Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Vágtató ló
  2019-01-10 12:56:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Delfin gif
  2019-01-10 12:55:10, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Rákpusztító ételek
  2019-01-10 11:54:48, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Gyömbér
  2019-01-10 10:19:36, csütörtök
 
 



Segít fenntartani az ízületek mozgékonyságát. Hozzájárul a légzőszervrendszer egészségének megőrzéséhez.

A gyömbér az indiai Ayurveda egyik kedvenc gyógygnövénye, évszázadok óta alkalmazzák különböző betegségek gyógyítására, s az utóbbi években a modern orvostudomány is felfigyelt értékes tulajdonságaira. Elsősorban gyulladáscsökkentő hatása közismert.

Egy kis létszámú kutatás a gyömbér rák megelőző, illetve rákos sejtekre gyakorolt hatását vizsgálta.

A vastagbélrák az egyik leggyakrabban előforduló rákféleség a modern világban, a halálozási rátáját tekintve pedig 2. a listán. Mint minden rákos betegség esetében, itt is a korai felismerés a legfontosabb.

A PubMed oldalán megjelent tanulmányban a résztvevőket két csoportra osztották. Az egyik csoport tagjai naponta 2 g gyömbért kaptak 28 napos keresztül, míg a másik csoport tagjai placebo-t kaptak. 28 nap elteltével biopszia segítségével (a vastagbél falából vettek szövetmintát) olyan markereket vizsgálták, melyek hatással vannak a vastagbélrák kialakulására.

A tanulmány során megállapították, hogy a gyömbért szedő csoport markerei jobbak voltak, mint a placebo csoporté.

A kutatók szerint a gyömbér gátolhatja a sejtburjánzást a vastagbél falának sejtjeiben és elősegítheti az apoptózis (programozott sejthalál) folyamatát.

Ahhoz, hogy egyértelmű kijelentéseket tehessünk a gyömbér és a vastagbélrák kockázata közti kapcsolatról további, nagyobb létszámú vizsgálatokat kell elvégezni.

A napi 2 g gyömbér egyébként nem sok, teával, vagy mézes gyömbérrel könnyedén bevihetjük ezt a mennyiséget. Ma már szerencsére friss gyömbér gyökér szinte minden nagyobb élelmiszerboltban kapható. Ráadásul nem feltétlenül kell a drágább, bio gyömbért megvásárolnunk, mivel a gyömbér nem tartozik a szennyezett, növényvédőszerekkel kezelt ételek csoportjába. Elég, ha használat előtt meghámozzuk a gyömbért.

A gyömbér tea elkészítéséhez használjuk a tradicionális elkészítési módot: a meghámozott, vékony gyömbér szeleteket helyezzük az edény aljára, tegyük rá a fűszereket és a mézet és öntsünk rá fél liter vizet. Fél óráig főzzük, majd szűrjük le és már fogyasztható is a rendkívül finom és egészséges gyömbértea.
Forrás : Link

Megjegyzésem : Csak olyan gyömbért választok amin van egy kis zöld hajtásféle kidudorodás, mert azt nem kezelték vegyszerrel, amin nincs ilyen arra csírátlanító vegyi kezelést tettek ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Avokádómag gyógyhatásai
  2019-01-10 09:09:47, csütörtök
 
 



Aki egészséges és kiegyensúlyozott étrendre törekszik, annak az avokádót állandó szereplővé kell tennie a menüben, mert annyi az egészségre pozitívan ható tulajdonsága van. Sokan beérik az avokádó tápláló húsának elfogyasztásával, s a mag a hulladékok között végzi. Ez pedig hatalmas pazarlás.

A gyümölcs húsa is tárháza a hasznos tulajdonságoknak, de egészen meglepő, hogy a mag mennyi mindent kínál.
Az aminosavak 70 százaléka az avokádó magjában koncentrálódik. A magból kinyerhető olaj pedig csökkenti a koleszterinszintet, és segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket.

- Számos tudományos vizsgálat alátámasztja, hogy az avokádó magja igen gazdag oldható rostokban, amelyek segítik a gyomor- és bélrendszerben működését.
- A mag sok fenolos anyagot tartalmaz, amely segít megelőzni a gyomorfekélyt, a vírusos és bakteriális fertőzéseket.
- Segít leküzdeni a hasmenést, a gyulladást a gyomor-bél traktusban.
- A mag erősíti az immunrendszert is.
- A magas antioxidáns-tartalma lassítja a sejtek öregedési folyamatát. Fiatalító hatása is van, mert felszaporítja a kollagént a bőrben.
- A mag hatóanyagai csillogást adnak a hajnak, és megakadályozzák a korpásodást.
- A gyulladásgátló tulajdonságai miatt az avokádómag alkalmazható az izom-és ízületifájdalom mérséklésére is.
- Jó természetes kiegészítő az asztma kezelésében, mert magas a glutation koncentrációja.
- A magban található egészséges zsírok és rostok extra adag energiát nyújtanak, miközben csökkentik a szorongást és segítenek a fogyásban.
- Az avokádó magja legalább olyan egészséges, mint maga a gyümölcs


Az elkészítés módja
A Qué pasada weboldal szerint a mag felhasználása sokrétű lehet, s a szerkesztők adnak is pár tanácsot. Csak el kell távolítani a vékony barna bőrét, majd le kell reszelni, vagy egy erős robotgépben (gyenge szerkezetben kárt tehet) porrá őrölni. Az őrleményt 10 percig lobogva forró vízben kell főzni, majd 5 percig pihentetni. Az így nyert massza felhasználható salátákhoz, köretekhez adva, vagy ragufélék szaftjába keverve, tésztákhoz mellékelve. A megszáradt őrleményt finom porrá lehet őrölni kávédarálóban, s így eltartható.

A fogyasztásánál figyelni kell az alkoholbevitelre, mert a mag magas tannintartalma miatt székrekedést eredményezhet.

Egy másik módszerrel az őrlemény feléből, 4 alma, 2 hámozott citrom, 1 hámozott banán, 1 kis csokor petrezselyem, 1 csésze spenót, 1 szál szárzeller, kisebb ujjnyi gyömbér hozzáadásával turmix készíthető. A habosra turmixolt masszát át kell szűrni, s úgy fogyasztani.

Az ízületi- és izomfájdalom kezelésére az összezúzott magot alkohollal kell elkeverni. A keveréket egy hétig kell a páclében hagyni, s utána lehet alkalmazni masszázsra a fájdalmas területeken.

A mag pora alapanyagul szolgálhat pattanások, kelések elleni kenőcsökhöz. A mag porához egy kis forró vizet kell keverni, amíg sűrű massza nem lesz. Adjunk hozzá egy kevés kelesztett tésztát, s tegyük az egészet két réteg géz közé, s azt fektessük a bőrre, amíg meg nem szárad 5-10 percen belül. Ha szükséges ezt a folyamatot meg kell ismételni naponta.

A csillogó hajhoz és a korpa eltávolításához (nem ajánlott a zsíros hajra) a nyers mag felületét alaposan össze kell karcolni, s egy napra ricinusolajban áztatni. Ezt a keveréket kell aztán a fejbőrbe masszírozni, s egy törölközővel befedve egy órát hagyni az anyagnak, hogy hasson, mielőtt lemosnánk. ( Forrás: Que Pasada )
A magyarul megjelenő cikk forrása : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.