isten ereje megpihent rajta. Nem félelemmel, csüggedéssel és irigységgel teli életet élt; elégedett volt, mert tudta, hogy a gyengeség az ajtó a valódi erőhöz, ahhoz az erőhöz, amelyet csak Isten tud készségesen megadni.

További tanulmányozásra és bátorításra: Efézus 6:10-20

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/482 oldal   Bejegyzések száma: 4810 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 894 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 394
  • e Hét: 5238
  • e Hónap: 17113
  • e Év: 204915
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.