Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
Nem gondolja,
  2021-03-12 22:07:24, péntek
 
 


Nem gondolja, hogy egy kis szar vírus legyőz bennünket? - Zacher Gábor a Mandinernek
MANDINER

2021. március 12., péntek 21:15

Az ország toxikológusa szerint helyes döntés, hogy keleti vakcinákat is beszerez a kormány, és mindenkit mielőbbi oltakozásra hív.
,,Zacher Gábor megtért, van az a pénz, amiért változtat a véleményén, leszóltak neki fentről" - idézi az ország toxikológusa lapunknak azokat a lapcímeket és véleményeket, amikkel azt követően bírálták, hogy megváltoztatta a véleményét, és egy lapinterjúban közölte, már a kínai vakcinával is beoltatná magát. ,,Egyáltalán nem arról van szó, amit írnak rólam, a véleményemet ugyanis akkor is tartanám, ha bármi fenyegetettségnek lennék kitéve" - szögezi le a jelenleg a hatvani Albert Schweitzer Kórház intenzív osztályán és az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó orvos.

Mint mondja, azért gondolja ma már másként, mert a

,,mutáns vírus rendkívüli módon elharapódzott, és amikor ilyen súlyos a helyzet, minden jobb, mint a betegség".

,,A mérleg egyik serpenyőjében ott a nagyon durva tünetekkel járó Covid-19 fertőzés, aminek következtében nagyon sokan meghalnak, és rengetegen kerülnek gépi lélegeztetésre - márpedig az onnan való lejövetel nagyon rossz százalékos arányt mutat -, míg a másik serpenyőben pedig ott a Magyarországon használatban lévő öt féle vakcina" - magyarázza. Mint kifejti: ezek közül az oltóanyagok közül van, amelyikről nagyon sokat, van, amelyikről kevesebbet tudunk, de dacára annak, hogy nem ismerjük a fázis három vizsgálatok eredményeit, egy biztos, a Sinopharm is egészen biztosan védettséget ad a koronavírussal szemben. ,,Hogy pontosan hány százalékot, erről megoszlanak a vélemények, de minden jobb, mint a nullaszázalék, és az elhúzódó betegség, a posztcovid-szindróma, vagy a halál" - nyomatékosítja.

Megjegyzi ugyanakkor, hogy ,,egy normális helyen, ha az ember változtat a véleményén, nem azt feltételezik róla, hogy lefizették, megvették, utasították, vagy megtért, hanem tiszteletre méltónak tartják". Mint mondja, az senkiben fel nem merül, hogy a tudomány előrehaladtával egyre több információnk van, és hogy korábbi kijelentése óta is többet tudunk a betegségről és annak terjedéséről, így normális, ha a véleménye is változik. Az a korábbi mondás is megdőlt, hogy a fiatalokat nem veszélyezteti a Covid - mutat rá, hozzátéve, hogy ma már nem egyszer találkoznak a 80-as évek végén született, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegekkel, akik gépi lélegeztetést igényelnek.

,,Mindenképpen előrelépés"
Zacher Gábor egyetért a kormány azon döntésével, hogy megváltoztatták az oltási rendet: a második oltásra félretett vakcinákkal azokat oltják, akiket még nem immunizáltak.

,,Helyes döntésnek tartom, hogyha jön a vakcina, akkor tessék jönni, oltás, oltás, oltás.

Aztán majd gondolkodunk a második vakcinán, de első körben igenis az elsőn kell túlesnie az ország lakosságának hetven százalékának ahhoz, hogy pozitív eredményeket tudjuk elérni." Véleményét arra alapozza, hogy már az első oltásnál is kialakul egyfajta védettség. Vagyis szerinte ,,mindenképpen előrelépés", ha legalább az első oltóanyaggal átoltottá válik az ország. Felhívja a figyelmet ugyanakkor arra, hogy természetesen az oltás nem ötperc után ad védettséget.

Annak kapcsán, hogy szakértők azt mondják, a brit mutáns 10-15 százalékkal súlyosabb tüneteket okoz, mint a vadvírusnak nevezett ,,eredeti", Zacher azt mondja, hogy ,,még az eddigiekhez képest is jóval gyorsabban előrehaladó, intenzív tünetekkel kerülnek kórházba a betegek". Mint mondja, utoljára hétfőn 24-órázott az Országos Mentőszolgálatnál, ez idő alatt pedig két koronavírusos beteget kellett lélegeztetőgépre tennie, és mivel rohamosan romlott az állapotuk, már a helyszínen el kellett őket altatni, és meg kellett kezdeni a lélegeztetésüket. A hatvani kórházban jelenleg 120 covidos beteget ápolnak.

,,Tök egyszerű. Ha ugyanakkora erővel ütnek meg egy korának megfelelő, átlagos, általános állapotban lévő 80 és egy 40 éves embert, akkor valószínűleg a 80 éves felborul, míg a 40 évesnek valószínűleg nem lesz olyan komoly baja, csak itt-ott fájlalja. Ám ha kétszer akkora erejű az ütés, akkor a 80 éves belepusztul, de a 40 éves is jelentősen meg fog rogyni" - érzékelteti. Mint hozzáteszi, ez a mutációról szól, és arról, hogy a magyarok jelentős része elhízott, márpedig a koronavírus legkomolyabb rizikófaktora éppen az elhízás. ,,Ma már bizonyított, hogy az ő esetükben nemcsak magasabb a halálozási arány, de a túlélőkből is nehezebben ürül ki a vírus" - hangsúlyozza.

Csütörtöki adatok szerint 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen. Arra a kérdésünkre, hogy bírni fogja-e az egészségügyi rendszer, Zacher Gábor azt feleli: hogy ,,nincs mese, olyan nincs, hogy ne bírjuk. Muszáj. Ha kell, akkor plusz túlóra, nem tehetjük meg, hogy bedobjuk a törölközőt. Nem gondolja azt, hogy egy kis szar vírus le fog bennünket győzni? Hát a kurva anyját a vírusnak. Nem fogjuk hagyni.

Utolsó vérig fogunk azért harcolni, hogy el tudjuk látni a betegeket.

Még akkor is, ha komoly aránytalanságok alakulnak ki lélegeztetett beteg, orvos, lélegeztetett beteg, nővér, osztályos orvos, beteg viszonyában".

[link][https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nem-gondolja-hogy-egy-kis-szar-virus-legyoz-b ennunket-zacher-gabor-a-mandinernek-2518449?utm_source=feed&utm_medium=/link]
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Újabb koronavírus-mutáns
  2021-03-12 21:55:18, péntek
 
 


Újabb koronavírus-mutáns terjed a világban, átfogó vizgálatot indít az EU a vakcináknál

A koronavírusnak már az a variánsa is terjed a világban, amelyet először Nigériában fedeztek fel, Kuba és Irán saját vakcinát fejlesztett, május elejére minden felnőtt amerikait beoltanának. Koronavírushírek egy helyen.

Egy kutatás szerint a dolgozókorú nők ötször kitettebbek a koronavírus elhúzódó hatásainak (long Covid), mint férfitársaik - írja a The Guardian.

Az előzetes adatok azt mutatják, hogy az 50 év alatti brit nők ötször valószínűbb, hogy elhúzódó koronavírus-mellékhatástól szenvednek, hatszor valószínűbb, hogy súlyosabb nehézlégzéstől szenvednek és kétszer valószínűbb, hogy gyengébbnek érzik magukat akár a kórház elhagyását követő 11 hónap múlva is, mint az 50 alatti férfiak.

Az Isaric csoport által végzett kutatást még nem publikálták szaklapban és szakértői véleménynek sem vetették még alá, ugyanakkor felvet néhány aggasztó megállapítást a dolgozó korúak egészségét illetően.

Az eredmények egybecsengnek más hasonló kutatásokkal, nemrég a King's College London adott ki egy tanulmányt, amely szerint a nők általánosságban dupla akkora valószínűséggel szenvednek egy hónapon túl a koronavírus okozta tünetektől.

Az Isaric tanulmány 325 olyan ember kapcsán számolt be tünetekről, akiket korábban koronavírus miatt kórházban ápoltak. Ez a vizsgált emberek 40%-át teszi ki. A felmérésben résztvevők fele még hét hónappal a fertőzést követően is lábadozik a vírusból - írják.

Ami még aggasztóbb, hogy a tanulmány szerint a hosszú távon fennálló tünetek nem kötődnek korhoz vagy orvosi korelőzményhez. Sőt, a fiatalabb résztvevők sokkal nagyobb valószínűséggel jelentettek tartósan fennálló tüneteket.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Alig élte túl
  2021-03-10 22:34:22, szerda
 
 


Alig élte túl a négyes ikrek szülését, brutális kórházi számlát kapott - pénz nélkül csak két gyerekét vihette haza
A szülés után intenzívre került, majd hatalmas kórházi számlát nyomtak a kezébe. Pénz hiányában kénytelen volt kettő gyerekét otthagyni.

Két gyerekét kénytelen volt a kórházban hagyni az az édesanya, aki kis híján belehalt a négyes ikrei megszülésébe. Most pénz gyűjt azért, hogy ki tudja fizetni a kórházi számlát, és hazavihesse a gyerekeit.

A 26 éves kenyai nő, Virginia Adhiambo 31 hetesen került be a kórházba, ahol február első napján életet adott négy gyermekének, Micah-nak, Jacknek, Teddynek és Maliknak.

A LEGJOBB TERHESSÉG VOLT, NEM VOLTAK KOMPLIKÁCIÓK, MINDEN RENDBEN MENT, AMÍG EL NEM FOLYT A MAGZATVIZEM

A szülés után ugyanis komplikációk merültek fel és intenzívre került, a babákat pedig tápszerrel voltak kénytelenek etetni.

A LÁBAIM ÉS A HASAM IS MEGDAGADT, SÚLYOS FERTŐZÉST KAPTAM. VÉRÁTÖMLESZTÉSEM ESTEM ÁT

mesélte Virginia.

Amikor kikerült az intenzívről és felépült, kézhez kapta a közel 25 ezer fontos (10 millió Ft) kórházi számlát. Ez azonban szívszorító döntésre kényszerítette: kénytelen volt megállapodni a kórházzal, hogy melyik két gyermekét viszi haza, és melyik kettőt hagyja ott.

MICAH ÉS TEDDY ITTHON, DE JACK ÉS MALIK MÉG A KÓRHÁZBAN VANNAK. EZEN A HÉTEN MEHETEK ÉRTÜK, HA ÖSSZE TUDOM GYŰJTENI A PÉNZT, DE MINÉL TOVÁBB MARADNAK OTT, ANNÁL NAGYOBB ÖSSZEGET KELL FIZETNEM

mondta a fiatal édesanya, akinek a család most adománygyűjtésbe kezdett.

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Nem elérhető
  2021-03-05 22:01:58, péntek
 
 


Nem elérhető a repülőgépek útjait követő oldalakon, hogy hol járt az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép, amely többek között Mészáros Lőrincet és családját szokta egzotikus helyekre röpíteni, de amellyel korábban már Orbán Viktor is utazott. Az RTL Klub híradója az Alfahír alapján arról számolt be, hogy

európai kormányzati adatkezelési szabályokra hivatkozva lekerültek a gép adatai a követő oldalakról. Azokról az oldalakról, amelyekről korábban kiderült, hogy Bálint-napon a gép Dubajban járt, de az elmúlt egy hónapban többször járt a Maldív-szigeteken is. A gép idén ősszel Európán belül is sok helyen járt, többek közt Bordeaux-ban, Nizzában, Velencében, Rijekában és Berlinben is.

A magánrepülőt egy osztrák cég üzemelteti, de az gyakorlatilag állandóan Budapestről és Budapestre utazik. Az utasai között pedig gyakran megfordulnak a kormánnyal nagyon jó viszonyt ápoló üzletemberek és családtagjaik. Két éve például ezzel vitte a családját a Maldív-szigetekre Mészáros Lőrinc, de a gép sokszor tartózkodik ugyanott, ahol Szíjj László luxusjachtja is van (amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter is nyaralt), és ezzel utazott Orbán Viktor is egy bulgáriai focimeccsre, az utat állítása szerint Garancsi István vállalkozótól kapta ajándékba.

Az RTL Klub híradója megjegyzi, hogy Orbán Viktor a szokásos rádióinterjújában amúgy azt mondta, hogy a járványhelyzet miatt arra kéri azokat, akik eddig Dubajba meg a Maldív-szigetekre jártak, hogy most ne menjenek egy ideig ilyen luxus vakációkra. Azért hozzátette, hogy nem azért kéri, ezt a kormány, mert "irigyeljük tőlük az ilyesmit, hiszen hát ha van pénzük, akkor tegyék."
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A legerősebb gyógynövény:
  2021-02-22 21:50:52, hétfő
 
 


A legerősebb gyógynövény: jót tesz az agynak, a szívnek, az ereknek, a bőrnek, a hajnak és az alakodnak is

A rozmaring fűszer- és gyógynövény, amelyet több mint 2000 éve használnak különböző gyógyászati ​​célokra.

Már az ókortól kezdve alkalmazták ízületi gyulladás, asztma, ekcéma, máj, epehólyag valamint szívbetegségek kezelésére, és akár súlyos betegségek esetén is segítséget jelentett.

Úgy érzed fizikailag és szellemileg kimerültél?

Ebben az esetben jó, ha tudod, hogy ez az illatos növény képes megadni neked a szükséges energiát. Ételek ízesítésére is kiválóan alkalmas, nagyon jól illik például a húsokhoz.

Az alábbiakban bemutatunk néhányat a rozmaring jótékony hatásaiból:

1. A rozmaring javítja a szívműködést és a keringést
Antiszklerotikus tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti a koleszterinszintet. Tanulmányok kimutatták, hogy ez a növény jótékony hatással lehet a szervezetre súlyosabb betegségek után is, különösen idős korban.

A szívműködés javítása és az agy vérellátásának serkentése érdekében a következőképpen kell használni: Önts egy teáskanál rozmaringhoz 2 pohár forrásban lévő vizet, töltsd át egy termoszba, hagyd állni 30 percig, majd szűrd le. Vegyél be ebből 1-2 evőkanállal napjában 3-szor, étkezések előtt.

2. Fiatalítja a bőrt
Hidratálja a bőrt, csökkenti a ráncokat, serkenti a vérkeringést, tonizál, elhárítja a gyulladásokat, eltünteti a pigment foltokat.

Ehhez fogyaszthatsz rozmaringteát, vagy hozzáadhatod illóolaj formájában krémekhez, pakolásokhoz, vagy megmoshatod az arcodat rozmaringos főzettel.

3. Csökkenti az ízületi fájdalmat és meggyógyítja a gyulladást
A rozmaring hatékonyan alkalmazható az ízületi betegségek, a tüdőbetegségek, valamint a sebek és fekélyek kezelésére.

4. Jót tesz az agynak
A rozmaring serkenti a vérkeringést az agyban. Ugyanakkor megakadályozza egy fontos neurotranszmitter leépülését, ami biztosítja a jó memóriát.

5. Segítséget nyújt fáradtság és stressz ellen
A rozmaring gátolja a stresszhormonokat és hozzájárul a jó hangulat kialakulásához. Ellát extra energiával, ellazítja a testet és az elmét.

6. Serkenti a haj növekedését
Ez összefüggésben van azzal a ténnyel, hogy a rozmaring javítja a vérkeringést. Adj rozmaring illóolajat a samponodhoz vagy a hajpakolásodhoz.

7. Hatásos lehet elhízás esetén
A rozmaring segít a fogyásban, mivel képes lebontani a zsírokat és csökkenteni az étvágyat.

Hogy használhatod fel a rozmaringot?

Használd illóolajként párologtatókban. Igyál 1-2 csésze rozmaringteát naponta.

A rozmaring használata kezelési céllal nem ajánlott 12 éven aluli gyerekek, terhes nők és epilepsziában szenvedők esetében.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Sokan imádnak délutánonkét
  2021-02-22 21:27:44, hétfő
 
 


Sokan imádnak délutánonkét aludni egy keveset, azonban a pihentető kedvtelésnek egyre kevesebben tudnak időt szentelni. Pedig mennyire jól tud esni egy kis délutáni pihenés. Utána még a világot is szebb színben látjuk.

A mai rohanó életformának köszönhetően, amikor már rég nem 8, hanem inkább 10 vagy 12 órát dolgozunk, nagyon kevés időnk marad a délutáni szundításra. Ha akad egy kevés időnk, pihenjünk, aludjunk délután, egy idő után észre fogjuk venni, hogy hatására az egész életünk megváltozik.

Nézzük, milyen pozitív hatásai vannak a délutáni alvásnak:

1. Egész nap jó hangulatunk lesz
- a szerotonin felelős a boldoságunkért, alvás közben pedig szerotonin szabadul fel a szervezetünkben. Már egy kevés alvással is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy elégedettek, és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

2. Javul a felfogóképességünk
- a délutáni alvás hatására képesek leszünk sokkal könnyebben felfogni az új információkat. Egy óra alvás után megnő a produktivitásunk, és a munkakedvünk is.

3. Növeli az éberséget
- a NASA csoport kutatásai alapján kimutatták, hogy egy 40 perces alvás hatására 100%-osan éberebbek, és aktívabbak leszünk. Az alvás hatása 200 mg koffein elfogyasztásához hasonlatos.

4. Fokozza a kreativitást
- Lenardo da Vinci, amikor csak tehette, délutánonként aludt egy kis időt, viszont éjszaka sokkal kevesebbet aludt, mint az átlagember. A délután pihenés hatására nő a kreativitáskészség.

5. Növeli az agyi kapacitást
- agyunkat egész nap információkkal tömjük tele. A délutáni alvás segítségünkre lehet abban, hogy az agy megpihenjen, és az információkat jobban el tudja raktározni.

6. Felerősíti az érzéseinket
- hatására sokkal jobb lesz a szaglásunk, érzékelésünk, látásunk. Kutatások alapján kimutatták, hogy a napközbeni pihenés sokkal jobban megerősíti az érzékszerveinket, mint az éjszakai alvás.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Fejlesztettek egy vírustesztet, am
  2021-02-11 21:42:43, csütörtök
 
 


Fejlesztettek egy vírustesztet, ami szinte azonnal kimutatja a fertőzést
MTI
Szinte azonnal eredményt mutató, az alkoholszondához hasonló koronavírustesztet fejlesztettek ki Lengyelországban, a terméket Andrzej Duda lengyel elnök jelenlétében mutatták be csütörtöki kelet-lengyelországi látogatása során.
Napokon belül megkezdik az új koronavírusteszt klinikai vizsgálatát, ezután remélhetőleg hamar megindulhat a tömeggyártása - mondta el Andrzej Duda a délkelet-lengyelországi Zaczernie községben működő, a tesztet kifejlesztő cég székhelyén rendezett bemutatón.

Az elnök a közúti rendőrség által használt alkoholszondához hasonlította a ráfújáson alapuló, tíz másodpercen belül eredményt mutató készüléket, és reményét fejezte ki, hogy a termék "világszerte megkönnyíti az emberek életét" a járvány idején.

A helyi cég igazgatója elmondta: a teszt használatához nem szükséges külön felkészítés, ha engedélyezik, tömegesen használható lesz többek között az üzemekben, repülőtereken vagy határátkelőhelyeken.

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Aggódik a biológus:
  2021-02-11 21:31:54, csütörtök
 
 


Aggódik a biológus: a koronavírus brit mutánsa válhat dominánssá a világon

A koronavírus brit mutációja, amelyet ősszel Kentben azonosítottak először, világszerte dominánssá válhat - vélte Sharon Peacock professzor, az Egyesült Királyság koronavírus genetikai felderítési programjának (Covid-19 Genomics UK Consortium) vezetője.
Az új variáns "végigsöpört az országon", és "minden valószínűséggel végig fog söpörni a világon" - hangsúlyozta a Cambridge-i Egyetem mikrobiológusa a BBC Newscast podcastjának nyilatkozva.

A brit mutáció, amelyet először 2020 szeptemberében a délkelet-angliai Kent grófságban észleltek, már a világ több mint 50 országában jelen van.

"Ami valójában aggaszt minket jelenleg, az a terjedési képessége. Ha egyszer kiismertük a vírust vagy úgy mutálódik, hogy elveszíti fertőzőképességét, akkor már nem kell aggódnunk emiatt. De a jövőt tekintve úgy gondolom, hogy még évekig el leszünk foglalva a szekvenálással. Véleményem szerint még legalább 10 évig ezt fogjuk tenni" - tette hozzá.

A jelenlegi vakcinákat a koronavírus korábbi változatai alapján fejlesztették, de a tudósok úgy vélik, hogy az új mutációk ellen is hatékonyak. Peacock szerint úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságban forgalmazásra jóváhagyott oltóanyagok jól működnek az országban létező vírusváltozatok ellen.

A Covid-19 Genomics a brit közegészségügyi szervezetek és laboratóriumok hálózata, amely jelenleg naponta mintegy 30 ezer pozitív koronavírustesztet elemez. A cél az, hogy minden pozitív koronavírustesztet genetikailag átvilágítsanak.



 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Kínai koronavírus-vakcina Magyarországon:
  2021-02-07 14:25:03, vasárnap
 
 


Kínai koronavírus-vakcina Magyarországon: furcsa dolgokra bukkantunk
Portfolio

Az OGYÉI honlapján gyakorlatilag minden információ elérhető a nyugati vakcinákról. Az orosz vakcináról már kevesebb az információ, a kínairól pedig semmilyen közlemény nincs. Pedig az OGYÉI a kínai Sinopharm vakcináját is engedélyezte.

Magyarországon folyamatosan oltják az időseket a Pfizer/BioNTech és a Moderna koronavírus elleni vakcinájával. A hétvégén megérkezett az AstraZeneca vakcinájának első szállítmánya is, amellyel a 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődik meg hamarosan. Mindhárom vakcinát jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), a vakcinák pedig az EU-s beszerzés keretein belül jutnak el Magyarországra. Hazánk azonban engedélyezte az orosz Szputnyik V oltóanyagot és a kínai Sinopharm cég vakcináját is (ezeknek nincs EU-s jóváhagyása jelenleg), amelyekkel hamarosan szintén indulhat majd az oltási folyamat.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján több dokumentumot is találhatunk az egyes nyugati vakcinákról. Írnak többek között a feltételes forgalomba hozatalról, illetve a Moderna esetében a jóváhagyási folyamatról is. Részletesen bemutatják a vakcinák hatékonyságát, és még azt is leírják, hogy hogyan kell beadni, két dózis esetén pedig mennyi időnek kell eltelnie az első és a második vakcina beadása között. Az is le van írva, hogy hogyan működnek ezek a vakcinák.

Az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban már kevesebb információ érhető el az OGYÉI honlapján. Ez volt az az EU-s megállapodás keretein belül érkező vakcina, amelyet az OGYÉI engedélyezett az EMA előtt néhány nappal. Igaz, ettől nem jutott el hamarabb Magyarországra az AstraZeneca vakcinája. Azt mi is az EU-s megállapodás alapján kapjuk.

Az orosz Szputnyik V típusú vakcinával még inkább sötétben tapogatóznak, akik ellátogatnak az OGYÉI honlapjára. Ha rákeresünk arra, hogy "Szputnyik V", akkor egyetlen közleményt találunk, amely szerint minden gyártási tételt külön ellenőriznek majd. Ezt azért adta ki az OGYÉI, mert a sajtóban megjelent, hogy hazánkban nem voltak klinikai vizsgálatok, illetve a magyarországi engedélyezés során sem volt minden gördülékeny.

Az OGYÉI azonban még nem döntötte el, hogyan fogja írni az orosz vakcina nevét, ugyanis ha arra keresünk rá a honlapon, hogy "Sputnik V", akkor találunk még egy-két dokumentumot. Az egyik az közlemény, amelyben az AstraZenecának az engedélyezését is bejelentették. A másik pedig az, amelyben arról írnak, hogy nem igaz, amit Hadházy Ákos országgyűlési képviselő mondott az orosz vakcináról. Hogy mégis mi az igaz az orosz vakcina kapcsán, az az OGYÉI honlapjáról nem derül ki, ugyanis nincs olyan részletes tájékoztatás róla, mint ami a nyugati vakcinák esetében elérhető. Az OGYÉI az orosz vakcináról leginkább a közmédiában beszél.

Ennél is furcsább a kínai Sinopharm vakcinájának az esete. Müller Cecília országos tisztifőorvos január végén közölte egy sajtótájékoztatón, hogy az OGYÉI engedélyezte a kínai Sinopharm vakcináját is. Az is kiderült, hogy Magyarország 5 millió adagot vásárol ebből, ami 2,5 millió ember oltására elég. Az OGYÉI honlapján mindezidáig semmit sem találhatunk a kínai vakcináról. Engedélyezésről szóló közleményt tehát az engedélyezés után több mint egy héttel sem találtunk, illetve a kínai Sinopharm vakcináról szóló tájékoztató sem elérhető a honlapon (hatékonyság, alkalmazás, ellenjavallat, tárolás stb).

kiníiavakcina
Az OGYÉI honlapjának találati listája a "Sinopharm" keresőszó beírása után február 7-én, délben.
Az OGYÉI azt ígérte, hogy nyilvánosságra fogják hozni az orosz és a kínai vakcina dokumentációját.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Kiderült, kitől vett a magyar
  2021-02-03 23:24:30, szerda
 
 


Kiderült, kitől vett a magyar külügy krumplit és almát két és fél millióért

Bajba jutott szabolcsi gazdáktól vásárolt terményeket, olyanoktól, akik a jelenlegi nehéz helyzetben az árut nem tudják eladni - ezt Menczer Tamás államtitkár mondta még decemberben a Külgazdasági és Külügyminisztérium karácsonyi krumpli- és almaajándékára, erre az Átlátszó kikérte az adásvételre vonatkozó szerződést, amelyet nem kaptak meg, de az alábbi választ igen.

2020. évben a Külgazdasági és Külügyminisztérium 1.000 zsák 10 kg-os burgonyát és 1.000 tálca (7 kg/tálca) vegyes alma válogatást vásárolt Rácz Imrétől, összesen bruttó 2.499.995,- Ft értékben.

Aztán persze innentől nem volt különösebben bonyolult dolog, ugyanis Rácz Imrének hívják a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökét is, akit az Átlátszó kérdésére nem cáfolt semmit, csak annyit írt,

megkeresését kézhez kapva úgy érzékelem, hogy a feltett kérdésben a KKM megadta Önnek a kért válaszokat, ahhoz nem kívánok hozzáfűzni semmit.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az áruházakba és a zöldség kiskereskedésekbe nagy mennyiségben, szinte korlátozások nélkül érkezik az uniós áru, emiatt piaci zavarok alakultak ki, a vendéglátóipar leállása miatt pedig nagyot csökkent a felvevő piac, tehát ezekben a szektorokban is jelentős a többlet, ami azt jelenti, hogy a megyei termelők tárolóiban
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 139 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 407 db bejegyzés
Összes: 8987 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 2722
  • e Hónap: 5816
  • e Év: 73581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.