Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 130 
Gesztenyemasszás süti (sütés nélkül)
  2018-11-12 11:21:08, hétfő
 
  Aki szereti a gesztenyepürét annak ajánlom: Gesztenyemasszás süti (sütés nélkül)







Könnyedén elkészíthető és nagyon fincsi! Ez az édesség mindenkit elvarázsol, mert nagyon krémes és nagyon finom. Ünnepi alkalmakra is remek választás!
Hozzávalók

Alap:

2 csomag gesztenye massza
25 dkg darált keksz
rumaroma
15 dkg porcukor
kevés tej

Elkeverjük. Egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk.

Krém:

9 dl tej
3 csomag vaníliás puding
25 dkg porcukor

Ezt a három dolgot felfőzzük, majd ha kihűlt, belekeverünk 25 dkg hideg margarint.

A krém egy részét a masszára kenjük.

Következő réteg: 2 csomag babapiskóta, rumos tejbe áztatva. Erre a krém másik felét kenjük. Tetejére 2,5 dl Hulalát habbá verünk. Csokireszelékkel megszórjuk.







 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Álom finom gesztenyekocka sütés nélkül!
  2018-11-12 11:18:31, hétfő
 
  Álom finom gesztenyekocka sütés nélkül! Édes csábítás, amit imádni fogsz!







Pillanatok alatt meg lehet csinálni, nem bonyolult süti, de nagyon ízletes!!!


Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
pár csepp rumaroma
1 dl tej

A gesztenyés réteghez:

60 dkg gesztenyepüré
10 dkg háztartási keksz
3 dkg porcukor
10 dkg vaj
pár csepp rumaroma
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál tej

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22 x 22-es tepsit kibélelünk fóliával és belesimítjuk a kekszes masszát. A gesztenyepürét a vajjal habosra keverjük, beledolgozzuk a rumaromát, a cukrot és a darált kekszet is. Miután jól elkevertük a kekszes masszára kanalazzuk és elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat és a tejet belekeverjük, a gesztenyés rétegre kenjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon, majd felszeleteljük.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül!
  2018-11-12 11:16:55, hétfő
 
 
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül! Csábító édesség, vendégvárónak is remek!









Hozzávalók:

az alsó réteghez:

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor

A felső réteg:

40 dkg reszelt alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi fahéj
10 dkg vaníliás keksz

A tetejére:

1 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj

Elkészítése:

A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az egészet. A reszelt almát a cukorral együtt egy kis edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig kavargatjuk amíg karamelizálódik. A kekszet összetörjük és hozzákeverjük a fahéjjal együtt. Kihűtjük és ráhalmozzuk a habos rétegre. Majd a maradék tejszínhabot is felverjük és eloszlatjuk a tetején. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, megszórjuk vele a tetejét és lehűtjük, majd tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Villámgyors mézes krémes, fél óra alatt összedobhatod!
  2018-11-09 19:21:31, péntek
 
  Villámgyors mézes krémes, fél óra alatt összedobhatod!







Eddig csak az elfoglalt, rohanós anyukák kedvence volt ez a recept, de ha kipróbálod, te is elmented majd magadnak.

Hozzávalók
1 csomag mézes tortalap
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
egy kevés vanília aroma
1 citrom reszelt héja
ét- és fehér csoki bevonó massza
5 dl tej

Elkészítés:


A legegyszerűbb készen megvenni a mézes lapokat, kibontani és megtölteni.

A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát, meg a citromhéjat is belekeverjük.

A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt, a margarinos krémmel jó habosra kikeverjük (géppel). Ezzel töltjük meg a 4 lapot.

A tetejét fehér csokival vonjuk be, és étcsokival csurgatjuk meg, így díszesebb.

Hosszúkás szeletekre vágjuk. Ezzel a mézes lappal 1 órát kell a hűtőben pihenni, szeletelés előtt, mert puha.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Meggyes-kókuszos keksztekercs
  2018-11-09 18:01:52, péntek
 
  Meggyes-kókuszos keksztekercs







Hozzávalók:


50 dkg darált háztartási keksz
3-4 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
4 evőkanál feketekávé
tej az összeállításhoz

Krémhez:

30 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz
magozott meggy

Elkészítés:


Az elkészült kekszes alapot három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. A kisebbeket folpackon egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor meg tudjuk nézni, hogy milyen hosszúak lesznek, és ehhez igazítjuk majd a nagy tészta méretét. A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek.
Folpackon a nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a folpack segítségével óvatosan feltekerjük. Meglehet, hogy segítség kell hozzá, mert négy kézzel könnyebben lehet vele boldogulni. A végeredmény azonban megéri a fáradtságot!
Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Sütés nélküli puncskocka
  2018-11-09 17:38:57, péntek
 
  Sütés nélküli puncskocka







Hozzávalók:


30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor

A mázhoz:

1 Dr.Oetker puncsmáz

Továbbá:

15×25 cm -es forma folpackal bélelve

Elkészítése:


A cukrot,lekvárt,rumos vizet ,a mazsolával feltesszük főni.
Kevergetjük,és ha a cukor elolvad,a mazsola megduzzad,levesszük a tűzről,a kakaóport hozzá keverjük.
A babapiskótát összetörjük,3 - 4 db-ot vékonyabb csíkokra vágtam.
A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal.
Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk.
Amikor kihűlt,a mázzal bevonjuk.
A zacskón megtalálható a használati utasítás.
1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
Finom lett!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!
  2018-11-09 17:37:14, péntek
 
  7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!







A nagy melegben nincs kedved sütni? Nem is kell, megmutatjuk a 7 legfinomabb sütés nélküli édességet, amelyek pillanatok alatt elkészülnek és nem lehet betelni velük! A hét minden napjára ajánlunk egy káprázatos finomságot, hogy a kánikulában se kelljen lemondanod az édes csemegékről!

Kókusztekercs


Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. Vékony szeletekre vágjuk.

Csokoládés rudacskák


Tizenkét dkg cukrot, 12 dkg darált diót, 3 dkg reszelt csokoládét, 12 dkg barack- vagy málnaízt és 6 dkg darabosra tört diót összegyúrunk egy tojásfehérjével. Kolbászt formálunk belőle, kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk. szorosan betekerjük zsírpapírba, és langyos helyen száradni hagyjuk. Hetekig eláll.

Fügegolyók


Fél kg szárított fügét megdarálunk, majd 20 dkg porcukorral, 1/2 narancs levével, reszelt héjával és egy evőkanál rummal jól összegyúrjuk. Diónyi gömböket formálunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk, minyonpapírba tesszük.

Krémes rakott kétszersült


Egy csomag kétszersült egyharmad részét darabokra tördelve tálba tesszük, és megöntözzük kb. 1 dl forró, édes feketekávéval, hogy beszívja. Tizenöt dkg cukrot barnára pirítunk, felöntjük 2,5 dl tejjel, felfőzzük, hogy felolvadjon, majd ha langyosra hűlt, hozzáadunk 2 evőkanál cukorral habosra kevert 2 egész tojást, és gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük. A kávés kétszersült tetejére egy réteg száraz kétszersültet teszünk - ugyancsak darabokra tördelve -, erre öntjük a fele karamellkrémet, ismét kétszersültdarabokat teszünk, és ráöntjük a maradék krémet, hogy teljesen befedje. Jól behűtve tálaljuk.

Mama kedvence


Fél liter tejet 5 dkg cukorral felforralunk, ízesítjük néhány csepp rumaromával. Előkészítünk 25 babapiskótát, amelyből annyit mártunk a tejbe, hogy egy hosszúkás tál alját befedje. Erre ráöntjük egy elkészített csokoládépuding felét, megszórjuk mazsolával vagy apróra vágott cukrozott gyümölcscsel, befedjük tejbe mártott piskótával, amire rásimítjuk a megmaradt pudingot. Erre is szórhatunk durvára tört diót vagy kimagozott rumos meggyet, és rátesszük a megmaradt - és ugyancsak tejbe mártott - piskótát. Az így nyert tortát hidegre tesszük néhány órára, ezalatt a piskóta megpuhul-, a puding pedig megdermed. Ha gazdagabban akarjuk adni, tejszínhabbal kínáljuk.

Kekszbomba


Két evőkanál kakaót 20 dkg cukorral elvegyítünk és 2 dl vízben 1/2 rúd vaníliával felfőzzük. Negyed kg kekszet ledarálunk, leforrázzuk a kakaós sziruppal és hűlni hagyjuk. Huszonöt dkg darabosra tört diót 3 evőkanál cukorral megpörkölünk, vajjal kikent tányérra öntünk, majd ha kihűlt, apróra tördeljük. Végül habosra keverünk 20 dkg vajat, hozzáadjuk a kekszet meg a diót, és jól elkeverjük. Félgömb alakúra formázva tálra rakjuk, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk, de anélkül is finom. A fogyasztás előtti napon készítsük.

Kávés piskóta


Negyed kg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával és annyi erős feketekávéval, hogy sűrű, krémszerű massza legyen. Egy hosszúkás tálra 10 babapiskótát teszünk, megöntözzük egy kevés rumaromával ízesített tejjel, és rákenjük a kávékrém felét, erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém felét. Erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém másik felét, végül piskótát. Néhány óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztáskor a tetejét bevonjuk cukrozott tejszínhabbal, és megszórjuk szálasra vágott, hámozott mandulával vagy tortadarával.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Kekszes-krémes
  2018-11-03 15:54:54, szombat
 
 

Kekszes-krémes







Hozzávalók:

4 tojás, 6 ek. liszt, 5 ek. porcukor, 2 van. cukor, 5 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 ek. citromlé, csipet só, 2 cs. háztartási keksz


A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk. A kekszeket langyos tejbe mártjuk(csak egy pillanatra, ne ázzon el) és 1 sort lerakunk egy tepsibe (én gáztepsibe szoktam). Rákenjük a krémet és rárakjuk a másik csomag kekszet. Ízlés szerint ezt a kekszréteget megkenhetjük nem túl édes, pikáns lekvárral.
A tojásfehérjéket a 25 dkg porcukorral citromlével, csipet sóval gőz fölött felverjük és a kekszre simítjuk. Tetejét ízlés szerint díszítjük.

Csak másnap lehet jól szeletelni!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Emeletes élvezet (sütés nélkül)
  2018-11-03 15:49:48, szombat
 
 

Emeletes élvezet
(sütés nélkül)







1. réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2. réteg: 25 dkg túró, ízlés szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor
3. réteg: 2 cs. vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka), 5 dl tej, 1 van. cukor
4. réteg: 2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)

Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28x36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín.

Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
15 db sütés nélküli desszert...
  2018-11-03 15:36:13, szombat
 
 




15 db sütés nélküli desszertet választottam ki az albumokból.
Karácsonyra vagy más alkalomra is ajánlom.

Sütés nélküli vaniliás kocka

Hozzávalók a laphoz :

30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
1 csomag babapiskóta
0,5 dl fekete kávé

A krémhez:

1 vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor

A tetejére: 5 dkg csokoládé reszelék

Elkészítés:

A kekszet a margarinnal , a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk.

Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk.

A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és szorosan egymás mellé rakjuk, rá a kekszes alapra.

Közben a pudingot megfőzzük a megszokott módon, kihűtjük.

Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére.

Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, majd szeleteljük.

TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók :
25 dkg túró
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék (ebből tegyünk félre a “panírozáshoz")
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés :
A hozzávalókat összegyúrtam.
Kis gombócokat formáltam belőle.
Meghempergettem a golyókat a kókuszreszelékben.
Ilyen egyszerű, sütni sem kell.

Hamis mirindás (Sütés nélkül)
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
70 dkg tejföl
4 evőkanál cukor + 2-3 evőkanál a pudingba
2 vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
1. A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
2. A tepsibe lerakunk egy sor háztartási kekszet és rásimítjuk a krém felét.
3. Újabb réteg keksz következik, majd a maradék krém.
4. Keksszel fejezzük be a rétegezést.
5. Egy kevés üdítőben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd a többi üdítőt is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
6. Azonnal a kekszre simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
7. Másnap szeleteljük.

Emeletes élvezet
Sütemény formában is elkészíthető.
1. réteg: 30 dkg darált keksz, 6 dkg lágy margarin, 6 dkg porcukor kevés tej (~ 2 dl)
A hozzávalókat összegyúrjuk, linzertészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Egy tepsi (nálam most tortaforma) alját megszórjuk kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele.
réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor , 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
réteg : 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt simítsuk a túrókrémre.
réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor
A tejszín verjük fel a porcukorral, és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére Dr. Oerker gyöngyöt tettem, de reszelt csokival, tortadarával is készíthető.
Én 5 dl Hulalát használtam, egyszerre vertem fel, és ketté vettem a 2. és a 4. réteghez.

Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók : 60 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, rum vagy rumaroma ízlés szerint, és kb. 4 dl tej
Krém : 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
+ kb. 7 - 8 dkg kókuszreszelék a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.
Elkészítés : A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Mogyorós kekszek
Hozzávalók:

28 dkg liszt
20 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
vanília
24 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája
4 evőkanál tej

forgatáshoz:

tojásfehérje
vagdalt mogyoró

töltéshez mogyorókrém

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.

Ha letelt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.

A tésztából tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy zacskó vagy kiskanál segítségével.

SÜTÉS NÉLKÜLI PUNCSKOCKA
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 csomag puncs ízű cukormáz
Elkészítés:

A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3- 4 darabot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótára öntjük a forró lekvárt, összekeverjük, és 15×25 cmes, fóliával bélelt formába simítjuk. Hűlni-dermedni hagyjuk.
Amikor kihűlt, mázat készítünk a zacskón megtalálható használati utasítás szerint, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.

Havas gesztenyés piramisok
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál baracklekvár
4 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma
4 evőkanál kakaópor
tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

Töltelék :
25 dkg gesztenyepüré
rum és porcukor ízlés szerint
-annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

-kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.

Kókuszos keksztekercs

Hozzávalók :
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
4 dl tej
4 evőkanál kakaópor
1 cs.vaníliás cukor
2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
1 ü.rumaroma

A töltelékhez:
20 dkg margarin
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 dl kókuszlikőr

A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék

Előkészítés: A tésztához az összetevőket begyúrjuk, a hűtőbe tesszük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, tejszínt és a likőrt. Hagyjuk állni tíz percet.

Elkészítés: A tésztát kókuszreszelékkel bőven megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket kézzel elosztjuk a tésztán lenyomkodjuk. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, megformázzuk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!!

Keksz szalámi

Hozzávalók:
2 db nagyobb ostyalap
Krémhez:
1 kg háztartási keksz
4 dl tej
50 dkg cukor
2 ek. kakaópor
20 dkg vaj
ízlés szerint rumaroma

Elkészítése:
A fele kekszet ladarálom,a másik felét eltördelem.
A tejet,cukrot,rumaromát felteszem főni,belekeverem a kakaóport.
Félre húzom a tűzről,hozzá keverem a vajat felovadásig és utána a darált,majd a darabos kekszet keverem hozzá.
Nedves konyharuhára teszem az ostyalapot,majd forrón rákenem a fele tölteléket az egyik,majd a másik ostyalapra.2-3 percet várok vele,hogy az ostyalap puhuljon.
Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve ,hagyom kihűlni majd a a hűtőbe teszem "összeérni".
1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem.

Zabpelyhes kókuszgolyó:

30 dkg zabpehely ledarálva,
4 ek. kakaópor,
15 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz kb. 10 dkg,
ízlés szerint természetes édesítő vagy porcukor,
rum,
1 üveg meggybefőtt.

A hozzávalókhoz annyi befőtt levet öntünk formázható legyen.A meggyet a közepébe is tehetjük.Kókuszreszelékbe forgatjuk.

Zserbó golyó
Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
10 dkg darált keksz
20 dkg aszalt sárga barack
1 ek lekvár,
1 ek porcukor
1 cs vanília
2 ek narancslé,
citrom héja
1 kk rumaroma
fél tábla csoki
1 kk. tejszín
1 kk. olvasztott vaj
Elkészítése:

A barackot apróra vágjuk,és beáztatjuk a narancslébe,aztán ha megpuhult,egy tálba összekeverjük,az összes hozzávalót. Ha nem áll össze,még egy kis narancslé. Golyókat formázunk,tálcára rakjuk,és hűtőbe pár órát. Aztán csokit olvasztunk,a vajjal,tejszínnel, és belemártogatjuk a golyókat,majd dióval megszórjuk.

Gesztenyés tekercs sütés nélkül
Tészta:
25 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál kakaó
rumaroma ízlés szerint
pici tej,ha szükséges
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dk porcukor
12 dkg margarin
1 teáskanál kókuszreszelék
rumaroma ízlés szerint
Máz:
15 dk étcsokoládé
3 evőkanál olaj

Elkészítése:
1, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk.
2, Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket,ízlés szerint rumaromát,és a gesztenyemasszát. Jól összedolgozzuk.
3, Egy folpackra tesszük a tésztát,ráhelyezünk egy másik folpackot (könnyebb nyújtani)majd kb 25x20 cm kinyújtjuk.
4, Fele krémet rákenjük,majd feltekerjük. A másik tésztát és a krémet is az előzőek szerint készítjük el. Pár órára hideg helyre tesszük.
5, A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk olajjal.
6, A tekercseket bevonjuk az olvasztott csokoládéval.Színes szórócukorral díszíthetjük.

Tiramisu golyók

35 dkg darált háztartási keksz
25 dkg mascarpone krémsajt
4 evőkanál erős feketekávé
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál konyak (ez el is maradhat)

A krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, és kakaóporban megforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Nagyon szeretem az egyszerű és finom sütiket, és ez tényleg az, ráadásul percek alatt elkészül. Ha hirtelen valami édesre vágyunk, ez mindig tökéletes!

Keleti csemege
Hozzávalók:
12 dkg + 20 dkg cukor
25 dkg Rama
4 tojássárgája
25 dkg darabolt dió
2 ostyalap

Elkészítés

1 csomag Ramát, 12 dkg cukrot és a 4 tojássárgáját megfőzöm.
Nem túl magas lángon, mert a tojássárgája megfő.
25 dkg darabolt diót belekeverek.
Ezután 20 dkg cukrot pirítok és beleteszem a fenti masszát, majd még melegen két ostyalap közé töltöm.
Csokival bevontam.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 130 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 962
  • e Hónap: 4995
  • e Év: 64248
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.