Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
El nem mondható
  2011-07-14 18:24:22, csütörtök
 
  Te mindig mást hibáztatsz,
nem vállalsz felelősséget
sorsodért - mondja az a lányom,
aki Mokka helyszínelésért pénzt fizet,
aki kocsmában 16 órázott,
míg a börtön tovább tanult
a cigánysággal, amik átcserélték
sorsukat az emberekével.
Hogy is mondhatnám el,
hogy egyikük férje helyett
1971 óta én lettem a tompalátó,
mert ideértek akkor az Időjelek
testenyészeti szülöttjeivel,
s ezt ismételték 1995-ben,
mikor a jungistákat is megmentették,
megtartották a Tóth atyafiak
összességével?
1998 óta se éjjelem, se nappalom,
mióta a sátán feleségeként
vagyok kikiáltva, s a Mónika show
résztvevői vannak a lakásban,
vezetnek, mint egy állatot
melleimnél fogva?
Nem bírom már, még
1991-es kommunikációs bénításomkor
mondta a II-es ideg főorvosa,
belőlem ember már soha nem lesz,
s akkor is az öngyilkos cigányság
közé fektettek be minden éjszaka,
hogy csapásokat, rontásokat kapjak
a tetvekkel együtt.
Zoltán Erika megmentve a puffadástól,
miután én megkaptam csapását,
gyereket szült ember gyilkosságból.
Hová halad Magyarország,
akiknek szégyellniük kell magukat
születésem előttől?
Volt bennem tartás,
felelősséget vállaltam tetteimért,
de mióta a mocskok kezébe kerültem,
tehetetlenül vergődöm kezeikben.

Így nézek ki az Időjelek testenyészeti szereplői, köztük az angyal Mary Zsuzsa helyett, aki ezért hirdetett protézis ragasztót. A szemek duzzanata is Időjelek-beli zsidó népé lett volna egyik rajz szerint, melyet 1983-ban kaptam, meg két oldalt az állaimba is, kiálltak akkor már érthetetlenül két oldt a fotókon. 1998-ban itt ismét 1997-es Xanax kezdettel ismételték ismét a bérházba rendezett alkoholista Á. Róza Babi sorsát, közölte, hogy gennyes gyulladásoktól kihullott a foga. Ezt követően én is gennyes gyulladásokat kaptam a fogaimba. Már ekkor B-né Ági börtön karmikus népével anyám sorsát ismételték rajtunk.

A hatalmasra 1995 óta dagadt hasam diagnózisa:
2011-11-02.
UH vizsgálat: Ép konturu kp.telt hólyeg mögött R nagy uterus, endmetrium 5 mmss. Dr.B.Z.
A körben tüdőt, szívet szorító elektromosság, Rákóczi téri árnyék által 1998 óta okozott gerincdeformáció az 1976-os bal kari rontása után Frei Tamás megmentőjének:

2012-03-12.

A háti gerncen enyhe bala convex scoiosis van.A háti kyphosis íve fokozott. A középső corpusal ventrais aacsonyabbak. A középső é s alsó D csigolyaperemek között spondyoticus kapcsok vannak. AD-L átmenetben enyhe bara convex görbület látható.A lumbalis lordosis íve esimult, a csigolyaperemek kissé megnyúltak. dr. B. É.

Struma 1986-tól.






1971-ben jártak először a többek között majmokkal ábrázolt Időjelek testenyészeteinek rontásánál, a tompalátással együtt::





A kormány patkó a tatárdombi V. házból összekötött lábú ikerpárral, egyikük volt V, aki időközben elhalálozott: Az utcabeli szemetesek közül az egyik cigány kalapban járt, nagy hangon kiabált be nekem, hogy nem viszi el a szemetemet, majd ezer forintért egy reklámtáska Észak-Magyarországot vittek el, hiába tettem panaszt ellene. Ambíció terápiás kartonomat a kormány patkóval berendezett ház címére állította ki a jungista dr. M.
Szemhéjak épek. Fundus, kissé szűkebb erek, bal szem látóképesség 0,15 %, jobb 0,88.
A szemhéjak alá fekete mágusok által Időjelek zsidói helyett adott duzzadó csapást magasvérnyomásos erekként tudták diagnosztizálni, vagyis pusztítják a szem ereit is.



 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
X alak és kérdőjel
  2011-05-10 09:44:11, kedd
 
  Öcsémet anyám feljelentette azzal, hogy perverz, mikor mostohaapám meghalt, s bevitette a ricsei pszichiátriai szanatóriumba. Mostohaapám haláláig naponta leköpdöste és cigányozta, a bolondok után így emelkedett tovább a menhely és a cigányság. Dr. Bohács pszichiáter sokkolni kezdte az emberi agyar villanyárammal, miután kiderült, hogy Kecskés Emil szerepjátékosnak tanulási nehézségei vannak és kibukott az iskolában. Valamennyi zsidó népet a családom meggyalázásával emeltek szerte a világban a Pszichografológia és a bibliák szerepjátékosainak létrehozott népeként a börtönnel az élen.
Öcsém a sokkolás után, melytől több alkalommal meg akart szökni X alakban keresztül húzta arcképét a fotókon, szabályszerűen megszüntette személyiségét az akkor már orvássá tanult elmeosztály. A perverzeket így termelték ki minden fontos helyre, így tanultak papnak is.

Amikor a kisebbik gyerekemet szültem, a kérdőjeles, Vénuszos cserépnél járt a börtön, ezek a kérdőjelek kerültek a kormány videójának egyes bemutatott szereplőjének arcára. Dr. P. István szülész orvos ekkor rám förmedt viziten, hogy úgy fekszem, mint egy kérdőjel. A kérdőjeles Vénuszos cserepet - a többivel együtt - az elmeosztályok ismétlik 1995 óta, az előző főnixes-Annás bárányos felemeltek helyett névtelenek seregét mentették meg ismétlésben is.


Dr. D. Mónikát igazságügyi elmeszakértővé emelték 1995 után, mert nem értett semmihez. Apokalipszisben vett részt, 1972-ben kellett volna Dávidként az álmoskönyvem alapján eltemetni, ekkortól karmikus sorsát rajtam hajtják végre. Ezek a megmentett diplomássá tett orvosok valamennyien ember gyilkosok. Dr. D. Mónikát sántasága miatt választották ki, mint a többi sántát is, valamennyien karmikus születésűek. Minden karmikus szülöttnek szép sorsot adtak, megváltották őket karmájuktól, ránk terhelték.
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
Nem felfelé épül a templom...
  2011-04-11 15:29:57, hétfő
 
 

Leírtak már születésemkor, kimondták rám az ítéletet: Te leszel a romlás virága minden iszonyatos nép megváltójaként, mint ember. A Hit gyülekezete és más börtön népek helyett az ember tehet mindenről, miért kellett neki itt élnie, ide megszületnie, ahol az előzetes begyűjtésben részt vevő csapások voltak, akik zsidó apokalipszist hajtottak és hajtanak végre folyamatosan. Pár éve ismételték egyik írásom alapján a sáskacsapást. Most nem zöld sáskákra kell gondolni, hanem bennszülött kinézetűekre, melyeket a média ekkor bemutatott az argentin vasúti síneken ülve. Már maguk sem tudják, kiket járjanak el.

A magyarok egyedi ördögi patkó-hajója kormányával egyre lejjebb csúszik, mióta az elme helyezi és teszi a képviselőket a parlamentbe folyamatosan adott neveikkel. Ezt Weöres Sándor is megfogalmazta, mint kelet és cigány nép felemeléséhez csatlakozó költő, aki idehozta a távol-Kelet apokalipszissé tett elméleteit és megírta, mint Istár-Vénusz pokoljárását, A szörnyeteg koporsóját...: nem felfelé épül a temploma a magyar népnek, hanem lefelé.

Kiskoromban a régi diófa asztal alá rejtőztem, amikor Kenyeres Árpád keresztapám jött köszönteni születés-, vagy névnapomon, hogy engem ne ünnepeljen senki. A fekete leves médiája szerint az Időjelek Ferike - visszafelé írottan tükörírással író medúza bújt el az asztal alá. Minden Időjelek Ferencet, Fecót, Ferkót, Ferikét kitermeltek, megjutalmaztak már. A tűzoltóság most is ismétli az Időjeleket a tükörírással író medúzával, nem véletlen, hogy a Koral volt énekes Fecóját is most tüntették ki, mert a Nyolc évszakkal maradandót alkotott, már örökre beírta magát a történelembe szintén börtönével, amelyik megszülettette őt már ismétlésben is.

Nem érzem a szívemet, csak egy nyomást, mely beléhatol 1998 óta, azóta sírni sem tudok, pedig megállás nélkül azt tenném, úgy, mint azelőtt. Fáj a nagy szurkáló nyomás, a hullaszagú cigány csapás a tüdőmön. A cigányság 1995-ben tűnt fel keresztapám nevével, de végig kísérte, mint sötétkapus és Időjelek testenyészet az életemet, apokalipszis végrehajtása után csak ők maradnak a színhelyeken, ők jelentik a jövőjét Európának, de először Magyarországot szüntetik meg teljesen, illetve az embereket. Végig loptak, a szomszéd M. P-t ők tették sikeressé, Okos Kati vagyok helyette, mondta egy cigánynő Karcsán még a hetvenes évek végén. Jön a felmentő serege a pók népének az Időjelekből, írta B. egyik verseskötetben.

Akik értéktelenek voltak, azokat kiemelték minden munkahely élére, szakmát adtak a kezükbe.

Nem értem, mi ez a közös ember áldozása az elmeosztályoknak, honnan veszik a börtönnel a bátorságot, hogy az elmecsapások sorsát karmikus bűnelhordozással hajtsák végre születésem óta a Mónika Showban bemutatott cigánysággal és sátánistákkal, Rákóczi térrel az élen? A suttogó szörnyetege az RTL klubnak iszonyatot hajtott végre itt 1998-ban minden pszichiáter tudtával, hiszen láthatatlan világgal együtt vannak a lakásokban, mint a démonokkal, ufókkal járó jósok.

Hatalmas nagy erő van körben rajtam. Meg is kérdezte B. Erzsébet már nyolcvan évesen, mielőtt elhunyt, mitől rázkódik a testem. Hogy is mondhatnám meg bárkinek, mi van velem. Elég, ha az egészségügy tudja, mit művel a börtön orvosaival.

Nem tudok írni, mióta a hangom elment, énekelni sem, értéktelen lett minden bútorom, hiszen szétment Rima Jeruzsálem megmentése idején ideérve a bibliában az egész Braun családi háza a Barna Katalinos talmudosoknak, s ezeket emelik szerte az országban, világban a cserép sorozatuk alapján, tisztítják az amerikai zsidókat is, azokat, akik erkölcstelenek voltak. Bush letakarta még a mezítelen szobrot is, miközben haladtak végig a megmentésükön a magyar elme börtönnel az élen. A százból egy cserép romániai volt, fekete kereszten egy rózsás feszületes istenükkel, ezt is beállította a média. Késő eszméltem fel, hogy a cserepeken, könyveken haladnak végig villámgyorsan, egyre primitívebbekkel, mint Oláh Ibolya Katival. A cigányság ezelőtt öt évvel a Szentpéteri kórház elmeosztályáról mentette meg Kati nevű szerepjátékosait rendőrség felügyelete mellett, már cigány Katikat termelnek ki az én tönkre tevésemmel. Dr. T. Judit legyógyszerezett, leinjekciózott annyira, hogy még beszélni sem tudtam a cigányok és menhely helyett, megcsonkítottak, kivésték fogaimat a viháncoló piros autókat szabadköműves orvos autója miatt kapó nővérrel az élen. 2001-ben már létrehozták a cigány emberjogi bizottságokat is az embereket legyilkolókkal az élen. Villámgyorsan haladtak végig a Pszichografológiai könyv elmebetegségein, cigányság és keleti népek, köztük a kínaiak emelésén.

A média egyrészt a halál ezoterikus nagy-Páné, másrészt a BI Aranyketrec elmeosztálya - ezek a régiek honfoglalókkal együtt -, másrészt az elmeosztály szülöttjeiből áll, akiknek vissza kellett volna menniük a kórházakba 1995-ben, valamint Sylvia Plath könyve helyezett Tandori Dezső fordítása alapján Zöld Medeia címmel horroros média, mely feketékkel a szekrényekből dől ki, én mostam a szenes holmimat a lucsokból a Tatárdombon a teljes begyűjtése után a népeknek.

Nem vagyok fajgyűlölő, ők támadták meg az embereket. Apát a börtön három agyvérzéssel, majd szívivfarktussal gyilkolta meg, mint az öcsémet teljesen eldeformálva testüket, felpuffasztva őket, mert az elmeosztályok így puffadnak a gyógyszerektől, nem azért, mert beléjük lépnek a szellemvilágaikkal.

Ady piros sárkányát is létrehozták a fekete kígyóként ábrázolttal együtt apokalipszis végett az Időjelek írói és rajzolói, az összes Ady apokalipszist egyszerre hajtották végre 1995-ben a Tatárdombon. Ezután a média szórakozva mutatta be a pondróit mindegyiknek tálakba helyezve.
A pszichopatákat azóta emelik, amióta József Attila nevéhez kötötték a költészet napját, vagyis már a hatvanas évektől, 1991-ben ismétlésben a miskolci pszichopatákat, költőket.

Mivel a jobbik Vona is téglaházban lakott nevét vette fel Kiliánból, akik Sárosit is megmentették, ezért ünnepli a ki tudja hanyadik születésnapját, ez egy végtelen játék, aminek soha nem lesz vége, de nekem mindegy már, mert gyalázatra adták harmónikus külsőmet és belsőmet, tiszta énekhangom miatt megcsonkítottak többszörösen. Judy Garlandot is felpuffasztották Elvis Presleyvel együtt, az természetes, hogy ezt is ismételték emberen.

Várom még mindig a segítséget, azt a hatalmat, aki segíteni tud rajtam és akar is önzetlenül, emberbaráti szeretetből.

hétfő, 2011. április 11.


 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
Időjelek kutyák búcsú koncert
  2011-02-23 09:22:19, szerda
 
  A börtön elme által létrehozott hatalmas testenyészetként létrehozott Időjelek feszületes kutyái búcsú koncertet tartottak, hatalmas apokaliptikus művészeti világuk létrehozása után. Az amerikai bluet sajátították el, amiért a feszületes vezérük, Deák Bill Gyula életmű díjat is kapott a kormányától a Talmúdnak és börtönnek. Deák fél lábbal került lerajzolásra az Időjelek testenyészetei között, alatta kutyák láthatóak.

Végtelen apokalipszise ez a börtönnek, mely Hegedűs későn író költőinek könyvével bővült, egészen a kőkor létrehozásáig jutottak a forgószelek bibliai végrehajtása, állanó csapások létrehozása közben.
Még a sumer időszak képviselőit is létrehozták, pók népével együtt, mely fogatlanította a Rákóczi teret, ezért a Rákóczi tér, mely szintén az Időjelek börtön szülöttjeit jelenti, döntő támadást hajtott végre olasz Rákóczi térrel együtt a magyar emberek ellen.

Hetven éve vették fel neveiket a túlélők, először Sátoraljaújhelyből, majd Sárospatakról, így lett túlélő a pinázó Benkő Dániel, aki a börtön által került létrehozásra szintén az együttesekkel, költőkkel, rajzoló árnyékvilág festőivel együtt. Így kívánják a történelmet megmásítani és beírni magukat felvett neveikkel végleg a világ történelmébe. István a királyban az Időjelek testenyészetei vannak beállítva, mint magyar pogány nép, nemzet csótányával együtt, vagyis végleges történelmet írtak maguknak.
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
Késsel akarta leszúrni anyját
  2011-02-02 17:09:51, szerda
 
  Ledőltem ebéd után. Sokáig csöngettek. Kinyitottam az ajtót, dr. V. Mária pszichiáter egyik alkoholista betege az Időjelekből (unokaöccse a megrontott szemeimmel született már többedmagával együtt) állt az ajtó előtt, aki a bérházban lakik (1983-ban rendezték be a Bertalan és Révész utcákat, melyek lakóinak listáján folyamatosan haladnak végig betegségük csapásaival emberi családra. Még az Émász is itt illetékes.)

Szomszédom hozott nekem ezüst fülbevalót, kérte, engedjem be. Bele akarta tenni a fülembe a fülbevalót, s láttam, tiszta vér a két keze. Hoztam kötözőszert, de már akkor csöngettek is, élettársa M. Csaba állt az ajtóban a rendőrséggel.
- Hol van a kés?- kérdezték.

- Én kést nem láttam - válaszoltam.

- Babi le akarta szúrni az anyját, s engem is - közölte az élettársa.

Teljesen megdermedtem. Mibe keveredtem? A vér a börtön és az bűnözők külső megnyilvánulása. Hogy kerültem ebbe a megyébe ennyire védtelenül?

Többé senkinek nem nyitok ajtót.

Nagyon rendes nyolcvan éves édesanyja van, a gyerekkorában is gonosz és rossz magaviseletű szomszédom állandó terrorban tartja az idős nénit, üvöltözik vele, már meg is süketült a néni, mert ne engedte televíziót sem nézni, csak fülhallgatóval. Intellektuálisan visszafejlődött dr. V. Mária szerint. Miből? Aki gyerekkorában gonosz és rosszindulatú, hogyan tud ebből visszafejlődni?
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
Bagoly Katalin hét hónapos
  2010-09-13 21:52:49, hétfő
 
  Öcsém, akit szocialista elmeosztályok emelésekor, bolond dadogós Kupai Janika libalábú és Tas Gyuszika miatt zúztak össze kicsi korában a börtön Időjelek Rákóczi terének feszületesének sorsával, a cigánytelep emelésekor Feketebárányként került összezúzásra nemi csapásként, amit az együttes nevével be is állítottak, mint minden ember gyilkosságot.

Ekkor írta hét hónapos 1958-as fotóm hátuljára:

Bagoly Katalin hét hónapos korában. Ekkor kezdték az Időjelekből Izrael emelését, az elmeosztályét 1967-ben. Ők is nyomorultnak számítanak.

Itt van a fotója a pogányok börtönének árnyékvilágának baglyáról, melyet a Pszichografológiában Innin, termékenység istennő történeteként dolgoztak ki talán kelet cigányságai és népei emelése érdekében közös nagy áldozásukhoz:




A fotón jól látható az apokalipszist író fekete angyal írótollal a kezében, valamint, hogy magához kötözi a megmentett erdő szülöttet, melyhez a bagoly tartozott volna. Kelet sorozatában Cseh Károly ezt a rajzot a Ketten a kertben kötetében dolgozta fel.
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
Cseh Károly: Időjelek (Kelet)
  2010-08-31 12:57:32, kedd
 
  Kelet emelkedő népei, apokalipszisük végrehajtása közben úgy védekeznek az elmeosztályokkal, hogy támadnak. Születésem óta hajtják végre az Időjelek testenyészeti népének megmentését az orosz mágusokéval, törökökével, örményekkel...egykori népek történelme alapján. A Pszichografológiai 130 évesnek adventisták szerint megírott halál ezoterikus nagypán népek szimbólumai között van a Látnok is, itt Cseh Károly túléló ember áldozással használja a látnoki aláírást, írta meg kelet végtelen emelkedő sorozatát. Aranyesőnek magát írta meg, 1952. december elején született sárkány évében, nyilasként.

A kazincbarcikai Balegyenesben és az Időjelek Új bekezdésben létrehozott apokaliptikus teremtményeinek könyvébe helyezte az Időjelek versét, mely szerint teljes begyűjtést szerveztek a cigánysággal együtt, melyeket születésem óta mentenek meg, mint testenyészeti zenészeiket.

Őrült tél lesz, süvítik
a házak felé húzó fekete angyalrajok;
felcsillagzott az aranyeső bokra december elején.
Rajzolj köré jégkunyhókat leendő szánkónyomokból, süvítik;
rajzolj, míg meg nem dermed ujjad, képzeleted; jégkunyhóba zárt
égboltot láthatsz majd a fagy jóskristályában, Látnok;
s hóesés nádszálai közt lapulókat, akiknek arca
még nem kivehető, csak kígyósziszegésszerű zajjal
adnak jeleket. Hallgatózz is, Látnok,
még van időd, míg van időd
eltűnődni a félhomályban
begyújtás és
begyűjtés
között.
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
Az ördög álarcosbálja 1972
  2010-08-13 09:57:03, péntek
 
 



Syrius: Óh, je:

1. Koncert háromhúros hegedűre és öt korsó sörre

2. Hitvány ember

3. Voltam én már azelőtt

4. Az ördög álarcosbálja

5. Psychománia

6. Egy becsületes ember észrevételei

7. A kiáltás méhében
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
A Feketebárány dala: Rossz vér
  2010-08-11 18:25:06, szerda
 
 



A börtön krisztusi Időjelek világvégi eseményeinek szereplője fekete árnyékvilágként ábrázolt feszületese kutyákkal ábrázolva dala, amelyik sorsát embereken hordatta el.




1. Anyám nem kapott virágot,
Apám keze odavágott,
Aztán elhagyta a családot,
2xRossz vér, rossz vér.

2. Felfedezte a világot,
Pénzt nem küldött, nem is látott,
Vére vitte, nehéz átok,
2xRossz vér, rossz vér.

3. Anyám tudta, így is jól járt,
Békésen viselte sorsát,
Miattam félt, értem szolgált,
2xRossz vér, rossz vér.

4x Rossz vér

4. Éppen csak, hogy tíz elmúltam,
Cigaretta füstjét fújtam,
Már a szoknyák alá nyúltam,
2xRossz vér, rossz vér.

5. Ahogy lehet, fel is nőttem,
Sokat vertek, sosem bőgtem,
Senki sem várt semmit tőlem,
2xRossz vér, rossz vér.

6. Nem kérek és nem ígérek,
Nehezen, de csak megélek,
Elszórom az örökséget,
2xRossz vér, rossz vér.

Rossz vér , rossz vér...
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
India 70 éves depressziója
  2010-08-09 10:38:40, hétfő
 
  India 70 éves tisztulása depresszióból

George E. Vandeman Advent kiadó Budapest, 1995.

Fordította: Gáspár Katalin
Felelős kiadó: Szilvási József
Készült az Advent kiadóban
1171 Budapest, Borsfa u. 55.
Felelős vezető: Erdélyi László

"A depresszió több szenvedést okoz, mint minden más emberi betegség" -
vallja e könyv szerzője. Aki nem küzdött még a depresszió rémével, az
nehezen tudja elképzelni ennek a megállapításnak az igazát. Testi-lelki
betegségek, gyötrelmes fájdalmak hosszú sora teszi próbára naponta a tűrő-
képességünket. Miért kellene épp a depressziót kiemelnünk e szomorú menet
élére? Ha elolvassuk e könyvecske első két fejezetét, sok olyan adattal
találkozunk, melyek indokolják ezt a "helyezés"-t. Hazánk lakosainak lelki
alkatát tekintve pedig - ami köztudottan hajlamos a csüggedésre, az elke-
seredésre, a bénító önsajnálatra, sőt az öngyilkosságra - fokozott érdeklő-
déssel fordulhatunk e téma felé.

Szakember szemével nézve a depresszió okainak a meghatározása és a kezelési
módok felsorolása természetesen sok hiányosságot mutat. A kérdés lényegét
megragadni és a depresszióból őszintén gyógyulni akaró ember azonban olyan
komoly kapaszkodót találhat a könyvben, ami minden addigi próbálkozásánál
sikeresebb szabadulást igér. Egyetlen kérdést kell eldöntenie: akar-e Krisztus
terápiája szerint gyógyulni, kész-e igazodni ahhoz a szemlélethez, amit az
isteni kegyelem kínál, elfogadja-e Isten Szavának "recept"-jeit a minden-
napok megéléséhez...

Az ember testi és lelki szenvedéseinek fő forrása a bűn és a bűntudat okozta
idegfeszültség és félelem. A világ elmegyógyintézeteinek a felét be lehetne
zárni, ha az embereket fel tudnánk szabadítani a bűntudat félelme alól" -
mondta egy neves pszichiáter. Ezt a különleges terápiát egyedül Jézus Krisztus
tudja alkalmazni életünkben, ha megengedjük Neki....

Rozmann Károlyné


....Pál úgy vélte, hogy az ő bebörtönzésének eredményeként sok hitetlenben gyökeret vert
Krisztus igéinek igazsága, a hívők pedig sokkal bátrabban osztották meg hitükkel másokkal.
A vastag kőfalalkon keresztül is látta Isten kegyelmét munkálkodni csodálatos dolgok vég-
hezvitelén, és ez felvidította őt. Isten kegyelmének eme tudata másféleképpen is segítségére volt
Pálnak a depresszió legyőzésében. Elterelte gondolatait saját magáról, kiterjesztve helyette a
mások iránti érdeklődését.

A kegyelem lényegében benne rejlik az is, hogy érdeklődésünket a külvilág felé fordítja. Ez az apostoli
levél semmit sem említ Pál bebörtönzésének szörnyű körülményeiről, ugyanakkor sokat elárul Pál filippe-
beliekhez fűződő viszonyáról. Testvéreinek hívja őket, akiket szeret és akik után vágyakozik. Pál legfőbb
óhaja, hogy ők bátran megállják a helyüket a hitben. Azt a reményét fejezte ki, hogy az ő szeretetük - meg-
erősödve - úgy fog ragyogni, mint a csillagok az égbolton...

Gandhi nem volt hadseregtábornok. Nem viselt semmilyen politikai tisztséget. Ennek ellenére ő volt száza-
dunk egyik leghatalmasabb vezető személyisége.

Milliók imádták őt Indiában. "Mahatma"-nak nevezték, ami annyit tesz, hogy "nagy lélek". Mások viszont kép-
mutatónak és bajkeverőnek tartották....

De nem mindenki zengett dicshimnuszt Gandhiról. Egy másik brit alkiráy, Lord Wavell "rosszindulatú, vén poli-
tikus"-nak nevezte, aki "ravasz, makacs, uralkodó tipus és köpönyegforgató".

Winston Churchill pedig az "undorító és megalázó látványról" beszélt, amit ez a "zendülő fakír" nyújtott,
aki "félmeztelenül érkezett az alkirály palotájába, hogy ... egyenlő félként tárgyaljon a király megbízottjával.

De Gandhihnak az ő békés ellenállási programjával sikerült meghiúsítania Nagy-Britannia erőfeszítéseit, hogy
tovább uralkodjon India felett. A különböző alkirályok és miniszterelnökök végül maga a király is rendre fejet kellett
hajtsanak e "félmeztelen fakír" követelményei előtt.

1869-ben született egy középosztálybeli család sarjaként. Zsenge korban, már tizenhárom évesen megnősült. Londonba
küldté jogot tanulni, és a fiatal, félénk ázsiai mindent megpróbált annak érdekében, hogy igazi angol úriember váljék
belőle. Kiművelte a hangját és még táncórákat is vett.

Sokéves londoni tartózkodás után, miután a jogi kart sikeresen elvégezte, egy muzulmán társaság állásajánlatát fogadta
el Dél-Afrikában. Itt egy faji incidens nyomán, amely egy vasúti kocsiban érte, egész élete megváltozott. Sötét bőre miatt
leszállították a vonatról, annak ellenére, hogy elsőosztályú jegye volt...
Nagyméretű tiltakozást szervezett, melynek sorá 50 000 ember csatlakozott hozzá, hogy küzdjenek a szabadságukért, és amely
végül is egy történelmi jelentőségű reformjavaslatot eredményezett.

Elérvén, hogy néhány változást eszközöljön ki a dél-afrikai politikában, Gandhi félrevonult a nyilvános élettől, hogy
lelki-szellemi elhivatottságának éljen. Egy "ashram"-ot, azaz egy hindu közösséget alapított,amely az imára és az önfegyelem
gyakorlására helyezte a hangsúlyt.

1915-ben huszonkétévi dél-afrikai tartózkodás után, Gandhi felhagyott ügyvédi karrierjével és visszatért Indiába. Afrikai
sikereinek köszönhetően, hazájában már némi hírnévre tett szert, amikor honfitársai helyzetének jobbításán fáradozni kezdett.
Élete hátralévő része azzal telt el, hogy küzdött az előítéletek, az erőszak és az elnyomás ellen.

Gandhi azzal kezdte reformjait, hogy felkarolta az "érinthetetlenek"-et, azt a szerencsétlen réteget, amely India összlakosságának
egyhatodát tette ki. Ők laktak a nyitott lefolyóktól bűzlő és patkányoktól nyüzsgő nyomornegyedeket, ők voltak azok, akiknek a társa-
dalom megtiltotta, hogy más katszbeli emberekkel egyáltalán érintkezzenek, nehogy jelenlétükkel "megfertőzzék" amazokat.

A visszautasítás és a köznevetség tárgyává téve saját magát, Gandhi az érinthetetlenek ügyének szentelte magát és a nevüket
"Isten gyermekei"-re változtatta. Leghűbb követői is megborzadtak ennek láttán. Még engedelmes felesége is megütközött azon, hogy
megtámadta India kasztrendszerét. Gandhi a kritikára úgy válaszolt, hogy a lehető legmegalázóbb cselekedeteket vitte véghez, ami
egy hindu számára csak elképzelhető, mégpedig az "érinthetetlenek" vécéit takarította. Teljesen azonosítva magát a megvetett
osztállyal, ezt követően ki is költözött a nyomortanyára.

Gandhi India más jogfosztott rétegeiért is harcolt, és tiltakozó hadjáratot indított az angol elnyomás ellen.

India gazdaságának fellendítése érdekében arra buzdított minden állampolgárt, hogy naponta egy órát gyapotfonással töltsön ő maga
is elöljárván a jó példával egy öreg fából készült rokka mellett.

Gandhi következő összetűzése az anyaországgal a só miatt volt. Nagy-Britannia vámot vetett ki erre az alapvető szükségleti cikkre,
és megtiltotta az indiaiaknak, hogy feldolgozzák a saját sókészleteiket. Gandhi erre híres "Só-meneté"-vel válaszolt. Fáradtságos,
huszonnégy napig tartó meneteléssel érte el az óceánt. Lehajolt, felemelt egy darab sórögöt és magasra tartotta azt az éljenző tömeg
előtt. Azt remélte, hogy a rendőrség le fogja tartóztatni, ily módon elindítva a nemzeti felkelést. Általános sztrájkra, a vonatközle-
kedés leállítására és az egész gazdaság megbénítására számított. De a rendőrség nem mert beleavatkozni Gandhi tengerparti szertartásába.
Ekkora rettenthetetlen vezető meghirdette a kormány Dharasanaban levő sófeldolgozó üzemének az elfoglalását. Ezt már a rendőrség sem nézhette
tétlenül. Webb Miller, az United press tudósítója: "Gandhhi emberei teljes csendben vonultak fel, és megálltak közel százméternyi távolságra
a kordontól. A tömegből kilépett a járőregység és átgázolva a gödrökön, megközelítette a tüskés drótkerítést....
Hirtelen, egy parancsszóra, több tucat helybeli rendőr rohant a közeledő felvonulókra, és az acélvégű bunkósbotokkal záporozni kezdtek az ütések
a védtelen fejekre. Még csak fel sem emelte a karját egyetlen felvonuló sem, hogy az ütéseket elhárítsa...Ahol álltam, jól hallottam a dorongok
iszonyatos, émelyítő zaját, amint a védtelen koponyákra sújtottak."

Ez az újságcikk az egész világot Anglia ellen fordította és hatalmas felháborodást keltett az a mód, ahogyan Nagy-Britannia a gyarmatot kezelte.
A "Só-menet" vérfürdője India történetében fordulópontot jelentett...

A nagy amerikai hazafi, Martin Luther King számára is Gandhi erőszakmentes politikája szolgáltatta mind a stratégiát, mint az ihletet. Ki ne emlé-
kezne King fegyvertelen csapatára, amikor Alabamában átvonult a Selma-hídon? A rendőrség gumibotokkal, vízágyúval és vicsorgó vérebekkel várta őket.
A tévékamerák is megörökítették azt a drámai jelenetet, amint King a béketüntetőket arra szólítja fel, hogy letérdepelve vessék alá magukat a kegyetlen
támadásnak. Valójában csak Gandhi példájának köszönhetően sikerült Martin Luther Kingnek kerékbetörnie a faji megkülönböztetést Amerikában...

Noha egész életében Krisztus csodálója maradt, Gandhi nem érezte szükségét annak, hogy ténylegesen áttérjen a keresztény hitre. Ő a legalkalmasabbnak
saját maga számára azt vélte, hogy hidat képezzen a világ vallásai között, nagy igazságokkal és csodálatos költészetet merítvén mindegyiknek a kincses-
ládájából.,,

Néhány évvel ezelőtt egy fiatal tibeti láma elhatározta, hogy egy különlegees zarándokutat tesz. Chekubnek hívták őt.
Gyalog tette meg az utat egy szent fügefához, amelyről azt tartották, hogy Buddha itt éltel át a megvilágosodás élményét. Ennek a fának az árnyékában
meditálva érkezett el az igazság keresésének a végcéljához.

Ckekub már jó ideje kissé kellemetlenül érezte magát, amiatt, hogy olyan emberekért mondott fohászokból él, akik azt hiszik, hogy ezek szerencsét
hoznak rájuk. Abban reménykedett, hogy a megvilágosodás az ő elméjét is be fogja tölteni ama fügefa alatt....

Ekkkor eszébe jutott Chekubnak egy könyv, amit egy vándormisszionáriustól kapott egyszer. A könyv egy szent emberről szólt, aki útjai során jót csele-
kedett és segített az embereknek. De aztán elvesztette, és a gondolat nem hagyta nyugodni: vajon ez a Jézus tudott volna-e választ adni azokra a kérdésekre,
amelyek őt emésztik.

Miután hazaérkezett, megismerkedett egy ásik fiatal lámával, Lobsanggal, aki el szokott járni keresztény gyülekezetbe. Ő már sok keresztény hitvallását
meghallgatta és izgatottan számolt be ezekről Chekubnak: "Az ördögnek nincs hatalma fölöttünk. Krisztus megtörte a rossz szellem uralmát, többé nem diadalmaskod-
hat életünkön."...

Végül Chekub felismerte, hogy csak Krisztusban kaphatunk bűneinkre bocsánatot, és csak Őbenne található meg a lélek újjászületésének lehetősége. ekkor a
keresztények soraiba lépett....

Chekub könyörögni kezdett Istenhez, hogy szabadítsa meg őt az ivástól és egyéb rossz szokásoktól, amik megmérgezték a múltját. Észre kellett vennie,
hogy ezek az átkok úgy hullottak le róla, mint valami régi béklyók...

Chekub a korábbi láma a továbbiakban Tibet egyik legmegbecsültebb keresztény tanítója lett...

"Nekem már örök életem van" - mondta Chekub...

Adventista szombatnapiak apokalipszisének egykori koroknak megfelelő új-missziós munkáiról olvashattunk, melyet 1995-ben kezdtek el ismételni a kormánnyal. A szombatnapi adventisták névtárát a média rendezte be a börtönnel. A depresszió, mint betegség a börtöné, karmikus szülötteké. Az ember munkanélkülivé, értéktelenné tétele, bűnbe vitele nyomorba döntéssel, börtön rontással, hatalmas energiákkal része a depressziós értéktelenség elérésének.
 
 
0 komment , kategória:  Időjelek - Leplezés  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2018.12 2019. Január 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 60 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 762
  • e Hónap: 12467
  • e Év: 51468
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.